950 лв. стартови заплати за акушерки, медицински сестри и фелдшери

До 50 млн. лева за по-високи заплати на специалистите по здравни грижи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

50 000 000 за 12месеца за 300 болници с по 200 сестри , акушури и други средно на болница прави 69,44лв. на човек мчесечно, да Ви е честита аритметиката.

ДА ама болшинството завършващи за акушерки ,медицински сестри и САНИТАРКИ са от туския етнос , защото българките нямат пари нито да се издържат , нито да БУТАТ рушвети на даскалите .

То вече има колективен договор от 2018 г, където пише това и че влиза в сила от 01,01,2019 но никъде не се спазва. това е проблема

Всички ли мисли един по един да храни от ръката си и с какво?

Баце Бокич много си хитър уе....

ИНТЕРЕСНО Е КАКВО СТАВА СЪС ЗАПЛАТИТЕ НА ОСТАНАЛИЯ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ - ЛЕКАРИЕ И САНИТАРИ????

В настоящия момент основна лекарска заплата в университетска болница и стаж над 20г- 900 лв. Пътеки- 30 лв. нощен труд- х1 лв/час и т.н, чисто- 1000 лв.

Аз пък съм с основна даже по-надолу - 800лв., с добавките взимам чисто не повече от 900 на месец.

да не издребняваме. Всички сме ходили при лекари и знаем по колко се дава. Но понеже докторите нямат навика да делят с останалия персонал, се получават протести ...

Питам се Иванчева по лоша ли е от Тафров, Станишев и Ленчето за Евро депутат? Със сигурност белите ще са по малки...

Вече 10 години Борисов доказва ,че е незаменим ,като използва за личните си пиар акциите нашите пари ,на данакоплатците.Споко Българи ! Днес е зле ,но утре с Борисовата партия ГЕРБ ще стане още по-зле. Гласувайте за ГЕРБ ,за да се уверите.

а депутатските заплати кога? не е честно!

Техните заплати се увеличават на всеки три месеца.Такава е формулата приета от дупета тите.

ми не е честно, трябва всеки месец да растат!

petrovito

и, това нето, колко прави? 820 лева.. - 410 евро

Почти колкото на чистачките - сега ми се работи, след малко не ми се работи.

Абе, бай Хой, аз съм инженерче в здравеопазването и стартовата ми е 860.. ко пра'им? ;)

ко прайм ли? един бърз ускорен курс за сестра и си готов! 100 лея отгоре

Чудесно решение Господин Борисов, възстановете щатните таблици, вземете клиничните пътеки от ръцете на завеждащия отделение, за да има заплати за сестрите и нормалните лекари, които не са богатите в здравната система, а дежурят ден и нощ и изнасят работата, а други обират лаври и пари.

Аха, точно така ще стане.. палячовци.. :)))

Тази държава се управлява на принципа Ден да мине ,Друг да дойде и да издрапаме на властовия кокал до края на мандата т.е. да се управлява на инат на българските граждани. .В тази държава България няма министри ,министерства и профсъюзи.Всичко зависи само от един човек и то само от Бойко Методиев Борисов.Всичко се прави на парче.Има няма закони,критерии ,базови мин. заплати по професии .С авторитарното управление в министерско председателска България на Бойко Борисов се принизи Парламентарната Република.Каква е разликата ми кажете от управлението на Русия от Путин и на Турция от Ердоган.Приликата е огромна .Разликата е в това ,че едните се водят за президенти , Борисов се води за министър председател.

Всяка година излиза статистика и проучване, колко е издръжката на четиричленно семейство. За 2018 е 2325лева. Т.е. ако работят двама родители трябва да взимат чисто по 1200лв. най-малко, за да могат да живеят. Нормално ли е според вас, едно семейство от двама лекари, да не може да покрие минималния размер на доход необходим за издръжка на четиричленно семейство. При това, изобщо не говорим за минимална работна заплата в странта. Тя е очевидно много под необходимия физически минимум. Маса хора официално, статистически, математически и практически са работещи на пълно работно време и взимащи под необходимия за живот минимум. Какви лекари, какви специалисти, какви инвестиции??? Няма кьорав лекар да остане тука. Ше ходим на поп да ни чете молитва. И инвестиции няма да има, защото никой не инвестира в държава, където не може да намери необходимите му специалисти, защото отдавана са избягали и продължават да бягат. 950 лева за лекар. Пълно безобразие! То ако се ставаше лекар ей така през куп за грош, ама не е. Кой ще премине през всичко това и да остане тука на 950лв?!?! При положение, че ще му дадат 9500 на друго място ???

В статията става дума за медицински сестри. Иначе сметките са си точни.

А-ха! Уплаши се, че няма да ви изберат. И започна с популистки ходове. Обаче защо само на медици? А на глаудващите пенсионери. На работници. Каквото и да ;редприемаш, няма да гласуваме за теб и твоята партия.

Това е чудесно. И тази сума е малка. Пак ще продължат да бягат в чужбина. Вижда се че улицата диктува поведението на някои хора. Да питам аз, като съм лекар с три специалности, заплатата ми е с по - малко от сто лева разлика на сестрите. Трябва ли и лекарите -но не директори и началници, а редовите лекари да стачкуваме. Защо всичко в тази държава се решава на парче. Защо няма воля да се направи всичко така, че да има живот и в Бг. Защо да бягаме, а вие да крадете това което моите родители и всички пенсионери са градили праз целия си живот, и сега пенсията не им стига да се отопляват. Доплащат лекарствата повече от 50%. В EU плащат 5€на рецепта и това е. Позор. Тези хора са работили цял живот, за да има какво да крадете сега вие. Защо са ви толкова апартаментчета, банкови сметки, коли...... каква наглост. Никой нищо не е отнесъл от този свят. След години историята ще ви отрече.

Държава, в която един прост пилюционер с акъл само да се санообгази, взима повече от началник на отделение в областна болница няма никакво бъдеще. Всъщност и настояще няма, както виждаме.

И като го махнете Баце кой ще дойде-Курнелчето, със страпотчето и тогава ще ревете за него!

Който и да дойде ще бъде много повече от пожарникар. Ще се погрижим държавата да се управлява от грамотни държавници, учили за това, а не от пожарникар свикнал единствено да гаси пожари и отгоре на това прочел само една книга в живота си.

грамотни. Като Костов, Царо и Станишката ли? Или Раданчо? Нема нужда от такива ограмотени.

Заплатите на персонала зависят само и единствено от парите за прегледи и пътеки. Начина за увеличение е чрез увеличение на тези инструменти. Всичко друго е шменти капели.

Заплата не трябва да зависи от броя пациенти. Така се точи касата. В Бг няма нужда от здравна каса, която се източва и от политиците

Това да не е магазин., заплатата да зависи от оборота. Искаш да има лекар и сестра в твоя град, се плаща миними еди колко си. ако оборота ти е малък, болните малко - 300 лв ще има даваш за заплати. Недейте им дава, пазара ще се саморегулира от самосебеси и те ще избягат навън, и вие ще си внасяте лекари авганистанци

Супер! Ама , всичко е пазарна икономика! Ако крадем 5000лв, за да дадем 150 на мед сестра, за 12 месеца сме профукали в апартаменти 58200лв на една назначена сестра!!! Бюджетът не е бездънен!

.. тя инфлацията вече ги е изяла. И да не ривете после и за пари от клиничните пътеки

бацко премиер! шалалалала (не ми прилича, като една изявена юриска да се радвам така и да пея, но пей сърце) Отличен предизборен ход на бацоракис! отново отвя кункуренцията и курнелината партия. Герб ще пребъде, защото по член 1 от алинея първа на конституцията на народна република бългрия, БАЦЕ има неотменимата ръководна роля на партията и държавата!

В чужбинско стартират с 3000 евро и живеят в нормално общество с работещи институции. Няма да стане, ако ще по 3000 да дават. Тук средата е отврат, леш, хората са зли, пълно безправие и простоия. Само някой безнадежден случай би останал.

баба ми казваше (бог да я прости, отиде си на 95 в крепко здраве докато копае на лозето с чаша ракия с захар в ръка): дават ли ти земай, гонят ли те бегай! та... щом дават ще земат защо пък не!

Пробвахме да наемем "шведи". Избрахме две момчета, дадохме им по 750 лева и се видяхме в чудо - не щат да научат нищо, не може да ги стимулираш с нищо, разхождат се нагоре надолу, хилят се и викат не знам бате, обясни. На втория път - евала бате, ама обясни пак. Бате, пак нищо не разбирам, ама ще се старая... Накрая им връчихме по една метла да премитат двора, но избягаха - за 750 лева, вика, такъв тежък труд... Така че, опъвай здраво каиша и не надигай главата много, че има други да чакат на тебе.

Много си се изнервило бе момче или момиче. Излез навън и в хубавата среда ще ти спукат задника от работа . Плюс другите екстри за чужденец.

Не знам, бате. Те в Италия почнаха по 500 евро да раздават на хората ей така, за нищо. Пък ти викаш да се изуча пет години, да стана професионалист и да съм доволен на къшея хляб, който ни се подхвърля?

Браво! Сега на ред са лекарите. Малдите лекари се оказват с по-ниска заплата от сестрите. След младите лекари, следват специалистите и т.н. Просто медиците са недодялани в т нар. софт скилс и си мислеха, че сестрите трябва да бъдат държани на заплати под техните. Я нечем на мен да ми е добре, я ечем на Вуте да му е зле.

Причета " ще бъдат дадени" и ми се повдига. Все едно им подаряват нещо без да работят. Някаква социална помощ. Борисов, изчезвай веднага.

Е, па то и сега не е заплата, а социална помощ!

Чували със 170 килограма кокаин е изхвърлило снощи морето край Шабла. Те са открити от гранични полицаи.

Премиерът уточни, че увеличението е на базата на това, че във всяка една сфера българската икономика се развива добре.

За медицинските сестрите съм съгласен - та те са най-натовареното вено в здравеопазването. За акушерките и фелшерите не знам - не съм раждал до сега но сигурно и те се трудаят много и заслужават увеличение. Сега остава да се подобри малко качеството на работата и отношението За последните две обаче малко ме съмнясва....

Те читавите хора, вече са се установили другаде!!! След дъжд - качулка!

То да бяха само те.... Какво ми реват бизнесмени за работници? Да се замислят и те по какъв път са минали. Див капитализъм. Една затворена система "на отворената кошница" ден за ден. Никакви основни приоритети в политиката, освен лично облагодетстване и стоене там до безкрай. Дори една атомна електроцентрала не се строи, защото единствено механизмите за крадене са разработени. Купуваме по-скъп ток, защото са накачени всякакви по веригата.

точно в десетката баце

До решението май се стигна заради корупционните скандали и наближаващите избори.

Заплатите трябва да се замразят!!! И аз искам 1000лв. но няма... Живеем в България не в Германия примерно.... Кой не иска да работи има безработни.... Обезценихте пенсийте на хората който не го заслужават... зарди шофьори и сестри... Кърския работник е кърски....

ми убягва желязната ти логика. Тук не сме Германия, сиреч колкото и да работят, няма да вземат германски заплати. Абе ти да не си бизнесмен, а кърски??

Ами колко е стартовата заплата на лекарите.

Стартова така ли, а за тези които са заварено положение с по 40 години стаж,за тях какво?

Урааааааса тичам да гласувам за тиквун !!! Хайде хораааа раздават пари ( е от нашите де ) ама ги раздава туквунчо !

Започнете пак да плюете Борисов. Три--четири. Хайде,не почнахте ли?

Тази партия грее от светли личности, да им се възхитиш на чистия морал, високата нравственост и гражданска отговорност. На един тъстът и тъщата му купили шест апартамента, а пък фирма му подарява лъскав нов. На втори майка му, понеже много го обича, го дере с наем над хиляда лева Трети страх от земетресение и височина веднага го заселва в елитен блок без да плаща наем. Четвърти влюбена министърка купува елитен апартамент за любовно гнездо с млад пичПети е фен на суджуци и граби с тонове Каква личностна пъстротия, кави неподкупни и отговорни пред народа дейци има в ГЕРБ.

щЕ ИМ ХВЪРЛИ НЯКОЛКО СУДЖУКА........ГОЛЯМА РАБОТА.

Оха, как се раздават пари само. Няма лошо, те и лекарите са с мизерни пари. ОТКЪДЕ ЩЕ ДОХДАТ ПАРИТЕ????? НЯКОЯ КРАЖБА ЛИ ЩЕ СПРЕТЕ????

Ми Боце, ти само от кокаина в Черно море ще лапнеш 500 милиона бре, много малко даваш, само 10%... Не си щедър, по-скоро си стиснат, много стиснат.

Давам 50 млн на медицинските работници, 100 млн на полицайте, 80 млн на учителите ...и т.н.-че ти ще обеднееш, бе Баце, ще ти останат само 2-3 милиарда...

Не си вече за този пост.

Напускай бе човек, стига си се мъчил.

Стига си гасил пожари,не става така подхвърляш по един кокал като на кучета.Върнете всичко ,което сте открали за тези 30г.Не виждаш ли ,в какво превърна България.

Сестрите станаха по-малко от докторите. Чак сега се усетиха управляващите. Мед.сестра може веднага да започне работа в западна Европа,но български политик не съм чул да прокопса извън кочината.

Само съд за тези. Лекарите заслужават много повече от тези подаяния, но нали трябва да се краде за "нашите хора".

гЛАВАТАРЯ НА ШАЙКАТА ЗАПОЧНА ДА РАЗДАВА НАШИТЕ ПАРИ.....