Сблъсък Русия-САЩ в Сирия или ”сърбят ли го Тръмп ракетите”

Близкото денонощие ще е решаващо за страните, участващи в сирийския конфликт - вчера президентът на САЩ обеща до 48 часа да реши ще използва ли военна сила.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсък Русия-САЩ в Сирия или ”сърбят ли го Тръмп ракетите” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама да не вземе внезапно да се препоти от някоя атомна гъба...

ще пленят животното.

Мурзита, готови ли сте да умрете за евреите около Путин (Шеломов по майчина фамилия)? Бе и да не сте готови - все тая ..

ако с това ще умрат и твоите чифутски господари - защо не?

Недей така, нямало кой да воюва. Войната в Сирия и Йемен показа много ясно, че готови за участие и дори самоубийство хора има бол... кой срещу обещание за рай, кой за пари, но желаещи има. Нищо не пречи на Ислямска държава или квото са там сега в момента да си прехвърли войниците в Европа и да воюва. На тях това им е работата.

Ние сме войските, които ще спират руската агресия. Защо си мислиш от години върви това плашене на Прибалтийските страни, че Русия идва с танковете за тях? За да се въоръжат и да се бият. Полша се въоръжава от години. На Балканите Русия няма да влезе, но нейният съюзник ще влезе - Турция. Няма нужда от привнесени колоии да пазят топло на инглизите. Ние сме тези, които ще трябва да ги пазят. С наши средства, за наша сметка, с нашата кръв. Това е ПУШЧЕНО МЕСО!

При този сценарий, единственото спасение за България от масови кръвополития и още една Сирия, е да стане съюзник на Русия и така да предотврати влизането на турските войски. Ние нямаме друг гарант срещу Ердоган освен Путин. Меркел , Тръмп и Мей не биха се и прозяли ако Ердоган влезе с танковете в София.

С тези разсъждения вместо в лоялен защитник на жизненоважните американски интереси навсякъде по света автоматично се превръщате в носталгици по соца! Това е в противоречие с джендър-идотията на демокрацията и евроатлантическите ценности! Как е възможно в началото на 21 век някой от смрадливите колонии на свръхчовеците да не е готов да даде живота си и този на децата си за благополучието метрополията?

Израел ги сърбят ръцете, но скоро ще ги сложат на място.

Хм,кой ти КАЗА ,че нямало колонии???Я си погледни статуса ,когато се подписват договорите.....

"Доналд Кук" е на 100 км до сирийския град Тартус Там е руската база, с модерни С-400 До "Кук" има сигурно поне 1 руска подводница, с новите подводни свръх бързи торпеда, които Путин показа на 1 март. Тоест корабът "Доналд Кук" ще потъне за 2 минути, ако реши да стреля към Сирия. А "Доналд Тръмп" потъва после и той...

свръх бързите торпеда си ги спомням от Курск. добре, че беше потънала на плиткото ,та норвежците да кажат какво е станало

Грешка на руснаците! Защото изхождайки от собствените си благородност, великодушие, лоялност към приятели и партньори не допускаха, безобразието на американската подлост - онази подлост на американците, с която подхвърляйки индиански стрели и ножове при убийствата на сънародници с цел измама на обществеността, манипулираха населението и чрез тези манипулации убиха над 110 милиона индианци! Кой е предполагал, че американците са такива подлеци? Иначе и двете американски подводници обстрелвали ,,Курск" да са били разтворени на стотина метра под водата...

Паисий ти във второ отделение лиси та така лековато потопяваш . Голямо русофилско емоционално хълцане с въображаемите потапяния и демагогска информация за свръх оръжия ПРЕДИ ИЗБОРА на ПУТЕВ. Така ни лъгаха за комунизма със всички благини ,че ще е факт 80 та г.- Така беше и със "ВЕЛИКИЯ" СССР и Красивия Соц. Паско,ВИДЯ ли къде е тази демагогия ДНЕС.....!Не плямпай чадо защото ГЛАДА и МИЗЕРИЯТА в Русия наближават ВСВ.Голяма война няма да има!!!! Но ЯК ГЛАД ще Има дълго за познай кои- МУЖИЦИТЕ.

Добре, ама има голям проблем - на руските ракети им пречи кривината на земната повърхност, според признанията на самите руски военни експерти. Затова Кук ще удари колкото си иска и където си иска. И никакви Це-400, 500 или 1000 не могат да го спрат. Не случайно руснаците само плямпат, но вагнеровците бяха размазани от американците като гниди. То с приказки не става, дела трябват.

Ама дрогара ПаисийХ си мисли, че чорето е плоско и затова кьоравите ракети на рашките ша видат сичко

sulio@mailinator.com

хи хи, иска ви се на краварите, ама и ваште ракетки поизпопадаха доколкотос и спомням. А за вганеровците не бери грижа - руснаците забавят, но не забравят. И изведнъж уж изостаналите "ушанки" ще изненадат неприятно краварите и подлогите им.

..."Доналд Кук", въоръжен с 60 ракети "Томахоук", се приближи на 100 км до сирийския град Тартус, информира "Лента", като се позовава на турското издание "Хюриет".... Това не беше ли същият онзи кораб в Черно море, чиито персонал искаше да го напусне, следствие прелитането на руски самолет над него?

Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари в т.ч. и в БЛИЦ. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети. Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование "Хибини" (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия. Прочети повече в link: https://link

Добре бе, ако им се прави война да правят. От 72-73 години насам не е имало голям сблъсък, да поизпуснат парата. Само тоя път не ни намесвайте нас, моля. Не ни пускайте бомби, не ни окупирайте ... Като свърши войната - заповядайте - я на моренце, я на зимните курорти - да си подписвате мирните договори. Ще ви посрещнем топло, баничка ще ви направим, ракийка ще ви сипнем. За което ще си платите ... скромно ... по някоя друга хилядарка на човек ...

Да бе едно време се чудеха как да оживеят , и комунистите ги съжаляваха и им помагаха а сега първи ястреби!

Интересно , с какво право САЩ се смятат за инстанция над международното право и еднолично решават кого да ударят или екстрадират от страната му .

Правото на СИЛНИЯ/и наглия/...което е много по различно от СИЛАТА НА ПРАВОТО....което е пък уж демократичен постулат ......

В крайна сметка доколкото разбирам- и Тръмп не е сигурен за използването на химическо оръжие от Асад, но целта е да се бомби режима... къде бяха Америка и Израел, когато ИДИЛ раздираше страната? Явно бяха решили да изчакат съюзниците си от ИДИЛ да довършат кървавата баня и те накрая да минат само и да кажа- ето на, добре, че сме ние. Не предвидиха намесата на Русия, на която й писна от гнусните еврейски номера.... На времето Хитлер не си е довършил работата и сега всички страдаме- това е истината!!!

американската картечница пак ще прави "Вагнерр р рррр рр рр !"

а защо руссия инсталира иран и хисбула под носа на израел-и ваобще странни партниори имат русснаците-сев корея-и какви ли не демократични режими

Ами - политика, опитват се да са приятели с двама смъртни (помеду си) врагове и не го правят щото са шантави, а защото им се налага. Играта наистина става налудничава по тоя начин, но сфери на влияние така се правят - виж САЩ на тях да не би да не им се налага да правят налудничави неща?

Палецът и показалецът ще ти ги набутат нали знаеш къде. Купи си вазелин.

В този форум само тролове ли пишат? Не прочетох нито един смислен КОМЕНТАР а само плюнки хвърчащи и от двете страни. Само малоумник може да вярва че едните или другите ще победят при подобен конфликт ! Давате ли си сметка че и САЩ и Русия имат достатъчно бомби за да унищожат планетата ни напълно няколко пъти. Вижте на какво се превърна страната ни, Без война намаляхме наполовина а при евентуален военен сблъсък ще изчезнем напълно. Защото се намираме на линията на фронта. Осъзнавате ли какво ни чака та така се надъхвате да хвалите едните или другите?

Не са само тролове!!! има и платени тролове! само КГБ-то с българо-руското знаме не е трол - ама той е с объркани представи, що е добро и лошо. А преди да квалифицираш кое е малоумно и кое не да ти напомня, че тук не става дума за вяра, а за груба сила. Трябва ли да ти припомням какво се случва като около президента на САЩ замирише на секс-скандал? Разни ракети падат в Горна Баня.

Америка няма да си позволи 2-ри Виетнам ,а и няма армия Росйя първа не започва нищо господа форумите са апсолютнно излишни референдуми трябват в всички държави

Ти кого съветваш? Само питам. Чудя се как те разбират ;)

Току що съобщиха по CNN, че при мощна руска атака с бомбандировачи су -11 са обгазени грозните еврейски задници на тРЪМП , дЖОНСЪН и мАКРОН и на мЕЙ! От сирийската обсерватория базирана в лОНДОН, човека съобщи ,че насраните им гъзове смърдят повече от нервно паралитичния газ използван в Дума!

бе то и ссср щеше да затрива и сащ, и европя, и световният капитализъм, пък кво стана?? е същото ще стане и сега, самоче още по безславно!

не знам ...но според исторически данни знаме над раихстага са побивали само руснаците ... ха ха ха

А според реалните данни знаем какъв е стандарта около Райхстага и в необятната Кочина в момента

Откъде сте сигурни,че САЩ и Русия всъщност не са приятелчета? За такъв сблъсък се говори от 3 години насам!

Скоро много скоро америка ще исчезне от лицето на земята.Този враг на човечеството.

Колега, моля, по-грамотно, че така няма дса ни вземат насериозно, от което губи цялата тролска общност. Преди малко получих мейл от Москва, че заради неграмотните писания и обезценяването на рублата се намаляват надниците с 20% и ще се плащат само качествени коментари а тук не виждам такива. Успех!

Какво го "сърби" Тръмп само той си знае. И като го сърби ще се почеше. Или друг ще го почеше. Но едно е ясно - това не е Негъра-президент. Този няма да се спре пред нищо за да защити американската чест и достойнство. Той вече показа че този, който се опитва да се ебава със САЩ не го чака нищо добро. Засега САЩ се въздържат от бомбардировки на руски обекти, но нищо не им пречи да бомбардират силите на Иран и на Асад. След като Русия нанася удари, съвсем нормално е и САЩ да нанесат удари. Още повече че и Франция им се е наточила... И Израел...Пък и при тази пробита система за ПВО...

Тръмп ако иска да опази американската чест и достойнство трябва в кратки срокове да подаде оставка. Не може хем да е "лидер на демократичният свят", хем посмешище за всички.

Ти от кои пол си?тебе имали кои да те чеша,подлога западна

Решение за излизане от тая ситуация в Сирия и единствения начин да се спре тоя конфликт е да се пренесе войната на територията на агресорите, а кои са те, това всички го знаят. Докато не им замерише на изгоряло чергата под краката в къщи няма да мирнат. Лесно е да се водят войни навън и да се убиват чуждите и най вече невинните и да се гледат чуждите страдания само в минутите на новините с няколко избрани кадъра и много повърхностно.

Така е, но руснаците не искат война на тяхна територия. Винаги са предпочитали да е на друго място.

а бе мизерникия да ни посочиш кои до сега е бомбил америка ???

Из расията народа се щура от два деня като изоглавено добитче РУБЛАТА СА РАЗСИПА долара стана 62 рубли 2 стинки ина рубла

и се насраха всички на Доналд Дък при вида на един руски самолет:) Хахахахахха

Бе той Дончо се канеше за най-страшното нападение, което света е виждал, за огън и жупел по СК, ама Ким Атомния му разказа играта и рижавия кукумицин сега му се моли да преговарят.

Колега, пак пускате лесно опровержими дезинформации и ще ви намалим и без това обезценените допълнително рубли. Последно Ким каза, че даже можело да обсъдят и спиране на ядрената програма. Явно е поогладнял, като теб. Само дето ти си глупав, а той - не. Успех!

Да, ако САЩисаните си махнат базите от Южна Корея и Япония, с удоволствие ще си ЗАМРАЗЯТ ядрената програма, или още по-удобно - ще я ИЗНЕСАТ в братски Китай. 3 дена никой не разбра как Ким прекара в Китай на посещение. Вероятно е ходил да гледа монасите от Шао Лин и да купи евтини телефони от Пекин. Но най-вече да представи любимия си дипломат По Знай :-)

Според мен една от грешките на простолюдието е да приема думите на политиците буквално! Да, има един такъв прецедент в миналото - Хитлер - дето е говорил глупости и след това е превърнал думите си в дела. Но това е изключение. Политиците, както всички ние знаем, говорят повече от колкото вършат и често лъжат..не мисля че има хора които не разбират това. Всеки един политик има 2 лица - едното е за пред публиката а другото им лице, по истинското, е зад кулоарите и затворените врати далеч от хорските очи и уши. Там те се държат по съвсем друг начин. Политиката се кове точно там...зад затворените врати. Там се взимат важните решения и там е истинскипт характер на политиците. Малко като Американският Кеч....много приказки и обиди към противника за пред камерата но зад затворени врати си пият бирата заедно. Много от страшните приказки са предназначение на публична консумация и думите им далеч не са гаранция за поведението което ще последва.

Чак пък сблъсак! В най - лошия случай ще изпърлят малко вагнеровци.

Вашингтон може да избере в кой щат руснаците да изпробват "Авангард"-а или "Буревестник"-а ... :)) Цял свят чака с нетърпение да научи доколко смъртоносни са новите руски средства!

Колега, това засега са само анимационни оръжия, които "ще" някой ден. Моля, използвайте само проверена информация или следвайте точно инструкциите на отговорника си, за да не ни се смеят. Успех!

"Авангард"-ът е в серийно производство ...

хахахахаххахха буахахахаххахаха хихихиххиххи 100 ракети томахоук- 100 мокри пиратки, като миналата година паднали в морето още 4 секунди след изстрелването си.

е как така атака с химикали като в болницата в града няма данни за постъпили пациенти....цирк...или само видеоматериали...

E, поне "актьорите" се повтарят. Освен ако не използват стари кадри и при тая провокация...

Доналд Тръмп има 48 часа за да реши дали американците ще останат завинаги в Сирия... Дано ме разбирате правилно.

Доколкото разбрах химическата атака срещу град Дума е подготовка за удар срещу Руската Дума. Така, че да оставим Асад да действа!

Тия неща дето се пишат, че видите ли; Как руснаците са установили липсата на химически вещества, след като територията не е под техен контрол, СА АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ! ИМАТ ДОСТЪП И КОНТРОЛ ВЪРХУ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ! ПРОВЕРЕНО Е НА МЯСТО И Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ НЯМА И ПОМЕН ОТ ИЗПОЛЗВАНО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ! ПРИ НЕГО СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ. НЕ МОГАТ ДА СЕ СКРИЯТ! ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ РУСИЯ ПРЕДИ ОКОЛО ДЕСЕТИНА ДЕНА ПРЕДУПРЕДИ ТОЧНО ЗА ТОВА, ЧЕ СЕ ГОТВИ МАЩАБНА ПРОВОКАЦИЯ С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ! ОТ ЕДНА ГОДИНА СЕ ОБЯСНЯВА, ЧЕ СИРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ И ПОРАДИ ТОВА, НЯМА КАК ДА ИЗПОЛЗВА ТАКОВА. Същевременно на няколко пъти в освободените от терористите територии откриваха складове с химическо оръжие! Откъде го имат терористите и кой им го даде! Всичко това Тръмп не го интересува. Знае много добре, че това с химическото оръжие си е постановка, но въпреки всичко иска да опита да запали светът! Не бих казал, че е много умно! Напротив, опасно е! Изглежда предварително е решено, че трябва да се започне мащабна война срещу Асад в Сирия и затова просто се търси повод! САЩ не харесват Асад! Защо ли? Ами защото не е послушен и лоялен към Америка. Заплахата обаче е сериозна, защото в конфликта ще бъдат въвлечени Иран, Турция и Израел. Но това е нищо в сравнение с един евентуален конфликт с Русия. ИЗОБЩО НЕ ИСКАМ ДА СИ ГО ПОМИСЛЯМ И ПРЕДСТАВЯМ! АКО ТРЪМП НЕ ГО ОЗАПТЯТ, МОЖЕ ДА СТАНЕ СТРАШНО!

Бай Иване така е както си го написал, но не мисли, че само Тръмп взема тези решения. Над него и зад него има влиятелни кръгове за които тези провокации са изгодни. Жалко е че западното общество сляпо вярва на тази пропаганда. Ако човек помисли малко рационално защо му е нужно на Асад да ползва химическо оръжие, когато печели войната и няма нужда да настройва света срещу себе си. Така беше и с предната атака когато после американците нанесоха удар с ракетите. Тогава обаче лекари от Швеция обявиха, че клиповете, които излъчваха белите каски са фалшификация. Процедурите изобщо не са такива при химическа атака. А на последния клип децата, които "спасяват" ми изглеждат стреснати от галимацията на възрастните, а не борещи се за живота си. Истината е че живеем в ла.нян свят.

Защо краварите и помиярите не изпратят специалисти на място както това направи Русия, вместо да отправят празни обвинения. Има две основни причини: 1. Не им стиска. 2. Нямат интерес от установяване на истината. Много ми е интересно какво следва по-нататък, но ако решат да ударят населени пунктове, в които има руснаци, струва ми се, че ще хапнат дръвцето.

Ей тоя Доналд Кук бе, не му върви и не му върви.... :))

Явно са го прежалили

Шило

Някой проамерикански трол да обясни нещо: През 2105 г, Дамаск щеше да падне до дни. Защо Асад тогава не ползва химическо оръжие? Сам, отчаян, няма какво да губи, и нищо?Няма химия, няма дори отрова за мишки.

А кога Путин ще обяви поредната, 74-та победа в Сирия и започване на възстановяването на страната? Не усещате ли, че опорните ви точки стават все по-тъпи и несъстоятелни? То не, че някога са били умни, но напоследък копаете дъното. Ядете шамари от вси страни, само наш Боко ви се лендзи.

Шило

Кой яде шамари? Ето и Източна Гута е под правителствени контрол. Май нервите на янките не издържат и започнаха с провокациите. Така е, губят по всички фронтове.

В Гута са убити 200 американци, за които не се споменава в средствата за масова информация в САЩ. Пленени има и американци и англичани и израелци.

Американският бюджет до 2020- дълг над 1 билион. 2018 прогноза- 804 милиарда долара. Ха нека обикновения американец си яде ракетите Томахаук и да опитат дали са вкусни.

Потвърждавам, че ракетите, танковете и калашниците са много вкусни, особено Калашников със смазка. Вече ги ядохме веднъж, а сега с кеф ще си ги хапваме пак, този път като граждани на Руската федерация. Сега ме извинете, отивам да си купя малко долари срещу 7 куфара рубли.

Разбирам и подкрепям мнението ти, но (не)малко бъркаш цифрите. Билион = милиард. Като му добавиш още три нули става трилион, а с още три нули става квадрилион..., и т.н.

в рамките на черния хумор, който във всички случаи съдържа ирония ще кажа накъде отиват нещата: каква ирония на Съдбата. човечеството - венецът на творението Божие да бъде изгорено/изпепелено (холокоствано) точно от "богоизбраните".

Гледам онзи кораб Доналд Кук се е появил в близост до Сирия и май ще хвърчат томахавки. Само не ми е ясно как е стигнал дотам, тъй саторусофилистичния мурзилаж беше приел рапортите за напускане от моряците, които пък били и с памперси.....муахаха.

Видял с Кузнечик. Да го товарят с въглища.

Шило

Ами това е следващата партида за уволнение.

рублата се съвзема днес, а? Майтап бе, соросоидна шегичка...

на килограм ли ти плащат рублите, или на кубик?

Тоя "Доналд Кук" не беше ли преди време в Черно море и остана за известно време без екипаж, нещо го бяха налетели СУ-та, а радарните му системи останали без говор и картина за известно време, припомнете ми, моля????

Да, ще ти припомня този виц, дето го пуснаха русофилистиците. И сега ще ти кажа и защо е виц. Ако някога си се интересувал от руска военна техника, щеше да знаеш, че единствената система за РЕБ на Русия, която може да се монтира на самолети е "Хибини". И да ти кажа под секрет - "Хибини" не може да се монтира на Су-24, каквито са самолетите, облетели "Доналд Кук". "Хибини" се монтира на Су-27 и Су-35 (от който има произведени 20-25 бройки). Всички тия приказки за отказали електроники, радари и прочие са пълна измишльотина, тръгнала от руски хумористичен сайт от рода на българския nenovinite. Но русофилистиците са глупави хора и вярват на всичко. Та.. това е!

Шило

Брей, като те чете човек, остава с впечатление, че цял живот си бил на СУ 24 и си работил с "Хибини"

За твое сведение - да, Хибини наистина не се монтира на Су-24, бомбардировачът тогава просто прелетя ниско над Доналд Кук за да провокира американците без да предпиерам никакви атаки, а приказките за заглушаването бяха малко в повече. Така че си прав, ама донякъде. Това, че някои хора доукрасяват историите, не означава, че те не са верни.

На тебе единствено ще ти стане ясно когато, не дай си Боже, ядрен (или конвенционален) заряд се стовари над незаконните американски бази у нас, насочващи ракетите си срещу Русия. Тогава ще разбереш кое е истина и кое измишльотина!

трябва да си продадат оръжието, президентите са само пионки на шахматната дъска.