Париж и Берлин искат нов договор за ЕС

Париж и Берлин искат нов договор за всички 27 страни от ЕС или поне за 17-те от еврозоната, заяви Никола Саркози сред срещата си с Ангела Меркел.

Обратно в новината

Коментари - Париж и Берлин искат нов договор за ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако караш Мерцедес в никакъв случай не значи, че можеш и ти да направиш такава кола. По същият начин това, че живееш в welfare държава не значи, че можеш да направиш същата такава държава. Твърдения, че си живял 30 години едикъде си и затова можеш да направиш същата страна само показват колко аматьорска, плитка и наивна ви е цялата платформа, която иначе звучи примамливо. Дано не ви се вържат много хора, защото ще ги разочаровате. В този смисъл сте вредни.

'Все по-пълно задоволяване на непрекъснато растящите нужди на населението'. Това ли имаш предвид? Ами то и социализЪма имаше за задача да създава силнопроизводителна икономика, но никога не успя именно поради това, че хората му бяха ТРУДОУСТРОЕНИ. Колко хора биха работили ако не им се налагаше да го правят? Ти за пари ли работиш или от любов към ближния?

Да престанат най-после да ни дискриминират и да не се отнасят с нас като с аборигени. Ние не сме им опитните зайчета, как се оцелява без пари и работа и как сме изолирани от другите европейски държави. Като си отворят компютрите за работа в бюрата в западна Европа, никъде не фигурира България, че е в Европейския съюз. Сега да кажат управниците ни, защо се съобразяват с този калпав Европейски съюз и защо му плащат данък, че България е техен член? Попитайте ги, моля? Или българите нямат никакво човешко достойнство?

Морков ,от мен помни следното. Няма пример в човешката история нещо което е възникнало отдолу нагоре, с народна любов, разум, сърце и вяра, като WELFARE STATE да бъде затрито. Докато противоположния и модел на неолиберализма е възникнал и наложен като модел на елита, елитарен и напълно чужд на обществото. Той се изповядва от малък елит, който се опитва да го наложи със сила и тактиката на сороските тинк танокове промиващи мозъците. Но човечеството в своята дълга история си е изградило силна имунна система и рано или късно заблудата се разбира и започват а революциите. Срещу неолиберализма революцията е вече започнала . И вярвай ми-последиците за соровците ще бъдат ужасно трагични.

Морков, иди в youtube и напиши"Occupy Stockholm" или " Occupy Sweden" да видиш какво ще ти излезе.Абе там имало сериозни протести против неолиберализма...

ideyazabulgaria, не се обиждай но ти не си разбрал какво е welfare state........ Няма да ти обяснявам, само ще ти кажа че това не води до нищо добро! Резултат от подобна политика са цели класи и прослойки от населението на дадена държава, които не работят или го правят малко. И нещо повече, това обхваща почти едно цяло едно поколение, което идва след тях. Ако силната социална система не е обезпечена със силна икономика то резултата за държавата в бъдещето е катастрофален! Днес дори богати държави са на ръба на рецесия и дефлация и една от основните причини е че населението им счита неща като welfare, минимални $7/h, и маса други невероятни социални благинки за природна даденост. Welfare state не подходяща за човешкия манталитет и характер.

Аз най малко се обиждам бе смешнико? Как да се обидя като 30 години живея в най развитата welfare state и съм я картографирал със сетивата си. От такива неграмотници и слуги на чужди деградивни доктрини за пари като теб, аз не се обиждам! Со здраве!

Никак не си прав, БарБарозо, що се отнася до Скандинавия. Цялата си видима история са градили върху това да живеят на малки или големи общества и да се грижат за слабите членове на групата. И сега го правят без да роптаят. Напоследък започнаха да се чуват неолиберални вопли от рода, че работещите плащат на неработещите, но главно във връзка с недобрата емигрантска политика на правителството.

Welfare state не подходяща за човешкия манталитет и характер. Това е верно. Много ми се ще да вярвам на Др Чакъров. Поддържам Скандинавия с каквото мога. Ако оживеят като welfare states ще се оправим и ние, макар и след десетилетия.

Да, да, то и социализмът беше строят на масите и възникна отдолу... Май някой не е чел и история освен другото...

Дорчето уж е историчка, а не знае такива елементарни неща. Сигурно е с калинковска диплома;)

Сороския платен модератор е застъпил смяна тази сутрин и успя за час да се размножи тук в 10 клона. Използва се нискочелието на форума без правила и изисквания за регистрация. Ние не виждаме смисъл да пишем повече под никоя статия.

Хайде къш, откога го чакаме.

ЗА НОВ БРИЛЯНТЕН СЪЮЗ И РЕД. Германия е локомотива, Франция е съдружника-клакьор, останалите са изморена публика. За Евросъюза днес са важни 2 неща: 1.Драстично орязване на бюджетния разкош. 2.Строги правила и санкции за палавите икономически блудници като Гърция, Ирландия и прочие. Още нещо важно: Да се държат под око Корнуолските апаши/Англия и компания/, защото са ретроградни и в един отбор с основния недоброжелател/САЩ/.Иначе съюза си е читаво творение...

Ясно е, че Германия и Франция командват, а всички останали са само фон. Обаче като ги гледам и слушам тия двамата, аман ни е системата. ЕС се превръща още и в една Гейска организация, само като ими гледам имената и физиономиите на така наречените ръководители на ЕС - Ромпой, Оли Рен и другите обратни, а пък мутрите им -направо да се гръмнат.

забрави нищожествата Барозу и Катрин Аштън.пък има и още...

писна ми с тази европеиска криза,всичко пак е измислица, а какво стана свлизането на бг в шенген, маи пак ще вземат да ни забравят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Глупости на търкалета! Вече и кьоравите виждат. че ЕС си отива - връща се СССР (даже и да не е със същото име), защото там е силата и там са ресурсите ! Другото е "акроплис адио"... и благодарение на идиотите в тая "държава", пак сме на грешната страна!!!

Точно така -- нов договор. Без Германия. Ясно е че Германия означава война. Няма да отсъпят нищо и искат всичко. Да се махат. И пазара да се затвори за германски стоки. Вече и на слепите им е ясно че над всичко поставят техния интерес и не са способни да управляват в интерес на всички.

Проблемът, уважаеми,е по-прост, отколкото някои се мъчат (поради липса на капацитет) да го представят. Изчерпа се дневният ред, разпада се виртуалната реалност (икономическа, политическа и финансова), а "назначените" да управляват света, не могат да рестартират системата! Ще попитате какво да правим?! Ами, основен ремонт и опит да се започне на чисто; но за това трябва да има мощен тласък "отвън" (един предложи тук войната като средство - но...това е малко остаряла технология, макар и да не трябва да се изключва, че може да се случи). Постигане на межд. консенсус м/у държавите за нов, по-справедлив ред също е алтернатива, но е малко вероятно да проработи по мирен път. Остава да се надяваме , че Онзи ще бъде достатъчно щедър и милостив да ни насочи в правилната посока, като ни даде да разберем, че премахването на царуващото консуматорско безумие е първата стъпка...

Абсолютно вярно говориш! Напълно те подкрепям. Аз съм убеден , нашата идея "Да строим България welfare state от нулата!" е НОВИЯ СИЛНО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН И ГРАДИВЕН СОЦИАЛЕН ИДЕАЛ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, който ще го извади от катастрофата. Аз съм оптимист!

колко простота и тапизам има по света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я се застреляй. макар и откачалка, човекът говореше за нещо доста различно от мръснопсевдогей движение.

Царуващото консуматорско безумие не е нещо лошо. Това е движеща икономиката сила. Замисли се за следните неща: 1- по голямо потребление = по голяма инвестиция = повече работни места 2-по голямо затъване в дългове = повече и по дълго ще работиш за да ги изплатиш = повече брутен вътрешен продукт за държавата Правилната посока е навсякъде но не и към ликвидиране на това, ако въобще е възможно.

Уважаеми, поради липса на капацитет някои не виждат реалността, а само виртуалната картинка в главите си. Светът е далеч от разпадане. Икономиките на много страни процъфтяват, политическа криза има само в няколко дежурни страни, а финансовата система мина през поредната си криза и в световен мащаб се стабилизира с всеки ден. На протестиращите ще им затворят устите с малко промени и те ще се кротнат, защото протестите им са икономически мотивирани, а не идеологически. Винаги може светът да се промени към по-добро, но преди всичко трябва да се уточни какво точно се цели да се постигне. Приказките като справедливост и социалност са много хубави, но не показват конкретни решения и начини. Те показват как ще се разпределят и ползват благата, но не казват кой ще ги произвежда и кой ще плаща за това. Нека позная, все повече социални придобивки и по висок стандарт изискват повече пари и съответно по-голямо производство, а то откъде да дойде освен от увеличеното потребление. Те пък е добре да имат кредит. Ах, тези гадни капиталисти, как са го измислили.

Съре, вие Соросчетата сте плетни "експерти" винаги да сте на своя боен "експертен" пост. Да, ама и на Сорос каналите са вече пред свършване, след като европейците не му дават парите си доброволно. Та и вашите заплати при него скоро ще пресъхнат.

Дори уелфеър държавите са стъпили на капиталистическата система. Колкото и човешка да е при тях, все пак е капиталистическа със всичките си компоненти като пари, принадена стойност, експлоатация, кредити, пазари, консуматорство и главното печалби, за да има стимул, а това са точно злините, против които всички сега плюят, нали. Истината е, че всеки иска да се ползва от плодовете на тази система, но ако може това да не му струва нищо. Е, не става така, всяко нещо си има цена. Ако искаш да яздиш магарето трябва да му търпиш миризмата. Ако изсмукваш печалбите на фирмите за да ги раздаваш на социално слаби, безработни и високоплатени държавни чиновници, те ще ги потърсят навън и ето ти глобализация, против която също се рие. Ако не ти стигат парите за безплатно здравеопазване и високи пенсии взимаш заем и ето ти външен дълг. Да премахнем тази система, но с какво да я заменим? С комуни? Това вече звучи познато, нали.

Уважаеми, поради липса на капацитет някои не виждат реалността, а само виртуалната картинка в главите си. Светът е далеч от разпадане. Икономиките на много страни процъфтяват, политическа криза има само в няколко дежурни страни, а финансовата система мина през поредната си криза и в световен мащаб се стабилизира с всеки ден. На протестиращите ще им затворят устите с малко промени и те ще се кротнат, защото протестите им са икономически мотивирани, а не идеологически. Винаги може светът да се промени към по-добро, но преди всичко трябва да се уточни какво точно се цели да се постигне. Приказките като справедливост и социалност са много хубави, но не показват конкретни решения и начини. Те показват как ще се разпределят и ползват благата, но не казват кой ще ги произвежда и кой ще плаща за това. Нека позная, все повече социални придобивки и по висок стандарт изискват повече пари и съответно по-голямо производство, а то откъде да дойде освен от увеличеното потребление. Те пък е добре да имат кредит. Ах, тези гадни капиталисти, как са го измислили.

Това, което те предлагат няма да стане никога. Синоним на капитализма е кредит. Да харчиш или инвестираш нещо което нямаш е мощен стимул за икономиката, инструмент за контрол и влияние. 3% бюджетен дефицит????!!! са глупости за отклоняване на общественото внимание от истинския проблем, а той е: Времето на националната държава свършва. Националният интерес няма място в бъдещето. Когато всеки дърпа чергата към себе си тя се съдира. Не може да се гради такъв планетарен съюз, когато 3-4 държави го задушават заради националния си интерес. Защо Франция не иска Турция вътре? Защото я е страх от възникването на нов икономически център на изток и замиране на този на запад. Национален интерес, които спря едно мащабно разширяване и развитие на този съюз.

Ха, неолиберализма се провали в своята майка-Хамериака и въпреки това продължават да блуждаят слепи неолибералистчета като теб Barbarozo . Времето на глобалната икономика с без правила свободен пазар СВЪРШИ !!!!! ! Тя показа своята несъстоятелност, отнесе производствата на Америка и високопроизводителните европейски икономики в Азия и зони с нископлатен труд и капиталите им в офшорни зони с неизвестни куча марка родители, лиши милиони хора в Америка и Европа от работа , труд и стандарт, донесе мизерия и бедност, каквато имаше в 19 век.. Това не може да продължава повече. Нашата библия е казано преди 2000 години- "Не може да има глобално стопанство с различни заплати!". Неолибералистите прекрачиха това свещено писание-библията и се видяха на позора на историята. Дойде времето отново на националната държава, с националния пазар, със силно производителна икономика трудоустрояваща хората и протекция на производствата , Светът се връща към човешката същност на welfare state, загърбва античовешия неолиберализъм!

"Дойде времето отново на националната държава" Аз не мога да си представя бъдещето на планетата Земя с национални държави по нея. И един ден внуците ни в бъдещето ще гледат на нас, както ние сега гледаме на пещерняците от каменната ера или на феодализма. Вселената е огромна, Земята е прашинка а между хората сега има толкова много глупави граници, различия и конфликти че болшинството даже и през ум не им минава, колко безмислени са тези неща!

Много са изморени ! По-добре да си легнат,и утре е ден ?!

Средноквадратичното отколонение в италианския бюджет след като се тегли чертата, за последните 10год. е около 50млрд еур!

А пък чух, че външния дълг е нараснал 1,3 трилиона. Банката на "супер Монди" ще го плаща.

Всички си мълчат пред единственото решение - война. Двете световни войни досега са все след големи икономически кризи. Логично е да се предположи, че една голяма мащабна война, наред с всички ужаси и милиони убити в крайна сметка ще разреши проблемите. После пак ще има подем във всичко, после пак криза ... Явно ни е заложено като човешка раса - само покрай войните да се справяме с проблемите.

това не е решение, а отлагане на решението

общи приказки. прочетено - недопрочетено от някъде. Това да не са кръстоносните походи и глада в Европа през Средновековието. Я опитай да конкретизираш - война на кого срещу кого с каква цел, с какъв ресурс и какъв резултат? Войните не са спирали въобще , а от 1991 са с по-висок интензитет. А Бг-о намаля на половина и без война. И .. сега какво ? Цъфнахме и вързахме ли?

Има една народна мъдрост - икономията е майка на мизерията. Меркел призовава всички държави от ЕС към икономии, орязване на държавни разходи, но в Германия такива мерки не се провеждат, даже напротив - увеличават се пенсии, расте държавния дълг. Германия смуче от всички страни в Европа като един голям октопод. Дали малките страни ще търпят този диктат, при положение, че краха е неизбежен. Парите са изядени, действайте. Те са като тримата глупаци, без Берлускони.

естествено, германците не са длъжни да издържат другите -откъде накъде?всеки да се разпростира според чергата си и да харчи колкото произвежда-не да си създават изкуствено висок стандарт от заеми, и после да реве за социалистическа солидарност.....щото както се видя, заемите в един момент свършват и с висок стандарт остават само страните с производителна икономика като германия и щатите!

Щатите са с много производителна икономика, не думай.. Финансирани от цял свят (най-вече Китай), с дълг 100% от БВП...

Меркел се смята за най-слабия канцлер на Германия след ВСВойна . Народът я нарича "лош буржоа с комунистическо начало". Май сега едва западняците усетиха какви беди нанесоха на държавите си биващите последни комунистически елите и номенклатури на източноевропейските страни, които без да питат народа си внесоха неолиберализма и станаха първите едри капиталисти и олигарси с пладнешки грабеж по американски модел. В България неолиберализма бе внесен с плана " Ран Ът" изготвен от последния елит на БКП -Лукановци, които си регистрираха партия БСП, в Русия с плана "Дълес"( изготвен от Горбачовци и внедрен от Елцинци)

ех тоя план, ех тоя неолиберализъм... проблема в България е другаде и хората са го казали много пъти - хубава страна, кофти народ.

Дедо Йоцо, пак ли смяташ да дразниш хората? От кога стана лекар? Нали живееше в Швеция?

Всеки ден чета за спешни мерки за стабилизиране на ЕС, неземни планове за спасяване от кризата, заплахи че който не си гледа бюджета го чака съд - а цялата система затъва все по надълбоко. Сега искат и срещи на върха всеки месец - колко парички ще заминат покрай тези седянки? И кой ще ги плати? И кой каза че двама човека могат да решават съдбата на цял континент? ЕС ке падне.

+1

Сащ обича да играе с думи. Всички европейски страни наричат социалистически, оттук идва недоразбиране на тяхните текстове, но това не ги беспокои, щото смятат че винаги минава този номер. Ето сега не разбираме къде са левите къде са десните дори и в нашият парламент. Дори на Костов деятелите от рода на Наденька М. се опитали да използват този трик.

До, така е. В САЩ "либерал" означава "ляв", докато в Европа либерал е "десен". САЩ нарича всички страни в Европа "социалистически", защото цяла Европа след Втората световна война в двете части източна и западна строи вид welfare state( социален капитализъм) ,каквато никога не е строена в САЩ. В Българския парламент не може да видиш "леви" и" десни" партии, защото по принцип "ляво" и "дясно "политическо означава "идейна партия", но България не можа да изгради след 1989 г идеен политически модел, а само бизнес корпоративен модел от олигархични партии, делящи едрия бизнес придобит по много престъпен криминален начин и са обединени в обща мафия. На всичкото отгоре приеха "американския неоолиберализъм" като своя идеология и удвоиха мафиотското си съдържание. Специално за СДС -те са най проамериканската партия, приеха от 1997 за своя идеология "външната и вътрешна политика на САЩ" и се финансират от Сороското "Отворено общество".

Това горе долу стана ясно на мнозина хора, но почти никъде не се срещат текстове, всяващи поне някакъв оптимизъм. Канадски филм който вие цитирате също.

Алооо, идеята, на всяко гърне мерудия. Не се ли усещаш че пишеш едно и също - само с две думи - всички са ти виновни че си некадърник. Хайде стига спами форума, че заради теб и няколко щатни комунета ще спра да го чета.

Тези двамата фанатици, в прогресиращото си безумие, ще закопаят окончателно Европа (и по подразбиране, нас). Най-лошото възможно средство за борба с рецесията/депресията в Европа, при свиващо се съвкупно търсене и спадащ износ и задлъжняло население, което се опитва да спестява, е ОЩЕ рязане на бюджетните разходи - пълна лудост. Това наистина ще доведе до икономическа катастрофа. ова Все едно, ако си ранен в крака и губиш кръв, нарочно да се простреляш и в стомаха, и да се надяваш на подобрение.

Aко не сте си запазили час за психиатър-направете го възможно по-скоро.Kазвам го без сарказъм и с голяма доза загриженост за крехкото ви псиxическо здраве. Yспех!

Няма нужда, аз самият съм лекар и мога да си пазя добре здравето. По точно тази диагноза е валидна за теб, гледам много си изнервен. За това приятелски ти предлагам неврологична лекарската си помощ от Берлин П. Д-р Г.Чакъров

Cега си обяснявам логично плачевното състояние на бг здравеопазването.....щом бг лекарите вместо да се концентрират върху професионалните си умения и знания, се занимават с пълни глупости !

Сега да видим братушките какво правят за хората : За да се привлекат повече млади лекари на работа в селските местности, на тия хора се изплащат по около 330 хиляди долара безвъзмездно, от националния бюджет, Имат програми за агрономи и животновъди, за млади преподаватели, за всякакви категории хора, които желаят да се заселят в рядко населените райони. Дават им ниски кредити, подаряват земя, организират се автобуси за децата - да ходят на училище. Има интернати за деца на... още всяка възраст, където учат каквото желаят, голяма част от издръжката им се поема от държавата или съответните общински ръководства. Да не говорим за "майчиния капитал" - 10 хил. евро, които се изплащат една година след раждането на дете, което се гледа от майка си - и те се ползват за погасяване на кредити за жилища, за обзавеждане, за учене на големите деца или за пенсия на майката, ако тя няма достатъчно трудов стаж. Може да се каже,че независимо,че не са членка на ЕС ,Явно нещата там са по добре обмислени.И може би ако бяха в него, щяха да имат тия пречки, които ние имаме сега.

пропусна да кажеш ,че и над 70% от младите руснаци искат да емигрират от тази процъфтяваща, богата, грижовна,демократична страна,като болшинството от тях са се насочили към прогнила, коруммпирана, фалирала Aмерика!

Toчно тези мерки се взимат за да се намали емиграцията. Но за 70 процента сте прекалявате с произволни преценки.

EС все повече заприличва на ООН. Пожелателни и без всякакъв смисъл резолюции. Никакъв механизъм за контрол на изпълнението на взетите решения. Поддържане на огромен скъпоструващ и скъпоплатен бюрократичен апарат,в който бе интегрирана старата постсоциалистическа номенклатура. Братосване на еврокорумпетата с корумпетата от бившите соцстрани.Справка-Франко Фратини,Берлускони иподобните им. Преливане от пусто в празно в Европарламента. Оформянето на Европарламента като скъпоструваща и невършеща никаква полезна работа институция,гълтаща одиозни суми на данъкоплатците. Никаква форма на контрол и на натиск над откровено корумпирани и неадекватни управления на държави от ЕС. Ако всичко това не се реорганизира из основи,всякаква козметика би била безсмислена и без значение.

Много точна картина на ЕС . Знаеш ли защо е така - защото ЕС се управлява от ЕНП- десни неолибералисти, представители на най- едрите буржоазни банкерски кръгове ,на Билденбергите и Голдън Шаш. За огромно нещастие на Европа сега неолибералистите масирано управляват в нея. Неолиберализма унищожи всички предишни стари десни и леви политически идеи на Европа. Страшното е, че все още не се е родила опозиция срещу неолибералистите. Най- голямата вина имат за това социалдемокрацията , която също прие неолиберализма през 80-те години и захвърли старата си политичесакх идея "Изграждането на welfare state!" и се прехвърли надясно като оголи левия фронт , но лъжат обществеността, че са" леви". Те са "проформа опозиция" на ЕНП, борят се за нея само за властови позиции, в действителност са напъплно идеологически еднакви. Чети нашия анализ в сайта ни АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЕВРОПЕЙСКАТА WELFARE STATE

3аври си неолибералната кремълска пропаганда знаеш къде..........аман от спама на идеята в този форум.

определено, когато лекари започнат да се занимават с политически идея нещата започват да намирисват. Интересно ми е господин "Идея", как си представяте социална държава без либерализъм? Предлагате цялата икономика да е в ръцете на държавата ли? Да премахнем частната собственост? Случайно да не сте пропуснали няколко деситилетия от развитето на земното общество. За да има социална държава, първо трябва да има силна икономика. Единствения начин това да се случи е когато тази иконмика бъде оставена в ръцете на индивида. Защото индивида е движещата сила в обществото. Не стадото. А това е либерализъм. Ще ми кажете ли вие какви идеи изповядвате за движещите сили на икономиката. И неми говорете празни думи от рода на "социална" държава. Социалната държава е следствие, тя не е първопричнина.

Тези самоотвержени ръководители поне спят ли си у тях, или вече направо живеят заедно?! Всеки ден се срещат, все нови и нови инициативи произвеждат, вече не помня какво беше отначалото и докъде достигнахме с тия нови и нови структури, мини-ЕС, макси бюрокрация, ЕЦБ, какви ли не глупости и купища текстове, които никой не чете ... Само харчат луди пари за хотели и срещи, за охрана, за какви ли не официални мероприятия, срещи и раздели ... край няма. А реалните икономики оцеляват едва в тая измислена криза, която тръгна от американските банки и заля целия свят, само че това не им изнася да го признаят, по-лесно е да съчинят поредните десет хиляди страници договор...

ДЯНКОВ ДА НЕ НИ БУТА КЪМ ОНЕЗИ 17 ОТ ЕВРОЗОНАТА, А АКО ИСКА ДА НИ НАБУТА ТАМ, НИЕ ПЪК- БГ. ИУЗБИРАТЕЛИ, ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ДАЛИ ДА ОСТАНЕМ В ЕС, А ДАЛИ ДА ЧЛЕНУВАМЕ В НОВАТА ЕВРОЗОНА!!!

Хайде стига песимизъм и фатализъм - като всяка икономическа система и общоевропейската е създадена е от хора и бъдещето и зависи от желанието на политици и обществото. Просто трябва малки промени, например както е в САЩ да има закон за балансиран бюджет за всяка страна в ЕС и повече централизация. Европа няма да е конкурентна ако се разпадне на 27 мини икономики.

само на италия и трябват 200 милиарда до края на април за да ре-финансира текущи падежи по облгации,на испания и трябват 170 милрда.....това само за 2012!!! а по-нататък?а за другите?откъде според теб ще се вземат половин трилион евро-това само за 2012-за двете държави-ако меркел категорично отхвърля еврооблигациите и ролята на ецб като кредитор от последна инстанция?германското не на еврооблигациите означава само едно-германско не на еврото. от това по мрачен сценарии за европеиските соц лапачи здраве му кажи!

Как откъде ще ги намери?!? От където ги намира доларите САЩ - ще си ги напечата...

Please ... remain silent for a moment. Can u ?

Мишо, ми ти разсъждаваш като американски неолибералист бе майка? Точно защото подхождаш към Европейската общност само от икономическа ( нелиберална финансова)гледна точка попадаш на пачи лайна. А ЕС не е единна икономика като САЩ, за да върви по стъпките на нейния неолиберален финансов модел и държавно устройство- щати. При това неолибералната икономика на САЩ се тресе в най- голямата си криза откак САЩ съществува и неолиберализма е в пълен крах. ЕС трябва да подхожда към своя съюз и еврото само от подхода "ниво на демокрацията". Защото "нивото на демокрацията" създава нивото на икономиката. Това го каза снощи архитекта на еврото Жак Делор. В ЕС има 27 страни с различно ниво на демокрация и от там с различни нива икономики, не може да сложиш парите им в един кюп и да печаташ на поразия облигации като САЩ прави. За това те съветвам да прочетеш две неща от нашия сайт.1) Анализа ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА ПОМОЩЕН ПАКЕТ ЗА ГЪРЦИЯ 2) да гледаш документален филм "ОБСАДА: Неолиберализмът заробва демокрацията" на Ришард Бруйет за да разбереш истинната за неолиберализма.

уф, този неолиберален спам на психясалата идея няма ли кои да го спре ?аман от техния спам!!!!!

За твое сведение ЕС е базирано на икономически съюз, защото политически правила просто няма. А икономическите наистина са леко пожелателни. ЕС е направен с идеята всяка страна да си запази суверенитета, макар и Лисабонският договор леко да настъпва чертата.

освен това, те и досега имаха записана граница на дефицит, и какво да не би някои да го спази през последните 10 години или да се осъществи дори минимален мониторинг над фалшивите статистики от страните членки от раздутата, безполезна,прескъпоплатена паразитираща брюкселска бюрокрация?еврото е един обречен политически проект, в същност залозите в лондонското сити ,че ще престане да съществува като валута до края на 2010 са 3?1! социалистите са едни хрантутници и некадърници,паразити- и в бг, и европеиските!

Какви социалисти /Меркел ли, Саркози ли/, какви 5 лв? Ако нямах близки и роднини, които от много години живеят в US и напълно са запазили умствените си способности, а съдех само по Tedi USA, щях да помисля, че като поживееш там и задължително затъпяваш. Явно, че си е вродено.

да, да, американските роднини не са шега работа, а а снимката от плаж на орландовци, пардон, орландо, ще ми я покажеш ли наи-накрая?.....

пардон, 2012......

Където сме се появили, всичко сме разрушили ! Хак им е , че ни преха, сега ще ни сърбат попарата !!??

И къде точно сме се появили? България може да е в ЕС, за който въобще не иде реч, но не и в еврозоната (и скоро няма да бъде май, въпреки че отговаря на най-строгите изисквания). И кога нещо сме разрушавали ние, освен държавата си?

Еврото е резултат от един обречен политически проект за социалистическа колективизация - ''европейския съюз''. Проектът се срина, тъй като се пренебрегна фундамента на пазарната икономика. Наложиха се системи на дотации, търговски квоти, преразпределение на обществен продукт на над-национално ниво, както и свръхрегулация на множество сектори на икономиката - все неща свързани с централното планиране, познато от капитулиралия модел на СССР.

На този свят няма нищо случаино.Не се знае какво са решили онези(наследнизите на Мойсеи) изроди от синедриона!

На друго мнение за еврото е неговия архитект Жак Делор-чети му вчерашното изказване. Делор е стар( истински) социалист, съратник на Ширак, роди идеята за еврото 1985 г- но на съвсем други принципи. Ако уевроозната се разпада сега, това е поради неолибералната политика на ЕС ръководство, следваща американските заръки на неограничения свободен пазар и глобалната икономика.

този търтеи делор е френски един ояден соцялист като нашите станишковци и догановци...как пък ша си губя времето да чета скапани социалисти....ти съвсем откачи!

щото твойте зелени хартишки са резултат от много мъдър проект я да си миеш чиниите ма тудорке и да не си пъхаш кухата гага дето не и е работата

зелени, пембени, ама ги имаме!!!

не е точно така. икономическите договорки в ЕС са сравнително хубаво нещо, защото уголемяват пазара, а икономиката се развива по "пазарни принципи" както е описана в дебелите книги на т.нар. учени само когато пазара е максимално голям, най-добре глобален. Прочее тези принципи работят преди да се въведе еврото като валута. А конкретно еврото има проблеми сега, защото контролният орган, а именно ЕЦБ в момента има само политически, но не и икономически лостове да пази стабилността. което общо взето е абсурдно.

париж и БОН боже боже боже боже журналистиииииииииии

На този свят няма нищо случаино.Не се знае какво са решили онези(наследнизите на Мойсеи) изроди от синедриона!

Европа дале-е-е-е-еч не е само двете велики/уж/ държави. Май и този път Бойко ще излезе интуитивно прав - да бачкат като нас, сиреч като влове залудо, и за наште заплати и пенсии, че да ги видим що за стандарт ще имат. Веднъж им припари - и се разреваха. Не разбрахте ли, че трябват нови мини-съюзни обединения на местна почва, без навлеци? Трябва ни Балкански пазар, не Общ - нямаме стандарт, продукция, износ и въобще икономика и трябва да сеподпомагаме сами. Ето, в спорта първата крачка вече е факт!

Боко прав...ма ти май си беглец от 4 км гаче ли ...айде къш обратно в лудницата!

Не си спомняме бат ти Боко да е изрекъл тези мъдри мисли и велики слова..:-)

не е така - колкото по-голям е пазара - толкова по-добре.

Тези двама на снимката отявлени неолибералисти и некадърници, искат да правят нов договор за превръщане на ЕС в нови американски щати и залагане на неолибералните финансови критерии политика в него. Само, че другите европейци не са толкова прости. Тези двамата водят ЕС към разпад и еврото към банкрут.

Ти па си специалист по всичко!Много ти разбира главата от финансова политика в условията на 17-тна коалиция!!!

А като "умтата" ти глава ги разбира, що не ги кажеш бе Щмеркелчо? Дай да ги обсъдим, а?

Повечето съвременни политици могат само да дишат прахта на Саркози и Меркел. Да не говорим за тези, които все още не са станали политици ...ама много им се иска...за сега правят партии във форумите...