17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-сигурният начин да се предпазят възрастните хора от тия гадове - телефонните измамници е да се изработи клип, достатъчно кратък, но състоятелен, в който да се обясни с думи прости на хората какво да правят в такива случаи. И най-важното - клипът да се излъчва по два пъти по време на всичките сапунени сериали - турски, български, латиноамерикански и т.н. По БТВ, НОВА и сателитните им телевизии. Това, че се отделят няколко секунди в новинарските емисии, не помага на възрастните, голяма част от които игнорират новините, чакайки сериала! В ония идиотски риалита - биг брадър, фермата и подобни, които за жалост също са гледаеми от старите хора може да се заформи цяла тема по въпроса с участниците. Нещата не са толкова трудни, просто властта има интерес от престъпността. Всичко останало са празни приказки, включително и моите драсканици.

Много добро изказване. И аз подозирам, че телефонните измамници са покровителствани на най-високо ниво. Ако звънна на Бойко с румънска СИМ карта, и го заплаша с нещо, сигурно веднага ще ме открият. Но престъпниците не могат... Факт е, че и не образоват хората адекватно. Но за съжаление, е факт и че много от българите са мега наивни, и с някакъв стаден инстинкт.

Питайте вашите близки дали биха помогнали на мвр за залавянето на тел измамници. Ако отговора е да, то има вероятност да попаднат в схема

"информационната кампания на полицията стартира преди 5 г." Полицията информационна агенция ли се явява? Къде са ви заловените измамници? Защо само "16% от регистрираните телефонни измами са разкри"? Толкова ли е трудно да проследите няколко мангала? Не ви стигат парите въпреки, че имате огромен бюджет? Мързи ви? Некадърни сте? Получавате подкуп от измамниците? Вината за случващото се е основно ваша, не на лековерните хора.

Веднъж се обадих в локалното МВР за да дам сигнал за такава измама. Месец по-късно същият глас, от друг номер пак се обади ... циганка на средна възраст с някакъв шум в телефона. Явно ги е надхитрила и не са успели да я заловят.

телефонни измами

Те и шмекеретата в парламента от 30г. са едни и същи крадливи боклуци, но те хората не спират да се подлъгват ;)

JUDES

„90% от телефонните измами са еднакви, но хората не спират да се подлъгват“. Вместо да се присмивате и да се чудите на акъла на възрастните се замислете над това, че има вероятност (уви, не е задължително) и Вие да достигнете почтенна възраст. Нима си мислите, че сте по-различни? Тогава кажете ми играете ли хазарт-тото, лотарийни билетчета, казина, бинга очаквайки да забогатеете? Не се ли влияете от рекламите по масмедиите, тогава защо ни заливат с тях? Ами бръщолевенията на управляващите ни политици? Ами че и 90% от тяхните измами са еднакви, но хората не спират да се подлъгват! Целият български народ все още не може да повярва, че бе излъган и че продължават да го лъжат и да го мамят! Вместо МВР да прехвърляте вината на излъганите за това, че са се се подвели, да си направи труда да разбере от къде ало-измамниците черпят информация за личните данни, тел. номера, статуса и за спестяванията на жертвите? С тази информация не може никой да се сдобие без активното съдействие на служители попадащи под закона за опазването на личните данни: банкови, МВР служители, застрахователи, общински чиновници. В противен случай МВР се превръща най-малкото в мълчалив съучастник, хвърляйки прах в очите ни с изявленията от рода: „бъдете внимателни, официално полицаите не искат пари“.

Съгласен съм напълно ,но има още едно добро средство,според мен.Телефонните централи са софтуерни специализирани компютри и много лесно могат да се проследяват телефонните позвънявания.Просто трябва да се канцелират обаждания от скрит номер.Това на 100% един телефонен специалист може да направи за не по вече от 10 мин.(даже са много).Но трябва наистина воля,сигурно ще се намерят 100 причини това да не може да се направи....

Те 30 години не спряха да вярват на бсп, да връщат постоянно комунетата на власт, да вярват на жълтите сайтове с руска пропагамда......... Та на едни телефони измамници ли няма да се вържат :D

За 30г, ГЕРБ са на власт 8, СДС 5, НДСВ 4,БСП 2. Останалите бяха с мандата на ДПС. И кои са комунистете, ДПС ли?

е ЕТНИЧЕСКА партия забранена от БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!

Кои те бе?Ние го сваляме Бойко, вие го връщате, младите!

Като чета подобни статии, в главата ми се зараждат едни мисли, които нищо чудно да са били реалност по времето на комунизма. Дали тези възрастни хора едно време не са били нещатни сътрудници на ДС и с подобни " дарения" да са подпомагали тогавашните служби? На мен и да кажат, че метеорит е паднал от небето пак няма да дам пари, защото нито ги имам, нито има начин да ме убедят да го направя. Едно време, когато на улицата всеки 3-ти е бил доносник са се правили какви ли не техники за манипулация. Дори един сладоледаджия ми разказа как в количката до гюмовете със сладолед е имал скрит магнетофон с микрофон и докато обикаля улиците да продава сладолед е записвал какво говорят хората. Нищо чудно сега този тип хора да са в някаква картотека и някой да се възползва от това.

Теди може ли да си такъв идиот

Хубаво те избива на конспирации, ама си написал пълни глупости. Калпава ти е информацията за "едно време". ДС-та, сладолетажии, картотеки . дрън, дрън. Тогава милицията пипаше здраво, и мангалите път правеха, като срещнеха милиционер. А сега си ги бият - преди храна, и след храна.

Повече от 20 години съществуват телефонните измами и до сега освен мулета и дребни риби няма един осъден организатор. Защо смятате е така? Защото в това нещо участват от горе до долу политици, милиционери, координатори на партии и прочие. Няма друго обяснение от една страна за безнаказаността, а от друга за добрата осведоменост на разбойниците. Не мислете, че се обаждат на случайни хора, всичко е координирано. Защо обаче сега стана напаст? Защото "техните" хора са на власт! Ако преди е трябвало да се крият, сега го правят нагло и даже участват в наказателни акции срещу дисиденти. Не обвинявайте нещастните ограбени, те са жертва на организирана престъпна схема!

zashtoto tezi koito se lujat ne vi chetat glupostite i ne gledat novini - politziata ili kvartalnite da provede edna kampania i lichno da se obikoliat vuzrasnite i da im se obiasni kakvo da praviat i koga da se sumniavat kakto i na koi telefon tochno da se obadiat ako niakoi im iska pari

Съчетанието от 80% дебили с психическия шок от неочаквано обаждане на сериозен мъжки глас, който казва шокиращи неща с полицейски и нетърпящ възражения тон. Като гръм от ясно небе е това, човек се паникьосва и прави всичко каквото му наредят, за да се реши "проблема". И си махнете стационарните телефони, измамите стават само с тях. Това е...

Не мога да разбера защо когато само не се пазиш очакваш някой друг да те пази ! В тези измами доброволно си даваш парите и после се оплакваш , че са те измамили. Историята много си прилича на тази с пирамидите с тази разлика , че тук дори не ти дават документ и иди доказвай , че парите са твои !

като си подариш парите на някого вече не са твои, за съжаление възрастните хора може би са забравили че държавата и милицията нито ги следят, нито се грижат по някакъв начин за тях, и да са чували някога едва ли го вярват

Много си прост Илияне, и повърхностен. Утре като дойде една тумба цигани да те обере и пребие ще те питам що не си се опазил сам!!! Запомни от мен, тези хора не си дават парите ДОБРОВОЛНО както си писал. Журналистите, и те писали, че имало било елемент на заплаха?!?!?! Простаци пълни. Ало-измамниците използват сценария с полицията само докато разберат жертвата сама ли е. После измамата минава директно в рекет. Сигурен съм, че и теб ако те заплашат че ще ти отрежат някои части, или пък че при тях се намира твой близък, на когото ще режат нещо, ще се стреснеш. А какво остава за някой сам възрастен. Така че, драги ми смехурко, долно и жалко е да се подиграваш с такива жертви вместо да с възмущаваш от нищо неправенето на родната полиция по въпроса.

На майка ми, като им беше казала,че няма пари, после я заплашваха,че знаят къде живее, и ще дойдат да я пребият, разфасоват и метнат от балкона.

Мили ми смехурко вече съм минал по този път ! Един такъв ми звъня и го пратих там откъдето е излязъл преди много години ! И повече не се обади този селяндур !

Възрастните хора вярват в полицията,затова е избран този сценарии от мошениците.Като прибавим и стреса,...Как може години да не ги изловят.Започвам да мисля за комбина.

Колко пъти по телевизията полицаи излизаха и казваха , че полицията никога не е искала и няма да иска пари от гражданите за да лови измамниците ?! Толкова много , че е обидно да се казва , че хората не били предупредени !

Възрастните хора вярват в полицията,затова е избран този сценарии от мошениците.Като прибавим и стреса,...Как може години да не ги изловят.Започвам да мисля за комбина.

Не купувайте нищо от tvboutique и фирма Скайшоп България ЕООД. Лоша стока, лошо отношение. Моля, споделяйте, за да стигне до повече хора.

Направиха за смях полицията и МВР, като действат от тяхно име. А полицията ги знае и не може да ги уличи... Нека официално МВР да заяви в кои страни има подобни измами и как действат органите в тях. Как съдят там измамниците?

Мога да ви кажа за Канада. Тук имаше доста голяма схема, действаща от Индия, на тел. измама за уж неплатени данъци . Т.е. искат ти с кредитна карта да си ги платиш по тел. Но Трюдо изиска от Индия да ги разкрие и тя го направи. Сега тези юнаци са по затворите в Индия. Имаше и някои други по-дребни, местни измами, насочени най-вече към самотни възрастни хора, но ги прекратяват бързичко. Не че е идеално, но е в пъти по-добре от България. Просто полицията работи!