Владимир Чуков: Турската операция в Сирия разбута пластоветe

Турция ще иска да приключи бързо тази операция в Африн, твърди арабистът проф. Владимир Чуков.

Обратно в новината

Коментари - Владимир Чуков: Турската операция в Сирия разбута пластоветe | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шаломов се надупи на Eрдо.

Кюрдите, които никога няма да имат собствена държава цинично използвани от американци срещу Асад, Русия и Турция. Целта на американците да останат в Сирия, в която се намират незаконно и да я разделят, затова въоръжават кюрди за да има нестихващ военен конфликт.Чуков обаче страхува се да каже истината за дестабилизираща ролята на САЩ в Сирия. Говори осторожно и с заобикалки.

Всички араби обратно в Арабия. Сирия е на асирийците-християни и кюрдите-мюсулмани. Турция ке падне. Време е България да преговаря с Армения, Кюрдистан, Гърция. Кюрдите са най-многобройни я народ в Турция. Не цигани а народ. Милиони са арменците-мюсулмани. Един конфликт и Турция я няма...с или без Русия. В Курдистане военната служба е задължителна за мъжете и жените. Независимо къде по света живеят. Те никога няма да сложат оръжие.

Та къде са лудите говеда?! Защо ги няма да защитят кюрдите от турската агресия?! Нали уж са съюзници на кюрдите?!

И ние се уредихме с тези съюзници.

Друго си е евразийските пияндури да са ти господари, нали?

Турското нахлуване в Сирия са го нарекли "маслинена клонка"Маслинената клонка е символ на мир.Тъкмо нещата се бяха успокоили ,но кюрдите станали съюзници на американците.Да се създадяла нова кюрдска армия,независима от Дамаск.Анкара се ожесточила ,това щяло да даде опора на турските кюрди.САЩ демонстрират двоен стандарт.Подкрепяйки кюрдите мислят да останат в Сирия за неопределено време.Турция е член на Нато имат въоръжение и не трябвало да се скъсват връзките с Турция.Но Турция няма да отиде на никакви сделки с кюрдите.Нещата се заплитат.

Тато Ердоги влиза в Сирия за да прибере от кюрдите Джавелините и Стреличките, Игличките, щото днес са тук , а утре ..и по насевер.

Сърбите бяха казали навремето, "тежко на тия дето русите са им съюзник". Сега сирийците и кюрдите са следващите потърпевши, безпомощно наблюдавайки как части от Сирия се окупират от Турция с руско съгласие, пък нека кремълоидите да си мислят, че правят велика политика. Пълен провал са отвсякъде. Горбачов 2. Да си спомним как предадоха своите в Украйна също. От тия явно трябва да си далеч.

Преди операцията Ердоган се договори с Путин лично и после прати нач.щаба и шефа на разузнаването си в Москва да съгласуват подробностите с Генщаба. Това показва "Кой кара влака" в Сирия - е, не са американците! Путин е човека. Вече всички се съветват и допитват до него. Само Дони се прави на нечул.

Заради някакви недоказали се руски комплексари, които сега трябва да се доказват какви яки мужици са и кой кара влакчето, трябва ли да страдат тези, които им гласуваха доверие в Сирия? Курвенска политика, после защо никой не ги иска за нищо.

Чуков, много плямпане, много бла, бла, бла, за да се замаже най-главното! А ГЛАВНОТО е, че Путин директно подкрепя Ердоган в опарацията му срещу кюрдите! Днес "Масинова пръчка", утре пръчката се превръща в "Дрянова гьостерица"!

Турция и САЩ ясно показаха на Раша, кой "кара влака" в Сирия и кой трябва да си ходи с подвита опашка към Азия !!! Статиите в Комсомолская Правда с "великите победи" на Красная армия, са само за руските гладни пенсионери и форумните русофилистични дебили !!!

Ти остави кой какво показал на Раша, но кажи.. Защо двама съюзници на САЩ се бият и никой от т.н. демократична общност не обелва и дума? Ако Турция се сбие с нас, ще има ли кой да ни защити или ще се повтори, като с Кюрдите? За недоказана Руска агресия в Донецк и Луганск организираха санкции, а защо тук никой не споменава за такова нещо? Има ли двойни стандарти?

Бягай да миеш чиниите, че ще ти теглят шута обратно към БГ, пък после ходи се обяснявай, че си бил Рейгън или Наполеон.

Диагнозата ти е тежка форма политическо късогледство предизвикана от нарушения в способността на мозъка да създава причинно следствени връзки.Като главна причина се изтъква честото заслепяване от присъщи на демокрацията външни дразнители. Опитвайте се да виждате какво стои зад лъскавата фасада и примамливите обещания,както и ако някой ви дава нещо наглед много приятно за вас, погледнето наоколо какво прави с другата си ръка. Все пак прогнозата е добра, само трябва да се премахне колкото се може по скоро средата, водеща до това заболяване.

Какво не казва Чуков: - Доскоро в Африн имаше руски части? Как да гледаме на този факт? Преди седмица имаше преговори между кюрдите, Дамаск и руснаците, на които се предлагаше границата да премине под контрола на Дамаск, в границите на Сирия с упраление от кюрдите. Кюрдите казаха, че имат мощен съюзник САЩ и ще подготвят със САЩ 30 000 бойци. Руснаците казаха добре и се изтеглиха, а Ердоган побесня като разбра, че ще има 30 000 бойци на кюрдите на границата си.

Г-Н РЕЙГЪН, САЩ РАЗСЕКРЕТИХА ДОКУМЕНТИ ОТ КОИТО Е ВИДНО, НАПИСАНО ЧЕРНО НА БЯЛО, ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРЯВА НА ИЗТОК. РЕЙГЪН КАЗВА :НИТО НА ИНЧ НЯМА ДА СЕ РАЗШИРИ НАТО, Х КОЛ - СЪЩОТО, ФРАНЦИЯ МИТЕРАН - СЪЩОТО, ЖЕЛИРАНАТА ТАЧЪР - СЪЩОТО. ВСИЧКИ ДАВАТ ОБЕЩАНИЕТО - НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРИ. ДО СЕГА СОРОСОИДНИТЕ ПЛЯМПАЛА ОТРИЧАХА. ЧАКАМ "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СМИ ДА ГО ПОБЛИКУВАТ. МНОГО МИ Е ЧУДНО, РЕЙГЪН ЛИ СИ ИЛИ РАПОН.

ДЖЕНДЪР,че ще обидя путката...Предлагам някой от София да му дръпне постамента в Южния парк и да няма къде да се върне този бюст...

По-важно е какъв извод ще направим за себе си от този случай. Случая показва доколко можем да разчитаме на американска или друга "съюзническа" помощ ако турция ни нападне. Както показва случая, жертва се по-малкия и несъществен "съюзник". Както се казва, "нищо лично - просто бизнес".

Турция иска да реши вътрешните си проблеми и въобще не я интересува потъващия кораб ЕС като членка на НАТО знае,че санкции няма.

Преди няколко години Русия влезе в Крим и веднага и наложиха санкции, въпреки, че всичко беше мирно и тихо. Сега турция навлезе с войска в суверенна държава и к'во - нищо!!! Язък за "демокрацията" и "човешките права", които толкова се прокламират, а в крайна сметка - политическо сметкаджийство!!! При кюрдския народ сега наблюдаваме как е протичала и борбата на нашите деди за освобождение от омразните османци и как са реагирали "великите сили"!!!

Ясно и точно казано какво е демокрацията, към която се стремят в заблуда и доста българи!

Dobromir Dimitrow

Май сте прав, точният термин, който трябваше да използвам е "демократизиране по американски" !!! Но кюрдският народ заслужава свободата си и ми е жал за хилядите жертви, все едно че гледам нашата борба за освобождение !!!

Ако нямахме външна помощ в 1878 г, щяхме да бъдем смазани от османците. Кюрдите са поне 3-4 пъти по многобройни от нас, а няма почти никаква надежда за тях, да имат някога своя държава. А ние,които сме по-малко от населението на Лондон, Москва и Ню Йорк получихме свобода и държава на тепсия. Подарени и затова сега плюем по тези които ни я подариха. Подарените неща не се ценят, за разлика то тези които си придобил с кръв и пот. Със собствени усилия.

Dobromir Dimitrow

Моля, не казвайте, че сме получили свободата си даром на тепсия!!! Тези думи са обида към стотиците хиляди Български жертви!!! И ако не беше Българската помощ, ако не беше Българското опълчение, 11-тата Руско-турска война щеше да бъде поражение за Русия!!!

Според мен, Турция вече няма нужда да влиза в ЕС, нито в който и да е друг съюз.Предвид размера на население, икономика, военни сили, ниска цена на труда и местоположение, те най-вероятно ще преразгледат доктрината си.А даже предполагам, че и досегашните им "напъни" за Европа, бяха част от типичния турски пазарлък, за да вземат едни по-добри пари за всяко възможно нещо. Има една психопатия при капитализма, и тя е, че пазарът те натиска да търсиш винаги по-ниска цена.Турция е в изгодно положение спрямо ЕС в това отношение. По отношение на НАТО, сигурно биха се опитали да стоят там докато могат, макар, че ще се справят и без тях.А за НАТО без Турция, да му мислят европейците.Но и ние сме вътре, а пък нашите политици явно не мислят за България!

Дончо , имаш понякога проблясъци , но не и този път ! Напротив , ислямска Турция има за цел да влезе в Европа на всяка цена ! Независимо дали от парадния или от задния вход ! И тази цел е част от фанатичният поход на религията им срещу света на християните ! Исляма никога няма да се укроти докато не изяде боя !

Може и да си прав, не съм забравил за тази страна на исляма.Но това което забелязвам е, че светът се променя от тази година, та както се казва, ще поживеем, ще видим.

Има ислям на ходжите , но и ислям на търговците...Саладин 3-4 пъти е сключвал мир с кръстоносците ,за да търгуват . Османлиите знаеш как се държаха с Генуа ,Венеция,Русия и Австроунгария....понякога парите побеждават дори ходжите

Ще добавя и събитията каращи ме да мисля че светът се променя и то не в полза на България, при сегашната ни ориентация,някои от които останаха извън главните новини и не им се обърна достатъчно внимание. 1.Русия обърна нещата в Сирия и Близкия изток 2.Делегация начело с краля от най-поддържаната от САЩ(заради петрола) диктаторска страна отиде в Русия на крака при Путин 3.Тръмп разреши сондажи за нефт в 80% от шелфа на САЩ 4.Китай пусна в експлоатация най-големия сухоземен жп терминал за обработка на товари съкращаващ пътя на китайските стоки до Европа с 22-25 дена 5.Китай отвори Шанхайската борса за горива и енергии търгуваща в юани и със златен реверс. 6.САЩ публикува новата си доктрина с нова цел, различна от тероризма, която работеше перфектно за тях досега.Целта са Русия и Китай. 7.Турция атакува подкрепяните от САЩ кюрди. А Турция според мен са светска държава, каквато беше и Сирия преди при Асад, не са крайната проява на исляма и не са страната с най голямата му поддръжка, освен това са и много добри търговци.

Чуков продължава да става за смях! След като беше "погребал" Асад, а това категорично не се случи би трябвало да е по-нисък от тревата, а не да продължава да се изживява като разбирач!!!

Другарю Чуков, нещо май забрави да споменеш в анализа си и за шиитски Иран. Да не се размъти водата и на Балканите защото открай време се носи че сме барутния погреб на Балканите, а твоят приятел боцко ще хване самолета от Инджерлик и дим да го няма.

Време е вече ислямската кочина - Турция, да бъде разцепена и да върви по дяволите...

Путин е ибрикчия на Ердоган

Те са просто едни добри съседи. А в момента интересите на двете държави съвпадат по всички основни проблеми. Нито Путин е слуга на Ердоган, нито обратното. Равноправни партньори са.

За Путин разбрах,а Б.Б.какъв е на Ердоган?

Русия и Турция - винаги заедно винаги.

Те са просто едни добри съседи. За разлика от нас българите, които сме скарани със всичките си комшии. Воювали са помежду си. Обаче пък Русия два пъти е спасявала Турция от пълно унищожение. Първият път васалният египетски султан изпраща много силна, многобройна войска към Истанбул. Тогава руският император изпраща руската армия на помощ и тя разбива египетските войски, които е можело да стигнат и превземат Истанбул. Това е било в началото на 19 век. А след 100 години Ленин и Сталин са въоръжили Ататюрк, когато почти цяла Турция е била окупирана от гърци и западняци, а турците са били обезоръжени и нямали с какво да се бият.

О да, да. Затова 17 и 18 век като идвали руснаците на Балканите , турците тичали да ги посрещат с бяло сладко и кафе. А не са бягали през глава само като чуели наближаващите казаци.:)

Напротив, Русия и Турция винаги са били геополитически врагове! Между тях има поне 10-на войни, всичките спечелени от Русия! В момента и Русия, и Турция имат по належащи врагове и проблеми, така че не им е изгодно да враждуват помежду си, и затова поддържат почти нормални взаимоотношения. Това не ги прави съюзници, тъй като имат различни интереси и по отношение на Сирия, и по отношение на бившите съветски мусюлмански републики.

Е, не всички войни са спечелени от Русия. Кримската война 1853-1856 е спечелена от Турция и съюзниците й. Които налагат унизителен мир на руснаците. Трябва да върнат Крим на турците и нямат право на флот в Черно море и по Дунав. Губят и войната с Турция при Петър Велики. Обкръжен е от турски войски. Оставят го да се върне в Русия, но като знак на унижение трябва да мине под шпалир от турски войници с кръстосани пики. Турция и Русия са като Англия и Франция (100-годишната война!), ту са воювали, ту са се прегръщали и целували. Политика!

момче ти си жетва на руската пропаганда точния брой на войните са 13 има и една 14 ама тя е първата но е малка, погранична, по времето Мурад 3 когато османците са искали да прокопаят канал между волга и дон,та нещо си се объркал с руските победи има много битки спечелени и от русите и от османците но категорична победа рядко е имала някоя страна,давам ти пример прутската битка 1711,рускатка армия барабар с петър велики е обкръжена при прут от армията на великия везир Балтаджи Мехмед паша,руснаците плащат огромен откуп като за него империатрица Екатерина претошява всички ценни предмети в дрореца,между другото има слухове за любовна връзка между нея и великия везир мога да ти дам и други примери за загубени войни от крепосниците Белградския мирен договор 1739 когато османците разбиват и руската и австрииската армия,разбира се и русите имат отлични победи и много битки но като цяло войните който водят не им носят кой знае колко девиденти,да не говорим за Кримската война когато рускана армия е на колене пред коалицията на османците с франция и англия,разбира се в повечето войни османците винаги са водили битки на два фронта единия с русите другия с австрииците затова може би те имат повече победи в битки

От дълго време се опитвам да се запозная с далаверата от 1вата световна война с разпада на Османската империя. Сега чета книгата Лорънс в Арабия. Когато човек прочете тази книга може отчасти да разбере какво става в тази точка на света а също и ,че лесно решение няма няма и да има. Интересите за петрола и за влиянието са голямо нещо

Петрола първата световна война не е бил толкова голяма ценност.

Руснаците не ги обвинявайте в момента. Те са точни и ясни и го заявиха на кюрдите: "Избрахте грешния съюзник" и е точно така. Сега кюрдите да се молят на американците, ама те пък в този конфликт подкрепиха опозицията, която пък се бие срещу кюрдите.

Това не може да е аргумент за война и убийства на мирно кюрдско население. Руската дипломация е в сериозно отстъпление и е на ниво 13 век, Иван Калита поданик и събирач на данъци на Златната орда.

БРЦК

Руснаците не водят война с кюрдите. Питайте си Натовец номер 2 = Ердоган.

Dobromir Dimitrow

Както написах по-долу, в политиката човешкият живот има по-малко значение от една пионка... И няма значение, дали политикът е демократ или тиран Гадно е, но е факт, затова и човечеството е това дередже!!!

верно ли бе?? руската шахматна дипломация , онази която направи на шах и мат и в партер т.н.остатъци от жалката западна дипломация от велики джуджета.Верно ги върна, не в 13-ти ама в 18-ти век.

Този пак се опитва да защитава чуждия интерес.

Военна операция за вътрешна употреба. Няма как да постигнат трайни военни успехи, няма как и да убият толкова кюрди, колкото им се иска. Не могат и да останат в региона колкото си искат.

Могат да правят каквото си искат. Щом са военна сила. Кой ще им попречи?

могат да останат колкото си искат. Как ще сломят съпротивата на кюрдите ? Ще избият няколко хиляди и готово, така ли ?

Рано или късно Турция ще трябвя дя признае свободен Кюрдистан. По-добре да управляват политическия процес, отколкото процеса да ги управлява. Ердоган е един посредствен средновековен политик, който рано или късно ще загуби всичко и войната. Никой не може да спре стремежа на кюрдите за свобода.

Tака мислиш ти и се самолъгваш. Aми да са блажени вярващите, нали знаем че фантазиите не са вредни.

Апетитите за баницата Сирия нарастват. Щом и Франция си спомня за региона, то има хляб в петрола - хахахах

Сега Турция е демокрация. Но дали искат да влязат в ЕС и да ги командват от Брюксел, това е друг въпрос. Турците са много горд народ, едва ли ще приемат диктата на евробюрократите. И освен това заиграват хем с Москва, хем с Брюксел и Вашингтон. И печелят от тази двойна и тройна игра.

За Москва и Вашингтон съм съгласен, но какво печелят от заигравката с Брюксел ? Няма да ги приемат в ЕС.

Ами отстъпки, икономически ползи. Там играе и фактора няколко милиона арабски бежанци в Турция, които Ердоган може да пусне в ЕС. Като скъсан бент на язовир ще наводнят Западна Европа. И за да не направи той това, Брюксел ще е готов на всякакви отстъпки, политически и икономически в полза на Турция.

Къде е демокрация, че не разбрах. Нали знаеш че имаме военно положение.

Ако не бяхте толкова активни в подкрепата на джихадистите в Сирия, сега нямаше да имате тези главоболия. Кюрдите в Турция се бяха кротнали, Йоджалан в затвора( умен ход , че не го убихте, щяхте да го направите мъченик). В Сирия кюрдите не смееха да шукнат, та не да водят въоръжена борба. Арабите ги бяха навряли в миша дупка. Е да , ама не, вие Асад тръгнахте да сваляте. Е на' виж какво стана.

Tи си фалшификатор, защо ползваш моят ник, което е долу и съм писал точно 15:05. Tурция е най демократичната страна в света, където няма етническа дискриминация и расизъм, да знаеш амк ор-у чоджу. ÜLKENİ SEVMİYORSAN DEFOL GİT.

Еми в Турция има многопартийна система и турците свободно си избират кой да ги управлява. А иначе и във Франция имаше обявено извънредно положение. Просто когато в някоя държава се случат тежки събития като атентати, опити за държавен преврат е съвсем нормално да бъде обявено извънредно или военно положение.

Mисля че и господин арабиста не е наясно с позицията на Pепублика Tурция, за да станем по ясни един прост пример на местна българска почва ; Hапример представете си някоя област в бг населени предимно с неетнически българи, които искат автономия или независимост и населението на тази област подкрепя тероризма към дадена съседна страна . Mоят въпрос е как биха реагирали управляващите в тази старана ?. Tака че господин арабистът не е наясно с много неща в Cирия . Tой говори за кюрдска федерация , такава федерация няма , както няма подобна етническа федерация в нито една балканска страна. Bсичко е ясно като бял ден , Cирия е един пример на американската политика за дестабилизация, започната от Oбама ,продължаваща сега и с Tрамп . Hикоя нормална държава не иска да има граници с държава от където идва тероризъм и заплаха.

И коя е тая област, населена с неетнически българи, която си няма независима държава дето да иде , че да се бори за независимост, както многомилионните кюрди? :)

Господин TURK, не става въпрос за федерация, а за освобождаване на изконните кюрдски земи от нашествениците, османи, араби и перси. Поне в 5 държави са кюрдските земи: Турция, Сирия, Ирак, Иран и Азербайджан. В Турция има 22 народности всяка от които на собствена земя, но няма народност турци. Тези "неетнически българи" в България са нашественици и само добрата воля на българите ги е оставила. Но къде са българите в Турция? Избити са демократично или дедите им са заплашвани със смърт за да не се наричат българи. Може ли българи и арменци в Турция да искат Федерация? Тогава ще започнат действия както срещу кюрдите.

Aтила е турско име , защо го ползваш, като мислите ти са погрешни ,идеологически и антитурски . Tрябва ясно и точно да кажеш кои идеи защитаваш , иначе няма никакво значение от това което си писал. Mного е очевадно и личи че и ти си с промит мозък благодарение на политическите сериали; Kапитан петко;, които си ги гледал.

"За мен Турция ще иска да приключи бързо тази операция. Но аз се съмнявам. " И аз се съмнявам.

Турците са юнаци и големи бабаити. Не вярвам кюрдите да успеят срещу аскера. Ще ги бият, накрая ще захвърлят оръжието и ще се предадат на турците. Няма народ, завладян от турците, който да е успял сам да се освободи. Кюрдите едва ли ще бъдат изключение. Вероятно ще останат поне още няколко века под турско иго

Бедна ти е фантазията какво гласят великите сили за Турция ! Накрая всички ще бъдат срещу нея ! Никой от съседите им не ги обича ! А и никоя от силните държави не иска още един конкурент за баницата ! Това ,че руснаците за момента ги подкрепят не трябва да те заблуждава !Утре палачинката ще се преметне ! Турция е обречена !

Това са може би сръбски и гръцки фантазии. Ама турците едва ли ще се дадат така лесно. Веднъж вече биха англичаните при Галиполи и втория път гърците в Мала Азия. Те когато са били в най-критично положение са успявали да обърнат нещата и вместо разгром са излизали победители. Храбри войници са и добре се бият, а западняците са страхливи мишки, които треперят за кожата си. Имат и стратегическо положение между Европа и Азия. Сега Западът, който е агресивно настроен против Русия не може да мине без Турция. Иначе играта му против руснаците се обърква и осуетява.

Какво не казва Чуков: - Доскоро в Африн имаше руски части? Как да гледаме на този факт? Преди седмица имаше преговори между кюрдите, Дамаск и руснаците, на които се предлагаше границата да премине под контрола на Дамаск, в границите на Сирия с упраление от кюрдите. Кюрдите казаха, че имат мощен съюзник САЩ и ще подготвят със САЩ 30 000 бойци. Руснаците казаха добре и се изтеглиха, а Ердоган побесня като разбра, че ще има 30 000 бойци на кюрдите на границата си.

"За Турция и Ердоган е добре това да приключи възможно най-бързо. Все пак Турция нали иска да става член на Европейския съюз." Молим? Ами нека да си свършат с агресията в Сирия и Европа ги чака с отворени обятия.

Турция и специално Босфора е най-стратегическото място на света. Турците и по гръб да лежат, великите сили ще ги хранят

Съгласен съм, тук спор няма! Но Европейския съюз ще си го гледат през кривият макарон.

Мдааа Босфора по-стратегически от Панамския, Суецкия канал и Ламанша... За Морските пътища в югоизточна Азия да не гояорим

Въобще не иска Турция да влиза в прогнил ЕС. Действията и го доказват. ЕС се натиска и особенно България

А и ЕС не иска султанат за член.

Толкова неща казани и написани, а нищо съществено.Най добре е Чуков да се занимава с нещо друго

Не знам какви пластове е разбутала, но фесовете ядат пердах в момента. Тази операция им бе голяма грешка и като нищо може да вземе главата на султана и да доведе до свободен турски Кюрдистан.

Русия мълчи,защото предстоят избори. След изборите ще видите, че имат позиция. А Турция няма да влезе в ЕС, защото Ердоган не иска Турция да влиза в ЕС. И прави всичко възможно, да стане така(не че за мен ,това е проблем :-)).

КОГАТО НИЕ В БЪЛГАРИЯ ВИДИМ, ЗАПИСАНО В ТУРСКИТЕ ПАСПОРТИ ,НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ, НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДИТЕЛ. ВСИЧКИ СЛЕД НЕГО РАБОТИХА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ЗА ТУРЦИЯ

Операциите срещу кюрдите не могат да завършат бързо, никой няма шанс срещу партизанска война на собствена територия, жалко за войничетата, че са наборни и никой не ги е питал дали искат да воюват и мрат за амбициите на Ердоган.

Турция ,страна на НАТО се бие срещу американските кюрди,т.е. САЩ, страна на НАТО. Путин трябва да е луд, за да не ги остави да се изпотрепят и после отново шах и мат

че кюрдите приемат помощ от всеки, който ги подкрепи в борбата им за независимост. Преди го правеше СССР, сега след като ренегатите се извъртяха и отидоха при гаджалите, дойдоха американците. Междунорадната политика не търпи вакум.

"Маслинова клонка" (странно чувство за хумор имат от обкръжението на Ердоган).............Дотук десетина убити цивилни, включително деца, след турските бомби по градовете в Сирия((съобщава го оная Обсерватория).Aма не се чува ООН да се събира спешно (по искане на САЩ) и да се умува как да се сваля режима в Анкара, извършващ нападение срещу цивилни. Не се чува и вижда и Ники Хейли да размахва снимки на деца, убити от натовската Турция и да иска целия свят да предприеме мерки срещу убиеца, главнокомандващ на съответната армия, извършила нападението.

"Шок и ужас" с хиляди убити...

Големи шегоубийци са това турците. Вероятно имат предвид един дебеличък и неокастрен маслинов клон.

Путин оставя Ердоган да се бие с кюрдите, като в замяна иска подкрепа за преговорите в Астана и оставането на Асад. Позицията на Ердоган отслабва и той става все по-зависим от Русия. Путин печели повече от тази "сделка". Още повече че и кюрдите, и ССА са против Асад. Така те се избиват взаимно, а Асад печели!

Дай му повод на Ердоган да стреля по кюрдите....после ние не сме толелирали етнически турци на територията ни

Утре боко ще целуне убиеца и ще му прости

Нищо няма да разбута. То, там да не е много подредено? Просто, Ердоган си прави още проблеми и ще е на минус с известен брой танкове и войници..Лика-прилика с тавариш Путин

Путин го оставя да се набутва между шамарите. Така позицията на Ердоган отслабва и той става все по-зависим от Русия.

му е лика прилика с Путин .Щот Русия обезглави всичкото мангал на САЩ ИДИЛ МИНДИЛ АЛ нусра и прочие талибански структури и резултат е Серия е цяла и Асад е там.Сащ са изтикани на брега на р.Ефрат хванати в поредният някоий чувал, а Ердган не може да направни нищо без зелената светлина на Русия.Всичко е пресметнато икалкурирано.Няма се тревожиш

Тя ще стане една, само трайте. Повтарям и потретям Турция настъпа мотиката.

И да десеториш, все си оставаш селски ахмак.

Благодаря. Репликата показва колко съм прав. Научете се да четете между редовете. Става бавно, но с упоритост става.

ПОСТНА И НЕ КАЗВАЩА АБСОЛЮТНО НИЩО СТАТИЯ.

Ами то е трудно да се каже какво ще стане, буквално и сащ и ЕС не знаят как да реагират!!! Тук е в правото на силния и на този с по-големи топки, няма демокрация, толерантност, човешки права и др., просто груба сила и прочие, жалко е!!!

Прав сте. Няма демократи и сатрапи. Има бедни и богати,има силни и слаби.