САЩ и Китай обещаха да намалят емисиите парникови газове

САЩ и Китай си поставиха нови цели за намаляване на емисиите на парникови газове.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Китай обещаха да намалят емисиите парникови газове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бейбаТа ТюдорКа

Китай може да спази договореностие, но на САЩ не вярвам.

В отговор на вси по-засилващото се икономическо и политическо сътрудничество между Русия и Китай, Обамата и той показва голяма близост с китайците. Щяли би да спрат увеличаването на емисийте след 2-30 год. когато мнозина от обещаващите няма да се живи. Такива обещания в България дават само циганите. Ако я караме все така, след толкова време, света ще бъде заталачен от отрови и отпадъци.

Китайските войски посрещат парадно г-н Обама.Путин са го оставели да завива първата дама на Китай и да и носи чай.Имат му доверие и шлифера на Обама да почиства.

Няма нищо чиство вече на планетата, затова се разболяваме от рак и ще продължим да мрем от това.

никои не може да ти даде това,което аз мога да ти обещая....изчислено е че ще са изкопали всичките въглища и нефт и след 15 години минават на възобновяеми източници !

ЕДВА ЛИ. По-скоро ще започнат да замърсяват чужди територии. ПРИМЕР - Добиване на шистов газ в България и Румъния.

Казано по друг начин, САЩ и Китай ще увеличат дела на електроенергията, произведена чрез АЕЦ (атомна енергия) и ВЕИ (възоббновяеми източници), за сметка на енергията от фосилни горива (въглища и нефтени продукти). Предимството на подобна политика е че освен че се намаляват вредните емисии, то част от печалбата от произведената енергия си остава в държавата производител, а не както досега да отива в Арабските държави и Русия за закупуване на газ и нефт. Подобен акт би довел до сериозно преразпределение на световното богатство, а страни като Русия и Арабските ще обеднеят за сметка на Китай и САЩ и Европа. Световното политическо лоби отстъпва от нефта, като основен енергоизточник и първата стъпка за това ще е масовото навлизане на електрическите автомобили на пазара. Неслучайно Саудитска Арабия добива нефт с невиждани темпове...преди цената му на борсата да е паднала на 20-30 $/барел, което е абсолютно вероятно в следващите 5-10г.

мечтата на соросоида хахахахаххахахааа

Мечтите ги остави за комуноидите. Тук се говори за факти и абсолютни реалности.

ВЕИ нямат шанс в близките 20 години самостоятелно да покрият нуждите от електроенергия. Нужно е балансиране, което в момента се извършва с ТЕЦ-ове. Технологията на АЕЦ не позволява вариране на мощността в голям диапазон, което прави АЕЦ неизгоден за балансиране на ВЕИ централите. Така остава АЕЦ като основен източник на електроенергия. И стигаме до обогатения уран. Русия в различните години за последното десетилетие доставя между 35 и 45% от всичкия обогатен уран за всички централи по света.

Никой не казва, че ВЕИ в близките 20г самостоятелно ще покрие нуждите от електроенергия. Хората говорят за 26-28% намаление - четете какво е написано внимателно. Иначе в държави с наличието на пустинни райони с добри слънчеви ресурси може да се поспори дали ВЕИ и по-специално фотоволтаиката не е перспективна технолгия за промишлен добив.

Ами много просто-до 2025 година сащ ще е негърско гето във фалит с минимална икономика.Много ясно че ще намалят емисиите...

поредният балкански неандерталец - кругул глупак! ц-ц, е кво се чудим после че сме на това дередже, маико мила ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

друго си е да бачкаш на някой строеж на острова или в негърското гето и да си супер успешен емигрант....