Българите избират университети в UK, Холандия и Германия

Великобритания все още е най-предпочитана за обучение от българските кандидат-студенти, но Холандия и Германия вече не й отстъпват по интерес.

Обратно в новината

Коментари - Българите избират университети в UK, Холандия и Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко рече и отсече: В България е останал само кофти материал. Точно и ясно. В предвид жизненият стандарт на запад и възможностите за младите хора, учудвам се, че някой остава в BG. Вече трудно събират младежи дори и за един чалга концерт.

Ами могат да избират ще избират разбира се нали е демокрация!

що не избират Русия. Нали имат уж хубаво обучение и е евтино за живот. Що избират скъпа Англия продуцираща "лоши" кадри?

с оглед демографската и т.н. ситуация. отглеждаш си детето, някой срещу субсидии (подлежащи на изплащане и работа - 30 години!) го закотвя там някъде - и после ама защо нещата тук не вървят. Не вървят, защото младите се изнасят. Впрочем, очаквам поредица от подобни статии, защото им трябва работна ръка, а от новодошлите нищо не става.

Скоро мой познат ми каза - внука ми учи в Англия. Учудих се. Обикновени хора, не са богати. Това щели да дадат на внука му, онова му дали, кредити за години напред и т.н. Там щял да ги плаща. Какво излиза, модерно еничарство. После, търси млади в България. Какво ни птиче окълва, нас бедните? И малкото дето го имаме ни го вземат богатите.

Ами внука, да речем пълен отличник от СМГ. С матури 6.00. И да отиде да учи с циганина от Пловдив, с диплома 3,25 биотехнологии ли?