САЩ бомбардираха привърженици на Асад

Самолети от американските ВВС нанесоха удар по проправителствена милиция в Сирия, предадоха Ройтерс, Франс прес и БТА. Новината после потвърди и Пентагонът.

Обратно в новината

Коментари - САЩ бомбардираха привърженици на Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представяте ли си, ако Русия реши да бомбардира България, заради подкрепяна от нея опозиция у нас.

звучи като ритници в задните части на гномчето

симо

КОЛКО ВОЕННИ имат САЩ в Сирия??????Те не са ПОКАНЕНИ ТАМ.....Тогава какво правят??????

Към КГБ.. Браво. Много точен коментар. Значи... Едните искат да се вустанови светска Сирия, а другите искат да бъде завладяна от разните джихадистки фракции ( ИД, АлКайда и всякаквите Имерени и не умерени терористи) Та кой подкрепяш? . "KGB ( нерегистриран ) 19.05.2017 09:49 . Не, ЗАСЕГА са унищожили един танк и един булдозер. останалите "храбреци" са с еразбягали като пилци из трънаци. Щото тази работа с американските бомбардировки не е шега - почти като с израелските е. И тук нрещата си идват на мястото. Руската авиация бомбардира силите, подкрепяни от САЩ, американската авиация бомбардира силите, подкрепяни от Русия и от Асад. Много е просто. И докато Русия бомбардира и САЩ ще бомбардира. "

Чудно ми е как САЩ различават бунтовници от терористи? И малките деца знаят, че и двете са манипулираната групировка ИДИЛ, използвана за налагане на корпоративни интереси, чрез зверства, убийства и разрушаване на хилядолетни ценности и паметници.

Как? Никак... Всички терористи са добре дошли за тях. Нали уж щяха да правят среща с демократичните сили? Така и не можаха да намерят неопетнени лидери за тях. А нашите платени се възхищават на терористите и САЩ. Защо ООН не е при демократите, а е при Асад?

симо

За пръв път тази технология/територия подчинена на престъпниците и терора/ бе изпробвана в Косово......После идват ,,,спасителите,,.

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Като така добре си запознат с историята били споделил как любимата ти Русия, от едно малко разбойническо московско княжество стана държава с огромна територия? Къде са местните жители? Не са ли изтребени до крак, като на някой дори имената им са забравени.

Никога не забравяйте кой победи нацистите! Учете децата си на ИСТИНСКАТА история! Дайте на децата си да четат УЧЕБНИЦИТЕ ПО КОИТО ВИЕ сте учили! Създавайте патриоти, а не бездушни сенки познаващи живота от холивуд!

АГРЕСИЯТА НА САЩ НАД СИРИЙСКАТА РЕДОВНА АРМИЯ НА СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ,СИ Е ВОДЕНЕ НА НЕОБЯВЕНА ВОЙНА!!!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАТВОРИ СИРИЙСКОТО НЕБЕ ЗА АМЕРИКАНСКИЯТ АГРЕСАР!!!

Путя да го "затвори", какво му пречи? Има изтребители, има С-400!

Русия започна отново да си сътрудничи с американците в Сирия и ето резултатът, известно време се страхуваха, че ще им свалят самолетите и не бомбардираха, но почнаха отново, вина за това носи и Русия вече, по-точно Путин.

Американският сайт Ветераните днес публикува информацията, че самолети на сащ и коалиция базирани в Йордания са атакували колона на сирийските въоръжени сили (не споменават сирийски за милиции). Колоната е предвождана от 6 танка и ъенитна установка "шилка". Прохода АтТанф е стратегическа позиция и който го владее - управлява вноса на оръжие от Йордания за идил. Прохода се намира на по-малко от 20 км. релефа е с денивелация повече от 60 метра и е удобен за стандартното краварско нападение изневиделица. Унищожена е зенитната установка и 2 танка са извадени от строя. Има и жертви от войнският състав. Не се съобщава самолетите дали изобщо са навлизали над сирийска територия --- или са атакували с ракети от Йорданското въздушно пространство.

Какво правят ирански и руски военни в Сирия? Ти си поредния кретеноид смучещ парите на руския данакоплатец.

боклуци - разни там хузбула, иран, росия не заслужават милост. Като си врът гагите, там където не им е работата - бомбите и ракетите бързо ще им секнат мераците. А местните платени путьовски мекеренца не пречат - лаят си глупотевините и никой не им обръща внимание.

Храднокръвието на нашите американски съюзници е правопропорционално на силата им!Отново първо са предупредили асадовите главорези и путиновите приятели от хизбулла и като са просължили нагло напред са ги разнесли на съставните им молекули!

В Сирия смъртността е по-ниска, отколкото в България. От въздушния удар на САЩ са загинали по-малко хора, отколкото само по пътищата на страната ни за един месец.

Ето това е основната разлика в начина на мислене н и начина на воюване на САЩ и Русия. Основната цел на САЩ е минималното количество жертви. И като свои войници, и като цивилно население. За Русия жертвите никога не са имали никакво значение - и като свои войници и като цивилно население. За тах е важна победата. Без значение от цената. А после можа да произвеждат Москвичи

Голям многознайко си !

Хахахаа,това виц ли е? Много смешен коментар.

А значит нам нужна одна победа, одна на всех, мы за ценой не постоим!

САЩ продължават гнусната си война срещу Сирия и сирийския народ, в подкрепа на отрочето си "Ислямска държава"......

САЩ все още не воюват в Сирия, докато виж, жижака от маскава воюва и бомби яко наред! Свали россиянските очила, щото в масква не са най-добрите производители на качествена оптика!

САЩ воюва в Сирия отпреди руснаците -поне 5-6 години вече...

Иран, с марионетката си Ал Асад + удобните руски идиоти води война срещу 2/3 от сирийското население.

Джеймс Матис: САЩ не се намесват в гражданската война, но ще бранят своите военни И какво търсят американски военни в Сирия? Да си ги приберат в САЩ. Асад обучава ли военни в САЩ, за борба с тяхното правителство и президент?

Струва ми се,че ръцете на Асад трябва да се развържат и всеки самолет който е чужд да бъде свалян като вражески.Само по този начин могат да бъдат изгонени натрапниците от запад.

И кой, и с какво ще ги сваля тези самолети? А после? Ако Асад не се беше подвел по торния бръмбар от масква, със сигурност щеше да си президентства на спокойствие и без грижи! Ама не - оня монголоид му обещаваше мед и масло!

Россияните допуснаха огромна грешка, като се намесиха с войски в Сирия! От друга страна САЩ, поучени и извлекли правилни уроци от Виетнам и после Ирак, вече не желаят да се ангажират толкова пряко и се задоволяват с инструктори. Същото трябваше да направи и Путин, но изглупя! Сега ще му е много трудно да се изтегли от киреча, щото крепостните ще му задават неудобни въпроси.

ку ку ку ку-вицовете са в др.секция.

Тогава що щеш тука бе дебил?

Какво значи "проправителствена милиция"? - че са бомбардирали полицията за да защитят терористите?

Ама верно ли не знаеш значението на думата "милиция"??? Каква полиция те гони?

"Джеймс Матис: САЩ не се намесват в гражданската война, но ще бранят своите военни." Този коментар обобщава всичко и с това темата е изчерпана. Точка!

ПРИЕМАМ, ЧЕ СЛЕД СЛУЧИЛОТО СЕ И ПОРЕДНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА РУСКАТА СТРАНА ИДВА РЕЧ ЗА ЕДНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СИРИЯ НА РУСКА И АМЕРИКАНСКА ЧАСТ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТАЗИ СУВЕРЕННА ДЪРЖАА Е ОКУПИРАНА И ОТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ, които спазват договора който ЛАВРОВ и Кери ПОДПИСАХА ЗА РАЗДЕЛЯНЕТО НА СИРИЯ. Затова Руснаците не се намесват на "американската" територия и наблюдават безмълвно случващото се! НЕЩО ПОВЕЧЕ! Приемайки ги за свои парньори Иран и Сирия допускат ИЗТИЧАНЕ на военна информация чрез Лавров и слугите му към САЩ и ИЗРАЕЛ , който също безконтролно нарушава въздушното пространство в Сирия. С ТАЗИ ДВОЙСТВЕНА РОЛЯ МОСКВА СЕ ЯВЯВА НЕ ТОЛКОВА КАТО ПАРНЬОР, КОЛКОТО КАТО ТРОЯНСКИ КОН ВОЮВАЩ НА СТРАНАТА НА САЩ СРЕЩУ ИРАН И СИРИЯ. Убеден съм, че персите са напълно наясно с двойствената политика на Путин и скритата мулюбовна връзка с "партньорите" от САЩ. ИНТЕРЕСНО Е КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ ИРАН И КИТАЙ, КОЙТО ВНИМАТЕЛНО НАБЛЮДАВА ТОЗИ СЕКС.

Има ли още наивници да не вярват, че баницата наречена Сирия е разделена между големите?

Виетнамците им бяха намерили цаката на въздушните нападения - копаеха си тунели под земята.

Намерили таратанци! Давеха ги и ги душеха, и само ги причакваха да излязат като опушени порове! Американците се оттеглиха от Виетнам поради силните протести в САЩ. Хорета не виждаха смисъл САЩ да водят там война и да умират за нещо имагинерно, както им се внушаваше. Просто казаха "Стига толкова!" и се махнаха. В противен случай трябваше да избият още милиони.

уточнение

"Просто казаха Стига толкова! и се махнаха." - не познаваш историята, всъщност експресно се евакуираха от Виетнам със самолети и хеликоптери. Това го дават даже и по Западния History Channel.

След като американците отровиха горите на Виетнам,пръскайки отрови с авиацията си,тогава руснаците решиха да се намесят. Намесиха се само по въздуха,като устроиха "въздушен чадър" ,а отдолу по сушата,виетнамските партизани си знаеха работата -погнаха ги като пилци,и американците (тези,които успяха) се спасяваха презглава от Виетнам. Още десетилетия си ближеха раните от този виетнамски пердах...! Това е истината ,а какво "стига" са си казали,незнам къде си го сънувал -фактите и самите американци не ги крият. Просто не стават за войници!

Най хубавото от разликата между руската пропаганда и случващото се в реалният живот е:САЩ е най големият инвеститор в бързоразвиващият се нов азиатски тигър Виетнам!Виетнам и израелска оръжейна фирма построиха завод за производство на автомати ,,Галил"!Израелският вариант на STG-то на третият райх!И най ,,убауту"Виетнамците поискаха два милиарда долара наем на Путин за възстановяване на руските военни бази там!При което на путопропагандата ив си дръпна ,,тва"-то!:-)

В координирана между двата самолета атака смели летци на нашата авиация нападнаха кръвожадни сириици на камили. След тежката схватка над Сирииската пустиня, ФАЩ победи оставяйки сириици и камили да лежат мъртви в родината си. Те трябваше да знаят по-добре - Сирия принадлежи на ФАЩ, произлизащо от факта че светът принадлежи на ФАЩ. Следователно сирииците не са спазвали законите и правилата за придвижване в Сирия и ФАЩ с пълно основание са полицирали ситуацият както знаят. Сметката ще бъде пратена на близките на жертвите.

Убити от полицията в САЩ от началото на годината: 452. Като нищо, може да излезе, че жертвите в Сирия са по-малко на брой.

Нещата изглеждат сложни, но всъшност са МНОГО ПРОСТИ. ЛАВРОВ договори с американските си "парньори" зони на РУСКО и АМЕРИКАНСКО влияние които се контролират съответно от РУСКИ и АМЕРИКАНСКИ войски. Всяко навлизане на ИРАН и ХИЗБУЛА в сирийска територия която е ЗАВЛАДЯНА от "доблестните" американски ПАМПЕРСИ се смята от САЩ за агресия спрямо тях и войниците им. ПРЕДАТЕЛЯ ЛАВРОВ МЪЛЧИ, защото ако тези договорености между РУСИЯ и САЩ станат факт, то тогава ИРАН СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ЗАШЛИВИ ТАКЪВ ШАМАР НА МОСКВА, че на Путин ще му се налага да открие още един ФРОНТ и то откъм ПЕРСИЯ!

БРЦК

И що му е на Лавров да върши тая глупост? Я ни светни!

КОЕ Е ГЛУПОСТ? Да завладееш еднаЧУЖДА територия под претекст , че я защитаваш и в същото време от името на СУВЕРЕННА СИРИЯ да подписваш договори с ВРАГОВЕТЕ Й за разпределянето на територита на държавата на РУСКА и АМЕРИКАНСКА Ти на това глупост ли му казваш. Нещата вече са ДОГОВОРЕНИ между двамата ОКУПАТОРИ - Русия и САЩ. В тази схема излишният е ИРАН, който действа на терен без да се съобразява с тази ДЕЛБА направена от агресорите -РУСИЯ и САЩ. Нещата при Путин и Лавров могат много да се влошат ако ИРАН отвори фронт на предателите от МОСКВА в техния гръб - В ШИИТСКИ АЗРЕРБАЙДЖАН. Тогава на Путин и Лавров ще им се приплаче.

Ами защитават инвестициите си краварите с действията си а на приказки се ''борят'' против тях..САЩ винаги навсякъде всява разруха и си гони единствено собствените интереси независимо от човешките трагедии които предизвиква..И нашите подлоги седнали да им се възхищават и да им помагат защото мизерията от всичко това ще е на наш гръб а не на техния приведен пред агресорите..

"После в самото въздушно нападение били унищожени един танк и един булдозер." Булдозера с вертикално излитане ли е бил, или случайно е бил до танка?

Че нали затова са там хамериканците, за да си пазят инвестицията: "По време на дебат, Тръмп излага лъжата за войната в Сирия: Няма такова нещо като умерени бунтовници. Русия, Иран и Асад убиват ИДИЛ", ("Trump exposes Syrian war lie during debate: 'No such thing as moderate rebels, Russia, Iran, Assad are killing ISIS'", 10 Oct 2016, Signs of the Times). Затова и принудиха Тръмп да отстрани ген. Флин, щото не само говори истини и публично заяви, че ИДИЛ е създаден и подкрепян от администрацията на Обама, ами и имаше план за унищожаването на т.нар. "умерени" канибали и ИДИЛ: "Бившият шеф на разузнаването генерал Флин казва, че Обама е създал ИДИЛ, вероятно за да свали сирийското правителство" ("Former DIA Director Gen Flynn Says Obama Created ISIS, Supposedly To Overthrow Syrian Government", UFP NEWS). Генерал Флин може да се види и чуе и в ютюб: General Michael Flynn Exposes ISIS Supported by Obama Administration А също и в Бизнес инсайдър: "Новият съветник по сигурността на Тръмп излага своя полемичен план за унищожаване на тероризма" ("Trump's new national security adviser outlines his controversial plan to defeat terrorism", Nov. 19, 2016, Business Insider). Че и самата Килъри се хвали със създаването на Ал-Кайда от САЩ! В ютюб "Хилъри Клинтън: Ние създадохме Ал-Кайда": Hillary Clinton : We created Al-Qaeda

ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО АССАД И ИРАН ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ЗА ДА СПРАТ ТАЗИ ВОЙНА , Е ДА ИЗГОНЯТ РУСНАЦИТЕ ОТ СИРИЯ. ТЯХНОТО ПРИСЪСТВИЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВАЕ Е ВРЕДНО И ПРЕДАТЕЛСКО! Всеки нормален човек си задава въпроса - КОЙ Е ПАРНЬОРА НА РУСИЯ? СПОРЕД ЛАВРОВ ТОВА СА АМЕРИКАНЦИТЕ, А СПОРЕД ЩАБА НА РУСКАТА АРМИЯ ТОВА СА СИЛИТЕ НА АССАД. Русия и ПАРТНЬОРИТЕ им от САЩ отдавна са разделили СИРИЯ, не само на зони на влияние, но и та РУСКА и АМЕРИКАНСКА част. ТРЕТИЯТ ИЗЛИШЕН В ТАЗИ ТЯХНА хищническа СХЕМА Е ИРАН И ХИЗБУЛА. На терен нито Русия, нито пък САЩ са в състояние да водят бойни действия. Този театър ще продължи до момента в който и Русия и САЩ не бъдат поканени да напуснат държавата наречена Сирия.

БРЦК

Ще ви се, ама Асад не е идиот. А терорягите започват да попривършват.

ДОКАТО НА ЛАВРОВ НЕ БЪДЕ ОТНЕТО ПРАВОТО ДА ВОДИ ПРЕГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА КАКВАТО Е СИРИЯ. ТОВА ЧЕРНОГЛАВО ЮДЕЙСКИ ИЗЧАДИЕ ДА НЕ БИ ДА Е МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА СИРИЯ, ЧЕ ЩЕ ДОГОВАРЯ С "ПАРНЬОРИТЕ" СИ ОТ САЩ кой и докъде щеразполага с войските си? Този трябва да бъде задължително наритан и му бъде отнето правото да представлява ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА каквато е Сирия.

Бо Бо

Докато САЩ не променят политиката си на агресия и манипулации по света, ЕС да спре всякакви комуникации със САЩ. Защото всеки нормален човек по света знае, че американските политици и капиталисти са престъпници и терористи, умело корумпиращи евроелита! А НАТО вън от Европа безусловно!

Русия е в Сирия единствено заради базите на средиземномореито!!! А относно това дали може или не ев състояние да защитава сирийският диктатор??? Отговорът е пределно ясен, не е в състояние!!! Просто руската армия и военна техника постоянно стават за смях!!! Ракетите им Калибър изпопадаха в Иран и Ирак. Самолетите им се приводниха. А зенитно- ракетните им комплекси са ефективни само срещу пътнически самолети, пример е случаят в Украйна!!!

Фактите-филма "Войната на Чарли Уилсън" сенатора пияница който прееба руснаците в афганистан?Помните ли? даде им стингъри и 2 млрда долара на тъпите чалми!Накрая каза Чарли /на 4 уискита/ "Осрахме всичко в Афган.Руснаците бяха прави....това племе не иска да се образова и нашта демокрация! Искат си мръсотията и колибите.После стрелят с/у Сащ със Стингърите! Филма за Ирак "Зелена зона" с Мат Деймън-истината за чудовищната лъжа на ЦРУ за химическия арсенал на Садам! Помните ли-нищо не откриха и Деймън ги разкри по всички вестници в Сащ. Май го убиха...Та не съм за руснаци нито американци, но това е истината!???! Саддам държеше изкъсо тая паплач, както и Кадафи в Либия! Свалянето им бе ужасна грешка, чудовищна-мюслюманите си искат кочината не цивилизация! Войната е на прага ни-а ние българите нямаме войска!

БРЦК

Пропуснал си и филма 'СИРИАНА' с Джордж Клуни.

Това, че не успяха да открият химическия арсенал на Саддам, не означава, че не го е имало! При положение, че Асад имаше такъв арсенал и вероятно все още има, как си представяте Саддам да не е имал? А с какво изтрови хиляди кюрди? С ароматизатори "Роза" ли? Я не ставайте смешни, че чак вече сте жалки!...

Бо Бо

В лагера на подкрепяните от САЩ бунтовници близо до сирийско-йорданската граница се намират терористите на Ислямска Държава (ИДИЛ), а силите на режима в Дамаск начело с Асад и Русия се борят против ИДИЛ, ИДИЛ подкрепян и финансиран от САЩ! Не е за вярване как на черното се казва бяло и как парите определят манипулативната и лъжовна политика на света налаган от САЩ!

Не е за вярване, че е възможно все още да има толкова тъпи и ограничени умствено манипулатори като теб и останалите ти аркадаши на россиянска ведомост!

САЩ не се намесвали в гражданската война, но щели да бранят своите военни!!! А техните военни какво правят там, берат царевица ли?

Не, обучават сирийски бунтовници, които се бият против "Ислямска държава". Самите американски военни не участват в гражданската война. Въпросът е, защо правителствените сили са застрашили тяхната сигурност!

Явно в този лагер се подготвя поредното настъпление срещу силите на Асад от ИД. Американците ги снабдяват с оръжие и хора, и сега когато можеше да се разбере за тяхната двулична игра, побързаха да избият очевидците.

Жалък смешко, никога сили на ИД не са настъпвали срещу Асад! НИ-КО-ГА!!!

Че "напредващата колона", която е била унищожена от храбрите сили на САЩ се е състояла от ...."един танк и един булдозер"?!

Не, ЗАСЕГА са унищожили един танк и един булдозер. останалите "храбреци" са с еразбягали като пилци из трънаци. Щото тази работа с американските бомбардировки не е шега - почти като с израелските е. И тук нрещата си идват на мястото. Руската авиация бомбардира силите, подкрепяни от САЩ, американската авиация бомбардира силите, подкрепяни от Русия и от Асад. Много е просто. И докато Русия бомбардира и САЩ ще бомбардира.

Господи какви са тези Кучки? Зъбите им изпадат но винаги мислят, за блудство, за войни! Нека само 2 ч. да е разгонена, да я, опраска* Цялата махала, да лае и да ритне Камбаната+

Каква е ролята на Лавров и Русия в този театър на абсурда. По договор сключен м/у Русия и Сирия, МОСКВА бе длъжна да защити СИРИЙСКАТА страната от чуждо посегателство каквото в случаят без съмнение е налице. Оказва се, че руснаците или не могат или НЕИСКАТ да изпълнят ангажиментите си по този договор. И В ДВАТА СЛУЧАЯ ТЯХНОТО ПРИСЪСТВИЕ В СИРИЯ СТАВА БЕЗПРЕДМЕТНО! В тази война която водят Сирия и Иран, те са ТРОЯНСКИЯ КОН на Америка и Израел. Мисля, че персите скоро ще разберат безсмислието от тяхното присъствие и ще предприемат онази тактика с която спечелиха войната в Ирак.

Хахахахаааа, Путин ще си хапне оная работа.

Съвременното име за "нацистка държава" е "САЩ". Приемникът на някогашната фашистка Германия ...

Ами нацистките учени са ги взели на работа в САЩ след втората световна. Клона на ЦРУ за Източна Европа е бил под ръководството на германци свързани с видни нацисти... Руснаците и те го играят заедно със САЩ често. От Великите сили невинни няма.

Немският журналист който живя 10 дни при ИДИЛ посочи САЩ като виновник за ситуацията в региона. Не, че руснаците са невинни, но всичко почна с махането на Садам.

"САЩ не се намесват в гражданската война, но ще бранят своите военни" А що дирят в суверенна държава чужди военни, които не са поканени!? На това май му се вика окупация.

И най умерените се бият рамо до рамо са Фронт Нусра известно е какви са. На анти - Асад демонстрациите развяват знамената на Фронт Нусра заедно с тези на ССА.

Всеки нормален човек по света зная, че американските политици и капиталисти са престъпници и терористи.

една лъжа повторена 100 пъти не става истина дори в бетонните червени глави виж ГУЛАГ

Казваш, че "всеки нормален човек по света знае, че американските политици и капиталисти са престъпници и терористи." А ЛАВРОВ ЗНАЕ ЛИ ГО? АКО ДА , ТО ТОГАВА ЗАЩО ДОПУСКАТ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ И ТО НЕ ВЕДНЪЖ НА ТЕРИТОРИЯ ВЪРХУ КОЯТО ТЕ ИМАТ КОНТРОЛ? Не са ли те ТРОЯНСКИЯ КОН на САЩ и ИЗРАЕЛ в тази война която водят персите в този район на света? Сърбия е пример за РУСКО ПРЕДАТЕЛСТВО и съглашение със запада. Сори , но това е логиката на мислене.

ЧЕТЕШ И НЕ ВЯРВАШ НА КАЗАНОТО. АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕЛИ ДА ЗАЩИТАВАТ СВОИТЕ ВОЙСКИ КОИТО СТРАННО ЗАЩО СЕ НАМИРАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ ОЩЕ ПО СТРАННО Е ОТ КОГА ЦИТИРАНИТЕ ОТ ТЯХ "БУНТОНИЦИ" СА ЧАСТ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКО ТОВА САМОЛЕТИТЕ СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ЕКРАНА НА РУСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ И ПАРТНЬОРИ РУСИЯ И САЩ ОТДАВНА СА РАЗДЕЛИЛИ СИРИЯ, но тези които все още се противопоставят и благодарение на които съществува СИРИЯ са ИРАН и ХИЗБУЛА. НЕ Е ДАЛЕЧЕ МОМЕНТА В КОЙТО РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ НАРИТАНА И ИЗГОНЕНА ОТ СИРИЯ НЕ ОТ КОЙ ДА Е , А ОТ САМИЯТ БАШАР АССАТ И ИРАНЦИТЕ.

БРЦК

Глупости. За да спасиш един булдозер не си заслужава да разкриваш ПВО позициите си и да харчиш скъпи Ц400. Нарича се тактика. Русия, Иран и Асад са близки съюзници.

Да изброявам ли колко пъти американците и руснаците разиграват този ТЕАТЪР в който потърпевши са воюващите на страната на Сирия бойци от ИРАН и ХИЗБУЛА. Това винаги се случва тогава, когато те ВЛЕЗНАТ В СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ КОЯТО СПОРЕД ПОДПИСАНИТЕ МЕЖДУ ЛАВРОВ И САЩ ДОГОВОРЕНОСТИ СЕ ПРИМА ЗА "АМЕРИКАНСКА" Самото изказване на американския представител свидетелства, че те НЯМА ДА ДОПУСНАТ на "ТЯХНАТА ТЕРИТОРИЯ И ТЯХНАТА АРМИЯ" да присъстват сирийски войски! ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА: Кой дава права на ЛАВРОВ от името на една ТРЕТА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА каквато е Сирия да сключва спогодби и да я дели като баница с американските си "ПАРНЬОРИ"!!! В ТОЗИ СМИСЪЛ РУСНАЦИТЕ СА СИ ИСТИНСКИ АГРЕСОР НА КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТНЕТО ПРАВОТО ДА ПРЕГОВАРЯ И ВЗЕМА РЕШЕНИЯ СЪС СТРАНИ НАПАДНАЛИ НЕЗАВИСИМАТА ДЪРЖАВА СИРИЯ КОЙ ИМ ДАДЕ ТОВА ПРАВО?? КОЙ??

СЛЕД АБСОЛЮТНО БЕЗПРИЧИНОТО НАПАДЕНИЕ НА САЩ НАД ИРАК, ПОВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИЗНЕНАДА НОРМАЛНИТЕ ХОРА. И ТОВА НАПАДЕНИЕ, ТРУВАЛО ЖИВОТА НА МИЛИОН ЖЕРТВИ, КАКТО И РАЗРУШАВАНЕТО НА ЛИБИЯ БЯХА ПРИЗНАТИ ЗА ГРЕШКИ. НО АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРОДЪЛЖАВА В СИРИЯ. НЕ НАПРАЗНО Е КАЗАНО, ЧЕ КОЙТО НЕ СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ ГИ ПОВТАРЯ. А ТЕЗИ ГРЕШКИ СА ЗАПАЩАЩ С ЧОВЕШКИ ЖИВОТ. НО ТОЗИ ЖИВОТ Е НА ЧУЖДИ ХОРА, ЗА ТОВА ТОЙ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ.

да защитава тези, които искат да запалят света!

Мхм... не знаех, че и админа е русофилистик. И откога така, а?

сигурно си прав...на запад има демокрация и свобода на словото, а този цензурира като за световно.

Аз

"Джеймс Матис: САЩ не се намесват в гражданската война, но ще бранят своите военни" Добре, де... Тия американски военни някой в САЩ ли ги напада?! Щото ако ги напада на сирийска територия... как така САЩ не се намесват във войната, ама пък имат военни там?! Значи ние ще дойдем на ваша земя, ще си разположим там окупационни части и докато вие не нападате окупационните ни части, война няма да има. Нападнете ли ги, обаче... ние не сме започнали войната - вие я зпочнахте.

И ко са прайш на утепан бе? Какво правят там терористите от хезболлах? А терористите от "Гвардейци на ислямската революция"? А чеченските "гвардейци" на "Герой РФ" тов. Рамзан Кадыров? А разните му там шиитски паравоенни банди, както е било в случая? Нападната е банда башибозуци, а не редовна сирийска армия, не четеш ли какво пише?

Аз

Няма значение, мой човек. Там се води война. Факт. Щатянинът твърди, че САЩ не участват. Ама са пратили там войски без да питат никого, най-малко официалните власти на страната. Това се нарича инвазия, окупация, нападение - както щеш. И във всички случаи представлява форма на война, започната от американците. Те и турците на са търсили война, както са разположили войски тъдява през 14-15 век. Просто са решили, че местните нямат право да управляват собствените си територии. Също както решават и САЩ. На всеки, способен да мисли, е ясно - ако САЩ се разкарат от Близкия изток, с Ислямска държава и въобще с ислямския тероризъм ще е свършено в рамките на 6 месеца. Кой поддържа тоз тероризъм, тогава, пита се. А отговорът са го дали още римляните едно време - Cui bono, ръйшли... Днес на плланетата има един-единствен център, който ръководи световния тероризъм и той се намира във Вашингтон... или пък в Ленгли... там някъде.

БРЦК

Пропуснал си новите опорни точки. Тия даже и по ЦНН и Дойче Зеле ги е срам да ги пускат вече.

"...ударът вчера е разположен лагер, използван от американските и британските спецчасти за обучаване на сирийски бунтовници, които се бият против "Ислямска държава"." Не против, а съвместно...

Тц-тц-тц-тц!... Брееййй, много си умен ва? Личи си светлия пример на Окурок А и ТАСС уполномочен заявить... Нали?

Тоя Тръмп много се бори с ИДИЛ бре , разсипа ги от бомбардировки!Вече е ясно , че който и кретен да бъде избран в САЩ за Президент , ще е кукла на конци за интереса на военните кръгове!Лошата новина е че САЩ като затягат примката на врата си расте заплахата пред света - САЩ вървят към тотална война!

От статията разбирам, че унищожената колона се е състояла от един танк и един булдозер. Да се чуди човек на невъзможността на Асад да събере повече техника на едно място.