Намибия иска репарации от Германия за геноцид

Две етнически общности в Набимия заведоха в съд в Ню Йорк колективен иск срещу Германия за репарации заради геноцид, извършен през колониалната епоха.

Обратно в новината

Коментари - Намибия иска репарации от Германия за геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bсички основни изобретения за умъртвяване на хора, започвайки от бойни отровни газове, идват от Германия. Според мен, до края на вековете няма да изкупят тази своя вина и с извинения и признания не става! Сега до какво са ни докарали те? До мизерия. И продължават тази своя подла дейност.

Геноцид на Германци срещу евреи,славяни, поляци , цигани и.....

"Германия! Отново ти казвам: първо, трябва да отговаряш за Холокоста. И как изби над 100 хиляди намибийци в Намибия; трябва да дадеш сметка и за това.......

Преди 100 години не е съществувало въобще понятието геноцид, то се появява след Втората световна война за самите германци, които са изтребили милиони невинни евреи.

Руската агентура работи и в Африка. Ако в Намибия са умни ще трябва да търсят сближаване а не отдалечаване от Германия. Русия нищо не може да им предложи. Намибия а и Русия разчитат на износ на суровини.

То цяла Африка тогава трябва да иска репарации от САЩ - колко мамуни са събрани от клоните и пратени на тръстиката. Е, след няколко века еволюция, някои са докарани и до президентското кресло ;)

Маймуните за закарани там много преди САЩ да съществуват. САЩ са били колония на Великобритания. Значитрябва да търсят репарации от ЮК.

Мехико и Перу искаме репарации от Испания! Япония искаме репарации от Португалия!

А тъпата меркел, що измуча по темата, ами ако екстрадираните мигранти почнат да съдят германистан за незаконно експулсиране и нарушаване на човешките права?

Съденето между две ДЪРЖАВИ може да се реши само с ВОЙНА. Който загуби войната, ще плаща репарации.... А съда в САЩ ще отсъди според това- кой е избрал съдиите- американците или съдиите са платили Подкуп( за да станат съдии). В България, съда отсъжда според това - Кой ще плати по- голям Подкуп, защото, Съдиите САМИ си избират шефове, които после слагат новите съдии.... В България, Съдиите НЕ СЕ ИЗБИРАТ от народа, а според платения от тях подкуп. Затова и НЯМА правосъдие в България....

Византийците тръгват да съдят конекрадците дето им взеха земята в долни Дунав, они пък ше съдят събратята си дето влезнаха преди 500 години по Европата с едни копия с конски опашки. Они пък че съдят едни други дето ги изгониха тях преди 150 години. Абе едно големо съдене че пада, само да уредим съдията и свидетелите ..

Почти всички така наречени демократични държави имат черно минало с потисничество и грабеж на слаби държави и унищожаване на цели народи, а сега дават акъл на развиващи и бивши соц.държави за демокрация и хуманизъм. Хуманизъм ... Той се превърнал в параван на озъбени и кръвожадни западни държави, които и сега продължават да отнемат суверенитет и живот на други държави и населението им. Те имат първороден грях и няма да се очистят, щом населението на ограбените държави го помнят и не прощават.

Само руската федерация няма първороден грях, от как се е пръкнала, не се знае кое й е началото, само благинки и мединки разнася по света.

Общите ти изречения не ни убеждават, освен,че откриват колко си злобен. А историческите факти гласят,че Русия никога нямала колонии и тя е държава на истинския култикултурализъм, а не както се пъчела Германия там да стане.В Русия от стотици години тя е многонационална държава и до намесата отвън (Чечения) винаги е живеела в мир между народите.

с нетърпение чакам сега индиянските племена да почнат дела срещу Испания, Португалия, Англия и разбира се САЩ. подобно дело е обречено още с пускането му - Германия е една от най-малките колониялни сили. допусне ли се прецедент и бъде осъдена - тогава става интересно.... в историята е пълно с подобни примери - африканските роби за американските плантации са пример на какво? ловът на аборигени в Австралия?

Всичката тая паплач е хукнала сега към ЕВРОПА и ще си го върне тъкано.

с основание!

Съд в Ню Йорк ще осъжда Германия, евахти вица!

Репарации от Турция за: 1. Клането в Стара Загора 2. Клането в Батак 3. 500 години робство, грабежи и убийства 4. Избиването на хората и унищожаването на българите в селата останали на територията на Турция след освобождението

това в руските учебници ли го четеш?

От полуграмотни народоотсъпници и предатели, акъл откъде да чета не искам

бомбардирането на североизточните...

А ние от кого да поискаме репарации за петстотин години турско робство (съжителство)? Това ни превърна завинаги в догонваща страна в Европа. Или пък репарации за англо/американските бомбардировки над България?

Радев.

ИСТИНСКАТА НОВИНА: 1. текат преговори между Германия и Намибия 2. Германия ще признае и ще се извини за масовите убийства в бившата си африканска колония. 3. спорът е за обезщетенията. Германия не иска да плаща, щото вече е платила доста на намибия....

Видиш ли- не е като колите в Америка дето изплатиха маса пари да подпомогнат икономиката.

нащи пундеци у парламента що спят? Гаджала трее плаща яко за геноцида!

Всъщност има голям, много голям смисъл от това и подобни стъпки и заведени дела, ДОРИ И ДА НЕ БЪДАТ СПЕЧЕЛЕНИ НАКРАЯ! И смисълът е в ШИРОКОТО ОПОВЕСТЯВАНЕ И ИЗВЕСТЯВАНЕ НА ХОРАТА ЗА ЛОШИТЕ НЕЩА И ОСОБЕНО КРУПНИТЕ И НЕЧОВЕШКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, извършени от определени хора и държави (държавни управления) през годините и в историята, КОИТО СА ОСТАНАЛИ НЕПОЗНАТИ ИЛИ МАЛКО И НЕ ДОБРЕ. ПЪЛНО И ТОЧНО ПОЗНАТИ НА ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ! Защото точно публичността е най-големият коректив на едно престъпление или тенденции в престъпността, ЗАЩОТО ПРЕВАНТИВНАТА ФУНКЦИЯ НА НАКАЗНИЕТО СЕ СЪДЪРЖА ДОНЯКЪДЕ ОЩЕ ПРИ ОПОВЕСТЯВЯНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО И ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ОБВИНЕНИЕТО, дори и преди присъдата и отсъждането на съответния съд. Така трябва да се постигне много по-голяма публичност И НАД ГЕНОДИДА И ГЕНОЦИДИТЕ, НА КОИТО Е БИЛ ПОДЛОЖЕН И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - като се започне от клането в Батак преди повече от век, етническите прочиствания, опитите България да бъде разпарчетосана и унищожена, разделена от съседите ни в началото на 20 век при Балканската и Междусъюзническата войни, когато Русия подкокуросва съседите ни да ни нападнат коварно и отвсякъде и да си поделят земите ни (а продажните "български" комунисти тогава - те са се водели БРП по онова времее, българска работническа партия) за да отговорят на руските интереси пък разделят България на три ... НАРОДНОСТИ и от там се появява и македонската народност, за да сме свидетели на днешните проблеми и простотии с тази изкустве осъздаена от Сталин държава и народност (по негова идея и настояване) !?!?!) и се стигне до комунистическите извращения, убийства и репресии на десетки хиляди българи след нашествието на руската армия в Бългярия 1944 година и обезкръвяването на българската нация с обезглавяването на българската интелигенция!

за разлика от ТВОИТЕ ХОРА, НИЕ ЗНАЕМ ЗА ЛОШИТЕ НЕЩА И ОСОБЕНО КРУПНИТЕ И НЕЧОВЕШКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, извършени от определени държави в историята.

Паисий

а "вие" и "вашите хора" знаете само за престъпленията на комунизма, а за другите не сте чували, щото сте учили по американските помагала на Сорос, където за капитализма не пише нищо лошо

Аз те подкрепям. И Тоя ник Паисий е смешен, да приказва за изнудването на негрите. Сетила се Мара да се побара. За пари, разбийсе. Ми на тя логика кой ше плати на Армения масовия геноцид? а за баташкото клане? а за куманистически масови убийства? белене кой ше го плати? Паисий (според мен се подиграваш с историческия Паисий, какъв паисии си ти бе, мушморок!) НЕ СИ ПРАВ И СИ НАГЪЛ И ТЪП ДА ПРЕТЕНДИРАШ КУМАНИСТИЧЕСКОТО ВЕРУЮ, Е КУМАНИЗ!

Съденето между две ДЪРЖАВИ може да се реши само с ВОЙНА. Който загуби войната, ще плаща репарации... А съда в САЩ ще отсъди според това- кой е избрал съдиите- американците или съдиите са платили Подкуп( за да станат съдии). В България, съда отсъжда според това - Кой ще плати по- голям Подкуп, защото, Съдиите САМИ си избират шефове, които после слагат новите съдии... В България, Съдиите НЕ СЕ ИЗБИРАТ от народа, а според платения от тях подкуп. Затова и НЯМА правосъдие в България...

Евала им

Ама моля ви се, недейте така, това е страната на Нишче! Ако не вярвате значи не гледате телевизия и не знаете, че него го изучават по философия и по всичко. Немският хуманизъм е нещо изключително (немският комунизъм впрочем - и той)! А за немския гений да не говорим!

хахаха.... добра ирония ))))

Имаш предвид немския гений на Адоф, нали?

Да тръгват кервани от Турция към България с окрадената Българска хазна, изнесена от турчелята и да върнат всичкото окрадено злато от " съвместното ни съжителство".

И не само. Само през 1913г.,заробват и изселват към Анадола 50 хил.тракийски българи.Ограбват над 200 хил.глави дребен и едър рогат добитък.Избиват 100 хил.българи.Това не е ли геноцид!? Намибия си търси репарациите и правата от Германия.Сигурно има защо.Само ние,"толерантните",си траем.

Няма да мине това. Защото после индианците, цяла Южна Америка, Индия, Азия, Африка ще заведат такива искове срещу Испания, Англия, Холандия, Дания, САЩ, Португалия и т.н. А тия нямат полза от това!

така е - жертвите на европейския колониализъм са 5 пъти повече от тези на комунизма.

Само индианците в Америка са били 80 млн. Сега са останали 5-6 млн. Около 10-15 млн. са били негрите, закарани в робство от Африка в Америка. Англичаните са избили почти цялото коренно населание на Австралия. ....

да ви кажа кава е приликата между негъра и колелото.И негъра ,и колелото работят само с вериги...

sunday71@abv.bg

Индианците и преди са били 8 млн. и сега са толкова, само че преди са били 100%, а сега са 1-2% (цяла Америка) . САЩ са били негрите, СССР са били чукчите, татарите и т.н. Турците са били арменците, българите, гърците, траките. Само русифилите никой не ги бие, защото като видят зад ник и почват да го лижат

Всичките предишни Райхове са белязани с много кръвопролития и невинни жертви. Но сегашният, IV-ти Райх е хуманен. Той само източва жива сила, пробутва стоки-ментета (напр. VW в САЩ), за да окупира пазари. Окончателната репарация към САЩ от VW (за дизел-ментетата) беше обявена само за някакви си никави $14 млрд, които ще се изплащат дълго.

Тъпако Ханс, няма дизели-ментета! Има менте софтуер, който показва неверни стойности за някои показатели! Дизелите на Фолксваген, дори и в коригиран вид с влошени показатели, си остават едни от най-добрите на планетата, и на светлинни години пред американските дизели! Анадън му?!

От двигателите на фолксваген по некадърни няма. Конструкторите им изглежда са гастарбайтери. Вижте на Голф 6 веригата на разпределителния механизъм. Идиотизъм.

Айде швабите да вадят пачките и да плащат!

Ами избитите индианци? Америка защо мълчи , ами раздава правосъдие?

това са глупости. Все едно хие да търсим репарации за ослепените Самуилови войници а Гърците за черепа на Никифор. Историята на човечеството е всъщност история на войните и няма нация, която да е с чисти ръце. Силните бият слабите и пишат историята, победителите пишат историата, победените да го духат.

дузина намибиански студенти завършиха български учебни заведения по времето на социализма. а синът на лидера на съпротивителното движение за свобода- сам нуиома учеше в берлин. сега репарации?? виндхук е немски град, но намибия не е била само немска колония, но и холандска!

Знаете ли, кой е платил колонизацията на Сибир? Фамилията Строганов. Знаете ли, къде живеят наследниците им? В САЩ! Сибир си е законна американска собственост :D Машкалите болшевики да я връщат веднага! :))))))))))))))))))))

Да си чувал нещо за Ермак. Готвача Строганов се появява значително по-късно. Но Ермак влиза и на континента Америка, Аляска. Та кога САЩ ще върнат Аляска на Русия. Както пеят Любэ, Не валяй дурака Америка.

и ако говорим за 50 руски колонии то става дума за такива извън днешните граници на Русия по списък и години. Отделно са народите завладявани от ордата.

Знаеш ли защо изгуби Беломорска Тракия?

През 1941 октомври- 4000 сърби убити край Крагуевац от германците ,като назидание за убити от партизаните 7 германски войници!!!!

А ние за избитите българи, трябва да изтребем целия сърбосвят!

Ще изтребиш , ама дрцг път! Те сърболята само като те видят къв си боец, сами ще пукнат от смях!

само колониите им са били петдесет...

са налазили сайта. Нито четат достатъчно, нито учат. А и отричат историческите факти драскайки минуси. Нема напредък с такива.

Ердоган колко трябва да ни плати на нас за 500 години геноцид?

Нали беше съжииелство бе, какъв геноцид? А от Ердоган можеш да дочакаш само боздуган, безплатно!

Айде цигански мурафети! Сичкото маймун ревеше за независимост и свобода, ама видяха че хич не е лесна работа да изградиш силна и просперираща държава! Та сега или нахлуват в уредените държави или се сещат след 100 години да искат "репарации"! Който е живял поне малко в Африка знае тамошния манталитет - не са лоши хора, но няма никога да изградят подобие на западните общества! Вижте японци, виетнамци, корейци, китайци - всичко е до чипа!

Африка е бога на природни ресурси. Западния свят има големи финансови интереси там. Никога няма да оставят изграждането на силна политически държава. Ще направят каквото трябва за да поддържат конфликтите и икономическото робство в което са поставени много от държавите.

на ресурси, ама като африканците окото и все в Европа на запад и в Америка...

Стига с тая Германия бе, а индианците в САЩ, а Сибир в Русия, Виетнам във Франция - Германия е имала две колонии в африка и ги захапаха , а останалите имат Английска и Френска 'общност' - лицемерие.

В Русия хората си живеят в републиките със собствен парламент и език.

и пристигането на угроордата н село Москва.

Ами турския геноцид спрямо българите ( и не само)

По тая логика британците трябва денонощно да работят само за да плащат компенсации на бившите си колонии. Ами свинщините на САЩ?

Когато кучетата усетят страх и колебание се настървя жестоко. Ако усетят подкрепа и окуражени от собственика им стават свирепи. Това е положението в момента. Всички развити цивилизации (освен САЩ и UK) са в страх а кучетата са освирепели и гладни. В случаят САЩ чрез ООН и много НПО-та на Сорос са човекът който ги настървява. Трябва да се извади тоягата и да се бие през глава иначе няма спасение!

+++++ Справка - Южна Африка - какво става когато 'кучетата' 'вземат властта'. ГолЕма Красота настава. Познавам няколко бели африканери, които се чудят къде да отидат спасявайки се от ужасната корупция и беззаконие - все работливи хора! Няма ненаказано добро. Проблемът е кой да вземе тоягата и да бие - никой не иска да си слага тоя грях.

А колкото до първият геноцид ,това безспорно е изтреблението на индианците в САЩ

Първия геноцид е срещу България от Османската Империя. Какви репарации трябва са плати Турция на България за това!?

Това са подмолните войни между германските картели и Хамерика. Немците пак ще го отнесат. Да си внесат индианци, огладнели, си спретнат една организация на племената в територията на САЩ и да внесат колективен иск в германско съдилище за геноцид и милиардни компенсации срещу САЩ.

Най-добре Меркел да покани народа хереро в Германия,обаче този път да праща Луфтханза

То по добре тея от колкото разни мешани циганйори.

.... а по-добре Луфтвафе....

Конго искал ли е репарации от Белгия ?

ПРАВ СИ В КОНГО СА ИЗБИТИ МИЛИОНИ ОТ БРЮКСЕЛСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ.В ИМЕТО НА КАУЧУКА.

Поклон пред великите вождове на мъжественно-силните племена хетеро и няма! Прекрасни начинания велика борба, вездесъща физическа и духовна Потентност! Но аз се питам, кога турското малцинство в България ще заведе в Европейския съд колективен иск срещу България за репарации заради геноцида, извършен през мрачно-бруталната епоха на Възродителния Процес? Не страдаше години наред нашето низвергнато малцинство под ужасен "колониално-комунистически гнет"? Изискваме незабавно извинение-декларация за масовите духовни рани, психически страдания, ментални рецидиви и физически "синини", причинени ни от тогавашна българска държава. Изискваме незабавни парични, интелектуално-мултикултурални и предметни помощи за развитието на самобитно-красивата малцинствена култура, както и за строежа на нови релизиозни храмове с високи минарета за нашите братя и сестри. Пълна духовна независимост на сто и педесетте (150!) малцинствени групировки в България!!! Незабавно признаване на бруталния геноцид срещу тях и техните жени!!!!! Изискваме моментално зачитане на нашите права и свободи, и писмени гаранции, че няма да се сключва никакво споразумение без одобрението на ДПС, ДОСТ и мен! Призовавам мощно-тържествено от името на малцинствените образувания в България велико-мъжките вождове на племената хетеро и нама веднага да установят пламенен контакт с мен за съгласуване на общите действия на световно ниво в борбата ни за Права, Свободи и Парично-финансово възмездие на нашите взаимни тежко-брутални страдания! Приканвам нашите малцинства и малцинствата хетеро и нама от Намибия да изиграем един общ Кючек на Мира и Толерантността, като поканим и великата хуманистична канцлерка г-жа Меркел - защитничка на малцинствата и бежанците, която да хвърли школувано първия трансцедентално-архаичен гюбек! И нека в братския ритъм на племенно-пламенните гюбеци задушим ксенофобията, национализма и трансшовинизма още в техния гнусен зародиш!

Никой не ви е канил в тези земи и това което са извършили твоите деди би трябвало да се наказва със смърт за цялата ви сган. Радвай се че си един от тези над които сме се смелили. А Византийците ако си поискат репарациите че сте ги изтребели и прогонили?

Вместо да стоиш във форума, тръгни по селата, щото бащицата този път най -вероятно ще гледа НС през крив макарон. нали виждаш циганските ви партии се нароиха като всичките БЗНСта

Вие на един митинг се прегърнахте със Сн

Cyce

Блестящо чувство за хумор имате и е подплатено с отличен начин на изразяване! За съжаление, на този форум няма много хора способни да го разберат!

историята е изпълнена с войни и насилие откакто свят светува и като правило от пра-исторически времена "победителите никой не ги съди" ... явно г-я по-често се появява в списъка на "победените", което тласка рекетьорите към все по-амбициозни искания... причии и основания разбира се, че има /там няма нищо униклано/ ...просто номерът може да мине в г-я, щом има пари да покани "цвета на света" и ги нагости с "каквото им душа сака" ...

САЩ ВЕЧЕ НЯМАТ ДУМАТА. ДРУГ ДЪРЖИ ДЕБЕЛАТА ТОЯГА И РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВОСТ ;)

Достатъчно чалга ни пускаха.

дойдохме си на думата ---въоръжавай се народе -тайно--всеки даси купува каквото намери --и изчаквайте да почне самоизяждането--дотогава -по-малко плюйте ислямска държава- гъркинята Пола Рупа и не се надявайте на лудия Тръмп---той просто ще изиграе ролята на горбачов--нищо не му е ясно--той е еедн лапач и се ослушва завкусна гозба Днес е адски студ--я бръкнете в библиотеката и извадете стиховете на Смирненски--въобще го забравихте

Страх ме е, лебийците, да не ни искат някой ден парите за това, че нашия Късопишковец сър Кози е участник, 23 , в изнасилването на полк. Кадафи, от Англия военно, образованието

Да ти го налеба. :)

И от русия. Но, вместо да искаме репарации, ние продължаваме да й плащаме.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че Вие ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" гражданите НЯМАТ право на власт, в представителната "демокрация" гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо - фашизмът, това е представителната "демокрация". Представителната "демокрация" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" (ЛИДЕРИ). Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

Това е много добре написано и много ми хареса и е самата действителност, ако си го написал сам е невероятно ако си го взел от някъде бих те помолил да ми кажеш от къде да си го сваля цялото моля. Благодаря за стряхотния пост!!!

Ми те САЩ например отговарят на всички "правила" на фашизма. Просто не е удобно да се говори за това, щото сега му викат по друг начин, а "фашизма" се свързва само с ОНОВА време.

Защо германците не искат репарации от Италия за войните на Юлий Цезар и Марк Аврелий срещу тях.