Станишев: Борисов знае, че ”Белене” струва €6.3 млрд., а не 11

Всички тези приказки, които бълват през последните дни за цена от 22 млрд. лева на АЕЦ "Белене", не отговарят на реалността и Борисов е наясно с това, защото цената за която са подписали през 2010 г. е значително по-ниска.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като постоянно мята цифри и реди ползи Станишев, защо не е подписал да се строи. Овчаров казва, че през 2013 г. Белене трябвало по разчети да произвежда ток.Проекта бе стопиран през март 2012 г. на ниво гьол. 10 години са спали и са харчили, а ни омайват, че за 6 месеца всичко щели да построят , ако не ги били спрели. А стига бе! Писна ми да ме правят на канарче. Др.Станишев, не всички сме зомбирани.

Никога НЕ трябва да забравяме, че след Чернобил другарят Тодор Живков забрани песента "Тих Бял Дунав" защото там се пее: "...и кога се там зададе Козлодуийски бряг - БУМ"...

val55

Станишев е прав, но толкова струваха преди 3-4 години. Защо не казва, че това е цената само на голи реактори. Ха сега, добавете още най малко 4-5 милиарда евра и карайната цена ще лъсне на....... Ако цената беше толкова, то Станишев щеше да е построил централата досега. То въпроса да беше само до цената, а то и.........

Станишев е голяма стръв,която всеки иска да захапе.Не,че е нещо апетитно,напротив-отвратителен е.Това го доказа през времето на своето управление-Тройната простотия.Всичките му дела бяха срещу народа и затова този народ го отхвърли.Уж правил социална политика,ама народа не го усети,уж ДПС била етническа партия,ама БСП управлява с нейния мандат,уж увеличили пенсиите,ама народа е недоволен,учителите стачкуваха,ама Станишев иска прост народ да управлява.....Еееее,баста!Сега каквото и да предложи Станишев е обречено на провал!

Ако трябва да говорим СЕРИОЗНО, Станишев е шеф на СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия и няма начин да не защитава социална политика....А какво означава това? Трудно е да Ви обясня, с едно изречение, точно тук:) Ползвайте странична литература:)

От ГЕРБ знаели, че "Белене" ще струва точно 6,298 млрд. евро, другото е спекулация. Това Делянчо го казва.

Ну, АЕЦ, ну- погади! Казал Боко и резнал лентата.

Видяхте ли сега какво стана ДРУГАРИ и ДРУГАРКИ,Госпожи и Господа ИСТИНАТА за кой ли път се ПОТВЪРДИ! ГЕРБ+БСП=БКП!

Само АЕЦ Белене струва 6.3 милиарда евро = 12,5 милиарда лева. Като махнем 2 милиона пенсионери, половин милион цигани и 2 милиона непълнолетни остават 3 милиона души. Значи от всеки пълнолетен, независимо дали е студент, безработен или на минимална заплата ще вземат по 4000 - 5000 лева. И ще ни обещаят, че МОЖЕ БИ тока ще бъде по-евтин. Не, благодаря! Ще гласувам с НЕ на референдума.

Как да ви го каже човек, за да го разберете - АЕЦ ще си се изплаща, след като започне да работи. Като да кажем си правите фирма, за да произвеждате гащи и теглите заем. Когато започнете да ги продавате, тогава връщате заема. Как да се случи по-добре такъв голям обект? Проектно финансиране е, няма да се вземат пари от бюджета на държавата и няма да бъдат ощетявани деца и пенсионери, както някои персони се опитват да внушат. За 15-20 години се изплаща и после парите влизат в държавата. А че ще се продава електричеството го каза и експерта, на който изсипахме сума и пари за оценка.

Всички политици лъжат, ама Станишев и Р.Овч. лъжат повече и от цигани. И крадат повече от тях.

И как се изплаща - нали някой ще трябва да й купува тока на тая централа? Кой - Турция си строи, Румъния има, Сърбия НЕ купува ток, остават "големите клиенти" - Македония и Косово. Това е - тя разбира се ще се изплати, но с нашите пари, защото ние ще трябва да купуваме нейния ток.

Ти друже, си нереално тъп! казаха ти, че и сега изнасяме само 50% от това което можем да изнесем, а на кого ще продаваме след 10-15 години? Кои будали ще висят пред портите ни и ще чакат подаяние от нас, на кого ще продаваме бе, левак?! И как ще изплащаме милиарди дългове?!

891 или какъвто и там си герберист. При 51% държавна собственост, централата ще се изплаща както Бойко подписа изплащането на Южен поток. Там му повярва, че ти нищо няма да даваш и не си затормози мозъка на такива сложни аритметики. Сега ясно ли ти е. Само че държавата тепърва ще отчуждава, плаща с твойте пари и няма нищо българско. Само някакви такси след време. Даваш територия на Русия за търговия с Европа. Нали не вярваш, че ние сме най-големият им потребител. Няма мисъл в герберистите и това си е.

За къде си се разбързал?

:):):)

Ще бъде лошо, ако първият ни референдум от 40 години насам се окаже неуспешен, защото Станишев се показва пред съпартийците си, че е голям мъж, заяви в Бургас финансовият министър Симеон Дянков. Точно пък ти ли за мъже говориш!? Хахахахахахахахахахахахахаха

И Борисов и Станишев са еднакви, смятат че с тях започва и завършва света. Бих попитал Станишев: Защо не предаде документацията на Борисов и защо не му помогна да разбере всичките тези подробности. А Борисов трябва да отговори, защо не се допита при воденето на разговорите. Да, но и двамата лъжат с единствената цел да гепят държавните пари.

не знам бе калоянчо, за беляне и документацията, ама серго даваше пари към пенсиите. питай дедо си, ако не верваш.

Не е ли странно, че Боко още не е отговорил на Станишев!?

Това заешко лице до кога ще ни се появява на екран? Него го възприема само картофената глава Слави.

Ако можеше от злобата на КОМУНЯГИТЕ да се прави ток сега нямаше да има нужда от референдум.

Цената била 6.3млрд до 2010г сега сме 2013 похарчени са 3.5 млрд и всичко там е много далече от една готова централа,реално ако се завърши 2020г не 11 ами 15млрд ще стъпи докато заработат рекаторите и почнат да подават ток по ново изградена пътнопреносна мрежа .Това проект от 1981г.В България няма тежка промишленост и производство за квок и е толко ток.Инжинерните технологи се насочват към продукти с много ниско потребеление на ток.Нови АЕЦ ще ни трябва тогава когато човечеството останеме без слънце от даден катаклизъм .Проблема там е, че всичко е толкова забатлачено а и да не говориме че голяма маса народ са ниско образовани и трудно ще захапат за какво става на въпрос.

Джин Гиби, ти си с претенции за образован. Следователно четеш поне на български. Чети:Използването на атомна енергия в глобален мащаб може да нарасне със 100 процента до 2030 г. въпреки реакциите след аварията във Фукушима през миналата година, се казва в доклад на ООН. Това е заключението на доклад на МААЕ, който още не е оповестен, с който обаче Ройтерс разполага и сравнява със заключенията от доклада на ООН.

Елементарно Уотсън! Сметката е проста.... 6,3 млрд е цената за БСП с комисионната им, 11 млрд е за ГЕРБ с тяхната комисионната.... Но няма луд който да плати два пъти под масата!!!! Затова ББ каза ядец! Или плащате, или няма централа... А чичко Сам потрива ръце и се смее на нашата лакомия и тъпотия....

АХахахахаха, 6.3 милиарда била цената само на двата блока :)))) Ей, големи капацитети сте бе, еййй! 300 милиарда струва цялата централа, да знаете :)))))

а бе що се карате за чужди милиони и милиарди? А ББ по добре да не говори за миналото.....

Май истината е половинчата и при двамата: Сегрей Станишев и хората около него са присвоили част от онези 300млн.лв. от една страна. От друга Бойко Борисов крие истинските доводи защо е против АЕЦ Белене - може би по заръка от Биг Брадър - не напразно втвърди рязко позицията си, че е против след посещението на Хилари Клинтън. Дали имаме или нямаме нужда от АЕЦ е съвсем различна тема. Цена от 11млрд. евро поне по последни данни е за изграждане на АЕЦ с 2 реактора по 1000МВтЧ и цялата необходима инфраструктура. Ако продажната цена на 1КВтЧ от Белене е 5ст., а не 31ст. нека направим проста сметка: Нетната мошност на 1 реактор от 1000МВтЧ е 950МВтЧ. Двата произвеждат 1900000КВтЧ за един час. Умножено по 24часа и 365 дни в годината по 5ст. на 1КВтЧ. получаваме 832млн.лв. за една година. Гаранцията за работа е 50г. 41,6млрд.лв. или 22млрд. евро. ... Когато цифрите говорят, някой трябва да мълчи. Не говоря за другите предимства от притежаването на Атомна централа. АЕЦ Белене и икономически изгодна - факт!

Да ти припомня, че може да спечелиш от това, колко ще продадеш, а не колко можеш да произведеш.

А аз да ти припомня, че през 2020г. ще затворим 5 енергоблок, а малко по-късно и 6? А да ти напомня, че ако българина плаща 15ст. ел. енергия като крайна цена, а не сегашните 20, определени незнайно как от ДКЕВР ще спе да се топли на дърва и газ и ще излезе от каменната епоха, в която се върна?

focusman@

така ти се струва... и то САМО при 100% натоварване. Ти чувал ли си какъв е MAX % натоварване на най-голямата и най-пазена ядрена централа в Европа ????? 84% - за 15 годишен цикъл на работа... Ами Плановите Ремонти ??? Откъде тогава ти се присънват 100% натоварване и КОЙ ще го купува този ток ??????

Гангнам стайл, оппа, оппа Тиквен стайл, оппа, оппа, Мутрен стайл..

Няма какво да го мислите - подпишете се ей тук, на този бял лист, и после ние ще направим необходимото! Спокойно, лесно ще върнете парите - на малки и лесни за връщане месечни вноски! Много ще ви хареса, само подпишете!

А ПОДКУПИТЕ?! СТАНИШЕВ, ОВЧАРОВ И ПР. ПАСМИНА СА ВЗЕЛИ МИЛИОНИ "КОМИСИОННИ" ОТ "РОСАТОМ", ЗА ДА ИМ ПРОБУТАТ РЕАКТОРИТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА. ЗАТОВА ТАКА СА СЕ ВКОПЧИЛИ В ПРОКЛЕТОТО"БЕЛЕНЕ". НЕ СЕ ЛИ СЛУЧИ, ЩЕ ХВЪРЧАТ ГЛАВИ, РУСНАЦИТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ! ИЗОБЩО НЕ ИМ ДРЕМЕ НА ТИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ИНТЕРЕСИТЕ МУ!

ДОКАЗАТЕЛСТВА дай бе. Говори с факти. То да се мънка и обвинява е много лесно. Факти дай кой крал и кой е вземал подкупи.

и овчарче шъ си останеш, чакаш милиони, а и хиляда лева няма да получиш, бе момче. за туй напъване, тук де....щот си за посмесище във форумите, а си представи истинската сцена, без подзказвачи:)

Според мен RWE нещо се правят на ударени, дали нямат пари в последствие на кризата или следват политиката на Германия за прекратяване изграждането на ядрени мощности не е ясно, но е факт че рязко сменят политиката. Едва ли само RWE са компетентни по икономическата изгода и страни като Франция и Англия не могат да си правят сметката и развиват ядрената енергетика :)

В Германия повечето хора не одобряват спирането на атомните централи, особено като почнаха да увеличават тока постоянно. Оказва се дори, че зелената енергия е недостатъчна и Германия през последната година е била няколко пъти на косъм от енергиен колапс. Имайте предвид, че зелената енергия с изключение на тази от биомаса не е постоянна, дори много малко е времето в което прави енергия. Вятърната турбина работи 20 % в годината, солара 10%. Атомната централа е с 90%.

Направо ни ошашавиха!

Само за протокола - периодът на полуразпад на Плутония е 24 360 години !!!

Тамън като излезе новият албум на Лили Иванова!

А колко атомни централи има по света?

300 - тата милиона не отидоха в НЕК, а за изкупеване от БЕХ на дълга на Топлофикация София към Булгаргаз в размер от над 250 млн. лева. Така се спасиха и двете дружества от фалит и от това София да остане без отопление и цялата страна без газ. Това Борисов трябва да го знае много добре, защото точно затова безвъзмезно се прехвърли Топлофикация от Общината към БЕХ, той беше кмет и разписа за това. Така формално се избяга от опасността Бруксел да интерпретира спасението на Топлофикация като държавна помощ.

ЛЪЖЕШ НАГЛО, КАТО ИСТИНСКИ "СОЦИАЛИСТ". СЪРГЕЙ, ТИ ЛИ СИ, БЕ?

Станишев говори, но това е цената само на двата реактора, това е все едно да си купиш само двигател на колата и да искаш да я караш, иска гуми и куп други неща, които не влизат в тази цена, а дира да си оправи никога не е казана цена от 23 миларда евро, казано е 10 миларда евро или 20 милиарда лева......Когато говорят от БСП не говорят в евро или лева за да може техните избиратели да си мислят, че е 6 милиарда лева.....

ТОЧЕН СИ И ПРАВ. НО! КОМУНДЕТАТА НЕ ИСКАТ ДА МИСЛЯТ. ТЕ ИСКАТ ПАРТИЯТА ДА ГИ ВОДИ КЪМ НОВИ И НОВИ КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ. КОМУНДЕТАТА СА СМРАДЛИВА МЪРЗЕЛИВА ПАСМИНА. ТЕ УСЕЩАТ, ЧЕ СА ИЗМЕТА НА ОБЩЕСТВОТО И ЗАТОВА СА СЕ ЛЕПНАЛИ ЗА СЕРГЕЯТ И КРАДЛИВАТА МУ ПАРТИЯ. ТЯ Е ШАНСЪТ ИМ ДА СА БЕДНИ, АМА ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПОНЕ РАВНИ С ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГИ... МАНТАЛИТЕТ НА КОМПЛЕКСИРАНИ НЕКАДЪРНИЦИ...

Глупости, говори се за цена за направата на АТОМНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА, а не на 2 реактора. Недей дезинформира.

6,3 млрд. евро са само двата блока... централата е нещо повече от блок... блоковете са част от централата ... в този смисъл Станишко се пробва да манипулира... още 1-2 мрд за останалата част от централата, 1 млрд за електропреносната инфраструктура, 1 млрд за хранилище за ядрени отпадъци и сметката на ББ излиза...

Единствената полза от тези препирни , е че разбрахме що за стока са "Зелените" "Екоактивисти". След като ореваха орталъка за шистовия газ - сега ни вопъл ни стон...Продажни руски мекерета!

Същественият проблем в момента е: Нема пари за "Белене", било то 5-6 било то 10-11 милярда, от дека пари? Комшиите могат да си построят и 8 ЯЕЦ-ца, тях това не ги бърка, имат си икономика, индустрия, хазната пълна и т.н. Другарят СтаниШеф е налапал здраво кюспето, та затова и такова дърпане:)

за комшийте : скоро ще им се спука и на тях балона:)

Повой Ще си вържа чер повой, щото герберски копой маже сутрин, вечер в нета:- Глупост! Хвана ни съклета! Амбразура, амбразура, (Май римува се със... пУРА!), Пура тихо запали и дълбоко помисли, как да защитиш юнашки, с приказки, дори просташки, и родени в ниско чело, хвърлени като на село, вожда-слънце ваш любим. Вън калинки! До един...

Бял стих И със пура в амбразура ще му духнеш ти на ...!

БАТЕ СЕРГО Е ГОЛЯМ ТОЙ Е ЦАР И ГОСПОДАР ИДВА ЛЯТОТО ПРЕКРАСНО ИЗБОРИТЕ ТОЙ ПЕ4ЕЛИ МНОГО ЯСНО ПАК ЩЕ БЪДЕМ НИЙ БОГАТА И ЩЕ РАБОТИМ ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ,А ПЪК БОЙКО ПАК С ПРЪСТ В УСТА СТЕ ЛИЖЕ СТАНИШЕВИТЕ 4ЕРВЕНИ МАДЯ .ДЯНКОВ В АМЕРИКА ЩЕ СЕ ИЗНЕСЕ С РАЗПРАНО ДУПЕ.ЦЕЦО БЕДЕН ЩЕ ОСТАНЕ И УЧИТЕЛ ПО ФИЗИЧЕСКО СТЕ СТАНЕ

Сапунчо , сапунчо ... срам за родители и учители. Защо Сапун, сигурно доган те употребява за хигиена на интимните си части.

Винаги съм знаел ,че ако го нямаше серГЕЙ и доган, Борисов нямаше да дойде на власт. С днешното си изявление, серГЕЯ затвърди това мое мнение. Петър димитров"бе", р.овч. и серГЕЙ казваха че цената за АЕЦ Белене е 4млрд. евро. "Росатом", са уведомили Правителството, че цената е 6.3млрд евро. - Борката е вярвал на серГЕЯ и е мислел, че руснаците "бурат" . Тогава се е обърнал към HBSC, които са изпратили цена 9,5 млрд евро. Тогава идва и логичния извод да вярваш на независим експерт или на страна по договора? Когато и RWE са дали цена от 9млрд.евро, нещата за серГЕЯ са станали необратими и той ще си плати с Втори пореден мандат в опозиция.

bobsyn@

Аз ли съм в грешка или се говори само за АЕЦ Белене, а не за ядрената енергетика по принцип. Референдумът е за нова атомна електроцентрала, което може да означава желаете ли да закриваме ТЕЦовете предсрочно, а не вярвате ли, че ще ни трябва повече ток след Х години?

Нещата са обвързани- тецовете генерират много въглеродни емисий и се плащат големи такси за квотите. Свързани са с ресурс който е ограничен и не ефективен - горим чернозем произвеждаме ток. При закриване на АЕЦ духаме супата, ако не измрем или не спрем да развиваме производство. Така че за да се развиваме ни трябва ток. Еко енергията не е толкова еко ако се изчислат нещата се получава че тя е много по скъпа и е вижте си сметките за ток!

В грешка си, защото причината за възникването на референдума е АЕЦ Белене и нищо друго. То и първоначалния въпрос си беше за АЕЦ Белене преди ГЕРБ да го променят. Така че още от самото начало и сега въпреки промяната на въпроса най-общо казано гласуването е ЗА или ПРОТИВ АЕЦ БЕЛЕНЕ и това е. А и факта че към момента лицензиран и готов проект за АЕЦ освен в Белене България няма, това още повече трябва да показва за кое е гласуването. Аз лично съм ЗА!

Той референдума както беше предложен беше за нова централа. Ама герб го промениха на нови мощности което може да е нова централа или нови реактори в Козлодуй.

Последно - 5,2 или 6,3 или 10 или 11 млрд. евро ?! Как ги наместиха тези чудни числа в една статия, и то за едно и също нещо! Явно всички лъжат, но най-дразнят лъжите от ъгъла Дмитриевич-Доган-Сакса. Чудя се как е оцеляла държавата при тяхното управление и кой още им вярва и гласува за тях !

Разбира се Станишев, разбира се знае че струва 6 милиарда. Но той се надява да преживее втори мандат, да си купи и Ролс Ройс, да има и други далавери - а с тези 6 милиарда ще му изтънее джобчето - не че трябва да ги плаща, а ти ще му напомняш... Ами ти къде беше бе красавецо (другото обращение е част от велосипед...тази върху която се поставят краката), защо не уреди нещата когато можеше? Нали АЕЦ Белене е най евтината строяща се централа в момента, да беше я построил!

до 123 Глупчо, глупав, изпростял, Господ светлината ни е дал! Тя е наша топлина, тя е нашата храна! Не тровете нашата Земя, не делете атомни ядра!

млъкни, бе, шистов гЪз. с какво ще подкрепим зелената енергия?

За КОМУНЯГИТЕ Света троица е: Маркс,Енгелс,Ленин

комуняга съм:), но Енгелс е финансово потентен умник, Ленин- гениален сифилистик, направил революция и объркал "Светът", а Маркс е друга ракия?!? и до ден днешен- няма по-умна теория от неговата, относно капиталистическия производствен цикъл:))) виж гугъл, ако не верваш:))))))

2010====Сега е 2013....Искате ли цените от 2010 да са сега и през 2013...Искайте си, ама няма...

Много ми харесва как комсомолците от медиата са формулирали заглавието на статията. Някой е в добри връзки с БСП :) като гледам това правителство как го нападат от всички страни ми става ясно как е бил управляван целия преход от другарите :)

ВАС се Ви нападат от някъде отидете на психиатър. Управлявате 3години а народа живее в поголяма мизерия от Турско.

Ако върнат парите от мутренските фирми на БСП в Бългерия във всеки град ще построиме по един АЕЦ и ще се НАДСВЕТВАМЕ !

Ами да ги върнат бе! Нали затова го избрахме Бочко? Колко от БСП, ДПС или НДСВ вкара в затвора? Искаш ли да ти кажа - НУЛА. Не да ми носи папки, кашони и от десет извора вода, а да си свърши работата.

666- вие в МВР нямате ли работа. Много ви е отпуснал шефа!

Нали ни раздадоха таблети , сега ги тестваме на пълно натоварване.

Ех, Станишка, Станишка, късомекопишка точно твоите думи са пълна манипулация - "цена на двата блока на АЕЦ "Белене" на стойност 6,297 млрд. евро". И така да е, но централата НЕ е само два енергоблока. Все едно да ми кажеш, че един Мерцедес струва 4-5000 щото си пазарил един двигател на тази цена! А колко е цената на съпътстващата инфраструктура на АЕЦ - Белене (далекопроводи, старнции и подстанции, административни и други постройки, складове и хранилища за какво ли не, гаражи и т.н.), хранилище за ядрени отпадъци (трябва да е на най-малко 80 км от най-близкото населено място), ами колко ще ни струва ракетната защита и антитерористичната защита и какво ли не още?! И кой ще ти го купува тоя ток, бе? Турция ли, която си строи собствена централа, Румъния, която си има? Пак на нас ще ни го натресете тоя ток! Кви ги дрънкаш - 6 млрд - 5 млрд?! Айде разкарай се!

Браво! Точно така е!

Руско светило разби проекта за Белене Новинар България с море от електроенергия, токът от централата непродаваем Руският енергиен експерт по ядрена енергетика проф. Булат Нигматулин буквално взриви страстите в комисията за Белене. Той обяви, че Белене ще ни струва над 12 млрд. евро, и се учуди защо ни е тази централа, след като плуваме и сега в море от електроенергия. Според него при условията, при които се проектира Белене, цената на тока от нея ще стигне 14 евроцента, което го прави непродаваем. Днес и за следващите 20 г. България е осигурена с ток и дори в излишък. На глава от населението имате 1,5-2 пъти повече ток отколкото съседните ви страни, каза професорът и допълни, че е важен въпросът дали токът от Белене може да се изнася. Нигматулин обясни, че АЕЦ Белене предлага определени предимства като временни нови работни места. По думите му обаче това ще е за около осем години. После се получава обърната Хеопсова пирамида, уточни експертът. Той предупреди, че наличието на новата централа би развалило отношенията на България и Русия, след като се разбере след време, че проектът е нерентабилен. Аз съм за атомната енергетика, но съм против проекта Белене, подчерта Нигматулин. Той допълни, че страната ни има море от електроенергия. Днес и за следващите 20 години България е осигурена с ток. На глава от населението в страната се произвежда почти два пъти повече електроенергия, отколкото в съседните държави. Освен това експлоатацията на пети и шести блок на АЕЦ Козлодуй може да бъде удължена за следващите 15-20 години, каза още експертът.

Колебание Май са вече до стената, Днес властта е на раята! Бюлетините -на път, а народ на кръстопът. По паланки, градове, всеки глас да подаде! Глас свещен на суверена, по една едничка тема. ДА- за ядрената сила, дет до днес ни е спасила, от един разгул юнашки, в частен сектор-ход хлапашки! НЕ- за новия урок, дето е обвързан с Бог! В слънце, вятър и вода няма сила, топлина. НЕ! Не спирайте прогреса, с богохулник и мутреса. Евтин ток за таз държава! ДА на вота! Той решава...

Тава от вестник ТРЕТА ВЪЗРАСТ ли е ?

Браво, истински шедьовър на пролетарската поезия.

Стига тъпотии бе баце - все едно на ред ти се плаща...

Дали да не ни кажат от Белене сега кой печели, кой изнася и колко влизат в бюджета или влизат във джобовете на фирми от БСП елита.

Всички ни лъжат! Този референдум стана безсмислен заради огромното количество дезинформация, която ни се поднася! Май ще пусна само един бял лист с описание на истинското лице на наш'те "уважавани" политици, които забравят, че живеят на наш гръб!

ДДРОнег

Заслужават го!

Искам Белене и бих гласувал с да, но няма да го направя ,защото комунистите са се впили в проекта за реализирането му. А всички знаем, каква крадлива напаст е тази пасмина. НИКАКВО БЕЛЕНЕ .

Е те такова мислене няма...може и аз да съм зле , ама и Вуте няма да е добре...Толкова си смешен, че чак си жалък...Централата няма да е на комунисти или герберисти - тя ще е наша, Българска...ама като се водите по акъла на "умници експерти" правете каквото знаете. А иначе си ЗА Белене, ама ще гласуваш с НЕ...ужас

На ме успивай като бабичка. Знам мого добре какво е крадлив комунист, който лобира за АЕЦ само после да краде.

Без инфраструктура и преносна мрежа ли ще ни го построите , бе, кал.ъф сплескан?

Трябва да се строят само фолтоволтанични полета, като тези собственост на Цветелина Бориславова.

Забравихте ли, че Румен Овчаров е партия на Вальо топлото в кражбата от Топлофикация. Сега този безочлив човек който още от времето на Жан Виденов се бори все да е във власта отново се опитва да заблуждава цяла България.

Последни новини от силно изостаналата в технологично, икономическо и всякакво отношение - Япония. Специално за Станишев и станишковците. Япония ще построи най-големия вятърен парк в света на мястото на ядрената централа във Фукушима според статията Япония смята да построи най-големия вятърен парк в света на мястото на авариралата през 2011 г. ядрена централа във Фукушима. До 2020 г. държавата планира да инсталира общо 143 вятърни турбини, разположени на около 16 км от централата. Когато бъде изграден напълно, вятърният парк ще произвежда 1 GW електроенергия. Проектът е част от инициативата на правителството за увеличение на възобновяемите източници след затварянето на 54 ядрени реактори в страната, от които само два възобновиха работа. Фукушима смята да използва само възобновяеми източници до 2040 г. В префектурата е планиран и строежът на най-големия соларен парк в страната. Новият вятърен парк в Япония ще задмине сегашния рекорд от 504 MW, произвеждани от 140-те турбини на най-големия парк в момента Greater Gabbard в Съфолк, Великобритания.

Станишковци, тези минуси не ги пишете на мен, а на Японците. А, докато пишете минуси на Японците, дълго ще живеете бедни, гладни и недоволни. Информацията е абсолютно достоверна и ако можете да ползвате интернет и за друго, освен да сипете обиди и ругатни, спокойно може да я проверите.

И, ако все още се съмнявате в написаното добавям за ваше улеснение, къде може да го проверите : link И един въпрос. Как ли живеят японците само с два работещи реактора? Горките японци!