Адвокатите с остра реакция срещу разводите при нотариус

Висшият адвокатски съвет определи идеята като "абсолютно неприемлива и несъвместима с основни принципи на гражданския процес у нас"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Русия развода е пред нотариус

по модел от интернет направих и разпечатах договор за продажба на кола! нотариоса пита,кой го писа и неще да изповяда сделката за 300 лв.! адвоката иска 50 лева за същото писание!! ката му казах ,че ще ида при друг кандиса ,ама ни взема пари за оценка на колата ,която е за скраб но човек якупи за части!!!

Адвокатите какво ще ядат горките иначе казано щом е по взаимно съгласие защо да не е при нотариус хем по евтино хем по бързо . В БГ всичко се прави по възможно най трудния начин по адвокатска логика да ги каним и на сватбата си срещу хонорар.

Знаете ли защо, Пълномощно се прави при един Нотариус, а изповядването на покупка-продажба на имот при друг? ПП За да не носят наказателна отговорност...

И защо да носят наказателна отговорност бе? Грюгер? Да не би да вършат престъпление? Ей много сте зле това троловете. Боклуци на боклуците сте.

Нотариуса е само Свидетел! Няма силата да присъща или отнема нещо....

Интересно ми е каква е според вас разликата между брачен договор и "споразумение" за развод по взаимно съгласие? и защо едното да може да се заверява от нотариус а другото да не може?

Ами за да не се дивиш госпожо/господине трябва да учиш 5 години право. И след това още поне 5 да практикуваш. Иначе и мен не ми се ходи по лекари, ще ми се сам да си поставям диагнози. Ама не става.

да приемем, че имам и правоспособност и над 8 години стаж. та отговорът е????

Подхода определено е добър! Да се настроят адвокати срещу нотариуси! Типично по болшевишки!

Никой не споменава колко са двойките годишно, които се разделят изцяло по взаимно съгласие, т.е. споразумели са се за всичко. Повечето бракове се разтрогват по взаимно съгласие като причина, но разделянето на децата и имотите се превръща в съдебна битка. Трябва да се види статистиката - може да не си заслужава изобщо да се обсъжда.

Някой ще остане без клиенти и приходи.

Чета коментари и добивам убедеността че болшинството защитници на адвокатската практика даже не са се женилли. Хайде да попитам така: Почва бракоразводното дело. Предвид професията ти, адвоката ти казва че много харесва СААБ 99, ама да е така би турбо, пък на малко километри, гаражен...и се размечтава един вид. В момента пропускаш че сте си говорили как някъде си видял такава "мечта". идва първото дело, адвоката е зает. Отлагат делото. Насрочват ново дело и научаваш че дерото е изтеглено в друг град; адвоката те успокоява и отиваш в другият град, а адвоката го няма. Трето дело същата работа. Минава време и срещната страна започва атака със посещения, със събличане и лягане в леглото ти, пъдиш я защото решението ти е окончателно. Следва заведено дело от нея за развод. В един момент се оказва, че бившият ти адвокат е неин адвокат. Адвокатката ти ....а бе... Идва време губиш делото с присъдени права издръжки и прочие. Когато идва ред да получиш решението в делото виждаш удостоверение което да послужи за прекратявене на бременност .....Адвокатката ти казва че това нямало значение, въпреки твърдението и на двете страни, че е нямало сексуални отношения помежду ви повече от две години. След време виждаш твоите двама адвокати в еедна кантора, виждаш как си разменят явявания по дела ....ама късно е либе за китка и така следват 18 години в които адвокати съветват за издръжса, за увеличаване размера, с ограничаване излизане навън за работа " ...заявил че няма да се върне в Б-я". Проблеми в работата, проблеми в личният живот и всичко е започнало с един "СААБ 99" И пак се връщам към мисълта, ами нека бракоразводните адвокати да не се стремят да стават президенти, да станат бракоразводни нотариуси -и там ще имат много хляб И още нещо дали пък разводиите да не се реешават на мястото, където се е извършвал брака. баба ми и дядо ми са сключили брак в селската църква и подпийналият поп тогава им е казал "ЛЮБЕТЕ -СЕ ПЛОДЕТЕ СЕ!". Вярно после е имало проблем със соц правосъдието защото са нямали "граждански" брак -ама то това вече е друга тема за другите адвокати

Прочетете разказа на дядо Иван Вазов: Иван Вазов ДВЕТЕ ВРАТИ ".... Както беше облегнат на вратата, той чу хората извътре и машинално погледна през дупката. В стаята двама души, приятелски сплели лакти, се разхождаха с цигара в ръка и разговаряха смехишката. Заргов доста се зачуди, като позна в тях двамата адвокати. - Що значи туй? - каза си той. - Одеве си хвърляха оскърбления публично, а сега такава нежност. Той се спотаи и взе да се ослушва. .................................................. - Съдът се бави - каза Зарговият защитник, като погледна часовника си; - сякаш че има някоя соломоновска разправия пред себе си. Както и да е, аз печеля. Вие ще касирате, нали? - Разумява се - отговори защитникът на ответника. - Макар че и там ще изгубите - изсмя се първият. - Че тоя процес е изгубен по всичките инстанции, това знаех още когато го приех. Но аз не обезсърчих Юрданова... Защо? Аз ако го не взема, други някой подлец ще го вземе... Сега сме такава сган в столицата, щото върху куче да хвърлиш, нашего брата ще удариш. Благодари ми ти, че ти доставих една сигурна победа, и много добре заплатена, не е ли така? - казваше Юрдановият защитник. - Да - усмихна се другият хитро, - за мене; после и ти да поскубеш една патка. И твоята, и моята са доста приходни, няма какво да се плачем. ................................... Двамата се изкискаха. - Ние плачем на чужд гроб, разбира се - подзе Зарговият защитник; - какво ми е мен, да си правя лоша кръв за чужди бабини деветини? Ние сме като докторите: колкото боли тях сърце за клиентите, които уморяват, толкова и нам чини тровенето на нашите. Ние за очи колкото, джавкаме се... "Каквото сърце боляло, таквиз и сълзи проляло..."

Нотариусите имат ограничени действия и дейност гарантирана от държавата. Нотариусите нямат нужната компетентност да преценят в едно споразумение, кое и как ще се отрази примерно на децата. Развода е дейност на съда, а кой какви адвокати ще си наеме, си е негова работа. Без съдия развод не трябва да има, а алчните нотариуси малко да се кротнат, че в доста държави почти ги няма и хората се справят и без нотариуси.

Точно адвокатите са компетентни да преценят и да оценят живота в семейството и бъдещето на чуждите деца. Родителите да не се врат там, където не им е работа, защото не са достатъчно компетентни да преценят кое ще бъде най-добре за децата им!

Не знам как е в БГ, но аз се разведох в Швейцария по взаимно съгласие без адвокати. Отиваш в съда, съдията разговаря по няколко минути с двамата заедно и поотделно, подписва нещата и ви праща да си ходите. След няколко дни идва решението за развод по пощата. Ако до 30 дни след това никой от двамата не подаде възражение, автоматично влиза в сила и сте свободни хора. Има съдебна такса, но адвокати няма.

Нека си припомним и как без малко адвокатите не прокараха закон според който само те имаха право да подадат данъчните декларации на фирми. Да не ревът за доходи които не заслужават. Както можем да се оправим със застраховка ГО без КАТ тъй и с развода.

При всеобщия колапс на държавата и все по голямата липса на пари в оборот, борбата за кокъла ще е все по свирепа...Даже "гарван гарвану око ще вади"...

Правилно - много от нотариусите участват в, или даже сами осъшествяват нарушения в правовия ред.

Нотариусчетата ще ви таксуват за всеки имот , който имате по тарифата все едно е продажба, отделно за развода, подписи, декларации , вписвания . Ще ви скъсат от такси, поне 10 хиляди за за средно семейство ,ще ви трябва едногодишна средна заплата. Ще се търпите , карате и бъхтите до гроб, щото няма пари за развод

попрочети тарифата и ще се убедиш сам, че няма такъв материален интерес въобще предвиден. Отделно не правиш разлика между сделка и заверка на документ, но това е друга бира

Ще усетите болка в джоба, когато попаднете в ръцете на нотариусите при развод , ще ви съдерат кожата , всеки имот ще го таксувате , все едно го продавате , ще олекнете минимум с 5 хиляди за вила и апартамент , а ако имате повече скъпи имоти ще се бръкнете с десетки хиляди , вместо 600лева за адвокат и пак ще трябва да платите на адвокат, щото нотариуса няма как да защитава интереса на двете страни , ако пък спестите от адвоката , после ще се плюете как са ви изиграли нотариусите и съпрузите. Това само за начало, колкото тази работа да им падне в ръцете, после ще усложнят с нови заверки и такси и ще ви съдерат, ще си спомняте с умиление, кога сте се развеждали за 500лева, а докопат ли нещо нотариусите връщане назад няма .

Ще сме първата държава в света , в която нотариусите развеждат . Лакомията на тия лица стига до самозабрава , при която правото изчезва.

В много държави в света адвокатите не печелят от нещастието на хората, но ние си знаем само как го правят САЩ

Решихме да не живеем вече заедно с мъжа ми и се разведем. Малоумни ли сме, за да прибегнем до услугите на адвокат и от къде на къде ще се намества в нашите отношения. Както не ми трябва и поп в къщата. Аман от подобни паразити и кожОдери.

Адвокатите ги интересува само да лапат. И колко наивни трябва да бъдем, ако си мислим, че им дреме за разводите, освен ако чрез няма извлекат келепир. Какво по-прекрасно от развод по взаимно съгласие. И най-лошото споразумение между две страни е по-добър вариант, отколкото съдЪТ да ти "реши" проблемите.

Не искат да изпуснат парите.

Тази идея само показва каква некомпетентност се шири сред фабрично произвежданите юристи в последните десетилетия и какво е било нивото на тяхното обучение и оценка. Само едно ще посоча: Нотариусът щял да преценява дали интересите на децата са защитени след становище от социалните. А за своето становище последните не носят никаква отговорност. А пък според българската конституция държавата полагала особени грижи за децата. Истината е, че това предложение е смес от чист лобизъм в полза на ненаялите се нотариуси, примесено с желанието да блеснем с оригиналност, като предложим нещо, което го имало някъде в Европата. След като не ни бива за друго, как да станем известни?

Ясно е, адвокате - бъркат ти мого надълбоко в бездънния джоб!

Адвокатите с остра реакция? Що ли? ОчевАдно става дума за пари! И един стар, стар виц: "Каква е приликата между адвокатите и сперматозоидите? Ами само един на милиард може да се окаже човек!"

Личи си, че си маймуна с този първосигнален коментар. Защото няма как да са ти ясни правните последици от реализацията на такава идея. Макар че от друга страна си прав - наистина става дума за пари, които ще отиват при ненаялите се нотариуси.

Става дума за пари! ....при ненаялите се нотариуси, при ненаялите се адвокати! МногУ гладни сичките бе бате! Па едни мазни, мазни......

За разлика от адвоката, нотариусът носи отговорност!

Както казал един: "При развода апартаментът и децата отидоха при жената, а парите при адвоката.".

Щом от синдиката на адвокатите реват значи е добро решение. Всъщност прекратяването на брака трябва да се прави пред служител по гражданското състояние, т.е. институцията пред която е бил сключен. Отделно че в обществена система в която двамата създаващи семейство са равнопоставени бракът е излишен и вреден. Бракът е институция която която е полезна единствено за самата себе си и за тези които са свързани с нея – съдии, адвокати и други паразити. Евентуално измамници и голддигери. Вреден е за "встъпващите в брак". Също той представлява насилствено, излишно и вредно вкарване на външни субекти (държава, религия) в отношенията между членовете на семейството. Семейство без брак вероятно е по-успешно от такова със брак. Бракът не защитава децата; институциите защитават децата родени извън брак точно по същия начин както и тези в брак.

Много си далеч от някои истини. Бабу. Ама така си си по-добре, простият човек е щастлив.

Гледай си овцете на село и не коментирай неща, които не разбираш.Бракът може да не е важен за теб защото си тесногръд и страхлив, но е важен за жена ти защото и дава сигурност по отношение на имоти въпроси и и показва колко държиш на нея. Ако за женати е важен но незадължителен за децата е необходимост във всеки един аспект. Психологически, социален материален. Иначе аз като работя като роб последните 15г и трупам викаш всичко да е само мое коли, пари, апартаменти. Да ама колкото и да съм работил жената е дала повече по, 24 часа е до децата и се грижи за всичко за да съм свободен да правя пари за семейството.Не за децата, нито за нея нито за мен. За НАС.Пожелавам ти да имаш щастието да разбереш какво е бракът и защо е свещен.

Липсата на брак не е проява на страхливост, а свобода. Моята и на партньора ми. А аз съм точно обратното на страхливец. Наличието на брак преди ми е донесло главно вреди, включително държавната такса за развод. От липсата на брак сега не съм забелязал никакви недостатъци - нито за мен, нито за семейството ми. Останалата част от изказването всъщност потвърждава моята позиция за брака.

Бракът е съюз между мъж и жена. Не е имуществена сделка, въпреки, че в следствие на брака могат да възникнат имуществени права. Знаем порочната практика на нотариусите при имотните сделки. Какво пречи някой цървул/цървулата да окажат психически или физически натиск върху другия съпруг и айде разведени след 10 мин. Много се пропуска в тази сметка на депутатчето и нотариата ролята на съда, чиято цел е именно да установи, че са налице основателни причини поради които бракът може да бъде разтрогнат. Ако нотариусите толкова искат и те да лапат, ми нека червеното им депутатче да прокара пледложение за изменение на СК при което предбрачният договор да бъде задължителен.

Че това и делата за делба на имущество са най -големите хранилки бе ... Много ясно че ще ревнат ..

Някой усети болка в джоба...

Има брак , има проблеми , няма брак , няма проблеми !

Нема брак, децата ти имът прублеми. Ти мое би немъш прублеми но осакатевъш децата си.

И как точно го правиш ? Аман от тъпи опорки и смешни доводи !

Павка ти затова ли бродиш като пеизрак по кварталните улички

Предлагам изгоден компромис и за двете страни. Всеки развеждащ се да минава и през адвокат и през нотариус, като оставя по закон минимум 10,000 лева и на двамата или повече ако има по-голямо имущество, което ще наречем "материален интерес"

Ако се приема тази глупост, ще има доста работа за адвокати!. 90г дедо се жени и развежда с 20г девойка... След 3 месеца девойката се развежда при НОТАРИУС и получава 4-стаен апартамент в Манастирски ливади :)

По скоро Нотариус, може да ожени двойка, но не и да я разведе... При развод има, спор за деца, наследство, заеми, жилища. Капитан на кораб, също мо е да ожени двойка, но не и да я разведе...

Не си прочел статията. Става въпрос когато е по взаимно съгласие. При взаимно съгласие няма спор. Всичко е решено между 2мата

При сключване на граждански брак няма адвокат и съдия, а защо при развод са нужни, особено когато е по взаимно съгласие и страните са се разбрали мирно и тихо за всичко?

Това, че са се разбрали, не означава, че е СПАЗЕН закона! Има и фактор-измама, деменция, баби, дядовци

Законът се създава от хора и се променя от хората (това се отнася за правото, слава Богу не важи за природните закони). Така че защо да не се направи в интерес на семейството, вместо да се дават греши пари за грешници (адвокати), то с тях да се вземе нещо за децата.

При сключване на граждански брак също е възможно да се допусне фактор измама, не случайно народа е казал - излъга ме да се оженя/омъжа. Та дайте да се женим/омъжваме в съда.

Как не ви е срам да взимате най-сладкия залък от устите ни !?! Не само не трябва да се опости процедурата, а да се усложни. Така де, да има по 2 адвокати на член от семейството и по 1 000 лв. минимална такса на заседание и на човек и авансово и процент от имуществото и материалния интерес поне за 10 години и прочее простотии адвокатски.

До всички злобари тук - не плюите адвокатите и докторите, защото не знаете кога ще ви потрябват..... И тогава може да не искат да ви помогнат....

Не знам адвокат и доктор да са отказали на пари- така че винаги ше помогнат при” добро предложение”

Лекар не ми е искал пари, но с това, което ми „спечелиха“, не можах да платя хонорара на адвоката си. Делото се точи 3 години и получих една трета от онова, което ми се дърлжеше по право. Адвокатът по-добре ли може да прецени отношенията между нас от нас?! Нотариусът само регистрира това, за което ние предварително сме се споразумели. И, за разлика от адвоката, носи отговорност за решението си.

Не е правилно да е пред нотариус. Правилно е да си остане с решение на съда. Просто страните да отиват при нотариус, подписват и дават документа на съда, който в служебно заседание издава решение.

Хиените, за не изтьрват плячката и на Луната ще Ви качат.

Тука в Щатите имаме един виц: -Какво е това 1000 адвоката на дъното на морето? Отговор: Справедливост.

Несъвместими принципи, нали адвокатите трябва да гушкат. Поздрави на майките Ви!

адвокатите са свикнали искат само да взимат! ако им бръкнеш в джоба, стават неконтролируеми...

А дано, ама надали!!!

Адвокатската колегия е мафиотска организация, която трябва да бъде ликвидирана.

Това е пускане на гювеч на нотариусите ! Без разводите адвокатите ще мрат от глад! Искаме разводи!

Защо не реагират така и срещу НЕнатрупване на наказанията при множество престъпления на рецидивистите? Това е в интерес на обществото на което "служат" те и цялата съдебна система.

Друго си е да се правят циркове в съда и да се прибират грешни пари! Идеята е много хубава, но няма да бъде приета....за съжаление!

няма кльопачка, кинти, доходите падат хахахахаха

Съвсем скоро една дългогодишна " адвокатка" ми каза: Момче, имаш 4/6 от имота. Аз викам- значи две трети... Не, не...четири шести, две трети е друго нещо, представяте ли си? И тая жена ще води и спечели дело....Бу-ха ха...

Не адвокатката е тъпа, а ти! Замисли се малко повече, ако има с какво и ще разбереш смисъла на 4/6!

Малоумнико, тъп си като задник. 4/ 6 си е точно 2/3 или 800/1200. Май си си чоплил носа в часовете по математика. Тъпак. Големи дебили сте, бе....

Васо, глупако! Математически е едно и също , но от правна гледна точка не е! Не се напъвай като глист на буца, няма смисъл!

не трима с едно съкращение като в час по аритметика/математика.

Адвокатите са в губеща позиция. Българите са се женили без да ползват услугите на мюсюлманските власти (съд, ритуали) около пет века. Тогава родителите на младоженците са уговаряли всички въпроси (типов договор). Всичко е било ясно. Ако булката "не е честна", връщат я но връщат и "прикята". Ако в семейството няма деца в продължение на година - пак има ясни условия. Ако мъжът се пропие - всичко е ясно и т.н. След това - попът ги жени (хриситянската църква няма нищо общо с държавата). Пет века без адвокати и дори без нотариуси. Помните ли "Севилският бръснар"? Граф Алмавива и Розина. От другата страна доктор Бартоло и дон Базилио - олицетворение на лъжата, клеветата и прочие гнусотии. И там е било почти същото. Младоженците сключват "Брачен договор" и при развод се разделят по него. Така всичко остава в семействата, без "обществени драмо". Защото от днешния начин на развод печелят и други лешояди - журналисти, които вземат пари и от двете страни, когато са публични личности.

Алчни мародери! Все в ползу роду работят!

Как адвокатите няма да са против идеята, като за. един развод гушват Минимум по 400 лева от страна, което за тях е една стандартна молбичка и едно явяване в съда за около час.