91-годишен получи наградата си за геройство след 75 г.

Цонко Филипов спасил двама войници от взривен кораб през 1944 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такива истински истории за истински хора-Човеци трябва да има учебниците на децата! Да е жив и здрав и да дава пример на околните!

Бай Цонко, еволюцията напредва, а Земята се препълва с ..дебили!?

Те дядката след девети 44г. ,за това му геройство може и да са го поударили малко от Народната Власт.Определено е бил заклеймен като ,,враг на народа'' през периодът на ,,светлото бъдеще''.

Такива достойни и почтени хора днес не мога да срещна... Помислете всички - колко от вас на такава възраст ( ако доживеят до нея) ще бъдат запомнени от обществото с подобна благолородна постъпка?

Голям!!!

Тъпак, човека е спасил два живота, какво общо има политиката тук?

действително в учебниците трябва да се изучават постъпките на достойни българи, а не за банго васил

petrovito

Това е разликата в поколенията - при трагедия скачил в лодката и спасявал без да се замисли, а сега вадят смартфони и започват да снимат, а лайковете под клипа или снимките са показателя им за геройство

Поклон пред смелостта на този човек!!! Нека бъде пример за всички! Само не знам на тези в министерството не им ли е неудобно да минат само с една писалка? Малко ли е, че се сещат след толкова време за човечета ами и то само с една писалка. Хубаво, била му е обещана, нека си му я дадът и нея, но толкова ли не успяха да подсигурят един медал, една макар и малка сумичка за този възрастен човек, той сигурно и на 100 лв ще се зарадва (макар че е смешна за този подвиг), нали е пенсионер човека, а и то пенсионер -герой, забравен! За хиляди глупости се отпускат пари, краде се до безобразие, а героизма се забравя. Господ да му благодари, като го закриля, ние хората за благодарности не ставаме.

То това е, комай, и най-голямата разлика между хората - кой в коя посока хуква когато лайното удари вентилатора.