Преди 85 години в САЩ конфискуват златото от населението

На днешния ден преди точно 85 години в САЩ тогавашният президент Рузвелт подписва указ за конфискация на златото от населението.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четете "На днешния ден преди 85 години президентът Теди Рузвелт предава контрола на държавните институции от хората на еврейските банкери".

Комунизъм в действие и национализация. Кога ще ги стигнем ...

ТОВА ГО НАУЧИХ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20ГОДИНИ,ЗАТОВА ОТДАВНА ЗНАМ КОЙ И КАК "РЪКОВОДИ"ТАЗИ ДЪРЖАВА!!! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ И НАШИЯТ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ СЕ ПАЗИ ТАМ,ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ,ТАКА БИЛО ПО-ЕВТИНО И ПО-СИГУРНО!!! ПРЕДАТЕЛСТВА,ПРЕДАТЕЛСТВА...

Теди е братчет му от началото на века, тоя е Франклин Делано Розенфелд, пардон, рузвелт:))))

И какво излиза - "демокрацията" също национализира, но ограбеното злато отива не в държавната хазна, а в еврейските банки.

Хора, всичко е празни приказки и въздух под налягане. "Демокрацията" е за книжките и глупаците. Истината е, че на Америка не й пука за никой освен за приходите! Кръв срещу петрол, злато срещу затвор и други отработени "демократични" схеми ...

Не може към "богоизбрания народ" да се отправят такива нелепи обвинения. А те не случайно са измислили двойните стандарти за тези, които са фактически ПО-РАВНИ" от животните ... във "Фермата".

САЩ си имат от всичките хубавини, в които обвиняват социализма. Имат си геноцид, имат си национализация, имат си голодомор (пет милиона умрели от глад по време на голямата депресия).

Е ТОВА Е ПЪРВАТА СТЪПКА НА ПРЕВРЪЩАНЕ НА ИСТИНСКИТЕ ПАРИ В ХАРТИЙКИ ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ТЕ ДА СА ВИРТУАЛНИ . РАЗБИРА СЕ ВИНАГИ ОТ ПРЕЦАКАНАТА СТРАНА Е НАРОДА. ВИНАГИ ТРАГЕДИЯТА НА НАРОДА СА ПРЕДПЛАТЕНИ ОТ БАНКОВИТЕ ЛОБИТА И ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ В ТЯХНА ПОЛЗА. ВИНАГИ НАРОДА Е ПЛАЩАЛ ЗА БАНКОВИТЕ ФАЛИТИ. НАКРАЯ ВСИЧКИ МНОГО МРАЗЯТ НАЦИЗМА ОБАЧЕ С ОХОТА СА ПРИЮТИЛИ НАЦИСТКОТО ЗЛАТО ОТ ШВЕЙЦАРСКИТЕ БАНКИ ДО БАНКА ВАТИКАНА.

А после комунистите били гадни

все пак там (америка) са конфискували златото за да стабилизират паричната система ... пък у нас конфискуваха всичко на хората за да се ояждат ВС на БК(с)П ... гадовете в цел свет са едни и същи ... гадове

Това го правят същото, но към целият свят, и накрая ще изядат дървото!

Преди 9-ти лева е бил със златно покритие. След 9-ти пишеше, че е със златно покритие но златото беше конфискувано от москва.

"Демокрация" и "свободен пазар" ;-)

Първо ва индианците, после и на съседите! "През 1848 г. испаноговорящата част от населението на отдалечената Горна Калифорния наброявала около 4000 души. Но след откриването на златото, населението бързо започнало да нараства, тъй като много американци и не толкова много европейци дошли тук, обзети от Златната треска. Била създадена Калифорнийската република и било развято Мечешкото знаме, на което били изобразени златна мечка и звезда. Краят на републиката дошъл внезапно, след като комодор Джон Д. Слоут от Военноморския флот на САЩ влязъл в Санфранциския залив и обявил Калифорния за собственост на САЩ. През 1850 г. щатът бил приет в Съюза." Така забогатява САЩ, не с труд и мозък!

Доста ме развесели тази статийка. Особено: "че в англосаксонския свят уважението към закона е едва ли не усвоено с майчиното мляко". Много се смях...

имаше навремето един мохабет: капитализъм - имаме експлотация на човека от човека, при комунизма е обратното ... И накрая народа винаги ще го духаме!

Божеее, и тези хора ще ни учат на демокрация!? И са се разпищолили по целия свят и налагат техните интереси с насилие и оръжие!

Чети по-внимателно. Изкопуват златото и девалвират долара, т.е. крадат го...

Абе те комунистите направиха почти същото - обмениха парите през 1948 като парите в брой се обменаха по курс 1:1000, а парите в банките се обменяха 1:1 само за първите сто лева, след това 1:1000. И разбира се, притежаването на злато беше незаконно, а златни и сребърни монети бяха конфискувани като обявяваха притежателите им за незаконно забогатели. В Щатите де факто са събрали 50% данък от най-богатите (които са имали много злато). Който е нямал злато, е са му взели доларите. А комунистите ограбиха всички и то не с 50%, а с 99.9%

Мухаа, див комунизъм ве да ги е-а и демокЛатите.

Да да

Нашият златен резерв НЕ СЕ ПАЗИ ТАМ.

Тъй, тъй! А дали ти е ясно, че всички държави, които си съхраняваха златото във фед няма да си го получат? Дори и германците изгоряха. А по времето на Майдана в Украйна, едно от първите неща които се направиха, беше да натоварят самолети със златния им резерв и да бъде изнесен към фед.

"Срещу златото си, собствениците получават еквивалента му в хартиени долари ... - малко над 20 долара за тройунция. След приключването на тази реална конфискация, ...стойността на златото се преразглежда и фиксира на 35 долара за тройунция, фактически хартиената валута се обезценява двойно..." хахахаха.... ТАКА АНГЛОСАКСИТЕ И ХАМЕРИТЕ УВАЖАВАТ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПРАВОТО. ПЪРВО ТЕ ОГРАБВАТ НАСИЛА, ПОСЛЕ ТЕ ОГРАБВАТ ВТОРИ ПЪТ КАТО ВДИГАТ ИНФЛАЦИЯТА. КОЛКО СЕ Е ОБЕЗЦЕНИЛ ДОЛАРЪТ, ЩОМ СЕГА ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО Е КЪМ 1300 долара за тройунция, а преди 85 години е била 20 долара? Чакам отговор от соросоидчетата тук, които са учили и помнят още математика!!!

тоест признаваш, че не комунистите са открили топлата вода, а са следвали "примера" на демократите-капиталисти?

А преди 85 години в цитаделата на варваризма раССия разтрелваха мъже, жени и деца в тила на квотен принцип! Случайно избрани на принципа съседа пусна донос след 30 мин процес пред 3членка и екзекуция веднага след "делото"! Тръгнал тук некакъв с фамилия некитов да ми се дръвче, че били конфискували некво злато в САЩ! Аре у лево е!

Пази Боже.

Товариш Никитов що не разкажеш как преди 85 години в опразнените апартаменти и къщи на "кулаците и предателите" настаняваха семействата на верните кучета на Вожда! Кво си се заял за някакво си там злато!

Да да

Точно в държавата е отишло златото, за да гарантира стабилността на долара и това е така до 1973 година.

Ти си типичен руски ДЕБИЛ. Кажи какво направиха в СССР и НРБ с частната собственост - земята на хората след 1945-та? Нимка не я конфискуваха? Кажи колко РУБЛИ струваше златото преди 85 години и колко струва сега? Сега 57*1300 = 87000 рубли тройунцията. А преди 50 години с толкова рубли можеха да се купят 10 лади.

Фашист, пак ли излезе от дупката?

Помниш толкова отдавна, а не помниш че демократите при Костов също ги обмениха 1:1000.

Товариш никитов, молба от читател! Може ли да пуснете статия за детския гулаг! Много ще е интересна! Как Сталин издава указ, че е разрешена екзекуцията на лица над 11 годишна възраст! Много любопитен факт! Москва се напълва с деца сирачета заради много изпълнени квото от разстреляни, това дразни Вожда и той пуска този указ за да се поразчисти малко стлицата!

Е очевидно шизоид, не бих си губил времето в реплики :) Статията е за определен предмет, събитие. А той пита що бият негрите. Със същия успех може да попита защо не пишат за тежката работа на майка му на околовръстното:)))))

Нервичките май ти се опънаха. Добре че Сталин ликвидира такива, като теб.

Или поне за героизама на американците - как избиват 35 000 индианци за един ден ?

"Пази" се в Масква, ама няма да можем да си го върнем благодарение на кумунясите!

Тъй, След смърта на Сталин съда в СССР оневинява посмъртно над 2 млн от екзекутирантите! Това означава, че Сталин не е избивал само такива като мене, нали минзухаре безмозъчен! А и там поне 2 млн такива верни комуняги като тебе! Така, че си затваряй плювалника!

тогава и...,,сега,,...??? ,,..Ще припомним за какво става дума. Една от последните новини за златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (в). Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че з0-ч0 процента от кюлчето са волфрам. Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (ч00 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по ч00 унции. Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са пълни до козирката с волфрамови кюлчета по ч00 унции, които само отвън са покрити със злато...,,???

Всъщност какъв е смисилът на тази статия? Имало някаква криза-"демократично"гепили злато от хората. Че така присвоиха територии от местното,с.коренно население-бой,разстрел и палежи. Така присвоиха Калифорния,Ню Мексико,Тексас,Аризона,Флорида.... Да очакват ли нова конфискация? Най-вероятно -ДА.Държавен дълг на САЩ 2011г.-10.4 трилиона долара. Понастоящем,след само 7г.-21.6 хиляди милиарда долара!!! КОЙ ще го плати? На първо място,"Третият Свят"-цяла Африка,половин Азия и част от по-бедната Европа.Изобщо всеки друг,освен американците.

като чета - ти си изпаднал в истерия и си вдигнал кръвното дядка. А Сталин отдавна е умрял също като СССР. А МАЙОРА си е жив и здрав си пише. А твоите внуци са в гадната Америка. ХАХА А ти си един провален селски негодник.

Върни се, майорке, в Карлуково. Чакаме те.

Цитат: "цитаделата на демокрацията и личната свобода" САЩ сигурно се демократизира чак след войната във Виетнам и протестите там. Преди това ако негър се качи в автобус, са щели да го утрепат от бой.

ааа, то имало и по лошо от комунизма, а пък аз не знаех...