Wall Street Journal: Поразителен пробиотик от България

Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик, който унищожава патогенни бактерии, лекувани само със силни антибиотици.

Обратно в новината

Коментари - Wall Street Journal: Поразителен пробиотик от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Энергичный бандаж GenuTrain стабилизирует сустав, оказывает анальгетическое действие и содействует больше стремительной реабилитации и поправления подвижности колена. Ортез предуготовлен для энергичной поддержки коленного сустава, его действие проявляется во время движений. При этом создается компрессия и происходит массаж мягких тканей за счет материала анатомической вязки и интегрированной кольцевидной вставки Омега. Заказать со скидкой тут: https://bit.ly/33NnBei

Закажите кредитную карту сейчас — бесплатно доставим завтра! Выгодно приобретай кредитную карту: 50 000 ?/мес.снимайте без комиссии в любых банкоматах Получить карту: https://bit.ly/3ccGnPX Наша лучшая кредитная карта: Бесплатная доставка - Оставьте заявку на карту сегодня, и мы бесплатно доставим её уже завтра. Получить карту с выгодой https://bit.ly/3ccGnPX

https://t.me/XrumerSeo - Интернет маркетинг https://t.me/XrumerSeo - Website promotion

Абе хора много сте наивни. Вижте само колко мнения и колко шум за едно... НИЩО! То ако беше някакво чудо точно в някакъв ежедневник ли щеше да го пляснат или в специализираните чужди издания?!?! Стига сте вярвали сляпо на тия глупости и реклами!!! Всичкото това тук е просто пропагандна реклама. Пробиотика не е като антибиотик. Стига с тия тъпотии!

Как да повярвам на тази статия, като цяло лято се разказва за хора със стомашно чревни разстройства? Или нашите лекари не познават този пробиотик, или в България не се продава, или ако го има той не е с качествата на описания в статията. Може ли някой да обясни този казус?

Eto statiyata v Wall Street Journal: link Bulgarskata interpretaciya na statiyata e napravo porazitelna.

Супер новина!

БЪЛГАРИ! ЮНАЦИ!

все по често чувам израза УЖАСНО МИ ХАРЕСВА/по телевизията/.Е ЩО ЗА ИЗРАЗ!Та и тук Поразително добър.

Това определение поразителен...е меко казано неправилно!Да напишат ПРЕВЪЗХОДЕН БЪЛГАРСКИ ПРОБИОТИК.

Думата поразителен освен че поразява има значение и на правещ силно впечатление.

изобщо не е на мястото си!В първия момент се уплаших от заглавието!!!!!!

Много ефикасен е ПРОВИОТИК!!!

Ей, събитие - да напишат нещо хубаво за нас!! Дойче веле ще се гътнат по гръб

Аз

Потърсете и прочетете и за еспадрилите! Помните ли ония цървули, дето циганите ги продават за по 2 кинта чифта по пазарите и улиците? В САЩ вървят по 40-50$. Същите - made in Bulgaria, таквоз...

Одобрявам тази маркетингова статия на С... Фарма. Само дано хората не се подлъжат по нея

само, че фирмата не е с...фарма и това, което пише е абсолютната истина

Мой познат живеещ в Ню Йорк, потвърди че тав са луднали и по наши фрешове съдържащи пробиотика. Така че - потвърдено от там. Поздрави

Изписваме го повече от година.

humfry

Историята на всички пробиотици започва в България. В началото на 20-ти век д-р Стамен Григоров /създателят на ваксината против туберкулоза/ извършва изследване върху необичайното дълголетие на българите, живеещи в планинските райони. По време на това изследване открива и бактерията L. Bulgaricus, която е истинската причина за съществуването на естествено кисело мляко. През 1912 Ню Йорк Таймс пише статия за откритието, в която се споменава за 126-годишната баба Василка и нейния 101-годишен син. В тези български планински общности е имало над 3000 столетници при население от 3 милиона, което е 6 пъти повече от столетниците на глава от населението в САЩ днес. Всички тези столетници са извършвали дейности, които е нямало да бъдат възложени на 65-годишни другаде. Както надявам се сами разбирате, на българина му е нужно единствено да консумира естествено и истинско кисело мляко, което за съжаление аз не съм срещал в магазинната мрежа.

ivo10

Още им напиши като информация защото тук е тотален дебилизъм и нихилизъм. Все пак българи.

Дали ни вземате за балъци. На американските доходи за 30 броя 40 долара, за българските 300-500 ,лв. заплата 30 броя 45 лв. Каква ефтениия. Пийте си ги. Ние ще мрем. Такава ни е орисията.

Половината коментари съдържат "СПАМ".Махам се от тук.

Значи излиза че статията нарочно е написана неграмотно да внася заблуждение, браво на дира.

ivo10

Най-успешните български достижения винаги се продават в чужбина защото сборище от тъпанари не могат да го оценят, а камо ли да го купят. Форума е доказателство за това.

"пробиотик, който унищожава патогенни бактерии, лекувани само със силни антибиотици" - пълен хаос, бактериите ли са лекувани или болния и каква е функцията на пробиотика ??? Силния антибиотик унищожава бактериите , а пробиотикът какво прави ??? пак ли ги унищожава, доколкото знам предназначението на пробиотика е да възстановява флората (полезните бактерии) в организма.

ivo10

Пробиотика възстановява нормалната чревна микрофлора на базата на високия брой полезни бактери и по-високата им конкурентоспособност. Другото средство за борба на полезните бактерии е промяната на някои параметри на средата или по-скоро възстановяването им, с което средата става неблагоприятна за патогенните бактерии. Има и още точки за обяснение, но няма смисъл.

Патогенните са грам-отрицателни и виреят в кисела/по-кисела среда. Внасянето на грам-положителни бактерии променя рН-то на средата и прави невъзможно да се продължи цикъла на размножаване на грам-отрицателните бактерии. Има и още фактори...

Браво wise, единственият смислен коментар. Всичко друго е бла бла.

Изписах го на доста пациенти... нищо особено.

Е защо го изписа тогава ?

Лицензирано е!Рекламата голяма.Мисля,че по скоро на пациенти им е скъпо и затова се изказват така...за да остана с впечатлението,че не им действа.Пият го 16 дни и...недоволни.

въпрос.

ivo10

Морският вълк е пълен тъпанар. Вземи прочети какво е дал на света българина и няма да правиш такива олигофренични изказвания.

ivo10

Морският вълк е неспасяем тъпанар. Вземи прочети какво е дал на света българина и няма да правиш такива олигофренични изказвания.

Изписах го на доста пациенти...Нищо особено.

ПЛАТЕН МАРКЕТИНГ! Истината - яжте домашно кисело мляко!

Навремето имах контакт с един човек който работеше в научен институт и беше разработил някои неща на база LB. Та от него помня: "млякото дето една баба го заквасва на село е 100 пъти по-добро от това дето ти продават".

За това се пише от една година, ако не и повече... Но дали е истина?....

ето връзка до оригиналната статия: link Както обикновено, БГ-та статия е чиста лъжа. Екстракт съдържащ въпросния пробиотик се продава от БГ фирма, но бактероцидното му действие е 'открито' от изследовател от харвард, който е получил финансиране от тази фирма. Това е конфликт на интереси и в научните среди се гледа скептично на такива изследвания. Както и да е, ефектите са 'наблюдавани' в лабораторни епруветки. Специалисти от областта обаче считат, че данните с GLB44 не са дори близко до доказателство, че препаратът е ефективен в хора (Както пише в статията). За сега цялата история има чисто комерсиално-журналистична, но не и фармакологична стойност.

Доколкото разбирам от "ботаника", кокичето е полско растение, което, за разлика от краставицата, не съдържа 98% вода, а много полезни за фармацията в-ва. Навремето талантливи бълг. учени химици и фармацевти използваха субстанции от кокичета и създадоха т.н. гама глобулин за борба с рака и лъчевата болест (вид рак). По късно това лекарство бе наречено нивалин и лекува редица тежки болести - най-вече левкемия и МС. Учудващ е, обаче, фактът, че този т.н. проВиотик е създаден в САЩ, а не у нас, което ни напомня, че напълно сме се продали на "новите" си господари! Преди имахме цветуща фармацевтична промишленост, която с лека ръка затрихме, за да купуваме "български" лекарства, произведени в чужбина, на баснословни цени! Е, те на това се казва демокрация по империалистически!

цветуща по плакатите. За това ли все се търсеха вносни лекарства, понеже от нашите сто сямо под 10 действаха с нужната ефикасност? Спирайте с лъжите за великите достижения на социализма, защото ако бяха така велики, щяхме да сме свидетели на две неща най-малкото: 1. Сцоиализлът няма ше да почине и да бъде наречен от Живков лично недоносче 2. Лекарствата от социалистическата фармация щяха да са хит на световния пазар, но вместо това те просто намалиха и спряха производство, защото по-ефикасни средства заеха бързо пазара. Изключенията са само няколко! Всичко, което си писал, е чиста лъжа, че не те е и срам. Или си луд, който не съзнава какво пише. Да не говорим, че соц. фармацията копираше неудачно западни лекарства. Даже и копирането не можеха завалиите бездарни.

е вярно, а ти си май на 14 годинки и нищо не знаеш за фантастични достижения на българска фармакология и ветеринария. Отначало всички лекарства бяха опробирани върху животни и след това върху хора. Някои от лекарствата стават много известни из целият свят. Не знам защо българчета не знаят за български постижения и се гордеят с тъпизмите си.

на кокичето са познати по нашите земи много преди по тях да има развита каквато и да е фармацевтична промишленост. С кокичето е лекуван дори детски паралич.

Има много български фирми, които работят отлично. Само дето навика е да се отрича всичко. И да няма съответната подкрепа и реклама. Тази бактерия си е растителна. Като закваска не става (слава богу). Освен това остава много работа за да се направи технологично ефективна. Не знам дали е минала пълно клинично изпитание, звучи малко фантастично че убива толкова патогени, но да не стане че да се продава само в Америка, както щама на българското киселото мляко в Япония. Ако искат да има успех да вдигнат цената в щатите.

Прочетох статията в англоезичното издание, но там такива високопарни думи не са използвани. Статията е по-обширна и не е написана специално за супер-дупер бактерията. Със здраве !