Може ли Китай да измести САЩ в икономиката?

На фона на най-новата търговска битка между Китай и САЩ, повечето икономисти смятат, че Китай ще постигне икономическо върховенство в дългосрочен план.

Обратно в новината

Коментари - Може ли Китай да измести САЩ в икономиката? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли Китай да измести САЩ в икономиката? не - не може интелектуалния продукт е в САЩ образованието им е толкова силно, че ако започнат от нулата , след една година пак ще са на върха разполагат и с необходимите суровини системата им е добре оформена китайците тепърва ще се сблъскват със социални бунтове и разлика в регионите нямат шанс при едно затваряне загиват за американците проблема не съществува и затова в момента го симулират доктрината Монро с най големи предимства към момента са американците и руснаците но руснаците не могат да си оползотворат своите поради институционални проблем в щатите тези проблеми са отдавна отработени а китайците тепърва ги чакат сривове

Вервай си! Идва краят на наглоговорящите. Историята винаги се е повтаряла. Едно време и Инквизицията е крещяла "изгорете вещиците", но и тя е заминала там където и се полага. За икономически ефект се изисква "гладен" развиващ се пазар както са Китай, Индия и Югоизточна Азия. А това за интелектуалните продукти го забрави веднаж за винаги. Питай учебниците си по икономика.

Одавна го е надминал...някой знае ли какво не произвежда Китай.

някой знае ли какво произвежда САЩ? Защото аз не се сещам. Ааа, сетих се - долари...

отдавна е изместил САЩ.Според Алън Грийнспан бившият шеф на ФЕД след 10 год.на рецесия и стагнация американската икономика най после влезе в стагфлация /стагнация+ускоряваща се инфлация поради спиране на количиствените улеснения-наливане на напечатани пари в празното /,освен тома прословувият БВП на САЩ е най голям само по документи както и новите работни места които също са по документи и обхващат само позиците на половин работен ден и сезонната работа.Трайно заетите в икономиката на САЩ са 67 % от икон.активноно население,за другите никой нищо незнае и не казва,освен че статистикатаа обхваща едни 60 млн. души които получават купони за храна щот няма кво до ядат и 102 млн. които доказано нямат достъп до здравеопазване и лекар.Иначе икономиката на САЩ е 90 % деривати ,хедж фондове и балони и нищо от реалният сектор.

Китай отдавна започна да измества САЩ. Скоро напъно ще ги надбяга.

БЕЛИЯ ДОМ ОБЯВИ ВЧЕРА 1300 КИТАЙСКИ СТОКИ НА КОИТО ЩЕ БЛЪСКА ПАК НОВИ МИТА ... ДНЕС КИТАЙЦИТЕ ПЪК ПУСНАХА НОВ СПИСЪК С ОЩЕ 105 СТОКИ НА КОИТО ТЕ ЩЕ БЛЪСКАТ МИТА ... ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е КИТАЙЦИТЕ ДА СПРАТ ДА КУПУВАТ АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИЖА И ДО НОВА ГОДИНА СМЕ ФАЛИРАЛИ + КРИЗА ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ - В САЩ - НА ОПАШКА :))

Кенет този път греши и то нарочно греши и го знае. В цялата статия прозира "ами ако това, ами ако онова" и "китайците не знаят не могат и не виждат и само крадат". С такова мислене америката сама се е предала.

ако роботи произвеждат стоките, роботи ще трябва и да ги купуват... или стоките ще трябва да са безплатни....

Най - после ще построим комунизма. Мечтата на англо - саксонците. 1 МИЛИАРД население, робите, тоест роботите работят, а те на готово кльопат.

АМЕРИКА ЩЕ НАПРАВИМ 3-ТА СВЕТОВНА ЗАЕДНО С ЕС АКО ВИДИМ ЧЕ НИ ИЗПРЕВАРВАТ .... ПОГЛЕДНЕТЕ ГЕНОЦИДА СРЕЩУ СЛАВЯНИТЕ - ОТ НАЧАЛОТО НА 20-ТИ ВЕК ДОСЕГА МЕЖДУ 70 И 100 МИЛИОНА ИЗБИТИ СЛАВЯНИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ... ТОВА АКО СЕ БЕШЕ ПРЕВЪРНАЛО В НАСЕЛЕНИЕ - СЛАВЯНИТЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ 600 МИЛИОНА В ЦЯЛА ЕВРОПА - ДОМИНИРАЩА РАСА :))

Западналите фашистки наркомани дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?). 2 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

Китай "няма да стане доминираща световна сила, само защото има по-голямо население", но броят на населението може да стане решаващ фактор, когато се съчетае с всеобщо образование. Навсякъде по света се раждат еднакъв процент хора с природен интелектуален потенциал на гении. Дали ще станат гении зависи от начина на живот и образованието. При нормални условия за живот и всеобщо образование най-голям интелектуален потенциал, доминиращо положение в информационните технологии и роботиката и ще имат държавите с най-многобройно население. Ако към това се прибави и достъп до природните ресурси, тези държави ще бъдат и водещи икономики. С това се обяснява и забележителния просперитет на Китай, и борбата за природни ресурси, причина за гигантската и повсеместна конфронтация в момента между големите държави.

По тази логика индийците и африканците щяха да са номер едно. В действителност половината от тях нямат тоалетни.

роботите, та роботите! роботите, драги ми смехурковци също някой трябва да ги прави, а и съвсем не е аксиоматично, че роботите ще изместят работниците. Обществата доста ще се позамислят дали да въведат пълна роботизация, ако това означава масова безработица.

И ИНДИЯ . И ИНДИЯ ... ИНДИЯ ИЗПРЕВАРИ КИТАЙ ПО РАСТЕЖ ЗА 2 ПОРЕДНИ ГОДИНИ ... А ПРИ НАС В САЩ - САМО ЗА ДА ПРЕ-ПОСТРОИМ МОСТОВЕ И ПЪТИЩАТА СА НЕОБХОДИМИ 2 ТРИЛИОА ДОЛАРА :))

няма нужда да ги престрояват, скоро ще си имат летящи коли и няма да има нужда от пътища.

И ЛЕТЯЩИ ТИРОВЕ И ЛЕТЯЩИ ТИРОВЕ С МАМБО ЗА БЛОДОЛИКИТЕ :))

В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО -ЖЪЛТАТА РАСА ЩЕ ВЛАДЕЕ СВЕТА.

Дали ръстът на китайската икономика се състои в това че производството и наваксва "технологичното" изоставане... или на това че китайския пазар се разраства и в обозримо време няма да се насити на стоки и услуги;)

Току що прочетох по норв интернет, че Китай отговаря на американските санкции със същите такива. Увеличен е списъка на продукти на които китайците слагат 25% мито. Коли, самолети, хемически продукти, соя и още много други. Стойноста на загуба за Америка от тези мерки ще бъде на стойност 50 мил. долара. Това ще рече че това което е спечелила Америка сега изчезва. След тази новина индексите по Борсите са паднали. Заяждането с китайският Драгон никога не води към добро.

Русия ще ги измести. Само нефта да стане по $300 за варел.

Номера е в обществено-политическия строй. САЩ, демокрацията / вид капитализъм / вече се е изчерпал, всичко е изсмукано. Китай практикува най-новия строй, в управлението - комунизъм /юмрука/, в икономиката - капитализъм/ чатала /. Новият строй той прави чудесата, умните хора и на запад и на изток много отдавна са го предрекли.

Тебе некой руснак те е прелъстил и изоставил щом само за руснаци си мислиш дори когато не са споменати в темата.

Разбира се че може! Друг е върпоса кога! Всичко си има начало, възход и край и нито американците нито марсианците са имунизирани срещу този безжалостен вселенски закон. Преди 2 хиляди години Рим е бил Америката на деня...днеска всички ние знаем че в Италия освен спагети и пица, друго не може да се очаква от тях и не са фактор. Примери са всички велики цивилизации и империи от миналото, повечето от които днеска са се превърнали в гета без елементарни условия за качествен живот и не са никакъв фактор на световната сцена!

Китайското търпение и упоритост вече е предопределило какво ще стане, та затова и американците и запада пропищяват. А господина от статията още не е забелязъл, че вече няма Съветски съюз, но има Русия.

Комунистически Китай с централизирана власт, железни и спазващи се закони, и със смъртно наказание, измести неолибералните прогнили А мерикански Щати!