Абсолютен рекорд: 21 градуса на 817 км от Северния полюс

Високата температура бе измерена в най-северното обитавано място на Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Средната температура за месеца е важна, а не максипуми и минимуми. Манипулатори евтини. А средната е с около 0.008 градуса повисока от миналата година. Тоест нищо.

Е... Рекорд 21 градуса, 56-та година измерени 20, и в новината се говори за това каква е нормалната средна температура, ама не е посочено към момента каква е тя, щото сигурно си е ... нормална.. Да ви имам и новината дезинформираща.. Егати промиването на мозъци, егати чудото!

четеш гръмко заглавие, 21 градуса на северния полюс, четеш новината - предния рекорд е от 1956та и е 20 градуса. аз принципно съм убеден че има глобално затопляне по чисто натурални причини, нямащо общо с нас (просто климата си мърда като листата на дърветата, нищо в природата не стои на място), но тая новина по-скоро говори срещу глобалното затопляне - как е седял рекорда толкова години ако има затопляне?

Лидерите се събират, отчитат тенденциите но после вдигат бюджета за военни цели...разходите за гориво растат. Полетите за разходки на все повечето туристи също се увеличават, т. Е. пак повече горива. На ден до колко барела стигна смученето от земята? А какво сипмваме на мястото на изтегления нефт? Доколто знам вода. Е няма как да няма промени от човешката дейност. Докато не се заменят горивата които вкарват газове и температура във атмосферата е добре всеки да се опита да помогне за по малкото им използване.

Бурите ще станат повече, ще гледаме повече бедствия и опустишени домове. Стойте си в България, ако не ви се гледа прогнозата на времето, защото тя вече е от значение на новина №1. Вече познанията по метереология са по- значими и ще съават по- значими. На този фон държави като Русия, Китай, Бразилия и САЩ, които рушат климата трябва да бъдат заклеймявани като убийци. Безусловно ще се променят и световните лидери. Ако така продължава. А това ще ппродължава и ще се задълбочава. Високата амплитуда е решаваща за живота на много хора със сърдечни проблеми- просто ще мрат по улиците.

Горещ вятър! Да кажеш, че никога не са мерили подобна температура, а то в далечната 1956 г. били измерили 20 градуса по Целзий. Аман от "сензации"...

Ако няма сензации няма парици, а борбата с глобалното затопляне носи много парици - и при това винаги можеш да заявиш - "Затоплили сме се? Не! Значи сме свършили много добра работа! Ха дайте сега още няколко милиарда!"

Всички пишете но има един факт които всички пропускате човечеството постоянно се увеличава демек планетата не може да издържи като станем над 10 милиарда откъде ресурси за поддържане на живота.Прогноза до 2100 година със сигурност ще име огромен катаклизъм причинен или от война или от природата при който ще измре поне половината население за да се възвърне баланса!!!!

Ако от време на време преглеждаше и нещо друго освен тиндер, щеше да знаеш, че в момента се изпозлват само 30% от обработваемите селско стпански площи. т.е. дори и да не се увеличават добивите могат да се изхранят към 22-23 милиарда души.

да садат компир сорт Агрия

Закривай! :)

Как беше: Митингът срещу глобалното затопляне завърши с масово измръзване.

Сменят си местата полюсите, но това става доста бавно, така че ще има всякакви аномалии за в бъдеще.

а дали се завърта планетата ? или магнитните полюси определят температурата ? кое точно се сменя? ама бавно ?

"Досегашният температурен рекорд в Алърт, 20 градуса, датираше от 8 юли 1956 г." Т.е., случвало се е и преди? Кое е необичайното и защо се опитват да изкарат акъла на цялото човечество?

И в същото време тук е студено и вали. Тук на Рила валяло сняг и в Румъния тези дни. И в Азия бяха загинали хора от наводнения. Тук преди бе нормално лятото да има някой ден по 43-44 градуса. Сега просто на места е топло, а на други студено. В Мексико в Гуадалахара валя такава градушка, че остави после почтни 1.5 метра лед. Това през лятото.

Човече, що за аргументи вадиш? Сняг на Рила е валяло и Август месец. Освен това, не знаех, че в Азия вали за първи път, че има и наводнение, че даже и жертви... Айде стига глупости. Опостушителни наводения, пожари, земетресения и какво ли още не се случват всяка година, навсякъде по света. Имало е и ще продължава да има. Не твърдя, че има или няма промяна в климата, в следствие на човешката дейност. Казвам само, че твърде много се преекспонира темата напоследък, но математиката не излиза. Странно е да се твърди, че глобалното затопляне постига рекорди за последните 20 години, като такъв рекорд е бил регистриран преди цели 60 години. Светът се променя и това е видно за всички.

Я кажи според теб какво стана с озоновата дупка

голямата лъжа за голямото затопляне!!!! А аз глупакът си мислех, че Земята е на повече от 60-70 години....

Земата е на толкова на колкото си и ти!

Щото скоро ще ни трескат с данък вредни въглеродни емисии. На запад вече ръкопляскат на подобна идея

По-малко ще пърдиш и съответно ще плащаш по-малко данък.....

време е този период от време?