Деамериканизацията на Америка

С разрушаването на паметниците, Америка започва да поставя под съмнение основни идеи и правила, изграждащи самия фундамент на американското общество.

Обратно в новината

Коментари - Деамериканизацията на Америка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е обложката на Deep Purple in Rock от 1970 г. с тази разлика, че са изтипосали някакви си президенти на държавата-световен терорист.

Направо се изпоядоха тези хора ! Да ти е жал да ги гледаш ! А каква беше Америка - могъща, авторитетна, демократична ! Няма я вече ! Разочарование ! САЩ са в криза - шистовият газ не е конкуренция на тръбния, при всички усилия. Русия си прави каквото иска и им се смее в очите. Китай ги надмина икономически. Арабският свят не им прощава "пролетите". САЩ вече не са технологичен лидер. Интернетът се насити, вече всички имат. Смартфоните - точка на насищане. Интел, микропроцесорите - точка на насищане, спряха да удвояват производителността на всеки 2 години, тъпчат на едно място. Персоналните компютри - отдавна не са локомотив на технологиите, станаха стока за масова употреба, произвеждана в схлупени китайски работилнички. MS-Windows - отдавна спря да се развива, сега само стриже купони. Жалко е, но всичко това не може да не се отрази на САЩ. И виждаме как ври и кипи. Нека търсят изход, велика страна са. Или поне да го дават по-скромно. Аз лично харесвам Америка. Американците са харабии, изобретателни и практични хора. Искам Америка да е както преди. Да ни радва с постиженията на НАСА, Холивуд и Силициевата долина. Да не е толкова агресивна, да не се дърли безсмислено с руснаците, да не сваля чужди правителства за щяло и нещяло. Да не изнудва хората с доларовата система. И разбира се - да не си сваля паметниците като някаква майданска държава.

Мисля, че става въпрос за това дали една глобализация ( второ велико преселение на народите ), не променя идентичността на страната и дали , ако не променя тази идентичност , променя ценностите. Преди да гледаме отвъд океана , да погледнем България. Един мъчителен въпрос за всеки етнически българин , ще бъдем ли малцинство. Ако станем какво ще се почита , писменост или герои. Героите дали ще са национални или интернационални. Понякога имигрантите не само не зачитат традициите , но и правото на живот на местните жители . Дали тези , които някога са служели на такава кауза , биха поне изказали съжеление или ше кажат , че такае било в някаква затънтена страна или дори цивилизована. След като си отговорим на такива въпроси, бихме могли да погледнем в бъдещето, когато американците от европейски произход са станали малцинство. И питат един индианец как се чувствува в Америка и смята ли че е бил подложен на геноцид. Той казва. Някои индиански племена са живеели в условията на неолита и са познавали земеделието, дори и да не беше колонизирана Америка не съм убеден , че съдбата ни, би била по - добра, съдейки по историята на древни индиански цивилизации. А сега съм професор и като дойде уикенда , всички ми завиждат , че отивам на гости в резервата и ще ловя риба в чиста река. Разбира се по вероятно е да се чуят други съвсем остри реплики.

Забелязвате ли между прочем иронията и огромното противоречие? Съшите тези, които мразят Америка плачат за "американските ценности" и разпадащото се според тях Статукво в Америка, заради което - с обещанията за което точно Тръмп дойде на власт:) И същите тези, които непрекъснато тръбят и убеждават (както и самият Тръмп), че това не емнозинството от американците, сега плачат че ... ТЕЗИ БИЛИ МНОЗИНСТВО!?!?! ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯТ!

"Точно това разбиране ни доближава (става дума за РУСНАЦИТЕ, както пише РУСКАТА МЕДИЯ!) до американците, а не до европейците. Американският избирател доказа и чрез избора си миналата година, че не е склонен да приема винаги манипулациите на "глобалното началство"" Ами не е зле путинчетата като са казали "А" да продължат и нататък! Както американският избирател бил показал, че не е склонен да приема винаги манишулациите на "глобалното началничество", ТАКА ДЕМОНСТИРА АМЕРИКАНЕЦЪТ, ЧЕ НЕ Е СКЛОНЕН ВИНАГИ ДА ПОЕМА И МЕСНОТО "НАЧАЛСТВО" БЕЗАКРИТИЧНО ПОВЕЧЕ!!! Нещо съвсем естествено, като се гледат и интерретират така нещата. Но много по-интересното е как и защо изведнъж ЛЯВА МОСКВА СТАНА ТАКЪВ СТРАСТЕН ПОДРЪЖНИК НА ...НАЙ-ДЕСНИТЕ В САЩ И на ДОСЕГАШНОТО СТАТУКВО В САЩ (респ. произхождащото от това и място и роля в света) Путин и путиниофилите нищичко не казаха когато добрият приятел на Путин, РЕПУБЛИКАНЕЦА Буш започна войната в Ирак с очевидно лъжливи аргументи и причини, а сега изведнъж са толкова раазтревожени за ... СТАТУКВОТО В АМЕРИКА! Тези, които ОТ ГОДИНИ СЕ МОЛЯТ И МЕЧТАЯТ ДА ВИДЯТ АМЕРИКА СЛАБА И РАЗБИТА!?!?! КАКВА ИРОНИЯ! Да видиш как някой лицемер плаче над чужди гробища на някой, който ненавижда цял живот и той дори не е там, в ковчега още:)

Безкрайно съм учудена, че дир.бг препечатва статия, критикуваща американските либерали и техните фейк-медии и защитаваща консервативните християнски ценности на американците. Това, че дир.бг ОБРЪЩА ПАЛАЧИНКАТА, е много, много оптимистичен факт. Значи, че има надежда, че либерал-фашизмът ще бъде победен, въпреки огромната власт на банкстерите и техните фейк-медии.

Либералите не могат да са фашисти, но понякога те нямат ресурс да зашитят една демокрация, тогава те отстъпват властта на други сили. Може ли да се сменя властта от едни сили към други е основния белег на една демокрация. Демокрацията се развива и често пъти , миналото е несъвместимо с настоящето, но имало ли е възможност за еволюция на миналото, то таченето му е вече традиция , а не консерватизъм. Ако е имало помирение между враждуващи сили и това помирение е донесло прогрес , трябва да се уважават символите на помирението , независимо на кого е принадлежало бъдещето. Понякога то е уважение на загиналите във една гражданска война. И накрая , ако човек живее в друга страна , а е роден в трета и пише в интерес на четвърта, най добре да не коментира неща , които не го засягат .

Баси...Тия сами си копаят гроба! Сполай им!

Похвално слово за САЩ. ОК, ама не на нас тези простотии! САЩ не е демокрация и няма да може да бъде никога, по определени причини!!! Айде да не ни пробутвате сор.ос идеите и рекламата на САЩ. САЩ са толкова тоталитарна държава с толкова идеологически приоми на борба, че и СССР не може да ги настигне!!!!!! А за демокрация....Е НЕ Е!!!

Е това ваше твърдение не е сериозно. Но ако говорим сериозно : това са граждански права , избирателно право , право на частна собственост , свобода на сдружаване . В светлината на статията особено място заема робството в САЩ и ККК . Робството в САЩ е колониално наследство. То е било обект на последователни рестрикции. Официално 1783 за пръв път е отменено в два щата на САЩ или 7 години след декларацията за независимост. Но в северните щати е било постепенно отменено в първата половина на 19 век , а в южните след една война взела много жертви , довела до тежки хуманитарни проблеми. ККК достига своя максимум 1924 - 6000000 члена 1930 30 000. Избирателно право са имали мъжете, имуществен ценz е бил отменен в началото на 19 век. В средата на 19 век е започнало движение за избирателни права на жените . Официално са получени 1920. Афроамериканците са били подложени на дискриминация и сегрегация до 60 години на миналия век в южните щати, но доколкото е имало свобода на движение , винаги са могли да се преместят в щат , където няма такива прояви. Да се говори за САЩ общо е трудно, защото всеки щат си има собствени закони и това дава на национално ниво много широка гама от права и свободи. Та САЩ са пример за демокрация в голяма страна със своята федерална структура. В една тоталитарна държава , човекът по думите на Ленин е държавна собственост, това прави много трудно говоренето за каквито и да е права. Единственото което си спомням положително за него е , че е бил способен на тактически отстъпки , нещо което Сталин и Хитлер рядко и трудно са правели.

Хайде сега да си кажем съвсем честно : Днешният САЩ , няма нищо общо с онзи САЩ , на когото всички се възхищавахме през 80-те и 90-то години ! Не мога да дефинирам какво точно се промени , но днес , лично аз и старите ми приятели НЕНАВИЖДАМЕ САЩ ! Да ! Същите тия хора , с които през 90-те години се КЕФЕХМЕ задружно пред видеоплеърите , с които заедно бленувахме измамната Американска мечта , днес НЕ ЩЕМ И ДА ЧУЕМ повече за САЩ ! И проблема със сигурност НЕ Е в нас ...

Юдо-масонската САЩ-ФАЩ е блато, център на лицемерието, световен организатор на тероризма, насилници и убийци ! Каква демокрация, какви 5 лева ! Това е държавата, която разпространява терор и насилие по целия свят !

МНОГО ХОРА ЗАБРАВЯТ ЧЕ САЩ СМЕ СЪЗДАДЕНИ КАТО РОБОВЛАДЕЛСКА РЕПУБЛИКА ПО ПОДОБИЕ НА АТИНА И РИМ :)))

Когато този тумор САЩ бъде изрязан веднъж за винаги, Земята ще стане едно по-добро място за живеене.

ДЕТРОЙТА ( нерегистриран ) 23.08.2017 07:16 ДОКТРИНАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ ? АМИ ИЗБОРИТЕ В ДАДЕНАТА СТРАНА ДА ЗАВИСЯТ ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА НЕГРИТЕ , МЮСЮЛМАНИТЕ , ТУРЦИТЕ, ЛГБТ, ОБИКНОВЕНИТЕ КХХХВИ ИЛИ РОМЛЯНИТЕ :)))) ... МОЖЕМ ДА Я НАРЕЧЕМ "ДИКТАТУРА НА МАЛЦИНСТВОТО"

Много точно! Такава е целта. И е на път да бъде постигната. Ако мислещите хора останат пасивни.

пълна дебелащина . и какво ние да направим да ги достигнем ли ? или задминем ? ми това си е техния живот и страна ще правят каквото си искат . те могат и го правят ..........пишете за българия какво ние правим или какво не сме направели или неща които да постигнем или как да ги постигнем . без съсмнение можем да научим нещо от тях . но ние изобщо тръгнали сме да правим нещо за народа си??? закаквото и да е било ???

Можем да кажем "Отличен" на Дир-чето - много, много отдавна не беше изразявало подобни идеи (дава гластност). Така си е, който е ходел в Сащ се сблъсква с . . . . "Тя е изключителна с вътрешното си устройство и истинският американски дух, затова ние харесваме тази "Вътрешна Америка" повече от вътрешните Холандия, Франция или Англия. . . . " Вярно е другото . . "В Европа християнство реално вече не съществува. Затова и там вече не съществува национална идентичност. . . ." Реши Германия, да замаскира своята вина за 2-та СВ и хоп ще изграждаме Европейски човек - забравил своята Родина, семейство, език - няма как да стане. Най-вече да унищожим християнството, особенно ПРАВОСЛАВИЕТО. Не върви, няма как, природата не го позволява, начело на ЖИВОТА да са "сексуално различните" - НЕ СТАВА, природно не се получава. И тук никой не говори, че не трябва да има ЕС, не, просто съдържанието с което някой иска да "напълни" ЕС - НЕ СТАВА и ЕС - сама ще си направи харакири. Нека не забравяме един факт, колкото ида звучи "гадно": Сащ е единствената страна създадена и изградена по законите на "джунглата", или МАЙКАТА ПРИРОДА. Да, дошла е най-голямата измет от ЕС, Европа, но със своята воля и знания са победили туземците, просто са ги избили, но по-силния, по-приспособимия в ПРИРОДАТА остава . . . . . Майката Природа така е устроена. Така, че спокойно, САЩ ще намерят "верния"път, ако не, . . . .просто ше си отидат в Историята . . . значи не са те най-доброто, най-силното и други ИМПЕРИИ са си отишли . . .се лави

Вярно думаш, само една бегла вметка. Изметта на Европа е завзела Америка в името на крале, кралици, царе, идеи за свобода и религия. Ограбеното злато и до ден днешен виси във вид на полилеи и украса в определени сгради в Европа. С Европа е свършено. На ред е САЩ. Канибалите на неолиберализма ядат всичко наред, без да подбират.

САЩ изобщо не са "религиозна и богобоязлива християнска страна". Те са развъдник на секти и сатанисти. Управлявани са от масони и нацисти. Изнасят само филми с насилие и престъпност - никакъв здрав смисъл или добри нрави.

Много точен коментар!++++++! Гледайте ТВ каналите "ID xtra" и "Crime & Investigation" и ще разберете за какво става дума!

В същност всичко това е описано от Джоузеф Овертон. Т. нар. прозорец на Овертон. Най-прясното доказателство за съществуването на подобен прозорец е вчерашното изявление на Папата за предимството на мигрантите пред сигурността на мнозинствата в държавите, като при това изказването беше направено докато труповете от поредните атентати още не бяха изстинали, така да се каже. Унищожаването на паметта е едно от условията за лесно манипулируема маса, която е съгласна с всичко и гласува лесно за похитителите си, без да мисли за последствията. Не напразно опитите да бъдат премахнати български класици от учебните програми не спират. А Всичко това с любезното съдействие на НПО-та със съмнителни спонсори и още по-съмнителни цели. Неолибералната политика и поредният неуспешен еврейски експеримент за "щастливата планета" върви уверено по пътя на поредната тотална диктатура с помощта на глобализацията - нейното главно оръдие, медийната лъжлива пропаганда, цензурата и измамите на концерните, банките и борсите тя се опитва да завладее все повече държави и да пороби все повече хора. В това войнство, съвсем безскрупулно биват включвани и корумпирани правителства. Но накрая, все пак трябва да се помни от всички, че няма вечни диктатури. Това поне е доказвано многократно.

Може да са някакъв еталон за вътрешна демокрация -макар и това да е спорно. Все пак и към най гадния чернокож са доста либерални и толерантни. Но по отношение на останалият свят САЩ са абсолютно фашистка държава-Зашо? -Както старите немски нацисти и те са си нарочили един народ -виновен за всички световни злини-вместо евреи ,чети руснаци. -Цялата им медийна среда е подчинена на охулвнето на "злите' руснаци. -От малки на американчетата им се внушава за богоизбраност на тяхната нация. -Няма каквато и да е тяхна кървава намеса по света да не е оправдана с националната им сигурност. Изключително избирателно се лепят етикети на удобни и неудобни режими и държави: Ако слушаш САЩ -Ти си демократ и получаваш подкрепата им. -Ако не слушкаш САЩ ти си диктатор и всякакви опити се правят да те смачкат или директно унищожение. САЩ са родина на неофашизма

Статията е прилична, но заглавието и е грешно: Трябваше да е: Началото на края. Да, велика бепе Америка когато имаше мощна произвеждаща икономика, сърцати работещи екс европейци и морал, а неграта кротко си беряха памука подпявайки, а сегнергацията беше закон, а не нещо лошо...но ето, неграта вече искат ли искат, латиносите и те, те дори повече но вече не работят и не са тихички, само искат!

не мисля,че може да съществува държава без нация.на всеки разумен човек му е ясно, че Сащ е просто"брак по сметка"-твърде нестабилно и мимолетно образование.а, и няма как да е друго яче,защото твърде сложната амалгама от имигранти от различни народи,не може да сформира единно,еднакво мислещо ,и "вечерящо"общество.какво свързва,според Вас, араби,евреи,китайци,мексиканци,африканци,европейци, и латиноамериканци в едно-според мен гладът,но когато някой хапне повече ,а друг остане гладен ,става страшно

Нищо вярно. Споделено от приятели изкарали там над 10 г. Най-смешното в статията - вежливите амер. полицаи

Бе , тия там паметници на Ленин и...Съветската Армия нали нямат ?...? Какво рушат тогава.

важно условие е да рущищ, назависимокакво

България е по-велика страна от САЩ,Те може да имат силициева долина ние имаме долно-нанагорнище. Те може да имат пистолети законно, нашите са си незаконни и никои копче не можа да ни каже. Те спазват закони, тук ние сме си сами закони, няма съд няма прокуратура.

България е най-старата държава в Света.всяко сравнение с сащ е просто несериозно, лекомислено и наивно

Ноам Чомски : "Много държави са си присвоявали такава "изключителност" Всички са грешали." Всички твърдения за изключителност са просто претекст да се налагаш - живея в САЩ вече 20 години - хората са същите

тази статия създава cognitive dissonance у много хора

Нима това наричате демокрация.

САЩ не могат да бъдат еталон за демокрация, тъй като са възникнали и разширили в резултат на водене на завоевателни войни.От основаването си като самостоятелна държава на територията на 7 английски колонии на брега на Атлантическия океан до достигането си до бреговете на Тихия океан следват завоевателни войни свързани със изтребване на индианците и заграбване на земите им, войни с Испания и Мексико свързани също със заграбване на чужди земи.Южните щати са отнета 1/2 от тогавашната територия на Мексико, о. Порторико е заграбен от Испания, Хавайските и др. острови в Тихия океан са анексирани територии на живеещите там местни жители.

Бо Бо

В САЩ има десетки хиляди фирми лобисти. Политическият "елит" гласува това, за което му платят тези отгоре на пирамидата, тези които печатат парите. Лобистите управляват Америка, а не народа. Всичко е интереси, долари и печалби. Левите могат да крещат, да палят и да протестират. Десните - НЕ; защото за тях не важи демокрацията. Без войни по света, САЩ не могат да издържат и една година с фалшивата си икономика. В САЩ никога не са имали и никога няма на имат дух и съзнание за общност; като общ език, традиции, народни песни, обичаи и вярвания. Българите сме били езичници, станали сме християни, имали сме и имаме мюсюлмани и католици, но все още сме Българи! Защото НЕ религията е основополагаща, а народността е водеща драги Евроатлантици!

Поживей в САЩ 5-6 години и ще видиш колко са ти кухи твърденията. Свободни съчинения.

колко трябва да си кух, за да живеещ в USA = или така ти е угодно да пребиваващ безличен

Количествените натрупвания водят до качествени изменения!Ако това не ви харесва ,ето друго:"всичко тече,всичко се променя"Америка не е същата и какво ще се случи с нея/дай Боже нещо добро/,никой не знае!Надявам се светът да продължи да съществува и с луда Америка

От ден на ден става от ясно по-ясно , че нещо в САЩ не е наред. Те не са народ, те са смесица от различни хора водещи до проблеми в обществото. Започват неблагоприятни процеси и то отвътре, изчерпват се някой прийоми в тяхната политическа практика, като например че били най-великата демокрация и др. Бавно , но сигурно световната им хегемония запада. Правят войни навсякъде по света, дават акъли, тероризират държави, да не говорим, че са пладнешки обирджии, за себе си са прави, но и света се усеща че не може така да продължава вечно. Били са най, все още са най-голямата сила, но светът не е същия както вчера, времената се менят и то не в тяхна полза. Разпрострели са воени бази навсякъде по света, но идва времето когато няма да могат да ги подържат и щат не щат ще започнат да се свиват.

Едно вярно изречение няма в тази статия... още с интрото става ясно

Ще рушат, ще рушат - колко да рушат. После пак ще ги построят. Като храмовете в Русия.

Ами тука другарите упорито се мъчат да ни дебългаризират по руско-съветско-коминтерновско-путински образец! Другари! Колкото и да се съревновавате в глупостите винаги ще има някой още по глупав от вас да ви дава насоки в борбата с американският империализъм,американският долар,глобализацията,интернета и так далее...

Научния прогрес , инженерните науки и дори уникални занаятчийски умения са допринесли много за премахване на робството. Това което прави една воденица или вятърна мелница , според някои твърдения замества труда на 40 роби. Спомена за Вятърната мелница от Елин Пелин ми вдъхва оптимизъм , че някак сме били в крак с времето по един екологичен начин. Умението да се плава срещу вятъра и компаса , както и систематизирането на географските открития в карти е заместил труда на гребците. Машинната обработка на земята е намалила броя на фермерите и робите по плантациите. Научния прогрес си има и обратна страна , но това е друга тема.

Няма начин да има Деамериканизацията на Америка!

Ще посоча само една от глупостите в тази статия, а именно твърдението, че САЩ притежават една от най-стабилните световни валути. Пълна глупост! Доларът престана да бъде стабилна валута след изгубването на своето златно покритие! Освен това САЩ са най-големия световен длъжник и неговата икономика се крепи от срутване само и единствено от военната промишленост. По тази причина непрестанно разпалват военни конфликти, като не в един от тях снабдяват с оръжие и двете страни. Освен това мнението за стабилен долар се крепи единствено само от саздадените за целите на американската политика и финасираните от американското правителство "обективни" международни рейтингови институции!

Така е. Икономиката на САЩ се крепи и на изсмукването на 80 % от природните ресурси на цялата Земя - от 5% от населението на Земята. Затова са им и тия десетки войни, които водят по целия свят след Втората световна - за да се възползват от чуждите природни ресурси. А пропатандата им ги облича в блатовидни причини уж за установяване на демокрация.

На срещата в Париж! САМО Тръмп /САЩ/ , не е съгласен да се гласува , за НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ ИЗПУСКАНИ В АТМОСФЕРАТА ! ЗАЩО ?

Аз не разбирам това , което става и дали е точно така. САЩ е страна на преселници от Европа и те са недоволни от късният феодализъм в Европа , където няма робство. Не е така в Африка тогава и робството е пренесено от там. Но за 80 годино робството е премахнато в САЩ от северните щати, нещо което не е станало и за 1000 години другаде. Дали това не е един маскиран бял расизъм? Ако бяха забранили робството тогава , нямаше да има афроамериканци и тази демокрация не е наша. По вероятно е черен расизъм . Не искаме да почитаме такива хора. Белите са робовладелци. Папа Док в Хаити е нашия идеал. Или демагогия внесена от вън всичко, което миже да разруши враговете е прогресивно . Не знам дали Отнесени от вихъра е анатемосана заради някои крайни виждания , но Ред Бътлър с една цинична откровеност ( всички войни се водят за пари) сякаш открива пътя. Той не вижда победа за Юга, но е добър южняк и пробива блокадата на севера , докато е възможно и след това отива на фронта да изпие горчивата чаша, но е спечелил пари. Е някой ще каже , а зщо не продаде робите и с парите не купи машини за текстилна фабрика или пък за моливи. Ние нямахме избор , направихме каквото искаха, което ни струва големи усилия, защо ние да изпием горчивата чаша.

Тоя па...дава акъл от една държава с 300г история! :) Алооууу ,анализаторчето, само да те светна, че религията не е основополагаща са народността! Българите сме били езичници, но сме си българи! После сме станали християни - но ПАК си оставаме българи! В момента имаме и мюсюлмани, и католици и ПОЗНАЙ все още сме Българи! Духът е важен, а той е в общото съзнание за общност - общият език, традиции, народни песни, обичаи и вярвания, нещо, което в САЩ никога сте нямали и никога няма на имате!

"важни са общият език, традиции, ..." Нали точно традициите се премахват сега. Събарят се паметници на конфедерацията! Паметта за дедите е част от традициите!

"Нито Европа, нито Русия са реални демокрации. Без Америка "западните ценности" са куха фраза." ВИДЯХМЕ РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ В АМЕРИКА. 1. има 10 000 фирми-лобисти. Тоест политическият "елит" гласува това, за което му платят хората с пари. 2. Лобистите управляват Америка, не народа. Всичко е интереси, долари, печалби и т.н. 3. Народът веднъж избра "не когото трябва" и стана война срещу избрания. Всички медии и целия естъблишмънт се обедини срещу него. Това ли ви е демокрацията??!!? 4. левите могат да крещат, да палят и да протестират. Десните - НЕ! За тях не важи демокрацията. хахахаха

САЩ-държава в която робовладелците се представят за демократи и започват завоевателни войни по целия свят Колкото години съществува тази измислена държава, толкова войни е водила

гей-парадите не накърняват ничии права, но парадите със знамето на Конфедерацията са недопустими. Те са "нечувано престъпление".

Жалко , че в България има прекрасни учени , таланти които не оценяваме , а ги проваляме ! На ниво е далаверата и търгаша , живот от ден за ден , и всеки 2-ри е неграмотен . Това не е държава!

Грешите. - НЕ Ние-Всички не дооценяваме СамитеСебе-си, а 'наште' Продължават да Ни мачкат Целево ...Смряскването на което&коите - Е Ядрото на Двустъпковата .

Mutato nomine de te fabula narratur Като смениш името - за теб става дума. Ние се печем на същия огън - бавно и полека циганите стават мнозинство. България се обезбългарява. А причините са същите - глобализъм и расова дискриминация срещу белите.

Задължен ! ....ама ко 'чакате' Да направите КаквотоТрябва ?!

Нещо не разбрах - за по-често ебане без презервативи ли става дума?

Поздравления за статията! Развалата на Америка на Алексис дьо Токвил започва с края на гражданската война. Расисткият Север (расизъм срещу индианците) побеждава расисткият Юг (расизъм срещу негрите). А причините са чисто икономически - на Юг е важала само честната дума на базата на пуританизма. На Север са важели банките. Печелят банките. Днес враговете на Америка (с глашатай CNN ) налата глобализма не с либерастията, като негова пиар идеология и оплюват всеки опит за протест срещу расовата дискриминация срещу белите.

Оопс! ...налата глобализма и чрез либерастията ...

И какво добро виждаш в тази статия? Добро ли е да критикуваш сегашна Америка, че вече не повасяла паметниците на защитниците на робовладелския строй ? Какво демократично има в държавна система, която и досега държи коренното си население в резервати? И в която очевидно все още има немалко защитници на воювалите генерали, защитавали робовладелството - 20 века след като Европа се е отказала от тази система?

Как какво добро? Ако Тръмп успее, Европа ще тръгне по съшия път.... За нас най вече се отнася.

и в Русия имало соросоиди...