9 години след милионните антиправителствени протести: Какво се промени в Турция?

През 2013 г. планът изсичане на дървета в парка Гези в Истанбул провокира бунтове в национален мащаб срещу кабинета на Реджеп Тайип Ердоган, който тогава бе премиер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм Българче! И мисля, че Република Турция през последните няколко години много сериозно напусна и се отдели от свещените идеи на Мустафа Кемал Ататюрк. Не случайно пред мавзолея на Ататюрк в Анкара има три статуи на жени стоящи срещу три статуи на мъже. Равнопоставеност, братство, секуларизъм и демокрация. За това Мустафа Кемал даде живота си. Не го забравяйте.

Този протест беше организиран и платен от САЩ - идеята беше Ердоган да го няма и Турция да е под властта на САЩ . Ердоган се справи брилянтно и изгони агентите от ЦРУ . САЩ пренасочиха агентите си в Украйна , и там успяха следващата година .

Много по-големи тълпи излязоха обаче да подкрепят Ердоган, когато се провали последния Гюленистки опит за военен преврат. Колко удобно сте забравили! А Ердоган и Орбан са единствените кадълни политици в цяла Европа, които защитават и активно прокарват националния си интерес, не на думи, а на дела. Затова и силата им расте.

Нямаш никаква идея какво и защо се случва в Република Турция !!! Да не забравяме все пак, че ти си " българче" и гледаш през очите на бай Ганьо... Ердоган не е удобен за запада със политиката, която води. Не мога и да си представя колко напреднала щеше да е страната ни с лидер като него !!!

Колкото Турция поне... Ако не по-малко