Меркел триумфира, но остана на 5 места от абсолютното мнозинство

Канцлерът Ангела Меркел изведе своите консерватори до зашеметяваща историческа победа на германските избори в неделя - личен триумф, който циментира нейната позиция като най-влиятелният лидер в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Меркел триумфира, но остана на 5 места от абсолютното мнозинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

е сега ..... ще и ебат мамата , ще се съюзят всички срещу нея и ще оправляват от името на народа . Въпреки че при тях изборите са честни и няма измами като при нас.

Pesh0

оправляват ни защото ни оправят. не търсете под вола теле

Коменсти от всички страни, извинявайте, но цивилизованите германци, предпочетоха Меркел

А още по-цивилизованите французи предпочитат социалист...е, и...Аман от елементарни лумпенски простотии! След седмица, Меркел като направи коалиция със социалистите, какво ще пишеш...?

Французите не искат да чуят за ПЕС и Станишев. Оланд пръв поздрави Меркел с победата.

Никога коалиция с брънтията! Да си прави сама правителство, ненаяла се на власт. Вече трети мандат!

Германците не са нищо друго освен тоталитарен боклук. Наследиха богатото минало на тоталитарния СССР.

Наследиха, ама изхвърлиха "трабантите" и "Запорожците", които, заедно с глупаците, останаха САМО у нас...

Само едно не мога да разбера - по какво се различава сяшна Германия от бившия СССР, след кат на сяки избор се гласува само за Меркел. кат едно време - сички обичаха Сталин.

Да им е честита на германците новата тоталитарна система - на избори - все Меркел! Ние този период го живяхме близо 45 години!

Фрау Меркел е професор от Магдебург, доктор на науките по квантова химия, член-кореспондент на редица академии в света. Фрау Меркел е на върха на властта в най-развитата европейска държава - Германия, за 3-ти път поред. А на върха на властта в България е господин Орешарски от Бобов дол, доцент в икономически институт и подкрепян от партиите на Станишев, Сидеров и Местан. Орешарски се клатушка на във властта вече стотина дни ... И това даже му е много. Всъщност, в Германия няма такова понятие ДОЦЕНТ. То съществува в някои бивши соц. страни, в ъндърграунда и при бандюгите. Там има много ,,доценти". Както се казва , кой каквото заслужава, това и получава.

И, като се сетя за генерал-лейтенанта, д-р на ППО науки, доцент, носител на черен колан Бойко Борисов, тръпки ме побиват! Ама госпожа Меркел е виден политик, и си е взела всички степени и звания по честен начин и с много труд, сигурно! Какво съвпанение! И в изборния резултат!!!!:) Дали ще е в опозиция, като наш'то "бандитче"?

Генерал-лейтенантът победи и на последните избори. Както и на всички, в които е участвал ... Както и на всички, в които ще участва. Станишката затова не може да спи спокойно и постоянно дрънка глупости.

Меркел смачка ПЕСовците в Германия.

Суперлативи заслужава и Щайнбрюк.

Май няма такова нещо "квантова химия". Сигурно си имал в предвид физика. Доколкото знам е физичка.

който високопарно ми обяснява булшит, ме развеселява задълго:) защо ли е била комсомолски, тази изтъкната нобелистка? :)))

Имало, проверих. Някаква смес между химия и физика. Квантите са си чисто физично понятие, нямащи общо с химията и затова ми звучеше странно. Или по-точно нещо което се проявява като вълна и за някой неща като материя, а за други като енергия. Например светлината. Тя е енергия, както знаем, но се отклонява от магнитно поле и гравитация, което е свойство на материята и онези закони за привличане на тела с маса. Например в черна дупка си личи, че се привлича.

Завършила социалистически уни.Политиците стават член-кореспонденти ,както Сочков почетен член.

Абе колко му е - някакви си 6 гласа, купуваш си ги и имаш мнозинство. Ако не знаеш как, да ти пратя Цецо, той ще те уреди.

Този резултат ме интересува дотолкова, доколкото ГЕРБ отърваха ножа.

След като смаза песоглавците,сега спокойно можеш да си избереш 5-6 ,послушни като малки деца,индивида от загубилите,да ти осигурят абсолютната власт!

Не знаеш ли , че е била комсомолски секретар в ГДР.

Pesh0

Германия има 82 000 0000 население , разделено на 630 депутата излиза че 1 депутат се издържа от 130 000 души. у нас 7000 000 разделено на 130 000 (на колкото души в германия има депутат) излиза че трябва да имаме 60 депутата . А ако се загледаме пак в германия , парите които партиите получават на глас са 10 пъти по малко от тези който получават в българия. КАКВИ ПРОМЕНИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ ?

Ами...задаваш отговори,приятел?!?!?

Германия е страна пред която се прекланям, дисциплина, закони и наистина с прави политика за народа и от народа.

Е,и....Хубаво е поставяме някого или нечия държава на пиестал,но какво следва после....Готови ли сме да поемем техния път????А дано,но надали!!!!!

И понеже наистина е качествен политик ще потърси подкрепа в следващата по големина политическа сила в името на германския народ. Ако беше пожарникарска тиква щеше да си иде у дома и да не идва на работа поне месец.

Всяка една политическа партия без пари е равносилно на терористична организация.Германия е велика понеже има колонии и краде от държави като България.Нека да разчита тази държава на собствени приходи да и видя тогава социалната политика и как ще издържа на помощи всичките турчаля,които са милиони и само си клатят топките :).Точно това прави и Меркел,краде от едни за да дава на други.Това ако е политика тогава българите отдавна сме родени политици :).

Ти си пълен,абсолютен идиот.Т'ва ти го казвам дружески.Присъпи към лечение,макар че....Няма да има полза

Ще потърси, защото знае,че ще намери. А Тиквоч никой не го ще.

Към ББ-като сметнеш броят на депутатите от социалдемократите, левите,зелените/всички те са леви партии/- какво се получава?.Но така или иначе Германия е силна,богата държава и добре се управлява.Поздравления за Меркел

браво меркел..силна жена....заслужен триумф...браво...е такава трябва и в българия,а не ..айде че цензурата ....

Желязната лейди 2....продължение на филма....:))))

Много хора забравят, че в цял свят политиците служат на богатите и имащите. Просто така е устроен човека. Никой не иска да има беден приятел или съсед. Ако е беден, или пари ще ти иска назаем, или къщата ще ти обере, за да нахрани децата си....

Ако знаеш колко си прав/а??Винаги казвам,че съм добре,когато хората около мен са зобре!!!!!!

Нещо като бат Бойко....триумфираща победа,но накрая си сам....всъщност там някъде е истината,но коя истина?тяхната или нашата??

Реплика към самата мене си....Всъщност победителят е винаги САМ!

Винаги сам е само ПОБЕДЕНИЯТ.... А ТОЧНО КЪМ ПОБЕДИТЕЛЯ ОПИТВАТ ДА СЕ ПРИСЛАМЧАТ ВСИЧКИ, В ОПИТА СИ ДА ИЗВЛЕКАТ ИЗГОДА ЗА СЕБЕ СИ...!!!

Германските леви са много прости! да бяха обещали като нас минимална заплата от 10 000 евро, нови АЕЦ и космодрум, да бяха си намерили няколко анонимни флашки в пощата със записани разговори на Меркел, да бяха си създали една турска партия за коалиционен партньор и всичко щеше да им е наред!

Поздравления за страхотното чувство за хумор( осиновената Меркел(, имахме нужда от разведряване.

Абе той и тиквата да беше докарата страната ни до положението на Германия , и аз щях да гласувам за него , и щях да удрям през устата всеки който кажеше лоша дума за него . Но той докара страната ни до небивала мизерия и бедност , пък и иска отново власт . Нагла , малоумна мутра , с тиквена кратуна . Обаче подмазвача , веднага почна да се слага ....еййй , опасна работа . Друго не могат нашите политици , освен да се слагат на победителите .

Страхуват ли ви ГЕРБ, страхуват ли ви? Сега управлява ДПС и ако не съм шеф правителството пада!

Позитанските спинозничета пикаят газ. Колко сладко... Немските Цацаров, Бюреков и Пчелияка Мая не са си свършилки работата, тавариш Путкин е недоволен...

Така си е по целия западен свят. Нещата вървят, когато десните са на власт. След няколко мандата те понякога се самозабравят и народа избира левите един мандат(но не комунягите!), за да натрие носа на десните и ги вкара пак в правия път. После ги избира отново.

Честито на Меркел и всички десни! Песовете пак пиха една студена вода. Наш Станишко-Мишко няма да може да обяснява за лявата вълна :)) Много тежки скорошни избори се очертават за Гнойната коалиция.

Много заблуди витаят в този форум. Не е вярно, че немците не гласуват. Вчера централните улици на градчето , в което живея , бяха пълни с баби с патерици и дядковци, издокарани в двадесетгодишни костюми. Не гласуват младите хора, защото нямат алтернатива. Работят за 1800/2000 евро брутна заплата, а нето им остават около 1300. Като платят наема, отопление, вода, остатъка от 400/500 евро стига колкото да се изхранят. За разлика от България , тук младите хора не карат нови и лъскави коли. А старото автомобилче гълта и много бензин.

Специално аз говоря за младите хора.Какво му пука на немският пенсионер,които взима средна пенсия от 1200 Euro.Отива под строй както нашите червени баби и дядовци до урните,но това не е вот-а на младите в съвременна Германия.

Е и какво!? Значи, според тебе пенсионерите да нямат право на глас! Допринасялите по 40-50 години за обществото хора да нямат право на глас, а младите безделници да имат!? Странна логика!

По резултатите в Германия е видно че положението е същото като в България Италия Гърция. Хората са разделени по равно на работещи бедни и самозабравили се БОГАТАШИ.

С две думи и Меркел трябва да се коалира с някой който има различни идеи от нейните или този "грандиозен" успех (според нашите медии),може да си го бодне на шапката,също като наш Бойко!

на края на другарката Меркел.

Нашата Тиква и тя побърза да се отърка в победителите и едва ли не да подскаже, че той има заслуга за това. Няма десни и леви вълни има хора работещи за страната си и такива които са за затвора

Хора,и в Германия се купуват избори :).Нашите политици от кого мислите,че се учат?Всичките ми познати,които имат немско гражданство не са отишли да гласуват,а както разбрах и самите избиратели са били под 45%.

Ти си напълно деградирал... какви 45% те гонят... немците си имат средна активност около 70-75% и даааа... само десни идеи са печеливши за европа. Виж какво стана във Франция след избирнаето на социалистите.... крааахххх.....

Уточни кои са тези 70-75%?Аз не броя пенсионерите,които като нашите червени бабички се обличат като за карнавал и отиват под строй до урните.Къде са младите хора там?

И Меркел е като Боко! Когото прегърне след това изпраща в небитието! И търси нови патерици за да управлява!

Поздравления за Меркел. Традиционализмът и консервативността на немците и помогнаха да спечели още един мандат.Страхът на немците от промени е народопсихология. Бащата на Меркел е бил много умен човек, след войната всички са искали да избягат в Западна Германия, а той от Запад, избягал в източен Магдебург. Интересно...

41% ot 71% гласували = 29% от населението е гласувало за пребоядисаната комсомолка! тия са по-нагли и от Хитлер :)))

браво,да е и честито. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много интересно... ...Когато Путин взе третия мандат един куп демократи в този форум се задавиха от "недемократичната" му постъпка. Сега няма нито ред с който някой да обяснява, че комсомолската секретарка от ГДР е заграбила властта. Да напомня на заслепените от благосъстоянието и парите на Германия българи, че тази кака си беше направила сметката Боце и Цвинокио да бъдат вечно на власт в БГ.

...няма нищо чудно, че в бившите соци има управляващи бивши комсомолци и комунисти. Такова е поколението, живяло е при два режима. Ще мине време, докато дойде ново, неопетнено от цветна конюктура. Но това са хора, които с времето са се доказали и скъсали с минали идеологии за разлика от теб и такива като теб. Твоя работа, бъди си комсомолец цял живот, говори руски и жали за соцзаводите за редосеялки и електрокари. Ако всичко, за което въздишаш имаше стойност, светът щеше да дойде при нас, Мерцедес да произвежда Москвич, а АЕГе пералня Перла 06. Е, стана обратното.

Както винаги в подобни случаи - отговор от Сороски комсомолец... Аз говоря, че Меркел е с трети мандат и това, вие световните "демократи" считате за тоталитарно. ОТНОВО ДВОЙНИ СТАНДАРТИ. Що се отнася до хората скъсали с минали идеологии - имаме блестящи наши примери - Кунева (Пръмова), Саша Безуханова, Румен Петков, Иван Костофф (мой преподавател по полит-икономия през 1989 г.!), Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Кюлев и много други. Те са скъсали с всякакви идеологии и ценности. Що се отнася до езиците - да ползвам 5 такива (вкл. руски и не се срамувам от това), имам издадени монографии на четири от тях на три континента - нямаш късмет с мен - не се напъвай в тази област. Що се отнася до електрокари и редосеялки - там е видно, че нищо не разбираш или работата е да лъжеш и манипулираш. Въпросите, които трябва да решава Меркел е, че Мерцедес и AEG се правят най-вече в Китай (под натиска и поради грешките на САЩ) и това е улица без изход ! А скоро след като производството е там идва Детройт (67 фалирала американска община) и това е само началото.

Меркел също говори руски език, а освен това говори и за електрокари и редосеялки.

Социалдемократическа партия - 192 места Левите - 64 места Зелената партия - 63 места представяте ли си какво ще направят тези лумпени германците, ако сега решат да не и дадат мандата?

Прав си за такава възможност, левите общо отиват на 310 места(нужни са поне 309), след като дясната ФДП падна заслужено под 5%(виж предишния ми комент). Ако изиграят Меркел, както нашите червени любимци изиграха Боко, то кризата пак идва(сори- закономерно е).

Мазните Византийски игрички се разиграват само в България...Не се притеснявайте за Немците...не са подмолни като Българските политици и част от народа...

Как точно си представяш някой да се коалира с Левите (а.к.а комунистен) Това е политическо самоубийство. Германците не са късопаметни - който се коалира с комунистите на следващите избори е с -10%. Това да не ти са избирателите на БЦП и ДПС, за които няма проблем, че са в коалиция в Атака.

Eто, вижте! Дори и в днешната бюргерска Германия преобладават левите гласове! Общият сбор на гласовете, подадени за левите партии (социалдемократическата, лявата комунистическа и зелените) надвишава гласовете на десните, представяни от фрау Меркел. И ако прибавим извънпарламентарната, по същество лява алтернатива, като прибавим и крайната левица, стотиците хиляди анархисти, ситуацията е още по-категорична в полза на левицата! Това в Германия. А какво да кажем за лява Италия, Франция, Испания, Латинска Америка, милионните леви формации и общества в Азия.......

Да, много е готино, когато комунист почне да чете евангелието. Кой ти каза, че зелените са леви? Защо не преброиш и гласовете за FDP, макар че не влизат в парламента? Ако искаш, може да броиш и AfD, макар че имат такива тъпанарски идеи, че можеш да си ги броиш от вашите. Както и да е, ясно че няма да разбереш - типично по комунистически - Загубваме изборите и казваме - спечелихме ги!

А сега да видим, как мама Меркел ще се коалира с левите.

Доволен съм, че ФДП си получиха урока, предавайки средната класа и немския традиционализъм. Освен това партията им гъмжи от педерасти и "негерманци". Сега е момента да се върнат в правия път. За леля Меркел ще е по трудно сега въпреки победата- чакат я " разговори" с малките леви партии, напр. Зелените.

Не обичам Германия и германците......Никога не биха си помислили с добро за България! Да Ви е ясно!

В долната камара това са резултатите, а в горната какви са..........

Най-смешното е, че някаккъв див, мургав и дебел балканец поздравявал Меркел от фейсбук. Тоя знае ли, че е на поне 500 години назад, и че в Германия всички партии са на практика леви, а в БГ всички партии, доколкото съществуващите политически групировки изобщо могат да се наричат партии, са десни, но с извратено комунистическо мислене.

ДИСКА с парите на олигарсите крадци тя взе от Швейцарските банки.У нашта територия това не св случва(баси протестиращите)КОГА ще ги стигнем Германците и задминем БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ(като територия, държава няма)

КАКА МЕРКЕЛ МОЖЕ ДА НАСТИГНЕ ТАТО ПО ГОДИНИ НА ВЛАСТ - ИДИ СЕТНЕ ВЯРВАЙ ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ ЖИВЕЕЛИ В ДЕМОКРАЦИЯ .... НИЙ СМЕНИХМЕ 13 МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ - А ТЯ ВСЕ КАНЦЛЕР ?????? ... А ИНАЧЕ Е СЛАДКА И УМНА - БИВША КОМСОМОЛКА - ЯДРЕН ФИЗИК

Ако сменяхме все некомунисти, до сега щяха да започнат да имигрират еврпейци в България. БСП ни пази от имигранти чрез бедността, която гарантира. Друга "файда" не виждам от тях, даже е доста смешно да се говори за файда, понеже от 3 управления докараха точно 3 кризи. Така че не е въпросът дали се сменят, а кой влиза в парламнета ни. Един свестен народ никога не би допуснал комунисти да влязат в парламента, камо ли да управляват 4-ти пъти, след като ВСЕКИ път правят икономически спад без изключение. Демокрацията е управление в полза на народа, а не просто мнозинство от несъвместими партии (Тройни коалиции), които се страхуват от една партия, реализирала икономически ръст в период на невиждана световна криза и нарпавила най-големите промени във функционирането на държавния апарат. Това са слески изпълнения от балкански тип и напълно съответстват на тъпите събекти по теи географски ширини - на майка си матката ще продадат, само и само да не се наложи да се конкурират и да станат добри в това, което правят. Лъжа и помия. Българинът е порст, още не е изстрадал достатъчно и има да страда още заради неразбирането, което влага в избирането на управление. Даже още се бърка управление с власт, което е кощунствено спрямо българската демокрация. По Конституция властта е на народа, а управлението е това, което се печели на избори. Докато термините се позлват грешно, ще имаме власт имащи и власт нямащи по дефиниця. Ако приемем, че само управляват, то тогава може и властта да е на народа ни. :)

Честито на Г-жа Меркел.Честита победа и на всички демократи. Европа още един път категорично доказа че всякакви форми на социалисто-комунистически партии нямат място в цивилизацията.

Гошо, Гошо, момче лошо! И ти ли, пульо??!!

Как ще управлява викате... Както до сега.. Смачквайки Цяла Европа, унищожавайки живота и бъдещето на стотици милиони с идеята няколко процента от германците да продължават да живеят добре... Или смятате, че всички немци за синеоки, русокоси, честни и замислени за бъдещето на човечеството? Германия спечели войната и жертвите им направиха услугата да се самоубиват тихичко или да блъскат доброволно в някакъв вид затвоти... Или си мислите, че това е свършило, мислите си, че ... Не си мислете, това е само началото... Германия унищожава Европа с помоща на гнусната политпаплач в Брю;сел и по места...

Смятате я за голям политик, които мисли за вас...??? Нито един политик не мисли за друго освен да се закрепи и остане... така са политиците, директорите, прословутите административни служители в Брюксел и по цялото земно кълбо... По скоро погледнете коментарите по/долу на хора които ви казват как живее нормалния човек...помислете си за т.нар мини джобс в Германия... Помислете си за 40 000 000 американци дето са на хранителни помощи... Някой мисли за вас????

На такива с психическа диагноза като теб трябва да им се забрани да ползват интернет. Най- добре да ви направят резервати в някои високи и затънтени гори и да ви пуснат там докато подивеете напълно или ви добарат вълците и мечките. Не разбирате ли, че такива като вас съсипват държавата... докато други се опитваме поне нещо смислено да се случи

Съжалявам, че с моето мнение съм предизвикал у теб такъв дискомфорт, че в 70% от твоето ме обиждаш а в останалите 25 се самоизтъкваш като правач на неща... Ако си от партията на фрау Меркел и правите неща без да спрете, работите на полза роду а никой не знае, че съществувате тогава съжалявам и заслужавам да бъда наречен луд... Ако си еврочиновник, които е там някъде в Брюксел за да се бори почти безплатно за моето благо... имаш право, аз съм един психар... Ако си брат на Обама и се чувстваш засегнат, че той не постигна нищо и милиони са на ръба на озивяване... съжалявам... Ако имаш някаква друга причина, че със ставането да ме наречеш луд а себе си борец за добро бъдеще, без никакво обяснение... съжалявам, че съм развалил утрото ти, моля за извинение, като всеки ненормалник и отивам да си търся билета към онова място дето да бъда изолиран

Не съм "другите новини", друг съм. Ще ти напише малко за осветление, че май си на тъмно. Октомврийската революция е завършек-начало на един дълъг процес. Какъв ли? Германски индустриалци заделят милиони (днес се равнява на милиарди), за да подкупят възловите позиции около руския цар, да го направят на маймуна, да го разкарват като клоун от имение в имение под различнипредлози за заплаха от терористичен акт и прочее, докато платените съветници, охрана и армия накрая предадат властта на протежетата на германските интереси и не стане револцията. На Ленин му е осигурен коридор за личен влак, за да го срещнат в Швейцария с немските политици и разузнавачи. Това не го пише в учебника ти, интересно защо, но има доста документален материал в интернет. Така че комунизма си го дължиш не само на Маркс и Енгелс (какво съвпадение, пак германци), но на активна подривна политика на Германия срещу Русия. Втората световна война пак е сблъсък на два немски продукта: национал социализма на Германия с болшевишкия социализъм на Русия, но както по-горе писах продукт на германски манипулации. Германия е не прусакът на Европа, а простакът на Европа. Германия е опасно прост народ, работеш като вол и податлив на манипулации от най-долен характер. Това е истината за Германия. Хората там са работливи и смущаващо лишени от етика, морал и чувствителност, което ги прави опасни като нация. До преди няколко години САЩ, Англия и Франция имаха казарми в Германия, за да пазят Европа от изродщините им. Май си помислиха, че е отминало, но гледай какво се задава след 15-20 години. Живи ли да сме, да не сме ли. Германецът ходи на концерт, само за да се отчете, човече. Не знае какво слуша и за какво го слуша. Няма елементарни представи. Перфектен технически, той е лишен от ориентация в човешкото общество, гази с копита, ручка с рога, лъже, двуличен е, компетентен е само технически. Липсват му етика и емпатия. Това са опасни хора, както за другите, така и за себе си. Запомни го. Редно е да знаем това.

Абе хора, прочетете внимателно и се замислете по-дълбоко над статията. 1. Бундестагът е от 622 депутата, а Германия е с 80 милиона население. Българите са към 7 милинона - т.е. над 10 пъти по-малко, но за сметка на това имаме парламент от 240 депутата. Кому е нужно това?! 2. Тук много хора коментират данъците и заплатите. Данъците са прогресивни и на 90% от германците им е ясно, че така трябва да бъде. Независимо за кого гласуват! 3. За да получава човек помощи за бедни е ДЛЪЖЕН да работи за 1€ (ЕДНО евро) на час при някой работодател. Ако не работи - няма помощи. Само да поясня, че 1€/час (152€ месечно) е по-малко от минималната заплата в БГ!!!!

много са ви интересни коментарите :)))))))) някави мошмуроци от ориента коментират наи развитата държава в света! глупаци!

+++++++++++

Що пък не? В Германия има не само бг цигани, но бг хай-тек математици, физици, химици, инженери, лекари,..., и то не малко. Т.е. даваме принос към най-развитата световна държава да запази позициите си.

1-2-3%? колко са другарю?

да бе да те лекуват по призвание, защото такава им е работата, а ти да изчукваш пари, защото такова ти е призванието

Малката дъщеря завърши в Бг Немската гимназия "Константин Гълъбов", а в Германия медицина в Тюбинген, със семестриална такса 50 /петдесет/ евро. Плюс право на работа 80 часа Х 5 евро = 400 евро/месец и от родители и сестра й още 400 евро, та с 800 евро на месец се оправяше съвсем прилично.