17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E в БГ да станеш герой е достатъчно да плюеш по всичко руско.

Тия, които драскат глупости е добре от време на време да се замислят малко. Става дума за 100 тонен самолет с 16 тона гориво на борда. Почти във всички случаи на аварийно кацане се стига до запалване на горивото и самолетът се превръща във факла. Това е най-голямата заплаха за пътниците, дори кацането да е успешно. В случая пожар не е допуснат независимо от това, че самолетът е бил с много гориво. Няма време за изхвърляне на гориво, както се прави, или за маневри. Всичко е въпрос на майсторство. Поздравления за професионализма и спасените хора! Страхотни сте!

И все пак нужно е било и мъничко ,ама ГОЛЯМ късмет! Ако е имало наоколо само твърди настилки с голямо триене... Не ми се мисли какво е щяло да стане! Пази Боже, и дай всекиму ТАКЪВ КЪСМЕТ! И разбира се такъв съобразителен пилот ,шофьор,машинист... и каквото още се сетите!

Cezarbg

Питам само кои е герой на България през те,и години в възраст 23 години ??? Кои цецу божи или гроба

КОЙ

е, има и мъжки мъже, моите уважения към този човек! Поклон.

обикновено Путин награждава мъртвите "герои". Този го е наградил жив. Навярно после ще ги убие..ха.ха.ха

Г-н Щерев, Вие сте изключителен идиот ! България може да се гордее с Вас !

не те зная какъв си,"мъж"жена,но съм сигурен,че си правен в дупе.

И на друго руско бих се качил, но руснаците са хомофоби и не обичат хора с нестандартна сексуална ориентация... ха.хахаах

пилота дали се е нанизал на някоя надарена царевица..ха.ха.ха

Де късмет ти да се нанижеш

Cezarbg

Стига простотии пилота е направил брилянтно кацане за да спаси хората!! Всичко друго е лакърдия от негодници!!

Да е пилот руснак на самолета в който ще пътувате трябва да се сбогувате с роднини и приятели, да сте си платили данъците към държавата и банките, да си върнете частните заеми, да напишеш завещание и да си купиш парцел за вечноста..... чак тогава се качвай на такъв полет. Аз иначе само на рускиня се качвам ...на нищо друго руско..ха.ха

е, ще си затвори очите и ще те изтърпи, една бълха повече - се тая......

е колхозниците си ги влече полето. Помислил че кара комбайн не самолет .... ама пък го награждават ,че кара комбайн

stankow

Човекът е с две висши. Първо завършил юридическо образование. После му излязъл късметът и завършил и пилотско училище.

това първия самолет ли е който съсипа или така си приземява самолетите :)))

най-невероятно не е самото "твърдо" кацане , а това че е на самолет фрашкан с гориво т.е хем е тежък , хем е яко пожароопасен....една искра и.....при тия корпуси дето са като фолио , малко им трябва да се цепнат , особенно като са пълни и кацат "по корем" Конкорд-а който се разби при излитане през 2000 год., беше заради това , че пукна гума , настъпвайки метална отломка и парчетата и пробили резервоарите с гориво

Напълно си прав! Добре че в царевичака не е имало някой изоставен трактор, комбайн, камион или танк от ВСВ.

stankow

Браво на тези момчета ! Ако имаше поне един загинал, щеше с месеци да са на първа страница. А така - 1-2 пъти и бързо свалени.

След героичната постъпка президентът на Русия Владимир Путин удостои двамата пилоти от "Уралските авиолинии" със званието "Герой на Русия", а членовете на екипажа - с "Орден за мъжество"...ха.ха.ха за мен това е позор. Предпочитам смърта пред джуджето да ме награждава..ха.ха Гледайте сега ватенките като почнат едно след друго да приземяват руските щайги в царевицата..ха.ха

stankow

И ние като вас предпочитаме ... вместо да ви награждават ... :D :D

невероятен летищен комплекс и система за обучение и на пилотите, и на стюардите и стюардесите (видях репортаж как се подготвят, каква е апаратурата и подготовката конкретно на тази авиокомпания). Например при норматив 1.30 минути са успели да евакуират пътниците за 60 секунди. Те - стюардите - и стюардесите също са наградени с ордени. Двамата пилоти ми се покриват с облика на хората, работещи тази работа. Командирът е взел от нивата един кочан царевица за спомен :) Накрая - редно е също така да се отбележи, че това е огромна заслуга и на машината Еърбъс. Сега там на място работят и техни специалисти. За който се интересува - след приключването на следствените действия на място ще разглобяват самолета и ще го извозват на части до някакъв НИИ, който работи в райна на летището.

stankow

Не е взел един кочан, а собственикът му го е дал. И не е бил един. После ги дал на жена си. Сега им е сезонът :) Шегата е, че самолетът, на който се обучават пилотите е бил Ан-2. Понеже се използва за пръскане на селскостопански култури му казват "кукурузник". Затова били толкова добри на приземяване в царевична нива :D Браво на момчетата !!

Мъжкарска постъпка и от двете страни. Да са живи и здрави и Бог да ги благослови!!!

Геройството е и в това, че е съобразил да не пуска колесника

stankow

Така е по инструкция. Спазил я е. И е успял ! Браво !!

като летите със самолет се сетете какво сте писали тук....

МОНСАНТО- царавицата герой ГМО Добре че колхоза не беше сял картошки, че ся щяхме да имаме 200 Героя на Русия посмъртно

В Русия е ЗАБРАНЕНО ГМО селското стопанство. Русия е #1 по износ на пшеница. При това чиста от ГМО. Основен купувач е Турция.

stankow

Русия произвежда 130 милиона тона зърнени и изнася 60 милиона тона годишно. Глобално затопляне, разширяват се на север площите ѝ, добивите растат. Тя храни Турция и Египет.

Пич, руснаците имат мнго трески за дялкане, ама в случая това си е геройство. И няма никакво значение националността на участниците. Спасени са животите на 233 ЧОВЕКА! Евала за адекватната реакция.

stankow

Вие пък как му говорите - като на човек ! Пък той - дегенерат. Кефи се на смъртта на хората !

най-добре Дада да каже как е станало ..

НА РУСКИТЕ ПИЛОТИ!

Браво на пилота Дамир. А фашизираната жена IC да мре.

IC с бивш Ник Роксана е циганка, живее някъде по чужбина, работи на магистрала.

Чайките Е собственост на сина на главния прокурор чайка. Естествено, че не се спазват никакви хигиенни норми и също естествено е, че има огромен брой бездомни животни, които се хранят там и разнасят зарази- плъхове, кучета, чайки Сблъска със самолета е именно заради чайките. Ако чайка си беше изпълнявал задълженията, нямаше да има чайки и нямаше да има катастрофа. Мафиотите в Русия крадат и гепят, а пилотите проявяват героизъм, за да поправят золумите им. Така е било и ще бъде в Русия.

Тя е сред руските авиационни компании, които карат пилотите да изпълняват всяка година определен брой кацания ръчно, без автопилот. Тренировките явно са били необходими и полезни

Троле, каква глупост само си написал. Кацане на автопилот не съществува. Автопилота е само да подържа курса като набереш височина. Кацането и излитането винаги са ръчни операции.

Зевзек

Дрън та пляс! Кацането отдавна може да бъде извършено с команди от апаратурата на летището към автопилота. Дори софийското разполага с такава апаратура. Ще кацнеш в мъгла ръчно, само че нивото на пистата ще го сбъркаш с 20 метра.

Автопилотът на модерните самолети разполага със софтуер за аварийни кацания. Реакцията му е много по-бърза от човешката и може да изравни крилата така, че при кацане на вода двата двигателя да докоснат повърхността едновременно. Ако го прави човек, той се нуждае от много повече късмет.

Така е. Самолетът също е за награда, защото не се разпада и не се запалва при твърдото кацане. А задимяване и откъсване на десния двигател е имало. При положение, че се е приземявал без работещи двигатели, падащ, с максимално тегло, с пълни резервоари (16 тона гориво), в нива. Разбира се, пилотът е приложил цялото си умение и професионализъм, не е изпаднал в паника и за отрицателно време е предприел най-правилните решения. Може също и късметът им да е сработил. Но задължително този случай ще влезе в учебниците.

stankow

Апаратурата за автоматично приземяване е съвсем друга, не е автопилот. Различни са - функции, структура, взаимодействие с наземната инфраструктура. Автопилотът е доста по-просто устройство в сравнение с нея.

Зевзек

Автошофьор е. Или автобоцман.