Адвокат дал най-лошия вариант за задържаните рибари: До 100 000 лв. глоба и отнемане на кораба

Надявам се да се договорят да ни пуснат корабите, за да можем да съществуваме - на мен и колегата къщите ни са заложени заради това, очакваме съдействие от институциите, заяви единият от моряците

Обратно в новината

Коментари - Адвокат дал най-лошия вариант за задържаните рибари: До 100 000 лв. глоба и отнемане на кораба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пишеше че на катера имало българи значи кражба и предателство от българи

И сега какво стана - отново пиратско задържане на кораб, на кораби, този път румънците се окъкаха :) Още не са измислили основанията за задържането. Днес може и да ги освободят, по принуда!

Никой от коментиращите тук няма информация, за да съди кой е виновен или невинен. Не се лепят етикети толкова лекомислено.

Кой няма информация? Документ за задържането нямат. Ти от дир.бг ли се осведомяваш? Тук няма, така е.

Сега какво стана Нашите хора са крали риба в Румънски води Абе беден чоВек си остаВа беден в БГ Не може да се мерите по кражби с БорисоФ бате ви Влади и останалите Ходете да гласувате та дано искарате по някое и друго кюфтенце че лошо Ви се пише

Няма крали....запознайте се с нормативните актове. Те имат право да ловят и в 12 милната зона, но трябват регистрации. В случая бяха на 52морски мили= почти 110км от бреговете на Румъния посока изток.

И с каква риба са пълни магазините!? Дали правите разлика между океански сафрид -мелоч и черноморси сафрид Дали ща различите внесеният от Гърция сафрид от уловеният в Черно море, а "черноморската скумрия" дето не е виждана от рибарите повече от 50 години. В кой магазин ще намерите коремче от акула, филе от акула!? и дали правите разлика от калкан и "софийски калкан".

Според мен са виновни и се правят на балами. Чувал съм че по Румъния и Украйна морето било много по-добре запазено и имало повече риби, живот, а при нас са му разказали играта с траловете. Конфискация са и съд.

Ама само си чувал от една жена на пазара

Аз им се чудя на тия магазините пълни с риба те се навират между шамарите. Англия затова излезе от ЕС защото почнаха да им ловят рибата около острова и да я пласират в необятния ЕС. Без да се държи сметка някой ядели я, разваля ли се или я дават на прасетата.

Тия щом не са виновни що аверите им не повторят случката?

https://bnr.bg/horizont/post/101747769/ribar-ot-balchik-specheli-delo-sreshtu-rumania-v-sada-v-strasburg Чети, ограмоти се, па после дрискай по форумите!

След десет години съдебна битка държан е около един месец в арест.

Тия не са чували че Румъния и България не са в Шенген. като са толкова бабаити да си ловуват у нас. Туй все едно да отида в някоя кравеферма в Румъния и да си доя кравите там без пари и без разрешителни. Тия не им ли идва на акъла, че ловят от чужди квоти. Както ТИР-овете кибичат на кранижите с Румъния и Гърция и тия имат митическо оформяне.

Циганите разсъждават така... Ромче ли си ми?

Или рибарите са бракониерствали-самите те още в първите си интервюта казаха че са ловили и акули . Или задържането на корабите е незаконно. И в двата случая до момента съответните български власти трябваше да са изискали съответната информация и да са наясно, защо тези кораби са арестувани. Защото дори в териториалните води на дадена държава не можеш просто така да арестуваш кораби. И не разбирам какво означава адекватна реакция след като и до ден днешен не се знае защо са арестувани тези кораби.

Ами щото като прекарваш промишлена стока през Румъния и Гърция си има КПП-та, дето следят кой какво внася и изнася ако сме в Шенген няма да има КПП.

в тереториални вади можеш и да ги унищожиш т.е. потопиш ако на са подчинят на гранична!!!

Че не са се подчинили? Можеш да ги спреш за проверка , можеш да претърсиш корабите , но не и да ги арестуваш без основание.

Споко ве ще им ги върнат като си платят глобите.

Казаха им , че са задържани и те се подчиниха.....Териториални води са до 12 мили

зЗадържането на корабите беше тенденциозно и наказателна акция. В съчият момент в района имаше над 10 румънски кораба които не бяха проверени.

Правилното заглавие е: Максималното наказание за такова нарушение е .... Адвокатът не определя наказания, адвокатът съветва СПОРЕД закона.

Вчера казваха, че не знаели, че лова на акула бил забранен в Румъния. Днес не знаели в какво ги обвиняват, но знаят, обаче, че адвокатът е дал най-лош вариант. Направо смърди на бракониерска история. Крайно време е, Ганьо да вдене, че незнаието не пази от наказание, и това е възможно най-глупавато оправдание, при условие, че си на ръба или влязъл в чужда държава или води.

А кой го каза вчера? Същото ведомство и министерство. Явно сега не знаят за какво става въпрос, мислиш ли, че вчера са знаели?

Казаха го рибарите, не от "ведомство и министерство". Сега, аз лично незнам кой, какво знае. Знам със сигурност 2 неща: 1) Във България е ПЪЛНО с бракониери! 2) Такива случай се изясняват с факти, а не с патриораски натиск и крясъци.

Стига хейт.Румънците не дадоха копие от това което е подписано.....казаха чакай малко, ще дойде по бързата поща....ама не казаха коа

Аман от калинки по тези министерства! Че то кой не се издгаври с българите - франсетата, макетата, сега и мамалигарите и то точно заради некадърността и сервилността на висшите държавни чиновници. И да поясня за тези, които ратуват за съкращаване на държавните чиновници: при поредната "реформа" пак ще съкратят индианците, вождовете няма да ги пипнат!

Някаква информационна каша тече по този случай, на румънските катери имало български инспектори, този казал, онзи рекъл, адвокат се мярка, българската институция бърборела неадекватно ... ЕС ?

Неадекватни калинки в българската администрация.

Всичко това добре, а откъде има черноморска акула в ресторантите, щом уловът бил забранен?!

Предлагам който яде черноморска акула в ресторант, да бъде глобяван. Глобата да се включва в цената на услугата. В двоен размер ;-)

В България не е забранен, В румъния забраната е 1 месец......да си чувал за фризери?

Ако беше Бойко на власт, а не фатмака фигурант в момента, щеше да звънне няколко телефона до Румъния и да оправи нещата, обаче пък после неадекватниците щяха да го обвинят ,че пълни хладилника с филе от акула

Сравни позицията, която е заемал бате ти Бойко и тази, която заема Радев. Посля плямпай

На какъв език ще звънне, на конграчулейшън ли?

Ако така лесно и безнаказано се влиза в чужди териториални води както казвате то защо тогава висим на сухопътните граници за проверка на коли и документи?

Я отивай да вдигаш ограда в морето. Абе келеш корабите имат транспондери и се знае кой кораб какъв е. И има все пак огромна разлика между териториални води и икономическа зона.

Без причина не са ги задържали , румънците не си поплюват , затова ние сме на опашката а румънците икономически минаха и Хърватия и Гърция !

Браво на румънците, така е необходимо да се действа срещу тази нагла и безотговорна сг*ан която дори европейскота право намесва в случая. Да им се отнеме всичко след което да видим дали някой друг български капитан ще се помисли да бракониерства в чужди води.

От 2 години няма държава..Всички почнаха да ни се подиграват като помияри.

Очевидно искат да сплашат публично нашите рибари да не ходят в този район, но нямат никакво основание! Или ще се договарят и координират двете страни, което е най- добре или и ние ще арестуваме техни корабчета и по същата процедура... Проблемът е, че с нешите кикита и ежби даваме лоши сигнали за тотален хаос и бъркотия и съседите гледат да се възползват, естествено!

То така става сплашването според неадекватни същества като вас. Пращаш ей така да арестуват чужди кораби без основание и разбира се в това не е международен скандал. Май визирате действията на една друга държава дето ги върши тия неща.

За служебния адвокат също има най-лош вариант...Бщл ден да не види. До утре.

Защо, ва пич! Ами нали адвокатина с това си изкарва хляба Румънчето адвокатин нали трабва да се сравнява с мутрите които защитава къща в престижен квартал, вила до морето, коли от по -по -най, поне и една любовница. Ти не гледаш ли адвокатите колко са в НС и какви са им претенциите

Влахурите че ги разпорват години наред. А адвокатите че им съдерат кожите. На края че им ебат мамата. Не сте си имали работа с влахури.

Румънците въобще не се съобразяват с ЕС. Преди година Румъния арестува 5 турски риболовни кораба че ловуват в един ръкав на Дунава. Ама много бързо пуснаха турските рибари. България е слаба, защото Петър Стоянов и Иван Костов ликвидираха българския военно морски флот.

Че станат портиери в някой хотел. А жените им ще мият чинии или ще чистят лайната и повръщаното на англичаните. Места за работа бол.

Въпросът е какво съдържат тези протоколи и защо сте ги разписали. На мене искаха да ми наложат глоба от 25 000 рубли, заради дневника за нефтени операции. Това на основание липса вписвания по буква "Н" на международна конвенция. Протокола "постановление мне вручено!" и подписал старши помощника. в конвенцията обаче такава буква "Н" няма От мой близък познат попадам на една жълта телеграма от Москва, че в Рощок руски кораб е глобен 500 000 долара. Но до параходството и корабите на БМФ такова известие няма. Последва спор с написалият постановлението, заявих му че който е подписал той плаща, и че имат нарушение -претекст за глоба, И че ще се видим в съда Последва един нелицеприятен разговор на кораа пред капитан, главен механик, представител на БМФ. Как се реши въпроса ли; ами този "писател" го ях видял с един москвич 403, с три деца да пълзи към Черемушки и ме казвам И гледай на москвича да не му се случи нещо като отива в Черемушки; Той -А ти откъде знаеш Аз Моят кум живее там, рядом.... Последва скъсване на протокола. На колегата ми обаче му взеха 400 рубли, като дежурен механик. Има и една практика и в Румъния да намират начин да "усвоят" вписаните служебни пари от капитаните за "нарушения"

а това какво общо има бе, черемушков?

Има до токлкова доколкото ако подпишеш протокол или друг документ се съгласяваш с написаното в него. По този начин после и да виеш на умряло, че нещата са били другояче вече ще е късно.

Същото глупако! Ако помислиш и ще проумееш ако има нещо в закачалката на шапката ти. ПРЕВИШАВАНЕ ПРАВАТА НА КОНТРОЛИРАЩИТЕ, С ЦЕЛ ЛИЧНА ОБЛАГА. ЧЕТЕШ ЛИ ЗАГЛАВИЕТО!? НЯМА СЪД, НЯМА СЛЕДСТВИЕ И НЯКАКВО СИ АДВОКАТЧЕ ОТ СЕЛАТА ОКОЛО КОНСТАНЦА КАЗВА ПО 100000 ХИЛЯДИ И КОНФИСКАЦИЯ. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ! НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИСКАХА ПАРИИ ОТ МЕНЕ БЕЗ ДА ИМА НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ТОВА ЛИ НЕ РАЗБРА! ДА ТИ КАЗВАМ ЛИ ЗА ПОДМЯНАТА НА БАЛАСТА -СТРИКТНО СЕ ПОДМЕНЯ. И ПАК "НАМИРАТ" НЕФТОПРОДУКТИ, НАЛИЧИЕ НА РЪЖДА И ПРОЧИЕ -А ДА ТИ КАЖА ЛИ ЧЕ ТАКИВА НАМИРАТ И ВЪВ ВОДАТА ЗА АКУМУЛАТОРИ, ПРЕДСТАВЕНА КАТО ПРОБА ОТ БАЛАСТА!. ТОВА Е ОБЩОТО МУХЛЬО. ПАРИТЕ!

Кептън, ситуацията беше друга. Капитаните не искаха да потеглят към Констанца докато не им кажат че са задържани. Друг е въпроса задържане ли е заявено от командира на граничният катер действие по УКВ

От коментарите виждам, че никой не е чел статията. Я пак ми обяснете в какво обвинявате нашите сънародници Българи? Какво независимо са направили? Нали сме в ЕС може да влизат в техни води така както вие влизате с автомобила си. Клоуни.

а бе цървул, ти извън селото си излизал ли си освен за леб до съседното

Това ще каже румънският съд а не нашите михлюзи.

При власите законите се спазват. А за Ганю законот е врата у поле.

Липсата на правосъдие, контрол, прилагане на закони, тоталната корупция ражда извращенията сред маса българи приели, че всичко, навсякъде и всякога ще им се разминава. Подобна липса на държава, правила, закони и/или отказ от прилагането им го има само в България. Време е за много да го проумеят или да си стоят и дерибействат в рамките на страната. Такава анархия не само, че няма, но е и немислима особено за ЕС, колкото и да се опитват да ни убеждават в точно обратното. Не мислете, че тези им е за първи път да вършат безобразия - за мен истинска изненада и то положителна е, че не са заловени с бежанци на борда. Поне това. За много българи наличието на банков заем ги оправдава от всякакви престъпления. Все пак дано румънците да са сгрешили и всичко приключи благополучно.

защо сте толкова "компетентни" и такива стръвни декларации за престъпниците българи Случай в Констанца. Контрола, решават да влязат по каютите. И станах престъпник, защото под койката в чекмеджето при риарските такъми имах един ловен нож, който НЕ СТЕ ДЕКЛАРИРАЛИ! Престъпление по не знам какъв член и параграф. А този нож съм носил със себе си повече от 20 години. Интересно какъв коментар бихте написали ако станеше предмет на дописка -нож, който е би с мене и в Щатите, ив Холандия, и в Египет. Не вземайте отношение по нещо което е без информация. СЪМНЯВАЙ СЕ ВЪВ ВСИЧКО И ВЪВ ВСИЧКИ, САМО НЕ В ТОВА ЧЕ СЕ СЪМНЯВАШ!

нещо пак не казвате, български мишки или мислите, че румънците не знаят, че са в ЕС ако нямаш къща, за която плащаш 1000 на месец няма да съществуваш ли?!?

По Дунава вече почти няма промишлен риболов. Просто в нашата акватория няма риба. А влхурите с катерите са безмилостни. Скоро така ще е и на морето.

Румънците са прави! Нашите са бракониери. И мошеникът от Евроинс, който завлече милиони в Румъния, е крадец. НАУЧЕТЕ СЕ - ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОНИ И ТЕ СЕ СПАЗВАТ!

Нямаш идея какви мошеници и циркаджии са руманяска, и не си мисли че законите в Румъния се спазват 1:1, личи си по шофьорите им. Спазват се за чужденците, за тях са си друга бира.

Да питат колегите си рибари по Дунава как действат влахурите. Лошо ще им стане. Конфискацията на корабите е най-малкия им проблем.

Същото беше и по поречието на Дунав. Гърмяха с бомби, избиваха рибата с ток, а авджиите изтрепаха де що има патица.. После тръгнаха да вършат същото във влашки води и влахурите ги погнаха с катерите. Сега никой не смее да пристъпи във влашки води.

Абе трол, ти като не си пиеш хапчетата няколко дни и изплуваш на повърхността... М.а.м.а.т.а да ти е.б.е.м ненормална откачена

Да заведат иск срещу румънскага държава, да ги осъдят, след като нашити са прави спорен Новоните. Също и за Евроинс. Да съдят Румъния до дупка и след време Румътия да плати неустойки и адвокатски хонорари в милиони.

Точно това и ще направят... Но ще минат две години. Вече има капитан, осъдил Румъния за конфискация на кораба му в международни води. ЩЕ СИ ПЛАТЯТ С ЛИХВИТЕ!

да, да, и хан Аспарух ще ви помогне, селяндури скопени

В България държавната такса е 4%. И я внасяш още преди да заведеш дело. А изхода от делото е Божа работа.

Нашите адвокати ще ги ощавят допълнително. А власите че им набухат и съдебни такси.

По голямата част от годината изкарвам на морето. Там вече риба няма. Бракониерите унищожиха всичко. Сега ходят при власите. Ама там бият и ебат.

До 100 000 лв. глоба и конфискация на корабите - това е най-лошият сценарий, който е представил служебен адвокат пред единия от задържаните в Румъния рибари, споделя пред БНТ капитанът Красимир Петров. Служебният адвокат е румънец. Какво искате да каже? Че румънците са действали, като пирати ли? И това ще стане, но пред международния съд след две години. Вече имаме такъв случай!!! А тази мамалигарска измет ще си плати с лихвите!

А да си чувал за съдебни разходи?

А ти да си чувал, че ги плаща загубилия? С ЛИХВИТЕ!!!

Ако са били на Румънска територия, навярно има проблем. Не беше ли така с турските кораби в Черно море?

На румънска територия? Човече, що не си слушаш чалга, докато пасеш овцете, а си ровичкаш телефона? Корабите са били в международни води!!! Води, а не територия! Вярно, че има понятие ТЕРИТОРИАЛНИ води, но ПАК СА ВОДИ! А овчарите - не се ръгайте в А група!

Заради тези и такива като тях в български води вече няма кьорава риба и кьорав делфин. За това са се завлекли при влахурите. Да им разпорят задниците безмилостно та да е обица на ухото и за другата сган.

Сутрин си бесен на останалите, а следобед на себе си, нали? За това имаш алкохолен тремор... Може ли такава злоба у човек? Тези хора хранят семействата си с труд! Тежък, изморителен, такъв, какъвто не си и сънувал. И богати не са станали... Но нали си българин - плюй по всеки и по всичко да ти олекне, че живееш в лайняната действителност, която сам си построил!

Че станат портиери в някой хотел. А жените им ще мият чинии или ще чистят лайната и повръщаното на англичаните. Места за работа бол.

Откакто прецедента направи преврата със служебните правителства всеки се изпикава над България. Скоро ще почнат и други работи да правят.

След като сте си заложили къщите в банките, ЗАЩО по дяволите нарушавате?

Какво нарушават бе, ИДИОТ? Защо вярваш на румънците, а не на нашите?

а на нашите кое точно те кара да вярваш, че си повърнал из целия форум?

Първото нещо, което адвоката прави е да стресни силно клиента си, за да му измуче повечко парички... Класика.

при мамалигите и у нас.

Мамалигарите трябва да получат същите санкции, а не сми д се оправдаваме

Влахурите да глобяват и да конфискуват. Никаква милост за бракониерите. В морето не остана нито риба, нито делфини.

Ти пък от столипиново как разбра ,нали ти каза човека има си квоти, има си разрешителни ,има си всичко...

Европа, нерде Румъния...

А ние мъчихме Vera SU няколко месеца и накрая какво? ... нищо!

За какво ни е този ЕС там само ни гърчат, тормозят ни и ни унижават. Давайте да си се връщаме при Майка-Русия, там ще ни дават да ловим риба колкото искаме. Кеф ти черно мрое, кеф ти Каспийско, Азовско, кеф ти - Аралско. Страна Огромная, има за всички!

Е там ще ни мобилизират да ходим да се бием, може някъде по Азия или където му щукне на Путин. А който не иска - отива в Сибир.

Ми взимай си чамаданите ,вокзала и на майка си в русия( потката)...