Комитет анти-”Белене”: Руският енергиен монопол клони към 90%

АЕЦ "Белене" е престъпление спрямо българските национални интереси, заявиха на пресконференция представители на гражданско сдружение против проекта.

Обратно в новината

Коментари - Комитет анти-”Белене”: Руският енергиен монопол клони към 90% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този анализ е направен от Института за пазарна икономика (Красен Станчев, директор) и струва 15 хил. долара, платени от институт Отворено общество на Сорос. За дейността на Джордж Сорос по света и у нас, търсете в гуугъл и ютюб! Не, че нямам въпроси относно "Белене", но няма да участвам в делата на световния спекулант Сорос.

Колко мъка има по този свят Боже! Какъв народ, какви енциклопедисти! Всеки разбира от всичко в тази държавица... Като гледам кои са се нардили на трибуната, а и с каква настървеност 250 човека обясняват колко "за" и "против" са, че чудя на Боко, защо му е HSBC за консултат при толкова мастити специалисти в родната мрежа - при това явно, повечето и без работа ( Да не се бърка с безработни!! )?!

Благодаря за коментара. Веднъж се опитах да пиша (не толкова подробно) и "потъна". За съжаление, само няколко от пишещите тук са склонни да прочетат и осмислят това, което сте писал... дано са повече от "няколко":) +1 за коментара!

Русия винаги печели. Ако не построи АЕЦ в БГ ще получи неустойки и ще построи в Турция. Русия винаги ще строи АЕЦ. За Русия е по изгодно да не строи в БГ, а да си получи неустийките. Ха, ха! КОлко е добре когато се работи с некомпентни изроди.

Комитет Анти-Българи.

Кррасавчик ти мой! Щом ти трябвала АЭЦ, зашто не дошыл при нас в Чернобиль? Никто няма да те притеснява и ще светиш в хубав зелен цвят.

А почему не в Японии? Лейко куха, стига си зяпала в руската паница, помисли БЪЛГАРИЯ какво ще загуби. А колкото за Чернобил, там грешката е на тъпанар-човек, също като твоята. Та, душице нерускоговореща, кажи ми, като гръмне в румъния или турция, къде ще ходиш?

Драги колега jftf, ти допускаш една фундаментална грешка. Тук твоите доводи не вървят. В този форум основните енергийни понятия са : червен куманоид /кратуноид/, руска мафия, кенфни боклуци, Москвич. Тук москвича е на особена почит. С него се обяснява защо атомните реактори могат да бъдат австрийски, малтийски, мексикански, доминикански , инспански, но не и руски.

е да де, но Камаз печели Дакар вече не знам коя година подред. 2010 се смяха, че сервизната им кола (обоза) пристигнал трети в общото класиране :) а 2011 са 4 от 4 места по мои спомени..... ние няма да си купуваме лъскави тенекиени лимузинки с 10 години срок преди калниците да ръждясат....

Този пък Сугарев къде почна да разбира от енергетика. Аман от маймуни

Не са измрели политкомисарите. Просто са се пребоядисали синьо-зелено.

Поздрвления - едно от малкото мнения на компетентен и очевидно интелигентен човек. Другата плява е сътворена или от платени писачи, или от "специалисти по всичко" - кръчмарски тип.

Не разбрахте ли че има създадени социалистически престъпни схеми в енергетиката и те няма изглед да паднат скоро. Тока който България изнася навън след 1990г. го изнася на загуба, а ние обикновените хора плащаме тая загуба. Проекта АЕЦ Белене а отвратителна лъжа на руската енергиина мафия стояща на изода на предприятията на НЕК. Не ЕРП-тата, говоря за фирмите близки до Овчаров, Първанов, Станишев, Ал. Петров, П. Димитров и т.н.

предлагам за да се изтръгне от земята българска веднаж за винаги руския монопол с референдум да бъдат закрити всички блокове на аец.и всички други със зависимо от русия гориво .да построим посевместно ветропаркове ,геотермални ,приливни,фотоволтаични и тн. електроцентрали . нека цената на тока да е 1.30 лв.ние сме издържлив народ.пък и да се види кой е баровец и на кой му свети в двора.

Типично в дезинформаторско-социалистически стил. Като гледам Беларус, Куба и Либия колко цъфнаха и забогатяха и колко охолен живот живеят заради преданоста си към Русия.... не, благодаря. Фактите и историята не можете повече да ги изопачавате.

АЕЦ Белене ще стане българска централа но ще работи на ръба на загубата, което ще се обезпечи от фирми-посредници, както е сега с Лукойл. А цените на тока ще са по-високи от средноевропейските защото откакто има социалистическа мафия в енергетиката у нас се изнася ток на загуба, а загубата се разпределя върху цените на вътрешното потребление. Освен това не подминавайте факта че за да се зареди с гориво тази АЕЦ Русия иска допълнителни "услуги" извън рамките на закона и националния суверинитет, както между другото прави и сега относно доставките на гориво за АЕЦ Козлодуй.

И освен това има достатъчно много начини за източване на ДДС и бюджета чрез "различни мероприятия" на които се нагледохме, така че не можете да ни убедите от целесъобразноста на проекта АЕЦ Белене. Ако руснаците са толкова добри и произвеждат толкова евтина енергия защо не строят АЕЦ в развития свят - ЗАЩОТО СА КОРУМПИРАНИ И СА С БОЛНИ ИМПЕРСКИ АМБИЦИИ. Изживяват се на велика сила. Толкова за ползата от АЕЦ Белене. Ще се заробим с поколения ако тоя проект види бял свят.

Ама много тъп аргумент... Как да строят руснаците реактори в развития свят, като там самите развити страни сами си ги строят? Нали затова са РАЗВИТИ СТРАНИ! Там руснаците имат страхотна конкуренция. Къде според теб да строят - САЩ или пък във Франция. Как ще стане това. Все едно американците да дойдат да построят на руснаците някой модерен ракетен комплкс например... Позамисли се малко. Колкото до имперските амбиции - кажи коя голяма държава или бивша колониална държава ги няма? Даже и посраните турци имат неоосмански амбициии...

Изпрали 130 млн. лв. през енергетиката През българската енергетика са били изпрани 130 млн. лв., съобщи Дарик. Особено опасна е тенденцията тези пари да се перат през дейности и инвестиции в енергийния сектор, подкрепяни от правителствата и спонсорирани с европейски пари, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. Ето затова се борят застъпниците за Белене. А всъщност тоя проект е предателство на българския национален суверинитет.

Енергиината мафия в България източва държавата и бюджета пре НЕК и АЕЦ. Точно затова проекта АЕЦ Белене е национално предателство. Аз съм твърдо за АЕЦ но не руска. След прехода Русия винаги е държала и ще държи цените в България поне с 10% отгоре от средноевропейските. Те искат да ни притежават. А това не става с по-евтини продажби. Така ще бъде и с АЕЦ Белене. Ще плащаме прескъпо и ще се чудим какво стана. И сега с подставени фирми посредници на Газпром и Лукойл българският потребител плаща най-скъпо за газ, бензил, дизел или ток.

Най-после да се намери един професионалист,който с железни аргументи да разобличи и постави на място тези безродници от хранилката на Отвореното общество! Респект JFTF!

Колега инженер, поздравления за изчерпателното и поопростено обяснение /като за невежи хора/, но хората на хранилка няма как да убедите. Туй папкането е голяма работа!

Комитет Антибелене?! Родоотстъпници,отбор-юнаци,храненици на Отвореното общество!

Няма да крия, че за мен въпроса за или против Белене, е открит. Но от два дни се ровя навсякъде, където мога и клоня към против. Разковничето за мен е просто - трябва да говорим за СЕБЕСТОЙНОСТ. Престъпната през последните 20 г. върхушка, като още една форма на ограбване, сключва договори със "Инвеститори във ВЕИ"(все свои хора) на бомбастични цени, като се позовава на европейски директиви. Загубите са огромни и се поемат от 1.Козлодуй и 2.От все още малкия % такива инсталации. Като разликата между СЕБЕСТОЙНОСТТА и ПОКУПНАТА ЦЕНА е в пъти и в ущърб на държавата(както винаги). Не случайно и синът на Красимир Първанов е "мощен" инвеститор във фотоволтаични централи и работното място на Първанов е осигурено след готвеното уволнение.

Наглостта на РАЗБОЙНИЦИТЕ е безмерна - ограбват държавата с абсурдни цени, а след това използват тези абсурдни цени, за да обясняват колко ще е изгодна Белене с цена над 150 лв/МWh. Вчера посочих какви са прогнозните себестойности на различните видове ВЕИ за 2015 г. Побликувани са във сайта на Агенцията за енергийна ефективност в "НАЦИОНАЛНА ДЪЛГОСРОЧНА ПРОГРАМА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ 2005-2015 г." Който може да мисли, да си прави извода!

- 1881 - с активното участие на руски генерали у нас се установява режима на пълномощията. Скоро управлението на страната практически е поето от тях. - 1885- Русия се противопоставя на Съединението и насърчава Сърбия да ни нападне. - 1886 - офицери русофили свалят княз Батенберг - смятан за символ на независимостта ни. - 1886-1887- Русия заплашва България с окупация, насърчава Турция да си върне Румелия, не признава властта на Стамболов, поддържа и инспирира бунтовнически чети и заговори.

Николай

Добре си ги наредил историческите факти. И какъв е изводът: ВВЭР или Kandu?

Абе хора я се огледайте! промишленото производство на България е колкото на един квартал от Шанхай, че и по-малко! За какво ни е още една централа. Ние и в момента изнасяме ток. Аз разбирам да изнасяме ток от чисти енергоизточници като вятър и ВЕЦ, ама ние ще правим ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА. Поредното замърсяване и като и свърши живота (около 30-40 години) после какво - нова централка?!?! Всички нормални страни в Европа от десетилетия не са правили нови централи, но за сметка на това всяка година увеличават дела на "зелената" енергия в икономиките си. Няма значение дали са руснаци, американци или французи, тези които ще я строят - на нас такова нещо не ни трябва, още повече, че нямаме парите да го платим. На голи цици - лисици! Това са последните капки които фирмите, които строят АЕЦ могат да изстискат защото технологията е морално остаряла и се задават плазмените реактори - в Англия има вече експериментално работещ такъв. Плазмените реактори са чиста енергия без радиация!! Не ни трябва АЕЦ!

Това сравнение с квартала на Шанхай много ми харесва. Та да те питам: След като квартала в Шанхай произвежда детски играчки и дънки с които да облече цял Китай, защо и кварталите на Пекин и Гуандджоу произвеждат още милиони детски камиончета и дънки? А защо и са на Германия БМВ, Ауди и Опел, след като Мерцедес, Фолксваген и Порше спокойно могат да задоволят пазара на Германия с коли. Мога да те питам и защо Франция произвежда ненужни парфюми или Швейцария произвежда излишни часовници?

Хубаво пишеш, с ампломб, ама с малко факти. Де го тоя реактор от V поколение, дето и на костов и на мартинчо им се привижда? Брато, ако го имаше, досега да са го направили по-кадърните от нас нации. В Англия, казваш? не позна, не само че нямат такъв, ами там са морално най-остарелите в Европа - работят си реактори, строени 1966 г. (MAGNOX), при това работят на един такъв принцип, че недай Боже нещо да се бъгне като в Япония, всички можем да дадем фира. И после, защо си мислиш, че някой ще се засили да купува нашия екологично скъп ток навън от страната? Ти може и да си от шепата заинтересовани това да се случи (няма лошо и за цялата нация), ама пазарът си има други правила. И там продаваш онова, дето на теб ти е в излишък при това на цена, която устройва купувача. Ами нали точно това е и идеята на Белене.!

Плазмен реактор не е плазмен телевизор:) Няма работеща устанавка в света.....Досега най-добрите постижения да се държи водорода във вид на плазма е около.....1 секунда:).

Мене ме интересува и продажбата на тока в момента. Кой е наредил разни посредници по веригата, като жената на Кадиев и други незнайни паразити? Държавата след като произвежда може да си продава тока директно на купувача, а не да натоварва българина с цена по-висока от тази, на която продава на паразита. Толкова икономисти бълват нашите висши учебни заведения, а АЕЦ или НЕК, БЕХ или М-вото на г-н Трайков не могат да създадат един отдел, който да продава излишния ток на чужди ипотребители. Жената на Кадиев ли е най-кадърната продааавачка на ток? Тя с частни далекопроводи ли разполага?

Въпросът ти е логичен. Отговорът е прост: Директива на ЕС за отделянето на производството , преноса и разпрадаление на еленергията в отделни компании.

НЕК - Производство НЕК - Пренос НЕК - Разпределение Ето ти три компании отговарящи на ЕС директивите.

Като ги гледам тези на снимката все отбор анти родолюбци-американофили.Един пирон не са забили в живота си.Говорят 21 год. само глупотевини.Сугарев,Минчев и т.н. дружина вярна сговорна са огладняли и отново яхат русофобията.Само,че живота си върви и без техните мизерни приказки.

Белене и да се строи реакторите трябва да са американски а не РУСКИ.Не мога да разбера защо требва да караме москвич на цената на форд.Кои ни предаде 89 -руснаците,кой ни предаде 1 световна война-германците,кои ни предаде 2 световна война-германците и руснаците,кой измисли македония-руснаците,кои беше против съединението-руснаците,кой ни подменя историята-руснаците,кой плаща на ПЪРВАНОВ И Сидеров-руснацие.Кой ни реже главата с бензина-праз ойл.Кои ни реже главата с тока-германски фирми.Помогнаха ли ни руснаците и германците за сестрите в Либия-не и не.нема ли кои да им каже да си гледат здравето.

Ей, радетелите на "най-чистата", атомната енергия, тука няма кой нивите да изоре, вие АЕЦ ще строите. Народът го е казал - Барабар Петко с мъжете, Видяла жабата, че подковават вола ...и т.н. АЕЦ е хубаво нещо, НО НЕ Е ЗА НАС. На всички ви се налага да летите , ама не си купувате самолети, нали? България тпябва да развива отрасли, които може да си позволи. Иначе тази енергия от АЕЦ-а пак ще я продаваме на безценица, както правим сега. Имаме предостатъчно централи, хайде да поразвием малко индустрия, хайде да поизпитаме малко енергиен глад, пък тогава ще СИ КУПИМ ток. Ако , дай Боже, още повече се развием - пак ще си купим, ако пък съвсем не стига - ще строим - АЕЦ ли, каквото там е наред. Тогава ще бъдем и богати, няма да ни пука... Всеки говори за Турция, но те ще строят АЕЦ сега, след като десетки години имаха разтеж на БВП с по 8-10%. Това, че нямат АЕЦ не им попречи да бъдат 5-та икономика в света.Купуваха си ток - ефтин от БГ, по-скъп от другаде... Не е толкова важно да имаш тази електоенергия, ами да Я ИЗПОЛЗВАШ ЕФЕКТИВНО !

Менторе,и в тази тема ли се появи със същите коментари под индиго. Стана банален с това летене и купуване на самолети!Не разбра ли,че сравнението ти е много плоско?

...плоско , но точно . Ти дай някакви други аргументи освен "КОЛКО Е ХУБАВО да си имаме още една АЕЦ ... може и повече ...."

Гледам, че русолюбците пак са изпълзяли от градинския кенеф. Като обичате Русия повече от България, хващайте влака на дружбата и марш в Русия завинаги. По възможност на изток от Урал, в Сибир, в някое село, дето няма електропроводи, а за канализация не са и чували. И си останете там, национални предатели такива.

Познати силно политизирани до умопомрачение субекти. Кой ли им плаща. Редакцията се изплаши от от тях след като бързо скри дълбоко аргументираната статия днес от един от експертите на парламента. Потърсих я, но не я открих както би следвало старите новини.

Червени български бандити и руски олигарси-кръвопиици се обединиха да оскубят като попарена кокошка народа ни!Добре обаче Бойко нещо им развали калимерата!Дерзай Бойко и Иване,изгонете печенегите далече от пределите на Родината!

бегай да си прегледаш платката и чипа, имаш ЦМО - разбъркване на причинноследствените връзки в схемата и оттам следва опасността да получиш късо съединение у пипона, поради което да псувисаш.

Типично изказване за русофил - полуидиот. Чудя се обаче коя е по-добрата половина на вас, русофилчетата.

Този комитет е престъпление срещу българския народ. След 5 - 6 години ще бъдат спрени реакторите в Козлодуй и ТЕЦ-овете в Марица-Изток и тогава ще има ужасна криза за тока и режим 1-светло 3-тъмно.

И кой ще ги спре? Козлодуй е до 2027 и 2032 г. А може и да им се удължи живота по преценка. Тецовете за какво да спират? Заради това че са си намалили емисиите с 98%, че 5 домашни селски котела за парно бълват повече въглероден двуокис.

много добра новина .това е начина да се противипоставим на евреиските путински интереси.доста от нашите продажници се опитваха да се заиграват с оганя но боико борисов трябва да знае че ако подпише с "добрите руснаци" завинаги ще изчезне от политика заедно с новоизлюпилата се партя герб.локумите които дянков разтегаше за "наи-добрите консултанти"HSBC са булшит и евтина лажа.не ни трябва не само аец белене но и руска котка в чувал.паметника на руската металургя е до софя които ни засипва с пепел ако искате и паметник на аец като чернобил няма да стане.веднаж завинаги трябва да се каже NE на червените ботуши.

Знам, че dir.bg не разрешава публикуване на линкове, но има една изключително професионална оценка от Валентин Стоянов - зам. председател на парламентарната комисия по енергетика във vesti.bg. Който се интересува да я прочете. Ако може модераторите на dir. bg да я публикуват, защото наистина си заслужава.

За съжаление Мери пишеш така мило и наивно, че няма почти нищо разумно камо ли "интелигентно" в текста ти. Нито една от всички АЕЦ в Япония не пострада непосредствено от земетресението. Проблемът беше от цунамито. Вината е в Японското правителство, TEPCO, GENERAL ELECTRIC и отчасти в МААЕ. След цунамито на о-в Бали, беше ясно че има сериозна опасност от заливане, която бе недооценена. Соларните паркове строящи се в БГ а и по света не винаги са "екологични". Специално в БГ зелени системи се бетонират и третират с хербициди. Екологията е 0%. Ветрогенератори може да се строят на много ограничени места в БГ и те не могет да бъдат "базисните" мощности. Планетата ще ни бъде благодарна за много неща, но основният проблем е че 10% от населението консумират колкото останалите 90%, ако не и повече и борбата е за запазване на това статукво. А втора АЕЦ в България ще донесе малко просперитет и запазване на поне една технология усвоена на родна земя. Иначе да правим почивни комплекси със съмнителни качества и да предлагаме алкохолен туризъм - то май друго не остана. Но на 10-те %-та така може и да им е по-изгодно.

Най-после да се чуе гласът на Разума. Всичко, което са казали тази хора, звучи разумно и интелигентно, а и много по-ясно от това, което говорят министри и премиер. Оставяйки настрана всякакви политически пристрастия, аз казвам НЕ на Белене от чисто екологична гледна точка. Особено в контекста на случващото се в Япония, трябва да сме луди, за да пожелаем още 1 АЕЦ - и то в земетръсен участък. Да обърнем поглед към бъдещето - енергия от вятър и вода - звучи чисто и безопасно, а скоро ще бъде и достатъчно рентабилно. Защо България да не е една от първите, които да развиват новите енергоизточници? Планетата ще ни бъде благодарна :)

Чува се дрънкането на сребърниците в джобчетата на тези тримцата и на Иван Костов и Маутинчо.

А в джобчетата на Гоцэ и Р.Овч. дрънкат самосемки и бонбонки, нали?

е тогава за какув уууъ ни е аеца ! не го щем !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българио за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях и те за теб достойни МАЙКО бяха и твойто име кат мълвяха умираха без страх.

Българийо, ЗА КАКВО ЛИ за тебе те умряха .......?????

За съжаление, засега без ядрена енергия не може да се мине, Белене или нещо друго, иначе старите муцуни от СДС ще обречат България като най-бедната евлопейска държава, без възможност за съвременно развитие.Дебатът вече е много закъснял, така че да се подсигури централата и да се продължава.

И защо да не можем без допълнителна ядрена енергия. Нека най напред тази която имаме да използваме ефективно и икономично. Може да се окаже че и без Белене, може да имаме достатъчно и за износ. То вече никой от нашите ъсседи няма и да се нуждае

Проблемът са въглеродните емисии. Въглища имаме, но няма как да се разминем със санкциите в тази насока. "Възобновяемите източници" за съжаление остават доста скъпо удоволствие за обеднялата ни родина, освен това неприложимо на 100% за цялата консумирана енергия. А търсене на енергия винаги ще има.

Защо го няма Иво Инджев,бе?

Аз не разбрах - КАКВО ПРЕДЛАГА Сугарев? Знам какво не ще, но пет пари не давам за отрицанията му. Искам ПРЕДЛОЖЕНИЕ за български енергийни източници. Ако не е Белене, какво предлага Сугарев?

Съгласен с това мнение! Готов съм да кажа НЕ на Белене, при добра алтернатива. Никой не предлага достатъчно добре обоснована такава до този момент, т.е. липсва предложение за алтернатива на 90% енергийна зависимост от Русия!!!

ефективно използване на енергията чрез прилагане на ниско енергоемки технологии, оптишмизации и други такива напредничави неща.От това обаче не може да се краде а ядрената мафия ще ни яде опинците вместо да ни краде

Ето още една извадка от САЩ за 2004 г.: "Себестойността на електричеството, произвеждано от ветрогенераторите, зависи от скоростта на вятъра. Скорост на вятъра - Себестойност (за САЩ, 2004 год) 7,16 м/с - 4,8 цента/КВт.ч. 8,08 м/с - 3,6 цента/КВт.ч. 9,32 м/с - 2,6 цента/КВт.ч."

Да, а средната скорост на вятъра в България е ок.4м/с, а средно малко над 8м/с се достигат само на 2 места в България - връх Мусала и връх Ботев. Но когато се строят ветро-генераторите се декларира номиналната мощност при ср.8м/с вятър т.е. реално е в пъти по-малко(повече от 2 пъти по-малко защото зависимостта не е правопропорционална, а често (да речем под 2-3 м/с) перките не се въртят изобщо)

И защо пишеш като няма какво наистина да кажеш.

Прости сметки показват, че Тошиба инвестира 36 млн евро във фотоволтаична централа 10 МВт=10000кВт. с период на изплащане 20г. (панелите били с живот над 30г.) имаме: 10000кВт.8часа.365дни.20г./36млн евро=0.06 евро на кВт, което е 12 ст. ПРИ СЕГАШНИ ЦЕНИ НА ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ПАНЕЛИ. След 5 г. цената им ще е 2-3 път по ниска. След 5 г. ще влезне вексплоатация 1 блок на Белене с цена на тока към 15 ст/кВт )Тука се изприказва много, че тока от АЕЦ бил най-евтин, обаче данните показват, че от АЕЦ се произвежда 14%. Явно хората по света са луди да произвеждат само 14% от "най-етината" енергия. Друг е въпроса че въпросният тип реактори НЕ СА ИЗПИТАНИ. Предната им версия е дала много дефекти в компонентите и това е довело до много и скъпи ремонти на съществуващата такава в Китай.

Фотоволтаичната централа струва 36 млн. заедно със земята под нея. Белене ще струва между 6,3 и 11 млрд. (по-вероятна е втората цена, заради натрупания опит показващ тройно по-висока цена от планираната за АЕЦ в САЩ ). 20 фотоволтаични централи при тези цени ще струват под 720 млн за същия капацитет. при 3-4 пъти по-малко време на работа пак излизат под 3 млрд. еквивалентни производствени мощност. а при 2-3 пъти по-ниски цени през следващите 5 години еквивалента на Белене ще е под 1 млрд. Така, че Белене трябва да се строи, само ако гарантира цена под 8 ст/кВт при сегашни ценови равнища и срок на изплащане на първоначалната инвестиция не повече от 20 г., т.е. натоварване на цената за кВт с не повече от 3 ст.

Да,да - а през нощта целокупното българско население ще свети с фенерчета върху фотоволтаиците,за да има ток поне за телевизорите! Недай си, боже,да е облачно и да вали! А не ми се мисли и ако е минус 18-20 градуса!

Няма нужда от Белене, нали на Резово долу ще има турски АЕЦ, защо да правим спънки на комшиите?????? Турците са решили да строят 7 АЕЦ-а, а ние къде ще се бием в шамарите на големите:( се някой ще ни продава ток:(:(:(:(:(:(

Всички знаем, какво ще стане с направеното да момента в Белене (а то не е никак малко), ако проекта се спре - ЩЕ БЪДЕ УКРАДЕНО. Замислете се, кой си точи зъбите за това - тези които са против проекта. ДА СПРЕМ РАЗГРАБВАНЕТО НА РОДИНАТА. Колкото и скъп да ни излиза тока от Белене - ще е по-евтин от вносния и труда ни до сега не ше да е на вятъра.

И защо да не можем без допълнителна ядрена енергия. ОТ Белене каквото е окрадено окрадено. Ако има още пак същите ще крадат. Важно е че все ние плащамел Нека най напред енергията която имаме да използваме ефективно и икономично. Може да се окаже че и без Белене, може да имаме достатъчно и за износ. То вече никой от нашите съседи няма и да се нуждае. А дали вече няма нов вид енергия -Вълновата например.Тая си е стара като космоса, но Тесла го убиха заради това.Кой ли- Енергийните компании.Абе с една дума -те пак ще кльопат ние ще им плащаме.АКО СЕ ОСТАВИМ

Здравей.Значи аз след построяването на Белене ще плащам по-малки сметки за електричество.Това не го знаех.Ами тогава да се видим след 4 години на бира и се похвалим с малките си сметки. А на хората живеещи около Козлодуй се извинявам, ако съм ги засегнал. Аз просто се приреснявам за децата. Нали виждаш какво става в Япония.Бъди здрав,приятел.

Не ми вкарвай в устата думи, които не съм изричал. Кави сметки ще плащаш след 4 години можеше да ти каже една баба от Петрич, ама се спомина. Аз ти предложих нещо съвсем друго. В някои щати на Америка можеш да си избереш енергията, която потребяваш - само атомна, тец, зелена или микс от всичките. Най-евтината е атомната, най-скъпата зелената. Та в същите тия щати има върли еколози които са готви да плащат тройно и четворно, за да ползват зелена енергия. ЕТО ТОВА ТЕ ПОСЪВЕТВАХ ДА ПРАВИШ, щом като си противник на АЕЦ..

не се тревожете тая централа няма да бъде построена защото идва краят на света през 2012г така че до тогава няма да бъде построена

Питам кой им плаща на тези продажници да говорят? Мъчно е, че има такива предатели. За всеки човек е ясно, че Белене е нужна на България. И не искаме турска АЕЦ до Резовската река!

Нека да има АЕЦ Белене, но тя да е европейска, или американска, но не и руска. Вън азиатците от ЕС.

Например - френска с горещ реактор и отворен цикъл на охлаждане.

И до какъв извод стигаш, кой им плаща, ако им плаща? Айде напиши, като разбереш.

Значи ние може да строим до Румъния втора АЕЦ ,а Турция неможе до нашта граница.Марийче такива смешници като теб ,които незнаят какво да кажат ни доведоха Бойко мутрата и сега идецата ни ще му сърбат попарата

На мен пък ми е ясно,че въобще не ни трябва. Само излишни разходи на данъкоплатците. По-добре ефективно използване на енергишята която и сега ни е много.Ще ни стигне не до 2020 а до 2200

Марийче нищо не ти е ясно,и пак ти казвам,че такива недуразумения на природата като теб ни доведохте на власт човек в който водещето е популизма и лъжата.

Крайно време беше!!! Подкрепям Ви напълно!

Може ли да се има вяра на тази съмнителна компания от соросчета, ренегати и откровени откачалки?

Тези от СДС много са активни.Къде бяха,когато БСП сключиха този неизгоден договор ?? Пък те малко ли щети нанесоха на България ??Малко ли крадене падна по време на тяхното управление,малко лапане ли беше ??

Не руска АЕЦ, а американски противоракетен щит трябва на България, за защита от единствения враг - Русия.

Защо ли ? Ами ето ви един аргумент от друга статия днес .."2/3 от българите признават, че едва свързват двата края...." След година какво ще е положението според вас - според мен още по- надолу !!! Ще кажете -Ама какво общо има това !!! За да има производство ,то трябва да е ресурсно обезпечено - аа ние4 ресурси нямаме !! Един залежи на ураон имаме и трябва да ги използваме, защото България изостава със светлинни години в състезанието ,наречено СТАНДАРТ НА ЖИВОТ !!! А аз искам да живея тук и сега !

Може и да си умен човек амо това е глупост

Едвин Сугарев най-после изпълзя от дупката. Защо не се върне обратно и да си пише стихове.

Не съм теле , или скот някакъв . Не съм идиот! Нямат право да ми харчат парите без да ме питат! РЕФЕРЕНДУМ!!!!

Само вижте кои са в "комитета" и веднага ще ви просветнат мотивите им.

Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира...

Престъпление е това че плащаме най-скъпия ток в Европа(относително) и това че тези блюдолизци на Костов имат право на глас!Без АЕЦ сме загинали.А защо построиха румънската АЕЦ?