900 евро за едно мухлясало мазе. Как българи стават жертва на печалбари

Хиляди нашенци и румънци живеят в окаяни условия в големите германски градове. Някои работят на черно, други чистят хотелски стаи за жълти стотинки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прасетата на всичко са свикнали.ха.ха.ха

На никого не го пожелавам.5г.лутане по болници в Бъл. без резултат,в ГЕРМАНИЯ ми направиха трансплантация сега съм жив нищо не плащам в България мъртвец.Не винаги парите са водеща единица.

Аз съм беглец. Дадох 12 г. труд на тази държава. Нормален бачкатор като 80% от всички хора. Две висши, два чужди езика, последния кавал на всички кавали. Управляваха ме почти изцяло калинки, нагледах се на връзкарщина и несправедливост. Мъчих се да променя, да говоря, да протестирам, местих се и все нищо. Накрая ми писна, обучих се още малко и напуснах. Сега живея спокойно, взимам 8 пъти повече, обитавам хубаво жилище, изтеглих си и семейството. Пътувам си до Бг когато ми е кеф, защото мога да си го позволя. Приятели имам в работа, а моите от Бг идват често. Нищо не ми липсва. Държавата и града са чисти и подредени. Тихо и спокойно е. Уважават ме в работа, заради образованието и уменията ми. Сега е ред на родината ми да предлага....Аз дадох значително много усилия и не получих удовлетеорение(за пари няма изобщо да споменавам). Дотогава съм емигрант, невярващ на жалките опити да върнат бегълците от тези мизерни бедни западноевропейски държави

Напуснах България, признаха ви образованието и опита в Германия. Имам хубава квартира и всеки месец след всички разходи остават двойно повече пари, отколкото печелих в България. Който не знае немски, мизерства тук и по-добре да се връща в България. Поне ще си живее в собствено жилище.

ako sa арби ще са в жилища общински. но тея с а цигани. не ми е жал

За жълти стотинки така ли хората дават помощи като ти осигурят сялото семейство ходи на лекар без пари общ работник взема 70 евро надник лошо е нали българия по добре 20 лв надник и хайде живей

Алооооо... Абе нищо не казвате за ингилизите бе. Що така...?! Ко стана с брекзита...? Нъл уж нямаше да има ? Щот тъй разказвахте 2-3 години... А пък сега вече не вий интересно ... И метнахте Германията... И там не е хубаво тъй да знаете.... И те прости и грозни кът другите... Само вий най -убави и умни. И много го знаете "българския" чак се "карате" тука на една госпоДжа че пишела на "дивашки". Ами така пише щото инак немоЕ я разберете кво ви хортува бе. .. Цървули. !!!!!!! То не е самоцел да го знаеш тоя безмислено български език ами требе и да влиза в употреба някъде. Пък то никъде го няма по света. Ората из Европата като ни чуят да говорим на български притихват и започват да се споглеждат... Що ли... ?! Иначе знамена увивате и по баирите се катерите на шипка да се ежите.... То няма такива тъпунгери -тъй требе Слави да си кръсти партията . А на народното събрание отгоре да пише. " Цървула обувка не става" ..... Айде със здраве... И след ингилизите и германците да не забравите братушките....

Ако свири добре - какъв ѝ е проблемът?

За мен историята е истинска, защото лично познавъм текиви. Да не говорим, че в началото престигнах с 2 други глупачки на същото дередже и видех как точно се 'оправет'' с нещата. Единствения начин е да знаеш езика, да си намериш и работа и дом, и да тръгнеш по законните пътища, защото сичко друго ке се фърли на дъното и още по-надоле от дъното. Понеже съм г овиждала в реалния живот и пред очите ми, та не се съмневъм, че е истина. Лично съм помагала на текиви неастници и съм им давала да ядът, Винаги има изпаднали около посолството да просът пари заобратния билет. От поне 12 години казвъм, дръжте си една сума или самия обратен билет, на разположение, и не се оставейте безпомощни. Не че в балХар е разкош, не знам на какво може да разчитът, явно на нищо. Свидетел съм на екзплоатацията на нашенци, и да ви каем, жал ми е за тея хора, те не са виновни, че беха системно обирани, лъгани и съсипвани от команягите. Това полжение лежи на съвестта на команягите в балХар. И после слушаме от роднини, че им дължиме доживотна издръШка и мелиони. На ви сега, откъде идвът мелионите. Некои се освестевът и пробивът, некои не. Нема правило, донекаде е късмет, донекаде е Бог. Емиграция отнема като правило едно 10 години за първо покуление да пробие и да се установи, да научи езика в реални условия и да добие квалификации и статут. Некаде там си проличава кой го бива и може а кой не. И после роднините в Балхар на втората година викът, ти защо още не си станъл мелионер? ми.... отне ми време да регистриръм адреЗ, дукименти, да си намерим раута, да добием статут, да съберем пари за нови планове и бизнес, и мда, отнема си години...а междувременно роднините в балХар те бият и искът пари с мелиони, '''''ЗАЩОТО ИМ СЕ ПОЛАГАЛО''''. Историята изглежда ноо различно от двете страни на границата, защото често използвам израза - кой е минал калотина и кой не. Миналите Калотина, знает езици и са способни да пробиет с професионални знания НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР ЗА ТРУД. Останалите работът чистачи и още не са минале Калотина, нищо че рентват в Дрезден иле Мунхен и са на минимален йедж.

тЕкиви, онакИви, мЕлионери, мЕлиардери...Кат' ти гледам българският език или по-точно липсата на такъв, я най-добре на първо време да вземеш да увеличиш мозъчните си клетки от 1(една) поне на 2(две)!И после ръси "мозък" по форумите и давай акъли!Дебил!

Неграмотна, безмозъчна твар, не петни българския език!

Сийке ма ти “НИ” моиш и да говориш.... в едно изречение имаш няколко геешки.. Ти май си от теа дето в България не сте ходили на училище, не сте работили, данъци, ток и вода не сте плащали само папо искате. Ами за такива паразити в която и да е държава много бой и глад...

"Макар битовите условия да са тежки, а наемите - неприлично високи, хората често нямат друг изход освен да ги плащат, за да не останат на улицата. Друга трудност пред бездомниците създава непознаването на немския език. В репортажа на "Дойчландфунк" се казва, че много българи продължават да живеят по улиците на Германия, макар да са трудоспособни. Изложени са на студ, болести, нападения от криминални престъпници." И щом българите в Германия търпят описаното в статията, представете си колко по-лошо живеят в България... Повече от интересно е, че автора на статията, не е достигнал сам до този извод!

Има други подробности, но те излизът наяве когато си на место. На мен ми отне една година време да си купим кола и да стигнем ниво на доходите да моем да й плащъм разходите на таа кола, та да не съм зависима от транспорт. Станах мобилна, и можех да работим на по-големо разстояние, и имах повеки избор на предложения за работа. Човек без кола разчита саму на ходене пеша и на байкване - и един байк му се струва разкош. Докато не си купих кола, байквах секи божи ден, в некои случаи по 20 мили на ден. Който не е байквал 20 мили на ден не знае какво е. И още байквам, но на по-къси разстояния, требе да ми остава време за семейството, работа и отдих. Но определено не е веки по 20 мили на ден, както когато имах само краката си и един раздрънкан байк 15 употреба. Значи жената разчита на количка за вещите си, и това съм го виждала, плаче ми се защото тея ги виждам секи божи ден на улицата. У Британцията, за да наемеш, требе да депозираш сума пари, не може да рентваш иначе, плус 1-2 ренти в адванс. Това е абсолутния минимум. Не ме питайте как съм събрала £3000 за първото ми рентване. После пак събиране на пари за кола, за документи, за регистрации, междувременно текът пари и по други дейности, задължително требе да имаш здравна застраховка, да минаваш етапите за земане на гражданство, да имаш винаги работа или бизнес от който да вадиш пари за разходите - И РОДНИНИТЕ ОТ БАЛХАР ТЕ БИЯТ ЗАЩОТ ОСМЕТЪТ, ЧЕ ИМ ДАЛЖИШ МЕЛИОНИ ОЩЕ ОТ ПЪРВАТА ГОДИНА НА ЕМИГРИРАНЕТО СИ. Особено тея последните, колко съм се смела.....седим си и се смеем, и семейството ме пита защо се смееш, еми викъм на защо се смеем, гледам си банковия акаунт и си мислим, колко дължим на родните в балхар, та да земът и те некой мелион от мени, да видът хаир и емигрантска прокопсия.

Да си беше рентнала и малко мозък, а тъпо патко, ко шИ кажИш?

Ми като си проста ша байкваш и друго ша праиш... Ко търсиш там без покана и без законна работа... Да позная ли.. като класическа “бълхарка” искаш много пара без никакви знания... чула си една жена на пазара че много пари зимали германците нали?

Затова не тръгвайте без да сте понаучили езика и не вярвайте ако ви кажат „ае език не ти трябва“.

Кой ви кара да стоите там?

Явно там условията за живот са по-добри от тук.

Робите и на тях не им се иска да са роби, обаче веригите не ги пускат.

Това го казва дойче веле , значи е лъжа

Навсякъде по света има хора, които не могат да справят с живота или не искат. Разчитат на държавата да се грижи за тях. Винаги са виновни работодателите, държавата или някой друг. Как така има хора, заминали за Германия и за 2-3 години работат и вземат пари като немците, а други след 10-15 години спят по мазета и чистят стаи почасово?

Винаги в Германия ще си чужденец. Тия тъпотии дето ги разправяш за 1-2 годи като германците го разправяй на баба ми. Има много малки изключения - шеф на висока позиция га назначават на висока позиция с английски. Това е едно на милион. А - разбира се - подреждач на щандове в Реве, Кауфланд, Алди, Лидъл и т.н. ще взимаш колкото германците, тоест почти нищо - минимална работна заплата и мизерстваш.

Стига глупусти бе. Ела в германия и после говори. Аман от многознайковци.

300 000 българи в Германия всички прецакани. Толкова зле всичките милите че не се прибират на хубавото в България.

Които имат ниска летва правят изключение - те са доволни.

Ниска летва има този които му стига да има ракия на масата и да дрънка глупости по форумите. Който е кадърен печели пари а не остава у селото си да го унижават на заплата с думите - Тука е България. Толков плащаме.

Глупости, има си минимална почасова ставка по браншове без значение германец ли си, кениец ли си, българин ли си. 9,89 е най-ниско на час, това за неквалифициран труд, на 160 часа в месеца нето е към 1150 евро. И имай предвид, че с мрз в Германия не мизерстваш защото ти е достатъчна за наем, пътни, храна, дрехи и сметки. Е да ще живееш скромно, но спокойно. Ако искаш повече уикенда разнасяш пици за 450 евро необлагаеми - ето ти и пари за забавления и автомобил. Ама то в Мюнхен наема 1000 евро бил - ами няма да отидеш в Мюнхен, ще отидеш в по-малкия град където наемът е 300-400 евро бе. И сметката излиза.

Никъде не съм казал за хората, че са станали германци. Живеят в германия и спазват техните правила. Германци ще бъдат техните внуци. Моите познати имат изискване по-високо от ракия и салата от живота. Жената работи като полицай, на мъжа и беше трудно в началото с езика, но го научи. Той също работи и то не в Лидл или чистач! Казвам, че има хора които не искат да се интегрират или природата го е ощетила с умствения багаж. Тези хора ще мизерстват навсякъде по-света и ще ПИШАТ ПРОСТОТИИ ПО ФОРУМИТЕ! Човек разчитащ на друг да го оправя в живота, а той само да се оплаква колко е тежък живота и да не предприама нищо, освен половинка на вечер, за тях става въпрос.

Има хора има и цигани. Няма 2-3 години. Има си таруфи и заплати. Получаваш колкото германец с твоите параметри. Тарикатите ги прецакват.

Взимаш ако моеш да покриеш стандартите. Ако немъш квалификации признати международно, ке го духъш по сички направления. После, има практически изпити при сека по-добре платена раута. На самото интервю си препитван с къси и тегнати въпросчета да разберът колко се оправеш с материята. Тестове, сертификати, рефенернции, сичкото се пуска в ход, за да се уверът, че са си купиле добро роПченце. Секи на заплатка е роПче. Единствения начин да направиш мелиони и да си независим е да имъш собствен бизнес а това е да имаш капитал и умения да разработиш каквото и да е на чужд пазар, на който требе да разбиръш психологията и мотивацията. А междувременно роднините в балХар искът мелиони от теби и те бият като се прибереш, защот отоя месецси пратил саму £500. Че ас рентвам за £1000 на месец, това ми добаве една втора рента към разходите, и роднините викът, малко е, ти ни дължиш мелиони. Защо още не си станала мелионер, да ни дадеш и на нас по 10-100 мелиона на секи. И бият, мамка му, и искът. И сметът, че си им длъжен с мелиони.

И друго ще праят... Като гледам ти и български не владееш. На мен в БГ ми е добре. Ползвам си мозъка и ми плащат европейска заплата... Бил съм навремето “командировка” в Англия за 6 месеца с 2000 паунда заплата... Ми ако бях останал след данъци, наеми и тксички щяха да ми остават толкова, колкото в Бг да получавам 2000лева (2006та година) върнах се и ме преназанчиха в същата фирма на 2200 лева....

Вие на какъв език пишете/говорите? Прилича на български, но не съвсем?

Само да питам: Защо не се възползват от бонуса от 1200 лв. на месец и да се върнат в БГ. Управляващите не казаха ли, че на всеки върнал се емигрант ще му осигурят 1200 лв. месечно.

Защото не могат да четат и не знаят.

Те дори да си намерят квартира, повечето работят за минимална брутна заплата, (при пълен работен ден), която е 1620 Евро. Чисто това прави точно 1200 Евро (данъчна категория 1). За едно едностайно жилище в голям град отиват поне едни 600 Евро с консумативите (за Мюнхен, Франкфурт, Хамбург повече). Как се живее с останалите 600 Евро? 200 отиват за храна, поне още 100 за градски транспорт. А всяка допълнителна услуга е значително по-скъпа отколкото в БГ. Да, преживява се с тези пари, даже може да останат едни 200-300 Евро спестени. Но това е само ако живееш като скот, в миниатюрно жилище. Не е ли по-добре да си живееш в БГ на баба ти в къщата, с 2 декара двор? Пък макар и с 800 лева заплата? Германия беше готина преди 15-20 години, когато се правеха същите пари, цените бяха на половина, а в БГ заплатите бяха по 200 лева. Тогава 1200 Евро си бяха сериозна сума. Сега 2400 лева се изкарват в обикновен кол център и в БГ.

По принцип си прав. Ама какво правим, когато циганите от на баба ти селото огладнеят, или ги налегне нагона, и видят, че лапмата в на баба ти къшата свети и там има за ядене, крадене и ... успокоение ....

А кво правим като минат арабелите в Джърмани? И на тях им се е.....е, и го правят.

Да де но това е на минималната. Ако си на смени нощната е с 20% надбавка - необлагаеми. Събота е 25% а неделя 50%, на празник е 100% (ако си през временната заетост, ако вече са те взели на фест е двойно). Ако си в определен бранш има още надбавки - за металния е 50%. Та на тези 1620 сметни отгоре първо 50% - станаха 2430 общо, към тях идват и около 200 кинта за нощни, станаха 2600. Извънредните ти се плащат също с 25%, да те открехна. Транспортът сериозните фирми ти го поемат, ако не така или иначе при данъчната декларация ти е разход. Но дори и да си на минималното винаги можеш уикенда да разнасяш пици или бургер и за 450 необлагаеми - на година са ти 5400, достатъчно да изплащаш една нова кола, по 250 евро на месец, че и за по един круиз годишно ще ти остават. Всичко зависи от това как си правиш сметката. И да те открехна че в ДХЛ се почва на 14,27 на час и си поне 10 часа на работа. Ама трябва да ти стиска щото е много работа. О, и няма нужда да се забиваш в големия град, и без това плащаш за транспорт, можеш да живееш и на 20-30 километра, разликата в картата е 20-30 евро, а времето за пътуване 10-15 минути. Виж разликата в наема е два пъти.

Като сами са избрали мухлясалото мазе защо някой друг трябва да им е виновен????? То и в България един куп мизерстват ама това въобще никой не го вълнува от еврогейския..

Не може да е верно тва. Там текат реки от мед и масло и самодиви в бела премена целиват на поразия. Тая статия е фейк новина. Такава борба беше да си разсипем страната, а сеги такивиз фейкове. Не вервам

Циганите и в в България, и в Германия и на Луната да отидат, ще си живеят по цигански.

Какво искаш да кажеш, че циганите които емигрираха са най умните, най способните ?

Искам да кажа, че в статията в която пишат за "нашенци" става дума за цигани. Който е бил електротехник, шофьор, счетоводител в България си е електротехник, шофьор или счетоводител и в Германия, Англия, Швейцария. Който е чакал на помощи, и е спял в махалата в България - чака на помощи и пак си спи в гетото.. и в Германия, Франция, .....

Да бе, ще пуснат някой булгаристански счетоводител, елтехник да им оправя нещата, те си нямат свои... Аре бегай, докато станеш немски счетоводител и елтехник трябва да учиш мноооого години, кой ще ти плаща сметките ?? А, да, трябва да бачкаш през деня като кенефочистач, и да учиш вечер... Ама като се дипломираш и се явиш на интервю, ще вземат немеца, щото той има опит, а ти го нямаш, няма и как да го имаш в Германия. И след 2-3 годинки като се явяваш на интервюта почват да те питат, как досега не са те наели, сигурно има нещо гнило при тебе. И си оставаш на старата работа, кефочистач.

За да залита непрекъснато България към Германия е виновна само и единствено... Русия и нейните безумно тъпи геополитически заигравки на Балканите. От времето на Между съюзническата война, та до днес.

Пълни глупости!!!

Ама как така ? Това е Дойче Веле !

Черепа там ли е ? Една кака в Хамбург го видяла в един бардак?

Платено, платено, платено, платено.......

Емигрираш ,сменяш името и живееш като бял човек и без срам

Демек тук е рай ,няма мухъл и хлебарки .Абе тук те убиват на тротоара коли и на спирката пияници.

Ето ти в Джърмани бе, търси в гугъл, има и снимки, пак от дойче веле: Driver plows car into pedestrians at German bus stop, killing one Recklinghausen police have said that several people were injured and one killed in the incident. https://www.dw.com/en/driver-plows-car-into-pedestrians-at-german-bus-stop-killing-one/a-46822959

Джамбазки, изкажи се в комисията на ЕС с предложение да се извади Германия от ЕС щом не може да се грижи нормално за европейските граждани.Долни фашисти!

А Д-зеле защо не преброи така наречените мигранти-бежанци,които усилено учат немски ез. по 15години като през това време получават по 1500евро на семейство ,плащат социал наем 60е. получават 800е. купони за храна и не работят.?? Да тях не ги броят защото калкулаторите им пушат,а обрязаните нови немци май минаха 3милиона?? Тъпи шайзета! Вън Германия от ЕС!

Абе малоумник, кой си ти да искаш Германия да излезе от ЕС? България трябва да бъде изхвърлена, тя е без друго там по милост. Както намерят за добре, така ще си правят политика германците. Ако искат да дондуркат араби, кой си ти да им забраняваш? Като не им се спи на улицата на тези които са там без договор и без образование или език, да се хванат да се образоват, или айде друм, обратно откъдето са дошли.

Лио направи си селфи в банята с някой мигрант((

Дори така да е ,пак е за предпочитане от живота в бг.щ

Така е, друго си е чуждия мухъл, не е като простия български мъхъл. Чуждия мухъл създава усещане за зеленина, декорация в мазето, докато българския мухъл не може това.

Тва са руски лъжи, всеки който е излетял от терминал 2 го чакат от другата страна с чистак нов мерцедес, голям апартамент/къща по избор и осигурена работа за 10000 еврака заплата. Ама може и да не се работи, щото евраците се търкалят по улиците, трябва само да се наведеш да ги вземеш ! Но в някои държави растат и по дърветата !

Германия = мухлясало мазе,мизерия, експлоатация, робство, античовешки условия...дойче веле ти го казва, не аз......обаче си наложиха уродливите правила за живот на почти целия континент през бюрокрацията на ЕС и особено в БЪлгария резултатът е плачевен, разруха и разпад, докато ни подучват как да живеем и по какви закони....нищо по-различно от демонизирания СССР, че даже и по-зле....

Поредната поръчкова боза на DW :(

Ами да се върнат, кой ги кара да стоят там? Има самочетни билети под 100 евро с нискотарифните компании...

управляващите да се погледнат до къде са докарали българите эа да оцелеят и иэхранват семействата си живеят по маэетата на Германия и по света в миэерия а те всеки ден каэват колко сме добре и няма беэработица

Ама те така искат, да не им се бъркаме в живота!

Такива не са за затвора ,такива са директно на ел стол ило нещо подобно ,или да чукат в някоя мина до края на дните си ,продължава да има такива гадове и хора колкото и отчаяни да са да им робуват

Повечето цайт фирми взимат по 500 евро за квартита Обаче сте минимум двама в стая От заплата 1200 ви остават 700 евро От тях ако не пущите ви трябват да кажем 300 за храна и ви остават 400 да спестите Ако имате късмет ще намерите квартира за 500 евро но трябва да сте събрали за два калцина плюс първа вноска плюс последен наем то е поне 2500 евро Далаверата е че ако имате собствена квартира можете да си търсите по добра работа Естествено ако сте научили поне малко езика

Калпава ракета, космоса и крив.

Дойче веле, вие капиталистите ни докарахте до тази мизерия. А до 89г не знаехме какво е глад , бездомник , просяк, мръсни капиталисти, съсипахте живота на милиони хора от Източна Европа.

89 година комунистите сами си разсипаха комунизма защото децата им нямаше как да наследят високите им постове или да наследят откраднатото И до ден днешен целия ни политически и финансов елит са именно техните наследници Слава на Бога в последно време почнаха да се самоизяждат

Така е, и от това пострада народа.

Щяли да пускат нова лотария ,,Червена Карта'' за емиграция в Русия.Лявоориентираните щели да бъдат с предимство,за да стимулирали останалите.но те категорично отказали да участват в томболата.Викали на Запад е по добре,не щем в Русия,много било студено там.

Сигурно за участието, за "червена карта" ще се изисква жълта книжка?

Ами ти си я имаш, успех с кандидатстването.

Хахахаха, това е велико! :)

2 милиона кримчани емигрираха в Русия, със земите си. Не щат в прозападна Украйна.Донбасци и те искат в Русия

Странно, при 15 евра на вечер с включена закуска по повечето хостели, все има начин да се оправи човек докато започне работа с договор? Иначе да тръгнеш, да мигрираш без език.... Я нашите си форуми рашки как се оправят на български? Пък изниква въпроса, защо са дошли тук а не си стоят в "цветуща" Раша?

15 евр на вечер в хотел и със закуска, гъде го санува това бе. Едно стайче 2,2 на 1,5 струва минимум 20 евро на вечер на тавана със скосен покрив плюс обща кухня и тоалетна. така са гастербайтерите от цайт фирмите.

Абе отворко, за да започнеш на трудов договор, трябва да имаш адресна регистрация.

По-точно казано трябва ти данъчен номер, който се получава след като се регистрираш. Също ти трябва медицинска застраховка и банкова сметка.

Живея в Германия...качеството на живот на всеки зависи от това колко е квалифициран и ниво на немски език...работа има много.Търсят се всякакви кадри. Обобщения не могат да се правят.Всеки случай е индивидуален.Аз познавам само работещи,доволни българи тук.

Е има и недоволни Мислят си че в Германия от небето падат печени пилета А има и такива дето веднага се набутват със заеми Взимат нава кола на изплащане и после не знаят как да се върнат А истината е че в Гетмания се работи здраво и успеха ако дойде идва след време

Айде стига с тези лъжи бе, как може да вярвате на такива статии? И по долу писах мнение, семейството ми е в Италия, нова кола и жилище постигнати за 7г!!! В България 40г...Как да вярвам на такава статия?

Нова кола и жилище, ама на кредит, т.е са на банката.

Всички са така тука. Визирам местните хора. За чужденците дори заем е трудно да вземат

Точно за Италия не ми говори.Такава държава на контрастите рядко съществува.Една мизерия е в Сицилия , а охолството е чак при откраднатите територии на Северна Италия при етническите австрийци в Южен Тирол.

Тия що предпочитат да живеят по улиците на Германия, вместо да се върнат в благоденстващата Пунта Мара на цар Тиквунча?

Ми щото нямат пари за обратния автобус! Който не го е срам се обажда на роднини в БГ да му пратят!

Белити роби на Европата така е при капитализъма демокрация и ебан дорде шаваш

Верно си каунь!

От друга страна, други живеят все по-добре: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/akvarium-s-ribki-za-4-iya-rozhden-den-na-malkiya-boyko и ако това не е още един повод за радост ;)

германия и жова там са пълна клоака

Според мен статията не лъже. Жалко е че тези хора са прецинили че нямаме условия за тях в България.

А имаме ли ?

"В репортажа на "Дойчландфунк" се казва, че много българи продължават да живеят по улиците на Германия" знаем ги...

Еее айде ся, капризи. Имало малко мухъл в мазето, ми да пръснат със препарат за мухъл и ще се оправи

В статията (ако е пълен и точен превод) ПЕТ пъти се споменава: българ и/ин/ка. Веднъж: румънци и веднъж: Източна Европа. Може би защото ние сме най-великите. Само един факт. Мой познат , Хърватин ми сподели, че има чичо който живее в Германия от 29 години и не знае една немска дума. На въпроса : „Ами как се оправя?„ ми отговори , че общува и работи само с хора от бивша Югославия. Крещете колкото искате, че : не знаят език, нямат квалификация, чакат на готово и сами са си виновни. Истината обаче е в значението на една дума. Хора. Дано съм успял да ви обидя.

Роднина на жена ми се изнесе барабар с фамилията в Англия и сега "гледа в небето" от гордост,тоест с него не може да се говори/макар че е със скромното средно образование/.Той в БГ винаги е бил "тенекеджия" в автосервиз.Такъв е и в Англия в някакво село.Той няма проблем от това ,че не знае и "бъкел" от английски език,тъй като "разговаря" на български с автомобилите , които ремонтира.Проблемът е за децата му , които се мъчат в английско училище и постоянно искат да се връщат в България.

Ми като е лошо в Германия, защо не се върне? Май в БГ по-лошо. Хайде стига сапунени опери.

Капиталистически див запад и антисоциална демокрация, всеки се оправя, кой както може.