Адвокат Рангелов: Притесненията за "тайни арести" са прекомерни

Предвидените ограничения, касаещи децата, се извършват, за да се запази интересът им от някакво увреждане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по соца,дали знаят че "права на човека"тогава бе куха фраза и ако някой я споменеше бе обявяван за подривен елемент ?? Тия с днешната "визия" да обясняват на по-младите тия неща,ако изобщо присъстват млади на натруфените им сбирки!

ВЕрвам ти като на държавата, адвокат Рангелов! Заслужено и доказано с години доверие, така да се каже! А за тия приказки, че като правите каквото ви скимне за интереса си, ви бил натискал ЕС, нали знаеш какво пишело за такива номера на западната страна на Руски паметник!

:( Още едно доказателство, че ЕСССР превръща демокрацията в нейния антипод - диктатурата. Изчезва човек, търсят го в МВР, а ония се правят на умрели лисици, а после - след две денонощия ти съобщават - ами той беше при нас в таен арест, ама ние го пуснахме и къдее е отишъл - не знаем, бе! Не сме го "изчезнали" ние! И как се съчетават тези 48 часа с простичкият факт, че те се отброяват за и от МВР, а за близките и родителите (на някое хлапе) те вероятно ще са повече? Ето напр. 15 - 16 годишно хлапе отива с по-голям (над 18 години) придружител на мач. Реално, родителите ще знаят, че последно двамата са били видени след училище около обяд и... толкова. Ако са задържани след края на мача (напр. при бой между агитки, дори и да е случайно), за родителите тези 48 часа ще станат поне около 55 - 60 часа. При по-големи и самостоятелно живеещи хора, този интервал може да се окаже още по-голям - за ченгетата е 48 часа, а за близките на арестуваните може да е и повече от седмица... И накрая - аре стига сме се оправдавали с простотиите на ЕС!

В Русе беше доста силно.

една некадърност да бъде прикривана? С какво ще помогнат само 48 часа на властите, ако са си задръстени, само един арест ли?!

Ми, не е точно така. По времето на фашизма и първите години след 1944-та така са изчезнали доста хора. Викнат го "за справка" в районното и изчезва. Оправданието на полицията/милицията - ами беше при нас, ама ние го пуснахме! 48 часа са реално много време! Освен това, тук се говори за арест, не за задържане. Това означава, че реалното време ще е повече - задържат го и след 6-7 часа го арестуват (задържането преминава в арест). От кой момент ще се брои арестът - от задържането или от часа на издаването на заповедта за арест?

Разбира се,че е притеснително-най-малко за това,че тези правомошия се дават на една система с нулев обществен рейтинг.

А бе ненормални....как си представяте, че може 24 часа да не уведомите родителите на едно дете, че е задържано...а те какво... да получат инфаркт от притеснение през това време, че е изнасилено и убито някъде от някой изрод?

Тайните арести са всъщност държавни отвличания! Същото го е вършил и Лаврентий Берия! Нима се връщаме н сталинските времена на държавен терор?

остана да върнат и тричленките и протокола да го подписва съвременният ни Вишински

Бъркаш Лаврений Берния с Ежов. Точно при Берия са преразгледани хиляди дела от времето на предшественика му Ежов и хиляди хора са реабилитирани, защото са били съдени просто по доноси. И просто за системата на Лаврений Берия можем само да мечтаем, защото тогава се е работило съвестно и честно дори от милиционерите. Защото който тогава е сгазвал лука хич не са го бавили, независимо дали е милиционер или партиен секретар.

Това е вярно, Берия изобщо не е такъв злодей, какъвто масово го мислят недочелите, мачкал е наред - няма прост човек, няма наш човек, няма генсек!

Като знам какво е мисленето на голяма част от полицайте и прокурорите и също така познавайки склонноста им да превишават по всеки възможен начин правомощията си съм сигурен, че този вид необявени арести моментално ще им стане любим. 48-те часа ще протекат долу горе така: 24 часа - да оставят заподозрения "да втаса" в единична килия и следващите 24 часа - интензивни разпити на смени докато не признае, че е убил Папата, Майкъл Джексън, кралица Елизабет и каквото се сетите още. Особено ако имат неразкрити престъпления, към които трябва да бъде пришит удобен обвиняем... Трябва да се въведат персонална отговорност на служителите, както и тотален граждански контрол върху дейността на полиция, прокуратура и съд за да се разкриват мършите в стадото и те да бъдат наказвани.

Защото арестите няма да са тайни, а напълно явни та дори тези извършвани между 2, 30 и 4.30 часа. Даже ще може да се види, че се извършват от хора с кожени облекла- едните с небрежен каскет и кожена туджурка, а другите с униформа на BOSS и червена лентичка с кръстче на ръкава. Тайна ще остана само явкатата където ще бъдат отведени и държани за 48 часа, след това 48 дни, след това 48 месеца,след това ще се окаже, че не са били арестувани никога и никой не е хранил прасета с тях... Това клипче не го ли гледахме, вече?

Човек, покажи, от къде точно четеш изменението на НПК? Кой точно текст го съдържа? На страницата на Народно събрание на "законопроекти" такъв няма! Няма такава внесена промяна и не мога да я намеря. Новината не изглежда да е истинска , а се коментира от хора , които са сочени за вещи в материята. Покажи точно текста. Промените в Наказателен кодекс съдържат промяна на НПК относно уведомяване на близките и пострадалия за пускане на престъпника, неговото бягство или изтърпяване на наказанието, но няма промяна за задържане от 48 часа. Иначе казано, адв.Х може да не е много точен.

На сайта на Народно събрание няма такъв законопроект. не е ясно за какво говори адвокат Х. Сигурно е "така", докато не се покаже черно на бяло.

Не 48 а 40008 часа трябва да ги затворят

Истанбулската конвенция приложена чрез побългарен тоталитарен привкус.Допусне ли тази гавра българското общество ,да си помисли какво бъдеще го очаква!

Това не е истински адвокат, това е едно преоблечено в костюм бивше ченге. Но понеже бивше ченге няма, затова и плещи такива глупости, дето никой нормален човек и адвокат не могат да му хрумнат. Абсолютен срам за адвокатурата - да защитава полицейски закон!!!!

колко български граждани имат лични адвокати? Ако някойе задържан,най нормалното нещо е да се обади на близките си за да му осигурат те адвокат като се разтичат. Оставка на тия които са предложили такива текстове в НК.

Няма нужда са се правим на норвежци ! Всеизвестно е как тяхната служба за закрила на децата /Барневарн/ ги отнема от родителите при всякакъв измислен сигнал и ги крие,или ги дава в отбрани приемни семейства, а родителите нямат никакъв достъп до тях. Случи се и на българска майка в Норвегия, случая е известен. Така че - не на тези глупости, скрити зад благовидни предлози!

България надминава и Саудитска Арабия със подобни незаконни закони. А това че мутрите вече ще имат право да арестуват е повече от скандално! Това една абсолютна мутринска кочина!

е че тя да не е станала извъднъж, 10г си я отглеждаш, я колко си изненадан, ще стягаме примчицата, ще стягамее ,никакъв гък от вас, само послушание.

очаквано само герберастките г'ъзолозци се изказват. Дтугите не се допускат или не смеят че властта ще ги подгони.Знаци този гнусен гербераст ми казва да съм спокен. Аз за пръв път чувам да арестуваш дете когато го нападнат за да го "защитиш" от нападателя.А то е ясно че е за социалните да го вземат на спокойствие от градината училище и спокойно да си направят "разпита" и "доказателствата".и да, знаеме че това са методите на запада а нашия вожд на племето само изпълнява послушно.

този господин да си изяде юридическата диплома... Такива детайли изобщо не са споменати в закона, а знаем правистите как гледат дори запетайките в нормите. Целта е точно полицията да може да задържа хора, без никой да знае, за да може и други да хване преди да са зачезнали. А ясно е, че предвид конституционно гарантираната тайна на комуникацията между клиент и адвокат на никого не представлява проблем да предаде "навън" произволен брой съобщения.

кои други бе галош -родители или адвокат, тяхното "знание" ли пречи на полицията да хванела другите???? то знаеме че на герб и извънземните му пречат и че това са поредните гаври с хората а престъпниците пак ще са на свобода, това ти е гарантирано от герб.Ако си на протест и те арестуват верно не е нужно 48 часа някой да знае , прав си, пиши го безследно изчезнал. Това ти е от герб, тролл безроден.

Все сме закъснели. Аз ако закъснея за работа ме уволняват.

Ако закъснееш в този случай

Ако закъснееш в този случай

ДИКТАТУРАТА има МНОГО лица По ЗАКОНИТЕ ще ги ПОЗНАЕШ

всъщност са червени убийци от ДС , адвокат на ДС, зловещи и ужасни

Вие сте убийци и фашисти бе, никой страх от вас не е прекалено у хората