89 деца у нас вече са с ваксина срещу коронавируса

Децата над 12-годишна възраст без специфични заболявания могат спокойно да бъдат ваксинирани, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На бас, че поне половината са си ваксинирали децата, за да се сдобият със заветния сертификат, позволяващ им да летуват в Гърция тази година. Ми, да! Ваксината е безплатна, защо да плащат за тестове?! Едва ли са осъзнали, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки ;)

Абе вие наистина ли си мислите, че всички западни държави+ Израел, са си избили/инвалидизирали по 70-80% от населението, знаейки, че ваксините са опасни и ваксинирайки въпреки това? И ние в БГ сме най-хитрите копелета, дето няма да се ваксинират и ше прецакат системата? Тва антиваксърите сте рядко малоумна група от индивиди наистина!

доказаха че "шоколада" в литл БГ е различен от "шоколада" в литл DE, UK

защо е нужна ваксина след като светилото каза: "COVID не е особено опасно инфекция и никога не е била третирана като такава. Това коментира здравният министър в оставка Костадин Ангелов на изслушване пред Комисията по здравеопазването в Народното събрание. " ::Ангелов обърна плочата - COVID-19 не е особено опасна инфекция (ВИДЕО) 1:34:00

дреболия е това, вижте какво е направил кенеди с дъщеря си, тогава им се смейте на тия IFLS ретарди

Тук ще добавя още красъци идващи от български кенефно просветени: -Дарвиновата теория в действие (напълно безсмислено в контекста); -Да им се отнемат родителските права; -гражданска война – заповядай (призиви за гражданска война сме чували и преди); -да внуши на овцете да блеят; -малоумни родители, които са съгласни да ги подложат на експериментални биопродукти; -Кои са тия родители?! Публичен разстрел за тях, болни мозъци! (това надминава най-смелите очаквания) -Долу ръцете от децата ни американски изроди. (антивакс идеологията идва най-вече от америка, веригата разпространение може да се проследи до гуруто Робърт Кенеди); -едно от най-големите престъпления в историята на човечеството; -починалите ит ваксината са повече; -Тези родители не обичат ли децата си, Немислещи и Страхливи хора; -Няккъв подсказва че ваксината предизвиква стерилитет. Точно в същото бяха убедени циганите евангелисти докато чаветата им си подмятаха морбили и рубеола; -В Англия се ваксинираха и вдигнаха смъртността; И накрая няккъв просветен, който може би може да чете на англйски, но не и да осмисля информацията. Цитирал временен доклад, който казва че файзерката може да се прилага на деца, но за сега само при спешни ситуации, защото не са завършени задължителните изследвания преди да бъде препоръчана за масово приложение.

С официалната информация от сайта на Файзер, за да си затвориш долнопробната устица?

Ама ти много се дразниш като прочетеш нещо което не отговаря на антивакс идеологията, нали? Сигурно и на бой ще налетиш. Дтееба боклука нещастен!

Ти си този, който не можеш да четеш. Това е сайт за клинични проучвания. Тези ваксини не са преминали всички фази на клинични проучвания. Просто и ясно. Третата фаза на клиничното изпитание ще завършви през 2023-та година, а в коя фаза на изпитване е ваксината сега, никой не може да ти каже. Всички ваксини са с "emetgency use authorization" от FDA, т.е. при нормални условия никога не биха получили разрешение за употреба, защото са нужни години. Сегашното разрешение за употреба е извънредно, а не нормално такова, затова се подписва "информирано" съгласие, с което освобождаваш от отговорност всички по веригата.

Евреина, а какво толкова си се притеснил за нас, българите, че не искаме да се ваксинираме? Нали си ваксиниран, уредил си се в живота? Айде уа у лево. Че подобни притеснения и юркания са малко съмнителни.

Да ги правят задължителни и като осъзнаха какво ще им се случи вече пипат много меко. Рано или късно обаче овчиците ще минат 50% и тогава ще се опитат да ги наложат отново. Както е казал Конфуций: Тежко му на тоз, който живее в интересни времена.

В Англия се ваксинираха и вдигнаха смъртността . Така се намаля популацията.

Аз ще ваксинирам двете си дъщери ,ако не умрат и аз ще си сложа ваксината.

Нека видим кои са "тестваните" Ваксини, които ще слагат на възрастните и децата. https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728 Study to Describe the Safety, Tolerability, Immunogenicity, and Efficacy of RNA Vaccine Candidates Against COVID-19 in Healthy Individuals Sponsor: BioNTech SE Collaborator: Pfizer Information provided by (Responsible Party): BioNTech SE This is a Phase 1/2/3, randomized, placebo-controlled, observer-blind, dose-finding, vaccine candidate-selection, and efficacy study in healthy individuals. Actual Study Start Date : April 29, 2020 Estimated Primary Completion Date : November 2, 2021 Estimated Study Completion Date : May 2, 2023 --- https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04816643 Study to Evaluate the Safety, Tolerability, and Immunogenicity of an RNA Vaccine Candidate Against COVID-19 in Healthy Children

Official Title: A PHASE 1, OPEN-LABEL DOSE-FINDING STUDY TO EVALUATE SAFETY, TOLERABILITY, AND IMMUNOGENICITY AND PHASE 2/3 PLACEBO-CONTROLLED, OBSERVER-BLINDED SAFETY, TOLERABILITY, AND IMMUNOGENICITY STUDY OF A SARS-COV-2 RNA VACCINE CANDIDATE AGAINST COVID-19 IN HEALTHY CHILDREN

Давам своята ваксина на Кунчев.

Ами 20те и 30 години се дава Радий за общо лечение. Отнема им 20 години докато не разберат, че хората се разпадат на парчета от него. Кво да кажем да спайк протейна обвиващ органие? Какво ще направй той след десетилетие? Да йм е честито на 89те семейтва. Още ще последват, заради едното паспортче, заради едната ваканция.

Съвет на участващ в клиничните изпитания на кандидатите за ваксини: не ваксинирайте децата с експерименталните ваксини, освен ако децата ви нямат белодробни проблеми или вие не сте в рискова група и не може вие да се ваксинирате. Изчакайте да се установи разултата от настоящото клинично тестване на ваксините, които ще излязот 2023 година началото. Тогава ще е ясно кои варианти на ваксините, в какви дози и график вършат работа и са безопасни. Да се мисли за заговори и подобни е глупаво, но да се приема че съвсем нова терапия е безопасна е безотговорно към децата ви. Същият съвет за младите хора без рискове и без силно рискови контакти. Изчакайте. Основният проблем който децата и здравите могат да получат е хиперимунна реакция. Прекален имунитет към всички корона вируси.

Те с нищо не са виновни, че имат малоумни родители, които са съгласни да ги подложат на експериментални биопродукти, без да има каквато и да било нужда от това.

Ти като не си ли ваксиниран, сопол? Или сега ще кажеш, че Ковид не е смъртоносна болест? Децата попиват малоумните вярвания на родители като теб.

за децата не е смъртоносна цървул

Свинския, птичия грип, маларията също за смъртоносни болести. Срещу тях ваксинира ли се? Там поне си слагаш истинска ваксина де.

Една ваксина се разработва за срок от 10 години. Сегашните са на по няколко месеца. Официално са в клинични проучвания до 2023-2024-та година. Това са ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ваксини и не знам защо никой не казва това, а подвежда обществеността, прикривайки огромното престъпление срещу хората, което се извършва в момента.

Ти лекар ли си,че толкова се пениш и всички антиваксърчета преди теб? Това,че гледате видеа в youtube и четете жълти сайтове не ви прави разбирачи. Жалки сте!

Свински, птичи и другите които изброи не са се разпространили по целият свят, демек са локални умник. Но мозъчето ти не може да схване от много гледа на Киро БРейка.

Четем официалния сайт на Файзер, вземи влез и прочети ти, коньо с капаци прост. Там си го пише черно на бяло. Не вярвах, че в 21 век има такива тъпи овце, честно. Един човек даже го е изкарал по-надолу за ковидиоти като теб.

Аз съм интелигентен и критично мислещ отговорен човек за разлика от теб. Т.нар. Ковидоиди са фенчетата на конспирациите като теб. По-добре се погрижи за жалките си гени, защото Ганьовщината ще ни затрие. Ти си прекрасен пример.

Свинският грип се разпространи из цял свят и през 2009-та година СЗО обяви пандемия от свински грип. Още тогава Франция закупи повече ваксини, отколкото цялото ѝ население и после всичко отиде в коша.

на тоя КАУН,намериха ли му документа че е ДОЦЕНТ? няма такива публични данни

Тоя същия убавец, казваше на преболедувалите да се ваксинират а и че Астра та и нема нищо, така че спокойно да си я бият хората. За някои индивиди не ми е ясно как се гледат в огледалото или как харчат пари спечелени от чуждото нещастие. Едно искам да кажа (от личен доста дълъг житейски опит), рано или късно всеки плаща за делата си.

Сталин си живя като пич, Мао си живя като пич, тези де подпалват войни по света и избиват милиони си живеят като пичове. Техните деца и внуци са бохеми. Видя ги и нашите комуняги - цялата им рода в момента е "елит" и са богаташи. Ако имаше правда и карма или както и там да го наричаш, нямаше да има закони, съдилища и затвори. Когато някой убие човек го вкарваш в затвора, а не чакаш на всевишна сила да раздаде възмездие.

Ужас! В другите страни лекари излизат с отворени писма с призив да не се ваксинират децата! Ползите за децата не са доказани, а ефекта и вредите в дългосрочен план не са ясни. Луди хора

Не посягайте на децата,изроди!!! Без никакви задълбочени проучвания, без резултат от добрата клинична практика, без проследяване на други придружаващи заболявания, които са контраиндикация за ваксиниране, как смеете да увреждате детските организми???

https://www.jpost.com/health-science/pfizer-covid-19-vaccine-linked-to-rare-blood-disease-israeli-study-671694

Подозирам, че това са деца от домове за медико-социални грижи. Те са обект на всякакви експерименти, понеже "родителите" са хи захвърлили там да им ги отглежда държавата, а те междувременно правят други деца и т. н.

Дарвиновата теория в действие.

Да им се отнемат родителските права.

Ганьо няма акъл да почисти общите части из обиталищата си, води из поне 10-ина класации по смърност и лошо качество за живот, но за ваксини и болести е иначе информиран и с мнение. Айде у лево, ваксинцията трябва да стане задължителна!

Е същото като да я забраниш. Ако искаш гражданска война - заповядай. Лошото е, че плъх като тебе пръв ще си събере багажа и ще се изнесе, ако това стане. Историята го е доказала.

И защо точно твоето мнение е меродавно? Ти се имаш за някакъв фактор ли? Или за много умен? Би ли ме осветлил на какви факти и умозаключения правиш подобни изказвания?

Много добре се знае, че ще се срещне ярностна съпротива от хората ако им наложат ваксинация със сила или закон. Затова се използва този ефтин психологически трик да караш хората да подхождат конформистски и да взимат решения подчинени на емоция. Знае се, че немогат да вкарат думата "задължителна" ваксина и пропагандата се оптива по всякакъв начин да внуши на овцете да блеят все по силно и по силно.

Кои са тия родители?! Публичен разстрел за тях, болни мозъци!

Човечеството беше на кръстопът и избра своя път. Планетата не издържа повече. Хиляди видове изчезнаха, изсичат се гори, тровят се водите и въздуха, боклуци навсякъде, всичко се унищожава и става все по зле. Затова и се прави всичко това в момента. 1 милиард остават. Тъй като не може да се избият останалите, единственото решение е да не могат да се възпроизвеждат. След няколко десетилетия всичко над този 1 милиард ще се разселва по другите планети. Прави са каквото и да си говорим.

Глупако, населението на Земята в момента може да бъде наредено на 8000 кв.км, ако на всеки квадратен метър застане по един човек. Това е площ, която е 7% от площта на България (за сравнение). Ти наистина ли вярваш, че планетата ни няма потенциала да изхрани 8 млрд хора?!

Но какво се случва в действителност е съвсем друга тема. В САЩ само годишно се изхвърля повече храна, отколкото е необходима на цялото население на планетата. За това говорим. Някой прави ли нещо по въпроса? Не. Разхищение и разсипия, това е което се случва. Всеки е на принципа - пука ми, аз няма да съм жив след 50 години, следващите да му мислят. Това е факт и го знаеш много добре.

Твърдо съм ЗА ваксините и детето ми има всичките! НО никога не бил сложил неизпитана ваксина на сина си ! Каналният ред за изпитание на ваксина е поне 10 години !

Подкрепям!

Долу ръцете от децата ни американски изроди.

На едно от най-големите престъпления в историята на човечеството. И безучастно стоим и позволяваме това да се случва. Историята ще ни съди и то с право.

Аз си мислих,че няма чак толкова тъпи родители.Да причиниш такова нещо на детето си.За нищо на света не ваксинирам себе си и децата си срещу Ковид.Ако се извадят реални данни за починали от Ковид и ваксинирани които са починали след ваксина да не се окаже,че починалите ит ваксината са повече.Само ,че бялата мафия няма да допусне да се случи.

Тези родители не обичат ли децата си, че ги подлагат на тази идиотщина :( То бива Немислещи и Страхливи хора, но чак пък толкова....

Аман от много мислещи антивасъри...

"По думите му съществена разлика в процента нежелани реакции при деца и възрастни няма. " Е щом няма, очакваме да прочетем кое ще е първото починало от ваксина дете. Защото има възрастни, които са умрели след като са ги ваксинирали. Какви ли страшни придружаващи заболявания ще има.

Аз ще поизчакам за децата ми. Аз се чипирах, ама за тях не съм сигурен че искам понеже не знам коко е безопасно за след това (когато те трябва да правят деца).

Ваксина == такса спокойствие! Плащаш за да успокиш себе си, че си защитен и няма да умреш. Е, ще умреш.... ама поне няма да е от модерната болест!

държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, а ако се случи нещо с децата кой ще носи отговорност? Хубави призиви, а защо е нужна тогава тази Декларация за информирано съгласие? За доброволци в медицински експерименти има заплащане. А тук, за глупаците участието е безплатно с рисковете и лечения след това за собствена сметка. Гавра с възрастните. Ама защо и децата? Те са малки и беззащитни и очаква с доверие действията на възрастните. Ако някой иска да си прави експерименти, да си ги прави на собствените деца. И да не налага после ограничения на неваксинираните. И без това цялата тази история с ваксините смърди от всякъде. Вярно все още не е известно точно и ясно какви комбинации вървят, но и наличната информация е прекалено притеснителна.

Родителя, който е разписал информираното съгласие!

Значи професионалист, учил 20 години, и работил 40, експерт в хуманитарната медицина, обяснява някакви неща за обществено здравеопазване, разпространение на болести, последици, защита на населението, в отговор българския кенефно просветен крещи: -експериментална субстанция; -Фашистите в бяло; -Не посягайте на децата; -Извратена гад!; -Долу ръцете от децата, българоубийци!; Доколкото изобщо има някакво смислена позиция в коментарие тя е удавена в минуси. България е с 6% ваксинирани, на последно място в европа заедно с русия. Даже такива места като албания и рсв са с два пъти повече. 43% са били заразени с корони, най-висока смъртност в европа, но все пак нищожна отнесено към броя заразени и преболедували тайно, без да бъдат отчетени, за да не им бъде налагана карантина. А кенефно просветения не знае че безсимптомното протичане на короната всъщност е свързано с БЦЖ ваксината която му е била поставена, когато още нямаше фейсбук. Безсимптомно, но не и без късни последици.

Цитирам: The Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine has not been approved or licensed by the U.S. Food and Drug Administration (FDA), but has been authorized for emergency use by FDA under an Emergency Use Authorization (EUA) to prevent Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) for use in individuals 12 years of age and older. The emergency use of this product is only authorized for the duration of the declaration that circumstances exist justifying the authorization of emergency use of the medical product under Section 564(b)(1) of the FD&C Act unless the declaration is terminated or authorization revoked sooner. Please see EUA Fact Sheet here. Източник: https://www.pfizer.com/science/coronavirus/vaccine/rapid-progress

Защото българката д-р Сребра Родопска след специализация във Франция се връща в България и през 1950г. разработва българска БЦЖ ваксина на базата на руска. Българската БЦЖ ваксина е тествана във Швейцария, Канада и САЩ и се е продавала успешно в целия свят. Какво направиха днешните български доктори? Повечето от тях - същински хипопотами, целите в л...., ама ей такива усти отворили. Обикалят по тв студия и ръсят мъдрости, вкл. и тук, в коментарите, докато пациентите им умират чакайки на стълбите в болниците. Не искам да генерализирам, има и свестни лекари, ама айде по-полека с рекламите на биг фарма продуктите.

The WHO Says Children Should Not Receive COVID-19 Vaccines June 21, 2021 • 3:12 pm CDT Furthermore, the WHO says 'There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19. гоогле транслате: СЗО казва, че децата не трябва да получават ваксини COVID-19 21 юни 2021 г. • 15:12 ч. CDT Освен това СЗО казва: „Все още няма достатъчно доказателства за употребата на ваксини срещу COVID-19 при деца, за да се направят препоръки за децата да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Биг фарма казва, че трябва. Все пак за пари иде реч. На кого му пука за децата ви?

Категорично заявява, че деца не трябва да се ваксинират. Категорично. Опази Боже от такива родители.

Може първо да понаучиш английски. "Should not" е нещо различно от "must not".

Should not как се превежда, бе кретен? НЕ ТРЯБВА. Майко мила, ти си абсолютен малоумник, всеки един твой коментар го доказва!

3евзек

Пфффффф... Езиковият "експерт" се изказа. Не те ли е срам бе? В научните среди SHOULD NOT означава НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА, НЕ БИ ТРЯБВАЛО. А ако НЕ ТРЯБВА, тогава се пише MUST NOT. Винаги. За теб конкретно там някъде пише SHOULD, обаче не виждам така ентусиазирано да го приемаш като задължително. А сега марш обратно на училище!

Толкова са явно натуралните фенове на ДБ с деца, всички останали до 300 000 са шарани кълвящи на кукичката "Десанта в Доган Сарай"

"Всичко, свързано с приложението на една ваксина от медицинска гледна точка се съдържа в кратката характеристика на продукта." Явно не е много! Горките деца!

А въпроса всъщност е защо ?! Защо бе ненормалници ? Защо толкова се натискате да набодете хората с тази експериментална субстанция ? Че и децата сега... Ей тая лакомия....

Фашистите в бяло искат само пари! И никак не им пука за човешките животи или пък здравето им!

Не посягайте на децата.

Не, не е нужно! При положение, че не се разболят, но остават преносители.... кому е нужно? Това важи както за децата, така и за ваксинираните! Извратена гад!

Има случаи на починали деца от Covid-19...

Дай линк към публикация от достоверен източник. Има ли обявена бройка и резултати от аутопсия? наистина ми е любопитно!

Болните са не само преносители, ами цели подвижни инкубатори, които развъждат стотици милиарди или трилиони вируси. Има голяма разлика. Преносители могат да бъдат и неодушевените предмети - куфари, банкноти, опаковка на кашкавал от магазина...

Май не разбра написаното. Върни се прочети го пак(поне 5 пъти), върни се пак да коментираш. Винаги показваш конгнитивни затруднения.

Как си станал на толкова години, човек да се чуди. Цял живот си пренасял какви ли не вируси и си заразил колко ли хора.

3евзек

Не аз, май вие не разбрахте написаното. Ако инкубатор и преносител ги четете еднакво, трябва да проверите откъде ви минава интернетът.

Долу ръцете от децата, българоубийци! Какво ще постигнете с ваксинация на деца след като те и след това ще бъдат преносители на заразата, а по принцип не боледуват тежко от вируса?! Имате ли някакъв аргумент, който не е свързан с финансова облага?!