82-годишен шофьор се блъсна в пълен автобус и загина край Сандански (снимки)

Пострадали са още шестима души, движението в района на катастрофата е ограничено

Обратно в новината

Коментари - 82-годишен шофьор се блъсна в пълен автобус и загина край Сандански (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разследват нали са умни пъпеши. Ей го Каскета партия ше прави- да не би да е по добре от стареца?!

82 г.! С този багаж в главата си много години е изкарал. Слава Богу, че не взе и невинни със себе си. Бог да го прости!

Да затегнат контрола над водачите, навършили 60 години, че доста народ бута масло.

Е как Баце или Слави и подобните на тях ще разкарват нделандците по шенгенската граница с джипарките - той например ,нито психото ще мине, нито физическия с тия болежки, тия инфаркти, тоя крак потрошен, дископатиии и тн и тн.

Бог да прости човека! Добре че няма други жертви. Възрастта трябва да се има предвид. Бащата на моята съседка, на 84 караше до преди месец. Тук пътищата са хубави, но има огромни разстояния, които са си в пустошта. Няма нищо, само змии и други животинки. Един ден човекът просто отбил и се обади да го приберат. Обясни че му "се стеснил" пътя и не можел да продължи. Добре, че не пострада.

С възрастен има поне 20, 30 с младежи Е кой е по опасен?!? И стига с тези дискриминационни искания! Всички, без изключение трябва да са здрави, за да карат! . Има здрави и на 90, имаболни и на 20! Годините мито са единствен, нито най ва ен фактор.

Важното е да се сегрегират дъртаците вече и на 30 си дърт трябвя да си млад млада за да им въртиш по лесно минети да им бачкаш за стотинки и най вяжното кат си млад да пазаруваш кат обезумял.Кат си на 80 години как ще си купиш нова кола по възможност теслЪ 80 годишния си кара колата до край

На тази възраст много неща могат да се объркат. Баба ми загубила за момент съзнание както си вървяла, и падна и си счупи и двете ръце.

Значи систематизираме предложенията от този форум, обобщаваме, формулираме, даваме на юрист да ги направи ръца-пръца от правно гледище и - в Народното събрание! Директно!

Трябва при всяко преиздаване на СУМПС да се ходи на опреснителни курсове и да се държат изпита за да се види колко е годен водача !

Ама тогава и проверка за психо състонието да се върне - при всяко нарушение, проянеа агресия, опасно или неприемиво поведение на пътното платно, че то по наще пътища е пълно със психари , иначе притежаващи превъзходни умения да шофират.

Минусите само доказват колко неграмотни шофьори има по пътищата ! На всеки шофьор който е сигурен в себе си не пука да се яви на изпит ! Всеки който е СУМПС по един или друг начин , но не с знания и умения изпада в паника ! Страхливци !

Аз съм съгласен на 50 да ми взимат книжката, но щом е така, значи на 50 трябва да свалят възрастта за пенсия. Тия от 18-50 са млади да бачкат да ми осигуряват пенсията. Не може държавата да ми казва, че до 68 съм годен да работя но негоден да карам. Младежите, като кажете А, кажете и Б. Щом не искате тия над 50 да ви се пречкаме, стачкувайте да ни пенсионират на 50!!

Тука е пълно с пенсии по над 80 години, и мъжки, и женски, които си карат ежедневно автомобилите, пазаруват си, ходат си на пенсионерски сбирки по близките села и паланки..Ама е и пълно с пенсии по над 75 г. близо 80 годишни дето бачкат. Мойта съседка е на 79 и бачка още на касата в един чарити шоп, не щото нема пенсия, а щото да се занимава с нещо

В uk можеш да се пенсионираш по желание 5 г. по рано в България не може! Никой нормален ме работи след 65, но в България са принудени за да оцелеят

В ОК може да се пенсионираш и на 40 години , ако решиш, никой няма да те спре, Аси си внесъл достатъчно кеш в частния пенсионен фонд или си договорил с работодателят ти пенсионен пакет, за времето , което си работил за него, позволяващ ти да живееш без да работиш до края на годините си, . Години и стаж се чака за т.н държавната пенсия във Великобритания, която по същество е социална пенсия, тя е толкова малка, че само хората живели цял живот на бенефитс тоест социални помощи, и хората ,които не са работили нищо цял живот, хората с инвалидност разчитат само на нея. Так че да тука масово хорт работят след 70-години пълно е със старчоци, които рботят по супермаркети, по магазини, дори по кафенета - иди се разходи ама не само в ситито и туристическата част на Лондон

Ами само за 2 дни единия на 18, а другия на 20, дай сега да спираме всичките от 18 до 20 да карат, тъй ли?

Колкото и забрани да се сложат вкл. и възрастта, Ганьо ще се блъска, защото сме си такива неразбрани хора. Недисциплинирани и каквото да посочиш за причина няма да сгрешиш. А може и да му е прилошало на дядото,но....лошто идва бързо...

уф, то и мен ме разкова отзад в бронята към 70 год - с незнам си какви дюптри, и нов пасат със сума ти конски сили, а и кой знае как си е взел медицинското и очния преглед при смяна на книжката,

" По първоначална информация лек автомобил с 82-годишен водач се е ударил в пътнически автобус. " Това е съществената информация. Кой крив, кой прав - нито дума. За сега ... Тепърва ще се изяснява как точно се е случило. Обаче! Шофьорът на 82 години - охохо! Ясно! Ето го виновният! Не може да е друга причината - от възрастта на загиналия е! И рукнаха потоци коментар на тая мижава основа ... Много сме лесни ...

Зависи от личната адекватност и здраве на човек..и не сте вие които ще кажете кой до кога да живее

Всеки да живее,колкото му е дадено ,но като го гепи деменцията,трябва да му се забрани да шофира.

Ами дърт калмук на 82 г. при тия температури,в 30 годишен таралясник без климатик,какво може да сътвори,освен да се самоубие.Добре,че не е убил и невинни.

Нещо ограничение на възрастта за шофиране?!

Трябва да има проверовъчни изпити след 70. При прекарани инфаркти, инсулти, диабет, склероза направо да се взима книжката. Жалко за дядото но ако беше ударил обикновенна кола, щеше да има повече убити. Не може личният интерес винаги да е по-високо от безопасността на другите.

А на идиотите с по 30 фиша за нарушаване на правилата за движение не трябва ли проверовъчен? Или те са си ОК? Те са си просто идиоти.

ти млад ли искаш да си отидеш смяташ че няма да остарееш

Не,бе тъпако,просто като остарее и стане опасен за другите,няма да кара.

Верваш ли си, или като остарееш друга песен ще запееш?

Така е като дават на некролози да карат, поне не е заминал някой друг

Убиеца на Милен Цветков на колко е? Оня от Черни Връх с двете момичета ? Оня от околовръстното с френския гражданин?

Дая се промени правилника, имат забавени реакции след определена възраст, да ги тестват може би или някакъв изпит за адекватност да държат!

Ами то и сега го има това, но е прекалено рядко (10г за Б категория ) и фиктивен ....

адекватност са тези до 30 години

Над 50 трябва да им взимат книжката и да им дават по едно колело, че поне ако получат инфаркт, да убият само себе си.

Даже над 6!

Иванчо, ти явно си на 19 и 50 годишните са много дърти за теб. Избърши си жълтото около устата.

Принципно след 70 нямаш никаква работа зад волана. Да им вземат книжките, като навършат 70 и да им дават субсидии за колелета. Човека буквално може да припадне, зад волана и да помете някого. Относно младите шофьори, трябва да им е забранено със закон да карат коли над 120 коня преди да имат 5-6 години шофьорски стаж.

Ти нормален ли си? Баща ми е на 82,вчера се върна,ходиха с приятелката си на Сотония. Шофьор,та тропа! А младите до 25 , с родител!

Ти си малоумен като баща ти бе Ганьо,маймунски манталитет и разсъждения

Принципно ... Вие на колко сте ? И ако ги "субсидират" за закупуване на велосипеди ,то кой ще ги кара ? Мислите ли ,че с техните лумбаго ,ишиас ,лошо пазене на равновесие ,старческа деменция... те ще "пътуват "безопасно ? Е-еех ! Старост нерадост ! И да ,след месец влизам в графата Ви и вече не мога да карам така ,както на 40 ! Но все пак претендирам ,че съм по-малко опасен от доста "лапишняци ". Дано да успея да усетя кога да спра да шофирам!

За да няма обидени. Всички под 25 и всички над 80 да нямат право да шофират. Всички, които смятат, че ограниченията и правилника са "Най-общи насоки за балъци" как да им се пречкат на пътя, също ще е хубаво да им се отнемат книжките. И тогава ще стане по-спокойно на пътя. От слаби шофьори не ме е страх. Те си кютат в ограничението и е ясно, че имат нужда от пространство. Страх ме е от "силни" шофьори, дето нямат нужда от видимост, а ограниченията им давят ерекцията.

За възрастните ограничение максимум до 75 годишна възраст да имат право на шофиране с редовни 6 месечни медицински прегледи,след това в парка или с градския транспорт

Това нарушава правата на човека.След 80 години,на 3 години мед. преглед.Другото е гавра!

Повечето хора след 65-70 не знаят къде се намират, особено в България,нямат нищо общо със западните възрастни които са много по подържани физически и ментално.Пълна деградация е обстановката в цялата страна

айде пак старите са ви виновни...те бмв..убийцине по на 20- 30 джигити дрифъри и прочее кретени са не са 1 по ПТП и смърт на пътя..един два случая има ня възрастни водачи

50:50 е ситуацията с млади и по възрастни хора като проблемни шофьори, манталитета също играе голяма роля в БГ кочината

Дедото е излязъл от завоя и е нацелил автобуса. А най-вероятно е бил махмурлия от вчера вечерта.

Това е много неприятен ,но и много рядък случай.Тежки катастрофи с много възрастни шофьори са рядкост, или по точно под 0.1 % от другите катастрофи с по млади шофьори.Това са официални данни. Опасноста за всички нас не идва от там , а от пияните ,догирани, самонадеяни и състезателите по шосетата, а също така от лошите пътища.В този участък ставт много тежки катастрофи.Даже не са опезали клоните на дърветата които намаляват видимоста. Не съм от възрастните шофьори.

Аз откога апелирам за отнемане на книжките при навършване на 70 години (че даже и това е много! ). На тази възраст просто нямаш реална преценка за случващото се около теб и нямаш нужните реакции за предотвратяване на инцидент. Добре де, масово статистиката това сочи. Така че, редно е да се помисли в тази посока!

Аз катонгледан повечето убийци на пътя са все около 20 годишни

Ами ти и на 18 я нямаш тая преценка бе брато. Някои и на 25 я нямат, други и на 40 я нямат. Не си ти човекът, който ще спеши народа.

Някои още на 55 са дали фира, други на 85 са пушка ! Безумно е да се фиксира определена възраст , единственото смислено решение са редовни прегледи след 60 (примерно на 2 години) и да са реални , а не фиктивни както е в момента !

такива изказвания са от статистически неграмотни,никога не прочели реална статистика.

Възрастта не е порок ....Но ,след 75 години трябва ограничаване на подобни "ветерани" -медицинско и психо /освидетелстване ! Апропо..... Имам познат,който е на 75 години ,преди десетина дни удари джипа на сина си ,а вчера и лекия си автомобил....!!!! Както се казва "Не му увира ,тиквата"....!?

тези случаи ще им се отразят неприятно на "ветераните"

Това трябва, онова трябва ... Та старите, та младите ... Само Семерджиев и оня с поршето, Любенов ли беше, те са таман на години ... И оня нещастен баща, дето прегазил детето си на заден ход. И, и, и ... край няма. И да има оправия - в което не вярвам, едва ли ще настъпи скоро. Едно ще се оправи, друго ще ... И на Мъск автопилотите грешат фатално. Живот ...

Гледам снимката и виждам същото, каквото и вчера. Надвиснали клони и храсти, мантинела, път в завой и за капак, маркировка че изпреварването е разрешено.

Да сте ни живи и здрави млади хора и Бог да ви пази винаги по пътищата.Вие сте нашите деца и вници и ние винаги се молим за вас,но трябва да се знае че всичко е индивидуално и освен това възрастните много повече в днешно време имат нужда от индивидуален транспорт,защото не всичко във всекидневието сега се решава с обществен транспорт

И вие възрастните да сте живи и здрави и да си живеете спокойно старините. И достойно. Спомням си едно време хората се пенсионираха на 55 и на 53 години съответно жени и мъже. Хем имаш още сили, хем имаш и време да поживееш малко и на внуци да се нарадваш. Сега работиш буквално докато умреш. Даже някои хора и до пенсия не доживяват. Това ще да е от съвременния, модерен и спокоен, охолен живот. Едно време до всяко село имаше обществен транспорт поне два пъти на ден. Хората ако нещо им трябваше се качваха на рейса, отиваха до града, купуваха каквото им трябва и се прибираха. Нямаше толкова много коли и всеки имаше достъп до каквото му трябва. Не мисля, че това не може да се получи и днес и поради това не одобрявам желанието на някои възрастни хора задължително да използват личен автомобил за нещо за което имат алтернативен транспорт. Оставяме настрана удобството и тн.

Жалко за човека и ранените ! За съжаление, рано или късно на всеки се отразява възрастта и реакциите и преценктата намаляват ... И не може да се каже автоматично над 65, 70 или 80 години ... единственото смислено решение са редовни (и реални) прегледи.

Точно! Реални прегледи пред комисия от очен, ушен, невролог, кардиолог, ортопед... Без корупция, без връзки, без формалности. Но понеже сме в България, това е само мираж...

може и през психиатър да се минава за по-сигурно - хората с комплекси, нарцистично личностно разстройство, лабилна психика и т.н. нямат място зад волана, защото са опасни за околните.

то ако трябва и псигиатър да се минава (ама наистина) колко биха отпаднали и то не само от старите или младите ... еле пък от "професионалните" ...

Това важи за всеки един водач. Не може мад човек с епилепсия например да шофира. Той е опасен за околните. Но има много такива случаи. И има куп други заболявания, които не разрешават да се шофира.

За да вземеш свидетелство за правоуправление на МПС се кара курс, полага се изпит, трябва медицинско и психотест - добре. Но за да станеш депутат и да управляваш цяла държава не се иска нищо - нито образование, нито култура, нито психотест! Е, сигурно така трябва, иначе кой ще стане депутат и ще изпълнява партийните повели, нищо че може да са против интересите на хората, който са ги избрали! Парадокс!

Прави впечатление, че напоследък в масовия случай тежките катастрофи с жертви се причиняват или от току-що взели книжка млади шофьори, или от хора над 70 години, които са загубили рефлекси и са с притъпени сетива. Което ще рече, че трябва да се изковат закони специално за тези два типа шофьори - младите да не се качват на кола без правоспособен придружител до тях, който да ги контролира поне две години след получаване на книжката, а на старите изобщо да им се отнемат книжките след една определена възраст.

Това се опитах да кажа по-надолу в коментарите, но един-двама психично болни пенсионери ме нападнаха все едно съм им казал, че трябва да мрат. Сякаш като стигнат определена възраст и част от възрастните хора изпадат в някакво странно състояние на перманентна злоба и завист по отношение на по-младите. Който е живял в жилищна кооперация с повече възрастни съседи знае за какво става на въпрос. Хубавото е че това не е при всички, а само при някой дето цял живот са имали комплекси и са били киселяци.

ли си педерастче сладко?

"Напоследък в масовия случай тежките катастрофи с жертви се причиняват" от ХОРА - и до тук. Внушението ти за тези над 70 си е само внушение.

уважавайте старостта! Тя е вашето бъдеще!

Уважавай себе си! На преклонна възраст нямаш място зад волана в забързания трафик! За това си има тролей, автобуси, влакове и самолети.

Тролеи и трамваи има в София. Иди виж по селата шава ли нещо обществено.

всичките "трамвай" са се събрали от Сандански до Благоевград... По-скоро всички шофьори трябва леееко да вдигнем десния крак и по-често да мислим чак толкова ли са ни важни тези 5 минути

с възрастта рефлексите намаляват , но рефлекси трябват за рали , а не за градско . отделно има момент , когато свикваш на това , че имаш рефлекси, докарваш се до ръба и правиш по-голямото мазало . за неспортен шофьор много по-голямо значение имат 10 години опит (да си изпадал във всякакви ситуации), отколкото да имаш рефлекси за CS:GO.

УФФФ аре стига бе, танк ще си купя начи...

младите се убиват защото са млади, старите щото били стари, я стига... просто след 70 по чести прегледи и на симулатора за рефлекси, а а младите по мощни коли след 2 г

Дядката същия звяр. Навсякъде кара с 20, защото "не се знае, кой от къде може да ти изкочи пред колата". Като фабрика за събиране на псувни е на пътя.

но точно това го спасява :)

Всеки ден стават десетки тежки,смъртоносни катастрофи с млади шофьори,защо няма такава реакция и вой във форумите,както понякога когато някой възрастен е участник в инцидента.Предимно млади и безотговорни шофьори,стават причина за смъртта и на възрастни по пътя,вижте процента

след 70 на 6 м преглед за очи и слух и рефлекси на автосимулатор. за инфаркт и инсулт гаранции няма за никоя възраст

Виновни са американското посолство, англосаксонците, НАТО и Сорос.

Преди няколко години, ми отказаха разрешително на водач на плавателен съд, защото имам диоптър над 4. Запънах се и им казах , че искам да разбера и друго мнение , комисия... Казаха ми че трябва ТОЛЕК да мина, нещо като ТЕЛК, но за транспорт, но много тегаво било, нямало да стане. Както и да е започнах да обикалям кабинетите и стигам до невролог или хирург. Оттам излезе възрастен човек, който го прикрепяха двама човека и видимо не виждаше добре. За реакции няма да говоря, но лекаря отзад му каза , че освен за любител, няма как за професионален да му даде и след 3 години пак на преглед. Влизам все още в шок от видяното и се "нахвърлих" върху доктора - аз прав здрав човек на 40, спортувам, нямам никакви грижи освен че нося очила, не ми дават да си начеша крастата да имам лиценз за лодка, е така за лично удовлетворение, а възрастния човек го пуска по улиците в това състояниие!!! Отговора беше, ми ти утре на кораб може да се качиш , колко хора ще избиеш .... Толкова за контрола и прегледите

Масово шофьорите на камиони и автобуси са хора около и над 55 години, включително и пенсионери. Просто няма кой друг да ги кара! След 10 години и тях няма да ги има и кой да работи въобще! Да не говорим, че няма; шлосери, стругари, ел. техници и т.н. класифицирани кадри, Всичките нови евроатлантически отпадъци които що годе стават за нещо са; връзки с обществеността, международни отношения, маркетинг и др. подобни изгъзици. Останалото е; функционално неграмотни, наркомани, проститутки и нискоквалифициран обслужващ персонал.

Така е. Сегашното поколение е научено, че трябва да работи на сянка, в офисчето, при климатика и да цъка на компа и на телефона. Физическата работа и сложните професии са за будалите. Кой ще се поти на струга или на строежа когато може да краде еврофондове и да кибичи у Фейсбука по цял ден. Нулев морал, объркани, но пък евроатлантически ценности така разбираш ли.

Крайно време е някой да вземе мерки и да обясни на възрастните хора, че след определена възраст е по-добре да слязат от личния автомобил и да се качат на обществения транспорт. Така хем няма риск да получат инфаркт/инсулт от напрежението докато шофират, хем и шансовете за инциденти ще намалеят. Недай Боже, на всеки може да му се случи здравословен проблем или да си отклони вниманието, но е пределно ясно, че на 82 г. малцина все още имат зрението, уменията и рефлексите, за да шофират особено в трафика дето преминава през Кресненското дефиле. Още по-лошо е ако този човек е имал алтернативен транспорт (влак, автобус) за там закъдето е тръгнал, но въпреки това е решил да се качи на колата. Бог да го прости, станалото станало, мъката е факт, НО е редно КАТ да се замислят над младите и старите водачи и техните качества и подготовка. Едните са недостатъчно подготвени, но препълнени с адреналин и идеи от филмите, а другите го карат на стари лаври. Време е за опреснителни курсове и яко късане. Не може всеки в тая държава да може да вземе книжка, да има кола и да кара.

разпеняви от 5 профила! Обидчиво влечуго неграмотно!

Склерозиралия, я вземи се кротни малко, че ще вземеш да гушнеш букета скоропостижно. Тая пенсионерска злоба си я дръж за лошия в турската сапунка дето гледаш. Нещастник. И не, нямам нищо общо с тоя дето имаш предвид понеже така и не разбрах за кой от писалите в коментарите надолу става дума. Хубаво ще е злобните пенсии като теб да вземете да изпукате та да се отървем малко от вмирисаните селяци дето са завладели България.

в обществен транспорт и развален климатик също може да получи инфаркт

измрели ли са? Или просто си си дебилче?

Мунчо, заради такива като вас младите в България са роби. Всички вие сте се осигурявали в една друга система дето фалира и парите ви изчезнаха с нея както и младостта и партията ви. Аз и другите млади работим и с нашите данъци ВИ ХРАНИМ! РАЗБРА ЛИ????? Изкуфял нещастник. Един работещ в България храни ДВАМА ПЕНСИОНЕРИ!!! Бъди благодарен, че има кой да ти изкарва парите за пенсия, защото утре като ни няма нас циганите няма да бачкат за вашите пенсии, а ще ви избиват по улиците като мухи, за да си запазят парите за тях. Тогава ще ревете ама ще е късно.

Койчо, а какво да кажем за такива дето не са им добре краката и не могат да вървят на дълги разстояния, имам предвид от блока до спирката и т.н., нямат пари за таксита, обаче краката им работят достатъчно да боравят с педалите и си джиткат свободно, докато не стане такава беля де

Тъста ми на 74 и спира на всяка пешеходна пътека, за да се огледа има ли човек или няма. Обира клаксоните зад себе си. Отделно постоянно му се казва да се прибере в платното си - не се усеща, че кара по средата. Види човек на тротоара и набива спирачки - струвало му се че някой пресичал. Абе луда работа. А тоя на 82.

82 годишен е с разбиране и реакции на малолетен.Нищо лично, просто физиолигия и това да не се противопоставя на гъзарите на пътя, които са още по-опасни.Връзката е контрола на пътя, който меко казано е неадекватен.

Шофьорска книжка до 75 годишна възраст. След това с рейса.

При всеки е индивидуално.Трябват допълнителни изпити и проверки за годност.

И 5 години с родител!

А тези без родители? Единственото реалистично ограничение за младите шофьори е да нямат право да управляват автомобил над определена мощност до определени изминати километри (щото изминали години не е гаранция, че е натрупал опит) При възрастните трябва да има задължителен медицински преглед на определени години за да се установи става ли за шофьор.

Да, с родител, настойник, и пдходящ автомобшл, но разбира се, от 18поне.

Възрастните правят най-много 5% от птп-тата.А такива като теб,80%.

А известно ли ви е уважаеми млади шофьори,че много голяма част от всичките тези по възрастни може да са и по адекватни и с повече заострени сетива отколкото пияните ,дрогирани и гледащи в телефоните си самондеяни и безотговорни комплексари от младото поколение,да ни е живо и здраво

Споко пръдльо ,ще остарееш,помъдрееш,па белким ти дойде акъля....,ама надали?

Тя и възрастта за пенсиониране се е запътила натам, затова не е чак толкова стар. Я питайте социалния министър, и той ще ви каже, че е още млад и може поне още 10г. да блъска и да пълни кацата без дъно.

Аз откраднах пенсиите на Българите и ги накарах да работят до 80 годишна възраст, за да се скапят бързо Аз унищожих икономиката, за да избягат младите зад граница и да няма кой да занесе хляб и лекарства на 82 годишни старци Аз унищожих здравеопазването, за да няма болници и аптеки за старите по села и малки градове Аз унищожих образованието, за да пишат простотии млади безродници