Русия ще финансира ”Белене” временно

Обсъдена е възможността до избор на стратегически инвеститор за изпълнение на проекта АЕЦ "Белене" руската страна да отпусне финансиране за продължаване на дейностите по проекта.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще финансира ”Белене” временно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е GM може само да близва крачката на японците ама това едруго нещо нали ...

Петрола е незаменим не само като енергоресурс а и като суровина за производството на безброй изделия и до де не се изчерпа ще се използва въпреки идиотските блянове на някой хора . Дето правят революционни открития секи ден кат оня депутат от ДПС .

До: From Germany (19.02.2010 г. 16:29ч.) Хуебаво, демократче, ама комай си бягал редовно от часовете по физика, признай си! Ще ти изкупим всичките генератори с водород на висока цена, ама с уговорката ти да добиваш водорода и да ни го продаваш. Сигурно то Марс ще го докараш, а? Аман от тъпанари! Законите за запазване на енергията са прости и ясни, ама кой да чете!

Няма лошо ( според тях и еничарите им в България ) стока за 500 млн да се даде като заем за 2 млрд. Ние сме велики баровци - ще платим ( за съжаление и внуците ще плащат)

С факт имам да докажа, че с руски агенти съм имал на рабата, без да знам. В 69-то (лято) препоръчан единият от одеските българи за добър помощник на българите; пък не излезе така? Улових му няколко шарлатанлъци и хайде, отгдето е дошел. Коги стане нужно, каза ще го със сичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме Пис на ЛЕВСКИ до П.Хитов

Виждал съм прототип на едноместен самолет с ел. мотор задвижван от горивни клетки на изложението във Фарнбороу. След 30 години пътническите самолети ще са такива. Първите електрически коли са на пазара. GM ги пусна на още 1998, но правителството се уплаши, че няма да може да облага електричеството, както облага бензина с акцизи и ги спряха. Великобритания започва строителство на огромни турбини покрай бреговете на Шотландия на стойност 75 милиарда паунда. Скоро петролът няма да е толкова търсен. Някои хора се изнервят, защото го знаят...............

Не е нужно да коментираме темата,просто защо се хабим.За шест месеца правителството двадесет пъти смени посоката,от тази централа няна да я бъде до започваме веднага, от крайно неизгодна до печеливш проект.Докато не видя на площадката да се работи,не вярвам на никого.

Тя и самата България е дошла от изток, BIG AL, душицо златна! Наздраве!

До Ники Б. Що не вземеш да намериш материали у интернету за един пионер в тази област .Българинът Илия Вълков по известен като Юл Браун и неговия Браунов газ с чудновати свойства .

НикиБ, аз самия не го вярвах (все пак съм търговец). Но има истина в твърдението, че някой (НЯКОЙ!) който не знае, че нещо е трудно или невъзможно...взема, че го прави! Един професор от ДПС (евродепутат) разсмя нашия луд изобретател. Принципът е на Стенли Майер, но това беше преди 20 години и електрониката сега е много напред. Хубавото е че тук няма радиоактивни метали или други вредни емисии (дори звук или вибрации). Хубавото е че е почти перпетомобиле (кпд над 90%)л Хубавото е че с прототипа ни можем да засенчим Козлодуй още сега. Хубава е и цената която сами си измислихме: 2 евро на глава от населението. На месец. От планетата. Не, че ни трябват пари. Просто така, за да не е без пари. Хубаво е че може да го произвеждаме в някое село в България. Лошото е за Южен или някъкв друг поток, за АЕЦ и Сахара-проект. За Дубай например или за Абрамовича. Лошото е че енергията е в повече от нуждите и злоупотребите с тоя глупав материал ще станат ужасни. Лошото е че е рано за човечеството ... Ще си караме търговийката и ще докретаме до гроба.

В момента, в който проектът Белене бъде спрян трябва да бъде потърсена отговорност от всички виновни за похарчването на парите на данъкоплатците досега. Така че или продължете този проект, или се пригответе да ОСЪДИТЕ виновните и да ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ, похарчени до момента, г-да управляващи. Поне засега имате избор...

През 1986 г. правих дипломна работа на тема Водородопроницаемо на боридни слоеве , нанесени на галванично никелирани въглеродни стомани Моят мижав научен принос беше част от една огромна работа, чиято цел беше да се изнамери такъв слой, който да не пропуска силно - подвижните водордни атоми. Резултатите общо- взето бяха малко по-добри от никакви. Защо ти го казвам всичко това? Защото научният ръководител на задачата обичаше да повтаря: Проблемът е в трудоемкият метод на разлагане на водата , СЪХРАНЕНИЕТО на водорода и високата цена Нарочно оставих твоят цитат, за да видиш, че за 25 год. практически нищо не се е променило. Така, че ако дочакам да имам внуци може и да карат колите си с твоят любим HYDROGEN. А дотогава - НОРМАЛНИ, ВЗАИМОИЗГОДНИ, ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ...за да има нефт и газ за децата ни...внуците ни, живи и здрави да са, ще я карат на водород...

бе вие там в Берлин имате добри психиатри, ти що още си на свобода интересно???

те тия доставки са планирани за шестък, 31 февруари по обяд)))))

Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат, и те са твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни ЧЕРНИ РОБОВЕ, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си? ТЕЗИ ДУМИ на РАКОВСКИ на АКТУАЛНИ И ДНЕС!

Аз аъм Айнщайн, изобретявам перпетууммобилета на 4-ти км. Сега ще демонстрирам. Но, какви сте вие с белите престилки. И каква е тая инжекция, неееее, нееееееее...........

Големи сте неверници като Вуте в зоопарка: видяп хипопотам и рекъл Е, такова животно няма. Лошото е за страшно много други интереси. Думата в търсачката е HYDROGEN което значи водород. Проблемът е в трудоемкият метод на разлагане на водата (може да не е питейна, може и да е пикоч) , съхраняването на водорода (досат лошо избухлив) и високата цена. Сега в Берлин литърат е 6-7 евро. Доброто е че при нас е с примерно с две мини-батерийки и високата скорост на разлагане. Всичко в повече отива в атмосферата (1вкл миризмата на отпадъчната течност). Страхът ни е от военните и от терористите. Планетата може да се изпари за кратко. Защитата против такива отклонения ни отнема повече време и усилия от самия уред. Впрочем може да бъде и голям като мобифонче. Лошото че може и да е като танкер.

На България и трябват западни технологии. Стига с тази руска зависимост. Много форумни коментатори забравят, че излязохме от СИВ и влязохме в ЕС. В период на криза, да се правят непосилни за изплащане заеми и то към бившия колонизатор, е равносилно на национално предателство. Замислете се за Родината поне на 19.02.

Голям специалист сте, свалям Ви шапка. Само малка забележка: мощността се измерва в мегаВАТ, а не в мегаватЧАС(MWh). Ще сме Ви много благодарни, ако ни доставите час по-скоро тези високоефективни генератори. Пуснете ни една телеграма за деня на доставката за да си купим по една 10-литрова бутилка с минерална Горнобанска вода. И не забравяйте да комплектувате всеки генератор с по една торбичка за пренасяне.

Ого, извинявай братче, преди малко ме беше хванала шизофренията. Иначе това малко перпетууммобилче аз съм го измислил на 4-ти км, когато бях Айнщайн. Единствения проблем е че не работи. Не знам защо.

Да, да не се поддаваме на руското робство. Ние сии имаме господари - те всичко ще ни дадат. Или ще ни вземат... :(

с две ръце бих гласувал за АЕЦ Белене, ако някой ме пита, каквито и глупости да се говорята в този и др.форуми, централата е голям плюс за страната ни, независимо кой ще е инвеститора. Но на бас още отсега, че новия финансов консултант ще се окаже КВС /СиБанк/, просто правителството на Б.Б. сменя антуража по по-особен начин - с голямата кофа с лъжи и демагогия.

Дянков днес се пънеше, че не иска заем от Русия. Ако заемът е изгоден какво значение от кой е? Всеки знае че един професионалист никога не би вложил лични чувства при взимане на решения. Но вече се съмнявам в професионалните качества на Дянков!

Aman be tiq cherveni boklutsi sa navsqkude sto ne pishete tupotiite si v cherveni saitove.A da se stroi AEC na zemetrusna zemq e tragediq

пусни някоя думичка за търсачката, да видя какво имаш впредвид. имаш ме като клиент и инвеститор веднагически. лично съм повече от убеден във ефективноста на технологията за която говориш и определено това е една от технологийте които обезсмислят всеки цент вложен в атомно гориво. същевременно защо да е проблем братушките да се изръсят с някой милиард за поредният паметник на глупоста ?!? така или иначе БГ не дава никакви пари и гаранций, а и ще влезе някой кинт в закъсалите домакинства.

Да ни е честито настъпващото руско робство. Тази уж между другото, безвъзмездна братска помощ ще зароби и следващите 20 поколения. Всички ли забравиха зловещата истина - района около Свищов и Белене и силно сеизмична зона. Когато стане белята, тогава ли ще отчетем поредната грешка, броейки трупове

Огромна грешка ще е ако допуснем руснаците да се наместят макар и с малко.Има много добра българска поговорка: Пусни свинята под одъра,тя ще се качи отгоре му.

това споразумение изглежда действително много изгодно за България.. даже твърде изгодно. този път не схващам защо им е на руснаците да се набутват, а от обясненията на марто-синьото (гледах изказването му токущо) в общи линий излиза ,че не трябва да се работи с руснаците само защото... са руснаци. от друга страна с толкова конкретни забележки по отношение белене, би било адекватно решение имено мартин активно да консултира при съставянето и подписването на международните договорености за да се избегнат евентуалните спекулаций за които той говори. вместо това обаче той изкочи с надето пред камерите и започнаха да обясняват глупости как правителството било с доган а биби едва ли не бил сводник.. нещо не се връзва в този филм така както е представен. внезапно руснаците изкачат с пари и налудничеви условия за белене (тоест почти никакви), в БГ се провежда октопод, хората на костов намират повод да се обърнат на 180, цеци смърди нервно срещу темида, а в ареста арестант агент одобрява задържането си... - и всичко това в рамките на ден ?!? ...

това споразумение изглежда действително много изгодно за България.. даже твърде изгодно. този път не схващам защо им е на руснаците да се набутват, а от обясненията на марто-синьото (гледах изказването му токущо) в общи линий излиза ,че не трябва да се работи с руснаците само защото... са руснаци. от друга страна с толкова конкретни забележки по отношение белене, би било адекватно решение имено мартин активно да консултира при съставянето и подписването на международните договорености за да се избегнат евентуалните спекулаций за които той говори. вместо това обаче той изкочи с надето пред камерите и започнаха да обясняват глупости как правителството било с доган а биби едва ли не бил сводник.. нещо не се връзва в този филм така както е представен. внезапно руснаците изкачат с пари и налудничеви условия за белене (тоест почти никакви), в БГ се провежда октопод, хората на костов намират повод да се обърнат на 180, цеци смърди нервно срещу темида, а в ареста арестант агент одобрява задържането си... - и всичко това в рамките на ден ?!? ...

Ого (19.02.2010 г. 15:29ч.) Ого, нямаше да се намесвам ако не трябваше да си направя маркетинга. Ще предложим на пазара малки т.нар. водородни генератори които са преносими, много мощни (5 мегаватчаса) и страшно ефективни: работят с половин литър вода цял месец. С такъв генератор домът ти и колата ти и компютъра ти и всичко като отопление и топла вода ти е практически безплатно. Въпросът ни е следния: ГОТОВ ЛИ СИ ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ ТАКЪВ УРЕД КОЙТО ЩЕ ТИ СПЕСТИ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ОТОПЛЕНИЕР ГОРИВО И Т.Н. ОБЩО НАД 200 ЛЕВА МЕСЕЧНО, САМО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ЩЕ НАСТЪПИШ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ И НА ОПЕК ? От любов кам Русия ще почнеш ли да превеждаш верноподанически 200 лева месечно на Ковачки, на БСП или директно на Абрамович?

Докато затънем още по-вече с този проект.

Дай боже да стартира проектът АЕЦ - Белене час по-скоро. Всеки ден с който се забавя проектът струва стотици хиляди лева на българските данакоплатци. Дано тези нещастници /управляващите/ осъзнаят ползата за България от реализацията на този проект и ако не могат да направят нищо по въпроса, то поне да не пречат на тези, които имат сериозни инвестиционни намерения. Проектът АЕЦ - Белене ще се реализира със или без Б.Б. Писна ми вече от хора, които се ръководят от тясно-партийните си интереси, а не от благото на народа ни. Господа управляващи, моля ви мислете с главите си, а ако не искате или неможете, то и вашето място е в аналите на историята.

от Румънската Черна вода и колко от Белене?

какво става...

А вие що мислите, че някой ви ще тука. Вие сте си самодостатъчни на Позитано. Осмърдявайте там.

Ма ти що не одиш у Афганистан да трепеш враговете на господарите ти, ми се бъркаш тук, та да овоняваш форума с глупостите си, нещастно реститутче такова!?!?!

Проекта е суперизгоден за България и ще е най-голямата глупост да се откажат нашите управници, но нали и американския посланик трябва да одобри, та не се знае..

А имаше клепала тук дето припяваха кои сме ние, срещу империя не се излиза и пр. А се оказа... точен подход. Така и занапред!

До: BIG AL ::))))) (19.02.2010 г. 15:06ч.) Брей, пеня ти излезе на седерастката дзурлица от яд, че нещо ще се строи, а? За щастие тия като теб стават все по-малко! Орева орталъка!

На всички Вас Ви е небходим един независим историк да Ви ограмоти кой е подкрепял България през вековете...Ама много добре да Ви ОГРАМОТИ!!!!!!!

Е това ако стане ще се отвратя от ББ. Руснаците трябва да се държат ДАЛЕКО от България!!!!!!!!!!!!

За Империята на ЗЛОТО , парите НЯМАТ значение.ТАМ, императорът НЕ се отчита пред мужиците..) Няма контрол и нормален парламент..За Империята е важно - да увеличава влиянието си и да го ВРЪЩА , там , където е изритана..) Русия НЯМА да търгува с нас , ТАКА, както с други страни.Предвид на това , че сме били нейна КОЛОНИЯ, търговията с Русия НЕ Е била и НЯМА да бъде -САМО икономическа..) Тя търси и очевидно ВЕЧЕ намира , пак и отново , ПОЛИТИЧЕСКО влияние в Свободна България.. Няма си топли морета..)Освен това , иска да получи и икономически лостове за влияние и изнъдване , в разнородния ЕС.. Въпросът е дали НИЕ, ще им съдействаме..А ако отиваме натам , то Мартине, вече е време да ИЗЛИЗАШ в опозиция !!! НЯМА страна или народ , ПРОКОПСАЛ, под управлението или влиянието на Империята на ЗЛОТО:) ФАКТ !!!..)) Всички нещастия на България ,са дошли от ИЗТОК..))

За Империята на ЗЛОТО , парите НЯМАТ значение.ТАМ, императорът НЕ се отчита пред мужиците..) Няма контрол и нормален парламент..За Империята е важно - да увеличава влиянието си и да го ВРЪЩА , там , където е изритана..) Русия НЯМА да търгува с нас , ТАКА, както с други страни.Предвид на това , че сме били нейна КОЛОНИЯ, търговията с Русия НЕ Е била и НЯМА да бъде -САМО икономическа..) Тя търси и очевидно ВЕЧЕ намира , пак и отново , ПОЛИТИЧЕСКО влияние в Свободна България.. Няма си топли морета..)Освен това , иска да получи и икономически лостове за влияние и изнъдване , в разнородния ЕС.. Въпросът е дали НИЕ, ще им съдействаме..А ако отиваме натам , то Мартине, вече е време да ИЗЛИЗАШ в опозиция !!! НЯМА страна или народ , ПРОКОПСАЛ, под управлението или влиянието на Империята на ЗЛОТО:) ФАКТ !!!..)) Всички нещастия на България ,са дошли от ИЗТОК..))

Тия руснаци наистина са глупави - дадат цели два милиарда за Белене, и то без държавни гаранции. ЕС не обещава 3 милиарда, но ни глобява за 40 милиона, а руснаците поне не ни глобяват.

Da se stroi !!! Nishto niama da zagubi BG ako ima energiina mosht !!!

СУПЕР БРАВО

Временните работи са най-постояни! е казал българския народ