Германия и Латвия отстъпват за АСТА

Германия няма да подпише АКТА (Anti-counterfeiting Trade Agreement), въпреки че беше дала принципно съгласие, че ще го направи. Латвия вече спря ратифицирането на споразумението.

Обратно в новината

Коментари - Германия и Латвия отстъпват за АСТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си мислете, че ACTA се отнася само до интернет. Тя касае и т.нар. generic лекарства. Вие няма да имате право да използвате директно съставката на определено лекарство, което вече е патентовано. Напр. ако производителят на Панадол го е патентовал, вие ще сте в нарушение ако използвате просто парацетамол. Нямате право на това и трябва да си купите Панадол, в противен случай нарушавате правата на носителя на авторското право - патентовалия лекарството. Утре ще ни кажат, че това се отнася и до билките. Ако някой патентова сироп от някоя билка, вие нямате право да ползвате самата билка във вид на сироп, защото сиропът от нея е патентован. Схващате ли накъде вървят нещата? И ако не излезете днес на улицата, утре може да е вече късно. Който не вярва за лекарствата - да потърси в Гугъла "ACTA generic drugs".

Това нашите дупедавци,които без много да му мислят са готови отново да събуят гащите си и да заемат обичайната си поза с чупка в кръста напред дали го четат??? Дали изобщо могат да кажат кои държави досега са ратифицирали този фарс???