Уикилийкс: В ”Белене” вони на съмнителни сделки

Германската фирма (RWE) е помогнала за разработването на ядрен реактор в България, "преследван от постоянни сериозни опасения за сигурността", сочат US дипломатически доклади, разпространени от сайта Уикилийкс.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс: В ”Белене” вони на съмнителни сделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финландците ако знаеха в какъв мръсен проект участват, нямаше да се хванат. Тяхната инвестиция е 600 милиона и само ще затънат. Тук някой ги е подвел заради сините им наивни очи и авторитет. Да прикриват черните страни на проекта.

Ами правилно си цитирал: " от руските прости речи преведох на български..." С други думи източникът е руски т.е русите твърдят че сме славяни ( в свой интерес разбира се) . Славяните винаги са били доста малко в България - просто прабългарите са ги избили , не си мисли че славяните са ги посрещнали с песни и танци.

Ти изобщо чел ли си този труд ? За никакви славяни не се говори вътре. Описана е духовната възвисеност на Българина , заклеймява се чуждопоклонничеството, дори се изтъква превъзходството на българи пред сърби . Аман от русофили - предатели!

Лошо нещо е неграмотността. Въпреки че това е едно от най-важните киачества на червено- кратунковците. Иначе няма как да са симпатизанти на бСП. та като сатна дума з анеграмотността, колкото повече чета в този форум се убеждавам че никой от червената сган ен е чел публикацията в оригинал. Да, в БСП английския не е особено популярен - те освен че мразят САЩ и не знаят английски. От друга страна любовта им към Русия и СССР в никакъв случай не предполага знаене на руски. Повечето от червено-кратунковците са на ниво "кон ритает, къч хвърляет" с руския. А ако се върнем към публикацията в "УикиЛийкс" там въобще не става дума за модерни реактори. Някой съвсем неправилно е сбъркал термина "съвременна АЕЦ" с модерна АЕЦ. Става дума за нещо съвсем друго. Смисълът на забележката на германците е че не може съвременна АЕЦ да се строи с реактори модел 1970 г (трето поколение, модернизиранИ). И действително само кръгъл идиот би нарекъл един реактор модел 1970 модерен. Не че в БСП няма достатъчно идиоти, но в германските фирми те са доста по-рядко срещани. Не знам дали някой се е загубил в превода или чисто манипулативно го е предал на широката публика, но хора, четете какво е написано в оригиналния документ. Иначе нещата ще заприличат малко на развален телефон. И вс лучая има нещо много важно - германска фирма се отказва от проект, в който е приела да участва. Германците са сериозни хора. Много усилия трябват да убедиш немска фирма да инвестира в твой проект. как са ги лъгали, какво са правили БСП и компания, но накрая са ги прелъгали. Но след като германците са получили достъп до повече информаци са видяли че тях ги лъжат - и българи и руснаци. Без нито един циганин в проекта, оказва се че всички лъжат като дърти цигани. Колкото всички цигани в Столипиново. Е, съвсем естествено е когато установиш това да се откажеш. Сега сме нард ние - много внимателно трябва да преценим всичко. По германски.

Току що падам от Марс и по някаква случайност,точно в този форум.Чета го и не ми е ясно ,наистина ли има толкова много заблудени комунистически глупаци или е само един,но се подписва с различни имена?

Много недей да се перчиш, че Негово Премиерско Височество - БКП-еец, НДСВ-еец, сега най-първия м/у първите ГЕРБ-ар си търси виновни и скоро и вашият ред ще дойде

Просто нещата не са ти ясни защото не разбираш материята. А като не я разбираш, не вземай участие защото ставаш смешен.

От материята може и да не разбирам,но ми е ясен материала от който си направен.Издава го селяндурският ти манталитет.

Няма срамно в това, да не знаеш езика на колонизаторите.

Прав си, ама къде видя да пиша "stupid"?

Истинският окупатор на България говори руски. Този окупатор е тук от 19ч4 и е все още е тук с любезното съдействие на БКП/БСП.

(и още -- във връзка с току-що публикуваното под секция `Банки` за ИРАта и парата у нас) Става много дебело ! ( Явно ще има да се молят `някои` на боговете )

Според шефа на БЕХ Путин ще диктува директно на Станишев условията за кредита за "Белене"...: ))))) А КОЙ друг да ги диктува ????..Ха,хахахахааа.. Дедовците им бяха съветски агенти , бащите им бяха и те - рубладжии , КАКВИ да са ТЕ - сегашни руски агенти !!!! )))) НОРМАЛНО .....::: )))) Алоооооо, комедианта велчев, какво става прокуратурата ?? Дъвчете вече 13-тата заплата ли ??/ Нали комуноидите най- обичате за " националния" интерес да мучите ???? Кога започва досъдебното производство срещу Гея и Р.Овч. ?? Не са ли достатъчно данните ?? Има и свидетели ..:))

Ей, пичове. Пак изтрещях от злоба, простете ми че пиша глупости, толкова ми е акъла

Интересно е, че няколко държави от ЕС произвеждат АЕЦ, а ние вместо да възложим проекта на тях и печалбите да останат в Европа, при европейските данъкоплатци, даваме луди пари на азиатците. Друг е въпроса, че АЕЦ Белене изобщо не е необходима, независимо кой ще я строи.

До предишното "..правителството, ръководено от БСП, НЕК, свързани политици, български енергийни олигарси и руски инвеститори продължават да осъществяват проекта. ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ! ВЗЕМЕТЕ ИМ ПАРИТЕ!

Да, и костов да върне прахосаните 50 милиарда евро държавна собственост. Иначе - в затвора.

Ти само тази статия ли си прочел, та само я повтаряш? Света си се променя непрекъснато и без хакерчетата. Сега очакваме с нетърпени да публикуват секретен доклад за закупените парцали и миялни препарати от хигиенистката на н-ското учреждение.

Като не е дурако-устойчива ще гръмне по и `комунистически` и по всякакви причини.

Ха ха ха, това "дурако-устойчива" много ми хареса. Браво, с една дума охарактеризира руските реактори.

Четейки статията си правя няколко извода. 1.- Посланника на САЩ също работи към тайни служби (не само нашите, който предадохме с глупостта си), щом пише доклади за неща, некасаещи пряко САЩ! 2.- Гермаянската фирма, след избирането на ББ вече съвсем не вижда смисъл да се занимава със съмнителни сделки (не виждат светлина в тунела)! 3.-Уили казва неща, които дипломатите знаят (чрез агенти, които не са вербовани и нямат нищо общо с ЦРУ), но не могат гласно да ги обявят (агент Уолрик прави изключение, защото толкоз му е багажа). Друг е въпроса, докъде е имформацията, откъде - дезинформацията....

И какви са тези "комунистически" причини? Една АЕЦ, щом потенциално може да експлодира, независимо от причините, е опасна. Вярно е,че стават аварии в АЕЦ и в САЩ, и в Англия и във Франция. Но досега да си чул някоя западна АЕЦ да е експлодирала? Аз не.

Пак не си разбрал. Казал е високо техническо ниво защото е смятал че RWE ще се нацоцат от изпълнението проекта- един вид куртоазия. После се оказва обаче че нямало пари. Или си мислиш че един германец ще изпадне в екстаз пред руска техника...

Е все пак това са изказвания на американски дипломати. Като се има предвид, че те са против България да има атомна централа, не ме учудва писанието. Те винаги ще пишат, че нещата са много нередни.

Интересно, как вътрешната информация от дипломатическата поща влияе на това да има ли централа в България или не? Имаш ли да кажеш нещо по-умно?

Явно не четеш какво съм написал - Аз казвам, че не се учудвам на написаното, защото идва от негативно настроени среди. А щом спомена за влияние, то всички знаем как то се оказва.

Аха я, аха ! Уики-мики-лийксови ми-ти подходи (опити комай е по-точно) за обрисуване на пределно-ясни магарии с цел -- отчетливо шамарораздаване, търсейки здравото и обещаващото им решение . /// Странно -- а как така са `пропуснали` концидърпачите на `гениалния` Асандж да избабанят прелюбопитностите около RWE и то не само по тази тема ?! ( ... и за реалните-й собственици най-вече ! )

Ха, ха ха хаааа.... Браво на Нанси. ::)))))))))) .Много МЕКО се е изказала за Р.Овч, и цялата енергийна мафия- руски агенти .. А германците ?? Изглежда не са имали изобщо представа, с КОГО си имат работа ?? Нещо учудващо ..) Да работиш с РУСКИ "калкулации", с КГБ- олигарси и техните слуги в България !!?? С гейчета-мешани , с една безскруполна и алчна, и нагла руменовчаровска дружина ....::)))))) С други думи :"Другари германци , дайте мангизите , а пък ние тук , с другарите от кгб- ссср- ще направим и дружеството, и разходите , и строежа / на комунизЪма /. ..Е , не всички ДОКУМЕНТИ ще ви представим , ама НЕМА страшно..Така го строихме и комунизЪма ...))) А хиени , чакали, червени , още чакат , с... Прочитане на целия коментар озъбени мутри- голямото лапане ..И май ще го дочакат ..Началото е добро - 700-800-млн., евро за гзола ...)) Р,Овч., копеле мръсно , САМО с твоята заплата ли следва синът ти в Оксфорд ?? На кой чендж, сменяш рублите, за да дойда и ти бия един шут , по червения Г.З...)))

Ще ме колят скоро, затова пиша глупости :))))

Dа бе, забравихте да изредите и чернобилстрой...

ДО ВСИЧКИ АМЕРИКАНОФИЛИ - ВИЕ ,С ПРОМИТИТЕ МОЗЪЧЕТА АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА , НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ СТЕ ЕДНА ШЕПА , МАЛЦИНСТВО СТЕ .ВИДЯХМЕ ВИ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПУТИН , КАКВИ СМЕШКОВЦИ БЯХТЕ- ЕДНА ГРУПА ОТ 10-15 ЗОМБИРАНИ БРАДАТИ ИДИОТИ .КАКВО СТЕ МИ СЕ ЗАПЕНЯВИЛИ ТУКА ИЗ ФОРУМИТЕ,А .НИКОЙ НЕ ВИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА . ТАКА ,ЧЕ СИ ТРАЙТЕ ПО- ДОБРЕ , ЩОТО НАРОДА НИ Е НЕ Е ЗЛОПАМЕТЕН И ВСЕ ОЩЕ ПОМНИ КОЙ ГО Е ОСВОБОДИЛ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО . ЗАЩОТО АКО НЕБЯХА РУСНАЦИТЕ , ДО СЕГА ОЩЕ ДА НОСИТЕ ФЕСОВЕ НА ГЛАВИТЕ СИ И ДА СЕ КЛАНЯТЕ НА АЛЛАХА .ДА НЕЗАБРАВЯМЕ ФАКТА ,ЧЕИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА , ЕДИНСТВЕНИ ТЕ НИ КУПУВАХА СТОКИТЕ , ДА НЕЗАБРАВЯМЕ ФАКТА ,ЧЕ ТЕ ВИНАГИ СА НИ ПОМАГАЛИ , ДА НЕЗАБРАВЯМЕ ФАКТА , ЧЕ ТЕ СА СЛАВЯНИ И ИМАМЕ ОБЩИ КОРЕНИ С ТЯХ . КОГАТО Е ИМАЛО НА СВЕТА БЪЛГАРСКА И РУСКА ДЪРЖАВА , ХАМЕРИКАНЦИТЕ СА БИЛИ В ТАШКЕНТ .ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ПРОСТИТЕ АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА- СЕДЕРАСТЧЕТА ,ЧЕ САЩ Е ПРЕД ЗАЛЕЗА СИ И СЕГА КАТО НАСТЪПАНО ПСЕ ВСЯЧЕСКИ СЕ МЪЧИ ДА ЗАПАЗИ ТЕРИТОРИИТЕ СИ И ЗАВОЕВАНИЯТА СИ . НО НАПРАЗНО , НАСТЪПВА ВЕКА НА АЗИЯ- РУСИЯ , КИТАЙ ...

Защо отъждествяваш противниците на Путиновата политика с американофили? Освен черно и бяло, друго виждаш ли?

Айде сега се порови малко в книгите (ако изобщо четеш книги) и виж през коя година Българската православна църква получава независимост от гръцката. След това потърси да видиш на какъв език са говорели българите, когато са дошли "освободителите". Руснаците са славяни, но ние българите не сме. За да разбереш това, трябва да попрочетеш малко история, ама не онази, дето я бяха писали от БКП специално за случая. И това "американофили", дето го пишеш, още веднъж доказва кухоглавието на всички русофили. За вас с пълна сила важи правилото "който не е с нас, е против нас". За вас чуждото мнение не съществува. Не може да ви мине през ума, че да не харесваш едно нещо, не значи непременно, че харесваш друго. Вашата логика е "който не обича Кока-Кола, обича Пепси" и край. Това за вас е дефинитивно. Вашият начин на мислене е "черно - бяло". Като кучетата на Павлов. За вас други цветове не съществуват. Затова е излишно да се спори с вас. Не поемате друго мнение.

Николай

Скъпи Ozzy, що не светнеш аудиторията на какъв точно език са говорили нашите прадеди през 1878-мо лето? Признавам, не съм лингвист и моите познания са базирани на това, което съм чел оттогава - П.Р. Славийков, Л. Каравелов, поп Минчо Кънчев, В. Левский, Д. Чинтулов, Хр. Ботьов

Вместо да бъде закрито отрочето на Р.Овч. БЕХ,освен договарянето на АЕЦ Белене,то ще ръководи и "Южен поток".Да здравствует болгаро-советская дружба!Затова и цената на централата расте,трябва да се избиват комисионните.

Американци, немски копелдаци и прочия. Нямаме централа и не се очертава да имаме. А РОСАТОМСТРОЙ изгражда перфектни централи по целия свят. Получават все повече и повече поръчки. Това са фактите.

Перфектни като онази в Чернобил, може би? Вярно, не може да се отрече, че гръмна перфектно и най-вече зрелищно. Жалко за хората, които си отидоха тогава и за отровената земя там.

кой затваря АЕЦ и отваряТЕЦ това сме ние ши..ните политици на БГ.

7 000 000 000 eur : 2 000 000 kwh = 3500eur/kwh. За сравнение, фотоволтаична електроцентрала струва 2500eur/kwh. Ако зелената енергия е скъпа, коментрите относно цената на АЕЦ Белене ги оставям на поддръжниците и. Това технологично чудо няма изплащане при тези цени на енергията, познайте какво ще се случи, цената ще скочи за да има възвращаемост. Евтинана електроенергия от АЕЦ Белене е морков пред каруцата на данъкоплатеца магаре...

Не ти се удава тази материя, ходи да се образоваш малко. Цената за инсталирана мощност е към началната дата, т.е. без ескалация. Освен това е за мощност, т.е за киловат, а не за киловат час, неграмотнико. Т.е. за АЕЦ цената е 2000е/кВ, а за слънчева ЕЦ е 5500е/кВ, направи справка. Освен това АЕЦ работи 90% от времето, а слънчевата само 20%. Виж в сайта на ДКЕВР че цената на тока от слънчеви ЕЦ е 80ст/кВч, а АЕЦ Белене ще работи на пазарен принцип, т.е. усреднената цена за България, която сега е около 8ст/кВч. Т.е. тока от слънчева ЕЦ в 10 пъти по-висока от тази на АЕЦ Белене. Като не разбирате, защо само пълните коментарите със спам. Аман от некадърни спамаджии.

Смешник! Хал хабер си нямаш от централи. Да не би Германци и Американци да са покрили територията със слънчеви панели? Строят си Атомни централи за хиляди мегавати годишно... Дори ГриинПиис се съгласи че атомната енергия е най-екологична и не бойкотира централите... Виж в Германия слагат и ветрогенератори ... да се виждат отдалеч, като реклама и да мътят главите на патки като теб... малоумник

Друже, теб лично какво те грее себестойността на мВат инсталирана мощност? Ти плащаш на ЕРПтата, които купуват енергиято от НЕК. Ако всичко беше толкова просто, както си го сметнал, защо НЕК изкупува електроенергията от АЕЦ Козлодуй на цена 10 пъти по-ниска от тази на фотоволтаичните централи? /ако греша в порядъка, моля осведомените да ме поправят и уточнят!/

Цената на тока от фотоволтаиците е 10 пъти по-висока от средната за страната и 20 пъти по висока от цената на тока от АЕЦ Козлодуй. Т.е. в микса на цените, АЕЦ Козлодуй покрива загубите от ВЕИ и от преференциалните цени, които са си издействали ТЕЦ МИ 1 и 3 на американците. Или по точно, държавата всяка година лишава АЕЦ Козлодуй от 600 милиона лева печалба, за да ги налее в частните собственици на ТЕЦ МИ1.3 и собтвениците на перки и фотоволтаици. От това по-голям грабеж - здраве му кажи. Ако обаче не се построи АЕЦ Белене, която да покрива този грабеж и за в бъдеще, то тази сума ще се прехвърли директно върху сметките на българските граждани, чрез рязко повишение на цената на тока. Освен това една проста сметка показва, че с печалбата на АЕЦ Козлодуй може да се финансира над 50% от АЕЦ Белене, така че тя да си остане българска и да може и в бъдеще да покриваме загубите за изхраване на американските далавераджии и все пак цената да е поносима за българите.

Откриха отново колелото! Достатъчен е само един факт: Голяма ГЕРМАНСКА КОМПАНИЯ СЕ ОТКАЗВА от бизнес за милиарди! Ако германците са надушили вонята, това е достаъчно доказателство и без телеграми!

Тази "Голяма" ГЕРМАНСКА КОМПАНИЯ знаеш ли от кои политически среди се представлява у нас ?? От ЧЕРВЕНИ !

Друг път, я! Ако се представляваше от червени другари, щяха да останат, защото именно червените другари (само те!) имат интерес от АЕЦ Белене. Германците са прагматични хора и ако всичко беше читаво, едва ли щяха да се оттеглят от бизнес за милиарди. Помисли малко, кой бяга от печалби, ако няма нещо гнило?

Първата и основна съмнителна сделка е тази да се съсипе Козлодуй. И е на Костов. Останалото са бла-бла.

Точно така ! Освен това всички по-силни вони в световен мащаб от десетилетия насам идват от запад !

Я пак си помисли кой точно закри 4-те реактора на Козлодуй. Не беше ли госпожа "Йес" и мадридското чучело, а? Друг е въпросът, че тези 4 реактора си бяха изпяли песента и бяха опасни, защото са същия модел като онези в Чернобил.

В интерес на истината - не са. Закритите реактори са ВВЕР 440, същите като 5 и 6 блок.

Колкото и да го мисля, първия меморандум бе подписан от мавъра и гаражната. Още сме живи и помним.

В Белене вони само и единствено на много пари за крадене! И много желаещи вонящи тарикати да ги откраднат!

Русофилите искрено ме забавляват със своята непоследователност и чугуноглавие. Значи когато Уикилийкс вади кирливите ризи на САЩ - браво, чудесно, отлично!!! Като извади обаче мръсното бельо на Русия и българските им слуги - ууууууу, мирише на ЦРУ. Наистина русофилите сте абсолютно кухи чугунени кратуни! За нищо не ставате!

НЕ сме русофили, но не сме и франкофони. Съсипването на Козлодуй даде кард-бланш на 3 правителства да крадат до насита.

Пак ли ти се появи на хоризонта , бе смръдливо американофилче ...НЕ разбрахте ли , че сте малцинство и никой не ви бръсне за слива .Видяхме ви на посрещането на Путин-една шепа наброяващи 10-15 зомбирани брадати идиоти .

Какво бельо бе шумтилник?!Шменти капели е това Уики. Плод на ЦРУ.Айде молим!

А бе урод, нали вече писа с другите си никове, стига си спамил с десет ника. Или поне смени главните букви за да не се разпознаваш отвсякъде. :))))

Евала за коментара... :) Жалко, че много други хора нямат това мислене...

така си е ... и вече 20 години нищо не са построили, само наливат пари в блатото! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какво значи "под сурдинка"??? моля за превод!

"заглушено".

Тези американци са смешни. Пуснаха малко клюки по уикилийк за себе си, и след това бълват дезинформация, която им е изгодна. Жалкото е,че сами си вярват. "Колкото една лъжа е по голяма толкова по лесно масите ще повярват в нея." Гобелс

наистина, няма "по-отровна комбинация" от руски и български компании в енергийния сектор. А въпросните "български" компании всъщност пак работят за руснаците. АЕЦ Белене не трябва да се строи.

АЕЦ Белене трябва да се строи, а ти като не искаш АЕЦ, бегай си в родната Турция. Само че и там вече строят руска АЕЦ, така че бягай в Бангла Деш, и там да го ядеш.

tomazow

Този "Уикилийкс" вече замириса на гнила разработка на ЦРУ , всички боклукчийски ""разкрития"" са все в полза на САЩ - О колко се борили против престъпноста и корупцията по-света , ама на тях горките никой не ги слушал , чак да се разплаче човек ! Даже и критиките на тъпия Уикилийкс към военната машина на САЩ имат по-скоро характер на реклама - О вижте ни колко сме можни и не слушаме никой , а ако не слушкате ще дойдем при Вас ! Турския премиер не слушка на последък и ...хоп .. веднага имал милиони в швийцарска банка (хи хи хи) ?! Меркел и тя не слушка и ..хоп ... била малко неразумна !? Подлогите на ЦРУ - Бойко Борисов и "консултанта с 6 апартамента били ... най-най-най - добрите политици до сега , а преди тях само се краднало - ""ТЕ НИКОГА"" и тн и тн и тн ! Сега като падна рейтинга на подлогите ... хоп Белене и веднага платените драскачи ... леле земетръс ... леле поробване ... леле червената армия настъпва .... Олеле майко умирам от страх ... Брррррррр !!! Иначе е ясно ...КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН ! Ами много моля , ако има нещо нередно в Белене - виновните в затвора , но това какво общо има ще го има ли или не ?! По тази логика трябва да затворим Парламент , полиция , Съд ... Абе всичко !!! Тя и Цветелина Бориславова в интервю във вестник труд била възмутена от проекта Белене , но на въпрос : КАТО ОКРАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА И ПРОДАДОХТЕ АКТИВИТЕ НА СИ-БАНК , СЕГА С КАКВО ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ ??? Отговора: СЪС ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ((((ХИ ХИ ХИ ХИ ХИ))) какво лицемерие !!! Та за Уикилийкс ...ами типично американско шоу , само като се сетя за секс скандала с този Асандж(ли беше) та някакми 2 мърли искали да правят секс и с тяхно съгласие той ги оправил , но едната в един момент(по-време на акта) решила , че не иска , но той продължил .... другата била изнасилена пък защото втория път не било по-нейно съгласие , че разбирате ли .... ОПРАВИЛ Я ДОКАТО СПЯЛА !!! Моля всички трезво мислещи български граждани да не се връзват на такива евтини детски пропаганди , а да си градят мнение на факти и интереси !

Цирк Томазов е тук с последната продукция на идеазабулгариа на която и те самите не си вярват. Крайно време е да бъдат баннвани като спамери, защото с дни и месеци въртят едно и също само с леко резбъркване на думите.

Май те нервира това, че при разгласяването на секретни документи, само при руснаците излизат нечовешки престъпления и масови гробове.

защо никой не казва защо немците напуснаха и кога,ще припомня колко скачаха в германия,толкоз за тех световно безизвестните немци.Друго се питам до кога американският натрапник щще ми се показва по телуевизията и ще ме учи как да живея,колко индиянци избиха,затвориха и унищожиха моля СТИГА ПСЕВДО ПРАВА,в по близък план да вземем Садам,Куба и още др.които не тичкат след тях,това ли е демокрацията а????

"Ер Ве Е осъзнава, че съвместната работа с руски и български компании в енергийния сектор е "отровна комбинация" за европейските инвестиции, гласи документът." Вярно е - естествено, че ако европейските инвеститори бъдат шунтирани (може би и заради по-високата цена, която са предложили), то това е наистина горчиво хапче. Те са възмутени, че аборигените от БГ не искат да дадат парите си на европейските акули, а на някакви си руснаци.

да построим още 2 АЕЦ - може и в София. Долу империализма!

А така! Ако може и до некоя детска градина - венсеремос!

Вечна дружба! Да живеят всички ...-та по всички земни кълбета!

Става все по-ясно, че Уикилийкс е инструмент на ЦРУ. Америка се опитва да всее раздор и съмнения в целия свят.

Днес българският политик на думи прави се велик и без да мисли обещава блага за цялата държава. Но щом докопа се до власт, като продажен педераст върти дупе и се отмята от думите си за благата. А бедният електорат с мечтата си за благодат, излъган, с пръст в уста остава. Така е в нашата държава.

искаш да кажеш: ....с пръст в гъз остава. .....

Твоята алтернатива много повече я бива.

Защо не се опиташ да се изразиш нормално. Римите ти са меко казано некадърни.

Ето, че има полза от Уикилиийкс - излиза още информация за безумния, антибългарски проект - Белене. Нека всички русофили-родоотстъпници сега да застанат на широко, да се наведат и... да се хванат за палците. Белене НЯМА да го бъде, хахахаха

А я кажи какво направиха американците и американофилите за 21 години. Колко американски проекти има реализирани в България, та да са създали работни места. Всичките им препоръки са за "затваряне" "спиране" "продаване" но не и за създаване на нещо ново, което да носи работни места. 21 гидни унищожение стига. Уорлик вън!

Щом БСП стои зад проекта Белене е ясно=голема далавера,а като стане Чернобил,те ще са избягали с парите.

Аха... и докато бяха на власт "демократите" унищожиха или разграбиха всичко, що бе построено от "далавераджиите" от преди 10.11. А те..., те направиха много за България, много. Затова сме вече толкова напред, да?

Комунистите не са построили нищо в България, а само ограбваха нашия труд. Ето защо, 1990 се оказахме далеч назад от други народи, които са имали късмета да не ги грабят комунисти.

Комунистите сте до един "умни" ! И не гордо го показвате при всяка своя изява :)

Хабер си нямаш какво е това комунист, нали папагал такъв?

Незнам кво побликуват в този сайт Уикилийкс но едно ми прави впечатление че мине не мине и пуснат нещо ужким за България.И понеже повечето хора немогат да го проверят сега пускат ли пускат неща.Важното е кал да се хвърля.А дали информацията е вярна или не.....по важното е поредната бомбичка да се метне срещу страната ни.Тъпото е че има кой да ги побликува тия неща а дали са вярни или не все тая.

Защо? Напълно възможно е американския посланик да е написал точно това за проекта - не забравяй, че това е политика. Което не означава, че е истина. Познавам хора от енергийния сектор в България и мога да те уверя, че у нас безопасността е на добро ниво. Не е фактор, който би бил пренебрегнат. А Чернобил в България е невъзможно да се случи. Първо тук никога не сме използвали този тип реактори, като технология, каквито са били в истинския Чернобил. АЕЦ Белене ще бъде в пъти по-безопасна и надеждна от немските АЕЦ, на които наскоро германците си увеличиха експлоатационния срок с ако не се лъжа 30 години. Така че... Пак повтарям - става въпрос за политика, не за друго.

Познавал хора от "енергийния сектор" и затова гарантира безопасноста на руска АЕЦ? Милиони са потърпевшите от руския боклук Чернобил. Разправяй на тях, че руска АЕЦ е по-надеждна от немска.

Всъщност, все повече се убеждавам, че Уикилийкс е измислен от американската пропаганда. Като видяха че ве че никой не им вярва, и измислиха т.н. Укикилийкс, и си пробутват пропадандата оттам, все едно е по-достоверна. Е, показват и по някой уличаващ ги факт, който вече така или иначе се знае, за повече достоверност, но повечето си е тяхна пропаганда.

Притеснява те това, че американците наистина правят това, което говорят ли?

Ляв ли е не ми го хвали. Дали е бесепар или не няма никакво значение. Щото, ако не е бесепар или е тайно комунде, или е коимунист, маоист, анархист, антиглобалист или друг политически онанист. И мнението на такъв е ясно - вечна дружба със СССР и Венсеремос! А, щях да забравя пословичната омраза към САЩ и всичко американско. В случая, ако човек прочете внимателно нещата става дума за нещо друго - голяма германска компания се отказва от проекта защото счита че я лъжат. И то в изключително важната област на безопасността и изключително чуствителната област на технологичното ниво на оборудването. Това е същността на информацията. Германците са прагматични хора. не случайно с годините Made in Germany се е превърнало в символ на неоспоримо качество. И тези хора не могат и не желаят да си плюят в сурата само заради това да строят някаква си АЕЦ, оборудвана с някави си руски боклуци, и менажирана от някакви си български престъпници. Що се отнася до нещата "на тъмно", те правителството до скоро се опитваха да държат на тъмно, целия народ държаха на тъмно, та на някаква немска компания ще й простят. Но с влизането на ББ в проекта нещата придобуиха доста тъмни краски за бСП и руските й партньори в далаверата. Даже самите руснаци не са толкова виновни - това им е предложено това са подписвали. Пък трябва да си абсолютен идиот да не подпишеш нещо в твой интерес. Е, без рушвети не е минали, включително и на най-високо ниво. След като германец се е отказал от нещо, за което първо е бил съгласен нещата не са чисти. Вонят, както се казва. И може би именно позицията на тази германска компания трябва да е отправната точка за анализа на ефективността и безопасността на проекта. Е, засега има няколко месеца тайм-аут. Подписахме за Южен поток, а и разграничихме този проект от проекта за АЕЦ Белене. И засега Бургас-Александупулис е замразен. Което е много важно за нас. От тук нататък мпожем да водим преговорите без опасения че решенията по единия проект ще влияят на решенията по другия. Руснаците, завалийките газ пикаят, ама така е - БСП-то скоро власт няма да види и никога няма да могат да разчитат на това благосклонно отношение, което са имали. Че в Белене има съмнителни сделки вече го знаем всички. и то отдавна - някъде от година и половина. Е, сега е потвърдено и от "независим източник". От тук нататък, ако въобще ще го строим с руснаци, мноиго внимателно. И с парите, и с технологията и с безопасността. Както ни учи немеца.

Евала за коментара... Ето това е коментар с доводим разсъждение, а не само "скапани Руснаци или Скапанио американци те искат всичко да управляват" или "това било пропаганда, онова било конспирация"

пич, само да ти кажа, че най-големите левичари в момента са именно в САЩ. иначе, части от разсъжденията ти са верни... но са само фрагменти, а връзката куца като еднокрако магаре.

На ме ми вони на мазни американски дистрибутори, опитващи се да ни качат тока с няколо пъти за да ни грабят. И още повече смърди на подлогите им в бълрия като Костов, крадливата Цуцка Бориславова и прочие соросчета.

Това е така. Америка трябва да контролира всичко и всички да служат на америка. Но е факт, че комунистите опитват да ни заробят и да ни на*упят на СССР. Съгласен съм с извода на KGB, че трябва да гледаме на какво ни учат немците. Не ща руски олигарси и български мутри-комунисти.

АЕЦ ще ни даде енергийна независимост, защото ще можем да си произвеждаме необходимия ток на ниска цена. Няма значение дали е руска, американска или европейска. Ако американците имаха конкурентен проект щяха да участват в търга за АЕЦ Белене. Ако са го изпуснали, да се готвят за следващия търг. Но проблемът е че те НЕ ИСКАТ изобщо да има АЕЦ в България. Това е много опасно, защото може би ни готвят и някоя война или етнически конфлики за в бъдеще. Факт е, че международната общност не приема бомбардирането на страна която има АЕЦ.

В този случай Шерлок Холмс би възкликнал: "Елементарно, Watson! Щом реакторите са руски - мирише на корупция. Ако са американски - на рози!"

Не само реакторите, всичко руско вони на корупция.

Признавам им на руснаците че са царе в зомбирането на хора. Да вземем например нашите рубладжии - тук определено е използван опита от експериментите с кучето на Павлов. Ненапразно навремето Ленин му е отпуснал неограничен финансов ресурс. Товарищи RWE са се притеснявали не само от финансирането , а и от това че "проблемите по сигурността на централата не са фактор". Но вие червени зомбита сте готови дори на втори Чернобил , за да угодите на "братушките"

Да, Мюнш, всичко що е на изток е демон, а оттатък - на запад - ангел до ангела наредени. Ние затова искаме да приличаме на западните си партньори. Макар това партньорство е като в секс и все ние сме ната..вани.

А вие американските лакеи и слуги и проамериканските мижитурки продадохте България за жълти стотинки на американците и техните съюзници- турците . Аре бегй да ли.еш г. за на господарите си- американците . Аз съм българин и искам нашата територия да остане българска .

Че тя територията си е българска и то си й личи отвсякъде - по мизерията и изостаналостта. Най-странното е, че най-големите подлоги - русофилите, най-много реват за независимостта на България. Шизофреници, какво да ги правиш...

Мижитурка!

Към Магадан , бееегом, марш !!!

Голямо нещо са това масмедиите. Пуснат мухата и гледайте какво става. Новината се подхваща от няколкото платени от двете страни драскачи, които започват да се хапят и народа гледа сеир. А това, че 80% от народа живее в бедност и лишения, че вече 21 години държавата се управлява от кукли на конци, които унищожиха всичко българско, това че не се вижда светлина в дъното на тунела и нещата с всеки изминал ден стават все по-зле и по-зле, а сметка на никого не е потърсена и май няма да се търси това май никого не го интересува. Важното е зрелища да има...