В САЩ изстреляха свръхсекретната военна совалка

Компанията "Спейс Екс" изстреля от космическия център "Кенеди" във Флорида свръхсекретната военна мини совалка с ракета "Фалкон".

Обратно в новината

Коментари - В САЩ изстреляха свръхсекретната военна совалка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази свръхсекретна совалка е разузната още преди 5 години !:)

Много интересно!! СВРЪХ СЕКРЕТНА совалка или ракета а ДИР знае за нея егати постановките ХА ХА !

ей има много комунистически чугунени глави в тази България...абе комунистич ески идиоти не разбрахте ли че не може да се живее при комунизма бе няма конкуренция която движи всичко на пазара и качеството се повишава и цените падат и новите технологии се развиват...много сте прости това комунистите..мислете пазарно мислете ...който успее и е по умен плаща данъци и социално слабите ги хранят...а при комунизма плащаха колкото да не умреш от глад и не се развиваше нищо, търчехме на едно място, нямаше конкуренция, нямаше нищо...дрисльовци сте вие комунистите..защо сега ходите по Париж да купувате на любовниците си скъпи парфюми а не им купувате одоколон съветски Тройной бе идиоти, защо децата ви учат при капиталистите а тука говорите групости ....

на такъв капут като теб е излишно да се обяснява.

Затова са велики РосКосмос замезват с краставички и мечтаят да са като тях

затова ги возят на космическата станция , като дете на панаирна количка , а после пак замезват .

Съдба! Такава е работата на простия шофьор - да вози баровеца , и след бачкане краставичка с боярищник

Първата совалка я приземяват за актуализации на уиндолса, а втората е с уиндолс 10 ;)

Ако е дала СИН ЕКРАН....

Северна Корея остро осъди САЩ за свръхсекретната совалка с ракета Фалко

Толкова е секретна, че аз от Говедарци научих за нея.

Ще я издумкат свръх секретно.

Те обикновено сами им се взривяват...

Военната совалка е един проект оцелял след неуспеха на X33. С една дума цивилна система за военни цели. Подобна система но за граждански цели е Dream Chaser na Siera Nevada . Но те загубиха финансиране от НАСА и сега все пак гледам, че смятат да извършат тестов полет 2019, не разбрах кой ги финансира, но проектът е с Атлас 5 . Дли няма да се намеси Spacex с Falkon. Не знам. Това са все американски проекти. Не разбирам защо всичко се представя в светлината на съперничество САЩ РУСИЯ.

Не бъркайте двигателите със капсулите за космонавтетье, моля. За двигателите четох, че ще ги купуват до 2025. Все пак в космическото дело нещата са планирани с години напред. Така ли ще е - ще видим. Ако заради СКор. САЩисаните наложат забрана за търговия - и "триста ти договори" отиват наполовината на боклука. Другите от които САЩ имат нужда, ще се изпълняват, въпреки санкциите.

Съгласен съм с Големия праз! Какво сте се "зачесали" на кой е по голям. На кого му пука в България кой какво е изтрелял в космоса. Не виждате ли че сме потънали до шия в л..на , а и още ни натискат надолу. Някога се спещнах с един руски професор астрофизик, и в разговора стана дума за спътниците които Русия изстрелва. Та този професор ми каза че сумата използвана за един изкуствен спътник, независимо с каква цел е толкова голяма че с тези пари едно средно руско село в Сибир, например, може да се превърне в модерен град!!?? А такива села с все още дървени тротоари и къщи има много там!! Направете си изводите сами. Кому са нужни тези консерви в космоса. Не отричам че от много от тях има някаква полза, но от други никаква.

Така е. Детска работа, според мен повечето от пишещите тук по темата са тийнейджъри, тоест нямат 20 години. Първо, изобщо не познават времето на комунизма и как беше при Тодор Живков, второ, мислят си че и сега е така както е било едно време. Така е донякъде заради руския (а впоследствие и американския) президент Владимир Путин. Но Русия също има програма за Луната, която обаче няма да се осъществи преди 2030 година, а същевременно се отказват от Марс, първо защото програмата на СССР за Марс досега беше почти пълен провал и донякъде защото Русия вече няма намерение да си мери неговата дали е по-голяма от американската. Тоест, Русия се отказва от надпреварата в Космоса. Затова САЩ също се отказва от тази надпревара, тоест и двете държави приемат че е по-добре да си сътрудничат. Така че това че руски кораби возят американски астронавти си е чист бизнес и сътрудничество, в което няма никакво съревнование. САЩ например, в бъдещите си планове за колонизиране на Луната (имам предвид постоянни научни и производствени бази там), приемат да използват оттук нататък само метричната система, защото така ще улеснят сътрудничеството си с други държави, като Русия например, която не използва инчове и футове. Така че накратко, целият този спор е безсмислен. А това сигурно е вярно - много села в Русия биха могли да се превърнат в модерни градове с тези пари.

Аз познавам времето при Т.Живков. Беше гадно време, време на политически затворници, време на смазване на човешката психика, време на подлизурщина и подмазвачество, време на предателство. Време на насилствена смяна на начина на мислене, време на избиване или психическо унищожаване на българската интелигенция. Никой нямаше право да е по-умен, знаещ и можещ от Живков. Естествено, нямаше безплатно образование и медицински грижи. Ние ги плащахме, но по друг начин. Нали заплатите не растат по дърветата? Хайде, стига с евтина пропаганда!

Я помисли при положение, че килограм полезен товар струва десетки хиляди долари да се транспортира, кой малоумник ще прати нарочно в космоса безполезна консервена кутия? Заради тези ограничения астронавтите ги тъпчат с химия дето целият спортен свят им завижда да отслабват, но без да губят сила

НОВИНИТЕ Я ПИШАТ?! И КОЕ И Е СЕКРЕТНОТО?! АКО Е "СЕКРЕТНА",КОЛКОТО "НЕВИДИМИ" СА ИМ СТЕЛТОВЕТЕ,ЯСНА Е РАБОТАТА!

Големи молитви ще да са били да не се взриви при излитането! Краварите са доказани специалисти по такива салюти! ФАКТ!

факт е че ти не знаеш никакви факти

Чета тук и се чудя на акъла на някои българи. Вярно тук в дира е пълно с тролове и то платени от "демократите" да проповядват колко е велик неолибералния живот. Реално все ми е тая дали САЩ са изстреляли нещо в космоса или Русия са го направили. Я си вижте живота мязате на животни, на стадо овчовци!

Една добра новина! Докато лудите крави си бъркат по дупките, братушките са светили маслото на краварския джихадист от ИДИЛ-емира на Дер ер Зор, и още близо 40 други краварски Джихади Джота! Радвай се народе!

еи свинарче ти са появи пак бе - я кажи в лас вегас ли си

Свинарче, или по скоро свиня..може да викаш на майка си Свинкята, дет те е изпрасила на тоя свят:)

Аре бе, рушистанците! Ко стана с руските двигатели за американските ракети бе? Нали военните не можеха без тях? Нали все на руските двигатели разчитаха? Ква стана тя? SpaceX използва само собствени двигатели Мерлин, използват ги за военни цели, и явно военните са доволни от тях. Къде се затриха руските двигатели? Поизчезнаха нещо май, а? Като динозаврите?

Ми мнооо просто ве!! Лудите крави, продължават да ги купуват! А НАСА сключва ли сключва договори с Роскосмос, да летят на руските Съюзи...А не на краварските бракми на Спейс Х ..>Дето и ги няма! Мъск квичеше вече близо 20 години, как щял да отиде на Марс, да лето до луната, да се качи на орбита със свойта щайга Драгон...И все Ще..Ще..Ще....Ама не БИДЕ!...Ама той така си говори човека, все само Ще ходи..Ма НЕ ХОДИ!!! Що така, а?!

кога?

Нещо не съм чул хамбургераджиите да са почнали да се отказват от руските ракетни технологии! А! А позорът, че толкова години краварите си плащаха като изпаднали стопаджии, за да могат да се качат на руски ракети, никога няма да бъде забравен! Дори и тая смешна совалчица да не гръмне, както редовно им се случва на хамериканците! ФАКТ!

Ако 1990те години НАСА не бе взела под аренда Роскосмос за 10 години, сега руската ракета щеше да е само, не особено приятен спомен. Това обаче няма да ви го кажат в опорките.

Е щом е свръхсекретна тази краварска консерва....как тогава всички знаят за нея?!

ами аз как знам че си в лас вегас

Отечествената Роскосмос можна да бъде достоен конкурент на Спейс Х!

Ха-ха-ха, добре ме разсмя!

Е, голяма работа станала. Другите държави също имат секретни програми.

К'во става?! САНКЦИИ, РЕЗОЛЮЦИИ, НЕЩО, ПИСЪЦИ, ТУЙ-ОНУЙ, НЕЩО ЯДРЕНИ ЗАПЛАХИ СРЕЩУ АГРЕСОРИТЕ НЯМА ЛИ.... аааа то било от ФАЩ, ееее те може да си убиват колкото си искат :)

РОБ СИ, но НЕ свободен. Наздоровя.

нещо не ми е ясно.една компания може да изстрелва совалка а една суверенна държава като северна корея не може да изстреля ракета.ще наложи ли сащ ембарго на спеис х.

Ако си старче в деменция хайде разбирам, ама какво общо има космически изследвания които прави Спейс Екс със малоумния дебелак играещ си вместо с пишката с ядрени заряди?

А да ме светнеш, каква е разликата в играта на краварина, който също си играе с ядрени заряди и то по целият свят, или неговото ядрено оръжие е хуманно и добро?!

В статията пише "свръхсекретна ВОЕННА совалка". А ти пишеш "космически изследвания". Не внимаваш.

Е толкова е "свръх секретна", че чак и в тоя сайт пише за тая совалка ... ха ха ха

Е, как,бе, колега, този сайт лиже краварски задници от сутрин до вечер и те им дават дори и секретните новини, нали шефа им, е с герберо-еврогейска ориентация!!

писна ми от злоба. Браво на Мъск, прави с парите си разумни неща знае, че няма къде да ги занесе, доказал се и работи за добро, това е важното.

Наивник. Мъск си призна, че страда от биполярно разстройство. Тези хора са непредвидими. Стига с тея пари! Прочети изказването му, че ще ти подсилват мозъка с чип, за да сме конкуренти на изкуствения интелект, който той така щедро спонсорира!

Наивник...

Индия постави световен рекорд, като изстреля едновременно 104 спътника с една ракета. Предишният рекорд за едновременно изстрелване беше руски 37 спътника, през 2014 г. Е, къде го Спайс хикса?

"Спейс Екс" е нещо като китайско пластмасово копие на съветска технология. Не държи нито на студ, нито на жега. Друг е въпросът, че ракети от времето на СССР се заплащат на космически цени.

Дръж си безценното 'инфо' и не го раздавай току-така наляво-надясно.

руснаците могат само да мечтаят да достигнат технологичното предимство на Space X

Абе тук заприлича на хоремаг, където, след 4-5 ракии, всеки говори за неща, които не разбира или просто каквото му дойде на езика...И, естествено, за политика, по която тема е компетентен всеки селски пияница...Русофили, русофоби, путинофили, путинофоби, американофили и фоби, все същите * сте!

как ще есвърхсекретна като от станцията я снимат руснаците

Иване, свръх секретна е защото е копие на руската совалка от 1969 година. Авсолютно копие - по размери и конструкция. Секретна е защото чичо ти Гугъл дава оскъдна информация за руската.

Ами всъщност е свръхсекретна, защото никой не знае какво всъщност прави горе!

Снимат.... със Зенит :-)

Секретно, колко да е секретно, щом и Дир-а знае ;-)

Секретна е целта на изстрелването и технологията. Тъпунгер.

Да снима гащите на Ким от високо.

Мъск, Илън Мъск... Срещу него да тичат ни могат го стигнат! В България никога нямаше да допуснат "некъв хуй" да печели без пионерното участие на висшите властници. Досега щеше да е набъкан с обвинения за всичко, че и още. Направо щяха да го сдухат. Още по- забавно на този фон стоят пъдпъдъците от Северна Корея, които гледат на стари плазми как им се разлитат реактивните ракети, които приличат на разпърдяващи се костенурки. Чудя се какво ли би им се случило ако намине някое, подобно на американското ураганче?

И въобще ти е некъв комикс сичко :)

Всъщност тоя Мъск си е чист руснак. Никакъв македонец не е!!! И децата на село знаят, че само Путин и Ким Чен Ун - двамата най-велики лидери, могат да стрелят с ракети!

"Двата военни апарата вече са прекарали пет и половина години на орбита. Официална информация какво точно правят обаче няма." В Русия знаят!

Браво на SpaceX! По план до една година само те ще изстрелват повече ракети и товари отколкото всички останали държави взети заедно! Руските сволочи и тролове и а да цвилят от злоба тогава

Аз не вярвам. Краварите нямат технологии. Само ватниците могат да фъркат из космоса.

Space X вече изпревариха руснаците по брои на изстреляните ракети за тая година

измислил го е руснака бреей

Клоаката ГОРД ЕВРАЗИЕЦ пак кен*дза в нета. Не му се присмивайте, той просто е едно много нещастно и болно момченце изпаднало в ментално умопомрачение.

Това е фалшиво изстрелване, режисирано от Кубрик. Само великия владетел Путин може да изстреля ракета. Най-великият от всички. Баща на всички народи. Умен и красив. Справедлив и мъдър. Под негово ръководство ще построим комунистическия строй. За мир и дружба, напред другари и другарки!

marto

а той знае ли го?

И Ким може, и Ким може..

Щом е совалка би трябвало да може да се приземява и да се използва пак. Малко станно изглежда за приземяваща се совалка.

С руски двигатели и аз мога.

Ко речи? Двигателите на Фалкона от Лада 5-тица ли са?

Не, от москвич 12-так...

малка американска фирма има по-големи успехи отколкото цялата руска програма :)

Колко е малка според теб?

Че как без руски двигатели?

В САЩ изстреляха свръхсекретната военна совалка и побързаха да разпространят свръхсекретната новина в медиите...

а бе нали нямаха двигатели? Или имат? Не мога да разбера, руските плашипутарници пишат, че нямат двигатели, а те летят в космоса над пет години. Мосфилм ли пуска такива филми? Давам ви думата другари:

Тази е без двигатели.

Всеки знае да изстрелва каквото си иска с руски двигатели. Всичко, което лети в космоса или е с оригинални руски двигатели (РД-180) или са копирани от руснаците. Това правят китайци, индийци, скорейци и др.

Оф, извинявайте путинофилчета, забравих да напиша, че това беше шега. Съжалявам, че ви предизвиках кратка необоснована радост.

МУРЗИЛКИ... оставере науката на умните хора. Ето за вас теми от днеска по които да драскате: 07 септември 2017 Русия и Казахстан горят от световното по щанги заради допинг 07 сеп 17 ЕС удължи с 6 месеца санкциите срещу лица и фирми от Русия 07 септември 2017 Русия e провела дезинформационна кампания във Facebook 07 септември 2017 В Русия пускат космат iPhone 8

Колко комплексиран и задръстен трябва да си за да пишеш за санкции, допинг и прочие срещу руснаци при положение, че новината е за изстрелване на малка ракета от частна компания в САЩ?

ама на вас по колко ви плащат, че сте готови да се изядете един-друг в защита на чужди държави? Ако плащат добре, кой плаща по-добре? Да знам, затова питам!