Трябва ли Корея да се обедини? Накратко: Не.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп зададе на своите южнокорейски партньори въпрос: "Трябва ли да се обединявате?". Те казаха "да", но правилният отговор е "не".

Обратно в новината

Коментари - Трябва ли Корея да се обедини? Накратко: Не. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Готови сме да вземем юга към севера

това не е съвсем вярно... Американците канят Сталин да се включи във войната с Япония и по стара традиция чичко Мустак се решава в последният момент, след което СССР моментално окупира северната част на Корея, докато Американците се настаняват на юг от 39-ият паралел каквато е била и договорката им. Така, че обединена корея никога не е планирано да има, а вече е и невъзможно, защото паралелите с Германия са необосновани. В единият случай все още е имало живи хора помнещи една германия, докато в момента аналогични корейци няма. Механичното събиране на народа ще е също толкова болезнено и трагично колкото механичното разделяне.

южнокорейците с тази технология да имат атомните и водородни бомби на севера и бай дончо ще сере по 6 пъти на ден от страх

тези злобари американци само бъркат, разделят и властват, за нищо друго не са способни, огин да ги гори!!!

Това го пишеш използвайки американска технология. Определено са дали и показали много повече от нас.

Чети и мисли,не бързай с първосигналните изводи.Преди година -две по една телевизия излъчиха южнокорейския сериал "Ирис".Много неща проумява човек за този регион,но най-вече,че никоя от великите сили Китай,Япония,Русия,САЩ и елитите на двете Кореи не желае това обединение.Различни са мотивите,но истината,която никой не изрича е тази -никой от изредените няма геополитически и икономически интерес от възнкването на нова огромна по площ,население и икономика държава,че и ядрена сила.

И преди съм го писал, пак ще го повторя: заплаха за СКорея, но не за народа и, а за Ким и креатурата му, е точно разликата в жизнения стандарт. Това от своя страна показва как приятелите на двете Кореи се отнасят с тях. Зверски експлоатиращите "завладените" от тях народи САЩ са създали 15-20 пъти по-добри условия за живот в ЮКорея от любящият "брат" Русия за СКорея. Така беше и при Германиите, и при Източна Европа и останалата Европа. Никога не сме случвали на освободители!

Личи си, че си от ония проценти. Голям кеф е да си под американски ботуш. В Централна Америка всички са цъфнали и вързали.

ами някои са живели 45 години под руски ботуш и установиха, че американският е някак си за предпочитане. Кой знае защо русофилията това много я дразни. най-вероятно щото те също са в руски ботуши и (продължават да) газят.

кат турят едни водородни бомби на хюндаите и кат ги насочят със самсунг шъ види бай Дончо тогаз как се плаши кучето със салам...Купертино освен да поръча памперси няма друг ход

и сетне още един таралеж в гащите (бая посъдрани напоследък) на каубоите - зер германският им е малко щото...

На краварите гащите са нови и изгладени ами вашите ватени гащи са хем скъсани хем усрани! Корея трябва да си обедини!Ким е все по луд и агресивен!Ами ако изпраска една атомна бомба в Юга? М?За това американски бърз и мощен конвенционален удар по северокорейските военни съоражения и предполагаеми скривалища на дебелосеркото и генералите му и безпощадно и бързо унищожение!

sulio@mailinator.com

Ами ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка. Ами ако Левски имаше галоши,а Ботев каска щяха да са живи и до днес. Ами ако соросоидите ги окачим на дърветата....?

тия го карат по Карадайъ май..да, да , ама.....или пък да, бе , да...))))) иначе ако се обединят и кравраите -- уент дъ хорс ту дъ ривър гаче ли ))))

Може да се обединят, ако Русия и Китай свалят режима в Пхенян, а САЩ оттеглят военното си присъствие от Корея. Но кой ще гарантира свободното и демократично развитие на Корея тогава? Може би една тристранна окупация на Корейския полуостров?

и да си вкарат автогол??? моля моля...))))

Понеже виждам, че си свръхобективен, къде развитието е по-свободно и по-демократично - в Северна или в Южна?

Никъде. Ти бил ли си там?

Това трябва да се решава от корейците (от двете страни), а не от Доналд Тръмп и САЩ. За Германия наистина бе проблем, но това не трябва да ги спира. Иначе в Германия после източногерманците си искаха ГДР-то, защото удара върху тях бе по-голям отколкото обратното, напук на изказаното тук. Западняците ги считаха за втора ръка хора. Реално останаха без работа и в съвсем нова обстановка, като тукашният преход. Особено за старите хора това бе пролем. Трябваше си време за приспособяване. Най-добре е плавният преход. Само сега политическата и кономическата среда в двете държави е много различна. Южна Корея е с двойно население спрямо Северна. Но това не може напълно да се компенсира. ГДР бе с много по-малко насаление от ФРГ. Наистина обединение е вероятно след война, но тя ще е кървава с милиони жертви и от първите заминаващи си ще е Сеул - столицата на Южна Корея.

ти само заглавието прочете, нали? сега виж в текста за ролята на САЩ и Южна Корея. после ми кажи къде се живее по-добре. еи... тази тиква на главата ви е само за семе...

тъй тъй тиквите са затова - да са в Банкя и на раменете на лизачите

Принципно е добре, да се обединят. Но няма да стане, докато Южна Корея са приятели със САЩ. През Корейската война от 50-те години на миналия век, янките избиват близо 30% от населението на Северна Корея - главно беззащитни цивилни. Това трудно се забравя и е основна пречка за обединението.

ЧЕкайте да виидм дали правилно съм разбрал: Корейците жадуват обединение за народа си, особено след падането на Стената в Германия. Те казват "Да!"- това признава и аФторът на статията, хамериканец от някакъв тинк-танк на хранилка от ЦРУ. Същият този хамериканец обаче твърдо казва "Нье!" и се мотивира с някаква шарада с риторика от Студената война. Пита се в задачката: що чини тази статия в дир.бг? За трафик ли закъсахте, що ли? А иначе по темата: обединението на двете Кореи плаши всички в региона, защото цивилната технология на Юга с военната мож на Запада ще позволят за една нощ да се създаде качествено нов мощен играч в Азия.

* "мож" да се чете "мощ", а "Запада" - "Севера".

ей, добре че са американците, да обяснят на корейците какво те искат или е добре за тях