Двама немци платиха €875 репарации на Гърция

Двама германски туристи в гръцкия град Нафплион платиха 875 евро като част от военните репарации за Гърция от Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Двама немци платиха €875 репарации на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината за шикалкаването на Германия по въпроса на репарациите през последните 60 години, от хумористично предаване на немския канал ZDF (уви, само за знаещите немски и гръцки) търсете в ютуб: Die Anstalt - Griechenland (31.03.2015)

А сега да видим кой-кого ще надделее в обвиненията !

ТАЗИ ДОСТОВЕРНА АГЕНЦИЯ МАКФАКС ДЕТО Е НАПИСАЛА НОВИНАТА НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ ФИРОМ?

То освен че дават обезщетение на близките на убитите, престъпниците обикновенно лежат и в затвора. Тия двамата са решили да носят споделено вината, дали са своята част от финансовото обезщетение, да влязат и за по два месеца в гръцки затвор.

На нас руснаците колко трябва да заплтят за избиването на цялата образована класа ,терора,лагерите и разграбването на страната,изолацията и насилственото налагане на калпавите им стоки и технологи и мислене и морал. Ако вземем за база ,приблизителното равенство с гърците като изходна позиция преди руската окупация,то би следвало да имаме бвп към 250 милирда долара,а пък ние вследствие руската окупация имаме бвп само 50 милиарда. 45 години по 200 милиарда загуба е 9 трилона долара от руската окупация. Хайде патриотите малко да се размърдат да ги потърсят от блядовете.

Та колко образовани човека са убили руснаците в България? Какъв терор и кои лагери са направили руснаците в България. Ти кол;ко пъти и клъде си воювал срещу БКП? Или на манифестациите носеше най-големия портрет на Тодор Живков? Разграбването на страната започна след 1990 г, когато се откъснахме от руснаците. Не можеш да наречеш руските стоки калпави. Те не са луксозни, ориентирани са към потребители с по-ниски доходи. Но са с много висока надеждност. И днес можеш да видиш в България руски автомобили, хладилници, телевизори и т.н. и всички те са на повече от 30 години и са поддържани от самоуки "майстори". Аз лично имам фотоапарат зенит ТТЛ и няколко доста по-нови канона, но качеството на снимките на зенита е най-добро. Що се отнася до Гърция - до 1990 г. ние бяхме пред тях.

Горкого селяндурче.По законите,-като губеща страна във войната,-СССР и нейните съюзници ИМАТ ПРАВО на репарации от България!И до сега!

Гърците от лежане правят 250 милирда годишно , пък българите влязоха в 21 век с малоумните натрапени с оръжие руски технологии , остряли преди 50 години без нито една конкурентна стока и логично с бачкане правят само 50 милирда годишно. Блядовете съсипахте 4 поколения , не се бъркайте тук виждате какво ви чака ,ако продължавате, щсъюзниците ни ще ви пратят в пещерния век в който ни натресохте .

Имаш ли документ,че ни си бил съюзник на Хитлер?Чудесно.Хамерите са бомбалдираха София,руснаците ще искат РЕПАРАЦИИ.А следващ път пак се наври при ГУБЕЩИ ФАШИСТИ,-блядове и тиквата ти ще вземат!

3-4 трилиона! 1 трилион разлика! Тези трябва да им се спре водката окончателно.

Абе когато се наложи, точно ще дадат сметката. Не бой се! Я да видим тук окололо вас какво има, а да, народ идиоти и Боко. Нещо искате ли или ай, после?

Имали бол пари-дали-будали

Според мен това е платена акция на гръцките тутманици. На село на това му викаме да чакаш от умрял писмо

Тия двамата да дойдат и платят репарации за вредата нанесена на България от Фердинант и наследниците му. Няма да минат метър само с 800 евро

За Фердинант трябва да плати Австо-Унгария

А кога ще поискаме репарации за паразитизма на еврейските корпорациите върху българите.От ротшилд чиито щит стои зад българското лъвче нагерба .От Сорос за катастрофата през 1996 и от всичките боклуци до днес които са на държавната софра.До един ще Ви пипнем ще плащате за всичко до последната стотинка Вие Вашите деца ,Внуци И правнуци

А руснаците кога ще платят милиардите репарации на месното население за окупираните от тях: - Сибир? На Хантите, на Ненците, на Саамите? (местното население на Сибир) - на Япония за окупирания от Сталин японски полуостров Сахалин? - на чеченците? Русия като иска независимост за руснаците в Украйна, защо не дава независимост на чеченците в Кавказ?

Pesh0

Като на нас ми платят турците . Или американците върнат земите на индианците :)

sps_hrsf@abv.bg

бъркаш! индианците са длъжници!!!!!! Оставили са ги живи, на американска територия, у резерват.....трее плащат наем. Вече са у дългове до гуша. милиарди евро на ден. Как я мислиш ти. А повдигнат въпръкъ - клъц жлавата. Не, чукай ИД праеше така.... ъъъъ.... бум застрелян у гръкляна.

аз предлагам да си поискаме репарации от Турция за 500 години робство ... по 50 евро на човек на година ... 7 млн50500 = 175 милиарда евро ... понеже са ни съседи ... лихви няма да им искаме :)

А кога ще видим двама гръцки пенсионера да платят по 1500 евро репарации за окупацията на Българска Егейска Македония и Българските градове Драма, Серес, Кавала, Дедеагач? Точно никога! Много по-вероятно е калинките да създадат цивилизация и да полетят в космоса, от колкото грък да си плати сметката!

а ние ще поискаме ли от Русия 12-13 бимблиона евро обезщетение за гадния им комунизъм? все още на власт?

младоци вижте чичко гугъл и тогава коментирайте.БГ изплаща на гърция репарации в размер на 45 милиона долара ама от ония скъпите

Аз гърците не ги мисля: те са създали политиката и демокрацията, та за тях е детска игра да 'прекарат' европейците да платят! :))) Само не ми харесва, че като данъкоплатец в ЕС и мои пари ще се ползват за тези плащания... Както е тръгнало, и данъците на децата ми като пораснат и т.н.

То не е ли същото с нашите гласоподаватели от малцинствата. Никаква разлика!

Принципно е същото, само че аз не съм данъкоплатец в България, не смятам да се меся в разпрделяне на пари в чужд портфейл :)))

НАЙ-СМЕЛИЯ ОТ СМЕЛИТЕ ПРАСЬОЦИ ИЛИ ТОЙ ГО Е СТРАХ И ЗА ТВА ЦУНКА РЪКАТА НА ЕРДУГАН И НА БОБАМА ОТ САЩ?

Мнооого смешно. фашистите да си платят - и пак да се смеят.

Немците на опашка в Гърция и всеки да си плати по 875 евро.

А евреите кога ще ни кихнат някое евро, че сме спасили 50 хиляди от тях?

Не им напомняй, че те избомбиха един от спасителите си, сиреч шведа граф Фолке Бернадот, в момента в който решиха че не им отърва като посредник.

И маляките са се вързали на този майтап и прибрали парите....

Изявлението на гърците за репарации 60 години след ВТВ е толкова груба селска проява, че няма аналог. С това изявление те сгромолясват всички усилия за заличаване на тежките следи от ВТВ и поставят нова вражда между народите от двете страни на фронтовата линия. Това изявление е и нещо друго! То издава просташкия начин на мислене на управляващата върхушка в Гърция, която не може да печели пари, да спести шари, да осигури управление, с което да се запази в някаква степен стандарта на живот в Гърция. Гърция е една фалирала и сгромолясана държава, а в това няма нищо хубаво дори и за нас.

никой повече не трябва да казва , че германците нямат чуство за хумор.

Абе, много немци познавам и ми се струва, ме може да е и от промит мозък.

А Перхидроления павиан и Мая сърбежната защо се ослушват,нали много им е жал за гръцките дрогаре! На приказки го докарват,ама като се стигне до техния джоб се ослушват като прасе в теменужки! Нека да извадят по 1700 лева репарации и да дадат на първия гладен грък!

Къмто лятоска и аз смятам да отида в някоя гръцка таверна и да платя някакви репарации :)

С голямо съжаление ще плащам и аз на гърците репарации.Виновен съм-плащам.Ама моята вина е по-голяма!

Идиоти !!!!

Другата седмица ще ходя на риба на Кавала. Мисля да се отбия там в общината и да дам 20 евра защото имат хуманитарна криза.

Срещат се и празноглави германци,какво да се прави.

Грешиш!!!-Срещат се и нормални германци, но много рядко-повечето са си зомбирани идиоти.но който не е живял сред тях няма да ме разбере.Всички дето не ги познават ги мислят за голяма работа.

в много отношения се мислят за голяма работа, а са по зле и от нас. Имал съм случки да си говоря с германсик инженери и накрая от срам бягат да не признават че са зле.

Много тънък бъзик за Ципурата и Гърците. Вече открито хората започнаха да им се присмиват.

Всъщност българската армия е администрирала окупирана Гърция, и им е строила пътища и училища; няма ли и от нас да поискат репарации!

То ние сме им дължали, но са взели като обещетение част от от завладяна/върната тогава от нас територия Македония. Така че ако искат репарации, след връщането на територия.

Рушняците има до плащат за репарации за окупацията на Китайски територии,Японски острови,Балтийски,Германски,Източноевропейски,.....

Имали бол пари дали!!

такъва глупост и никой не би я направил, и защо?

И България доскоро им плащаше на гърците затова, че сани взели Македония и Тракия !

3-4 трилиона евро били щетите, нанесени в годините на Втората Световна война на Русия. Ами за комунистическият режим в Русия, който нанесе на планетата щети от 3000-4000 евро (150-200 милиона са самоожертвите), Русия, като наследница на СССР, кога ще ги плати! То руското нахалство май няма граници!)

3000-4000 евро само? че ще ги платят бе, няма проблем!

Вие в Руското посолство май сте скарани с числата! Милионите ги имате за единици! Мъ ние владеем арифметиката още от 1-ви клас!

првокация на Путин за разбиване на ЕС или инсценровка на гърците за изнудване на Германия

Браво! Съвестни хора.

Е не са съвесни а глупави ,ама то май вече е едно и също.

Ние да не плащаме пак на някой репарации,че сме толкова бедни?!

Ния ги платихме ,2два милиона напуснали дъжавата разрушена икономика изритани от традиционни пазари и тн ама какво да се прави загубихме студената война.победителите пишат правилата.

това не пречи пак да платим на гърците

много са закъснели тези германци. винето плати 10 000 000 000 репарации на нато, вие за 800 евро.

Предлагам на Ципрас да сложи на всеки германски турист такса репарации, а защо не на всички туристи, като за коледа и великден тези репарации да са с надценка.

loyola

Хич да не се чудите ! Германия продължава да плаща репарации на Израел, а когато почне да се ослушва, от Холивуд пускат някой филм от сорта на "списъкът на Шиндлер" или в краен случай "умрай трудно" и вноските се подновяват ...

Нали бяха в съюз Германия и Русия като нападнаха Полша.Поляците искат 6 БИЛИОНА.А на нас без да ни питат като ни натресоха КОМУНИЗМА няма ли да дават нещо.Леле през нас колко минаваха на изток и на запад и на север и на юг а па колко са ни държали по малко да ни дават що пари ще съберем не само за Узо.

Ама пък поляците не щат да плащат на Чехословакия която си поделиха с Хитлер...

Много интересно ще стане ако Русия си поиска репарациите за окупирането от Полша на части от Белорусия и Украйна от 1918 до 1939 г!Припомням ,че по време на гражданската война в Русия през 1918 г.Полша напада Русия/в гръб,така да се каже/ и окупира чисто руски територии до 1939г.!

браво! Много идейно!!!! ))))))

...за вредите нанесени от кръстоносците през 1204 година.

Плащайте, плащайте, че то лесно ли се изхранва ненаситен византийски търбух??!!! Голям смях сигурно е паднал в Сиризата, че на света има някой, който им се е вързал за репарациите.

Tова Германия се напълни с хомосексуалисти и дупедавци.

евроатлантически ценности, какво да правиш! И при нас ги налагат. Скоро ако си циганин-гей, ще си направо за парламента. без избори!

100% точно.

2 ЕМО решили да платят от своите спестявания, за да може двама гърци да облажат заедно с третата си пенсия и да чупят чинии по тсаверните. И в Германия е пълно с ЕМО и да не забравяме, че от Германия е произлязъл Карл Маркс- така че емоционално малтретирани олигофрени е имало, има и ще има. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ГЪРЦИЯ НЕ ИСКА ОТ ИТАЛИЯ РЕПАРАЦИИ ЗА ОКУПАЦИЯТА? Долните популисти от Атина са за директно изхвърляне от еврозоната,което е мечта на турците, американците, англичаните и руснаците, и мъничко справедливост за мизериите,които са ни правили гърците през вековете. Тия помияри ще се задавят от алчност, но няма да спрат да саботират цялата политика на ЕС, защото от политическа коректност в ЕС не са останали мъже на място, а комплексари с пасивна нравственост.

италия изплаща на гърция репарации в размер на 125 милиона долара с лихвите над 200 милиона от скъпите

куко и пипи.репарации искали.ами русия за избиването на 6000 офицери от полската армия,интелектуалци в катин?а?

ще плати. когато американците платят заплати на негрите от памуковите плантации или аренда на индианците за прериите. да не говорим за вредните от одеялата с едра шарка, агент Ориндж във Виетнам или пък радиоактивното замърсяване в Хирошима и Нагасаки

Индианците са на далавера сега! Не плащат данъци, имат паспорти на Канада и САЩ !!!

А Полша на Русия ,кога ще плати за 120000 красноармейци убити в концлагери? Или те са unterman?

Какво ??? Полша да плаща на Русия??? А за Катин да си платят куршумите не искаш ли???

Избитите в Катин са 15 000 полски офицери. Аналогично в Полша малко преди това са избити 65 000 руски военнопленници. Това е история - няма как да я скриеш.

полша е нападнала русия и е взела 65 000 военнопленници ? стига бе ! недумай !!

А кога Гърция ще изплати обезщетения на наследниците на ослепените македонски воини на македонския цар Самуил? Оттогава до сега са минали 1000 години и лихвите са ужасяващо голями!

Кой македонец?Моля?