130 евро годишно магистрална такса в Германия

Парламентът на Германия одобри въвеждането на магистрална такса от 130 евро годишно от 2016 година, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - 130 евро годишно магистрална такса в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой вярва на тази лъжа? Таксите им са включени в горивото. Който е живял там като мене знае. Не виждате ли къде се крие разковничето? А пари за Гърция? По кой начин? Ето по този. Пак ние ще ги хрантутиме данъкоплатците.

Малко ми е сложно да си представя как някой "хрантути данъкоплатец". Това последното изречение какво всъщност казва??

Стига глупости, бе. Не четеш ли, че с тези такси ще събират само 500 милиона годишно. А на Гърция ѝ трябват 15 милиарда годишно.

Виждате ли колко зле става в Германия? Ама тъй то като прилагат санкций срещу братушките.

val55

Германците си гледат интереса, и е напълно нормално за тях, че който ползва трябва да си плаща. Отделен е въпроса, кой колко взема и къде, а това тях не ги интересува. Тях ги интересува само техният стандарт, и съответните такси спрямо техните заплати, така де стандарт. При нас е дай добре да се премахне въобще данъка, и се увеличи цената на винетката, както на годишната така на дневната, седмичната и месечната. Ние читави магистрали нямаме, а някой искат да се плаща на километър, което при нас е неприложимо, все още. Цената на винетката да зависи от тонажа на превозното средство, и за какво се използва. Това е моето виждане за момента, а когато пътищата ни се изравнят с тези на развитите страни може да се приеме и нещо друго..... Добре е да се премине на електронни винетки, технически преглед, ГО, а защо не и каско, но с еднакъв стикер за всички коли. Тези стикери са със чип за безжичен контрол, и се залепват само веднъж на предното стъкло, а след това само се плаща без да се залепват нови стикери. Същото да важи, и за номерата на МПС, които са регистрирани в страната ни. Определено ползите, ще бъдът за всички, както и за държавата. Контрола, ще се осъществява напълно автоматизирано във всяко едно отношение било то стационарно или мобилно. Заплащането може да се извършва във всяка една бензиностанция, ЗД, поща, Интернет и с GSM, както се плаща за паркинг независимо дали е винетка, ГО или Каско. Единствено плащането на ГТП се извършва в орторизираните пункотове за тази цел. Плащането може да се извършва в реално време за водачите, и то за такъв срок който им е необходим според закона и правилата на ЗД в държвата ни........

Да направят тогава тоалетните по магистралите безплатни, а тези които са безплатни - чисти! Да променят закона си за чужденците щото скоро могат да се появят Турски вилаети.

Ами това трябва да се въведе и тук. Ясно е, че парите за поддръжка на магистралите не стигат - ето и оня ден излезе новина за пребилото се момиче на магистралата от Варна. Тази такса ще допринесе за качествено поддържане на магистралите и за изграждане на така желания магистрален пръстен. А и ние не трябва в никакъв случай да изоставаме от Европа - трябва да се докажем като достоен партньор, изповядваш евроатлантическите ценности, както и това, че сме скъсали завинаги с рашистански Путлеристан

В България има винетка! В края на януари обявиха , че са продадени винетки на стойност 150 милиона лева!!! Като прибавиш към тях и течи от транзитно преминаващите ежедневно тирове прецени каква сума се получава годишно и къде отива тя ?

В САЩ.

рИхорматоре, такса да се въведе, но не да отива в джоба на управляващата олигархия, а да отива по предназначение- да прави и поправя пътища! И вие рИформаторите сте в кюпа на олигархията, ама не ще да го признаете, олигархинята Куневица и слугата и Радан гонят евроатлантическите ценности за опашката! ;)

130 евро магистрална такса за немците, но приспаднати от данька за превозното средство.... Това се изпуска от доста от коментиращите. А данька МПС в Германия е солен.... т.е.... Това се прави само за чужденците, преминаващи по немските магистрали. Ще има и седмични и месечни такси, трьгващи от 5 евро.... Вьв родната Бьлгария е доста по-зле-плащаш един пьт даньк МПС, втори пьт винетка, и караш смело по дупките и трошиш колата.

Германците плашат ама имат пътища, а българинът продължава да се носи по пътищата на Тодор Живков от 70-те години с дупки и станали най опасните в света, въпреки, че плаща и един куп задължения прибирани от олигархията за джоба си. Сега управляващият олигарх бат Боко се специализира да строи магистрали, които след седмица са цели в дупки или пропадат.

Така е да те управлява олигархия! Разликата между Германия и България е огромна и в това, че Германия няма и не допуска олигархия ,има силно работеща правова държава, докато българинът е потънал до уши в олигархия, която краде и прибира обществения продукт за джоба си, а той не знае как да я прогони, лапа мухи!

Данъкът в Германия не е "солен" поне за бензинови автомобили. По надолу съм писал - моят данък е 66 евро годишно. Имам колежка с 20 евро данък на година. Имаш ли въобще напредставакак се определя данък на автомобил в Германия? Вчемат се предвид кубатурата и вредните емисии , които се отделят. Ча бензинови коли на всеки 100см3 - 2 евро, за дизелови за всеки 100см3 9,5 евро. Има норма за вредните емисии- от тази година е 95 гр на километър(преди това беше 110 гр на километър). Всеки грам над нормата - още две евро.Данъкът си остава един и същвсякагодина , независимо колко остарява коата.

Какво е за германецът при 1800 евро минимална заплата и 3400 средна? Нищо, 12 евро на месец. Да му мисли българинът, със 300 евро средна заплата и най скъпите винетки в света. Питайте управляващата олигархична двойка ЦБ и ББ що е така, море, не мислите за народа си и само за своят джоб?!

пак глупости на търкалета дедо Пръцо. В Германия минимална заплата няма. Има минимално заплащане на час и от въведено от тази година и то е 8.50 евро/час. При пълна работна седмица това са ПРЕДИ данъци 1500 евро от които на 6-та група и след осигуровки ти остават около 900-1100 евро. От тях поне 400-500 даваш за квартира и коло 300 за храна. Т.е. 800 евро на месец. (говоря за сам човек). Па тръгна да ни пробутваш врени ле кипели. 3400 евро няма дори постдокторант, а те определено са НАД средната заплата. средната заплата е 2054 евро - проверяеми данни за 2013-Q2. Е много мразя да се лъже на поразия за да си проправим пропагандата. И мене не ме кефи Боко, но няма да тръгна да лъжа като ДЪРТ КОМУНИСТ само и само за да си докажа тезата. Да да да.... знам... ти не си комунист... ти само им служиш и ползваш техниките...

Гледа бай ганьо Германия през балканските си балкански си скъсани дисаги и потури! Аз говоря за бруто бе Ганя! 900-1100 евро получаваш само гЪзарбайтерите като теб муньо, неквалифициран най ниско платен труд на черно, ама им треперят гащите непрекъснато, защото ако ги открият отива и фирмата и гЪзарбатера на кино! 8,50 бе политическо решение на меркелското коалиционно споразумение с оня педерас, ама никъде не се спазва, защото германската икономика сега е най-мощната в света, редовна минимална почасова заплата е 12 евро за неквалифициран труд. Посдокторантите не получават средна заплата, а 2800 евро бруто, ама на теб-чужденеца със съмнителна диплома от България няма да ти я дадат никога!Като станеш докторант получаваш 3500-3800 , даже средната заплата в Германии бруто достигна 3800. гЪзарбатерите от балканската периферия на Европа , особено от мутренски произход като теб, в Германия никой не ги пазари за нищо, остава им само да вият съзерцателно на мууууууууууууу, плюят имитират лъжат манипулират! ;)

Тези немци нешо май се отварят, а? Я Лилето ВЕДНАГА да подготви там наредба ли ще е, законопроект ли ще е, за автомагистралите такса 280 евро. За Южната дъга - 80 евро вход и 30 евро изход!

Айнцу, цвайцу, драйцу....ДРЪН!

Няма пари и швабите се чудят откъде да ги измъкнат. Честито.

А в България плащаш данък и винетка и караш през дупки. Това , което плащаме относително спрамо доходите е повече от това, което ще плащат германците.

130 евро годишно магистрална такса в Германия. Значи свинята трябва да наложи на нашите "магистрали"поне 200 евро такса на километър

Винаги са били,са и ще бъдат нацисти.

Тъп си и винаги ще си останеш тъп.

Аз съм в Германия, колата ми е с немска регистрация, данъкът ми е 66 евро годишно и как ще ме компенсират с намален данък , като таксата е двойно по-голяма от данъка? Лично за мен това се прави за да се пререгистрират всички коли на "временно пребиваващи" в Германия от целия Източен блок( пълно е с коли от Полша, Сърбия, Хърватска, България, Словакия, Чехия,Румъния,Унгария). Като ги преригистрират и започнат да плащат данък и застраховка в Германия - ще преосмислят тази таса за магистралите.

130 Teuro са около 1/3 от данъка, който плащам. Дори само да се намали броят н а досадните холандци и французи предпочитащи в момента немските магистрали, пак ще е от полза.

Холандия и Белгия не таксуват за пътища, така че не е честно спрямо тях-с право се оплакват. Таксата не е само магистрална а и за всички бързи междуградски пътища между другото! По-добрият вариант беше да натиснат за премахване на транзитните такси другите държави. Така се стимулират всички да слагат и вдигат таксички до небесата..

няма пари за екмек,те за път ще ми искат

По някакви документи във връзка с поражението на Германия във ВСВ. От сега нататък - не знам как и защо, но не виждам причина у нас Боци да ни обясни, че трябва да плащаме и ние по толкова! Той е най-големият специалист по таксите- най-вече пътните, и паркинг!

130 евро! Ми то е поевтино, отколкото да паркираш в синята зона в София! Там плащаш и посиняваш! А в Германия, половин средна българска пенсия, муха те ухапала от тизи дето не хапят, а само кацат да обядват на екскремента!

еврото още ще падне ...локомотивът изпуска май пара...

това се говори от 3 години тази такса. Слагат я за чужденците и намаляват с 130 данъка на колите в Германия. Защото до сега всеки си минава както си иска с тировете, а германците плащат за пътищата.

ТИРОВЕТЕ СИ ПЛАЩАТ ОТДАВНА ТОЛ ТАКСА . ЩЕ ПЛАЩАТ ЛЕКИТЕ КОЛИ .

Това е за леките коли.Тировете отдавна плащат "maut" около 0,15 евро/км

Някои се надяват, но нема как, локомотива е на електричество! А парата е от кафеварката на машиниста!

У нас ще ни пробутат 0.10 ст. но километър като НАЙ БОГАТИТЕ в Европа! Германеца за 4 часа работа си плаща годишната винетка!

Че това много ли е, бре? Нали за 400 км до Варна по 0,10 ст ще платиш само 40 стотинки! И още 40 за връщане - няма и един лев. Голям праз!

Плюс от мене за майтапа! Но иначе смятам че колегата е имал предвид 0.1 лв на км- т.е. 10 ст на км

Щом и немците въведоха такси за магистралите ... Европа отива на зле ... Но как искат да заобиколят европейските изисквания - с тарикатлъци, докато примерно боко-тъпото иска да изпълни всички изисквания на Европа, независимо, че това ЗАТРИВА и ИЗСЕЛВА българите от родната им България! Че и се гордее, че изпълнил всичко каквото искали Вашингтон и Брюксел ?!?!

Тъпа е майка ти, че те е родила такъв глупак!

Какво си се вкиснал, не ви ли плащат достатъчно в НПО-то?

тъпун банкянски - д-р ко ши риче - лекар или Доктор на науките (маркучеви), не че не си куха пръчка селска и не може да кажеш, че си лекар (бая поизлекува в Орландовци вече) ....))))

130 евро такса и махат 130 евро от данъка на колата. това странно как са го пропуснали в статията. Така няма само германците да плащат за пътищата си дето цяла европа ползва. незнам как ти хрумна в тъпата картуна че Европа отивала на зле....

Какво се оказва,че в Европа ,примерно в Германия германците не плащат магистрални такси,в Австрия австрииците не плащат магистрални такси и т.н...,а само чужденците!!! До,като тук искат да въведат магистрални такси за всички!!! Да не говорим,че и тя ще е супер скъпа за нашите мизерни заплатки!!!! В Германия,ако плащаш магистрална такса ще ти приспадат данъка на колата,а тук нищо не ти се приспада,само скубане и дране!!!!

Kaто сме се оставили да ни управляват престъпници ще е така.

Глупости. В Австрия плащат всички.

такси за магистрали.

А ние робското племе наречено българи плащаме за дупите и си трошим колите и главите...но така ни се пада...като сме тъпи и страхливи!!!

Поради ниските цени на винетки, данъци, горива и автомоли N-та употреба, в България се навъдиха абсолютни кретени по пътищата!

Тоя пък...

ABSOLYUTNO SI PRAV!

Нормално е да въведат такса все пак 5 евро за 10 дни не са много в Австрия е 8 евро за същия период а колко голяма е Австрия и колко Германия. Във Франция е доста скъпа магистралата затова пък имат добри национални пътища където не се плаща.

това са някакви символични суми ... полша белгия са 800 км .. за 5 евро

Pesh0

В която и държава да отидеш , плащаш винетка .... дори за българските дупки. До сега само в германия , карахме айляк. Прави са хората . и таксата е малка , ако сметна за 130 евро , колко километра магистрали ще ползвам в германия и колко тук да 30 евровата им винетка .

Не е вярно, в Холандия, Белгия и Люксембург са безплатни магистралите.

Pesh0

И в трите не съм бил . Ама от където съм минавал през европа , си има ежедневни винетки , ако минаваш . и като при нас . Защо не обърните внимание , че за германците си остава БЕЗПЛАТНО ?

кожодерска франция случайно не е спомената

И какво, да не е много ?? Все едно годишната винетка в България да е 30лева, ама не !!

5 евро на седмица а не 10 цента на км... замислете се...

Как точно 130 / 52 и получи 5 на седмица?

За каква магистрала-земна или въздушна?

Справедливо е да има такса, но тази май е най-високата в Европа!

Да, но и аутобаните са най-много.

Не е. 5 Евро за 10 дни - къде е по-ниска?