800 италиански военни посрещнаха своя министър на полигона "Ново село"

Министърът на отбраната Димитър Стоянов благодари на своя колега Гуидо Крозето, че страната му е изпълнява най-мащабната си бойна мисия точно в България в сложно време

Обратно в новината

Коментари - 800 италиански военни посрещнаха своя министър на полигона "Ново село" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Полша и Унгария плащат по 150млн.долара годишно за базите, на България-0лв.затова сме винаги губещи и наведени.Нужно е самочувствие и достойнство на нашите политици,но същите ги нямат и двете...за съжаление.

Държавата ни дава свойте бази на НАТО абсолютно безплатно и освен това осигурява издръжката на тези армии за своя сметка. Издръжката на тези НАТО-вски армии със сигурност е в пъти повече от това, което държавата осигурява на същия брой наши военни. Докато нашите военни ядат боб, леща и макарони НАТО-вските мисии сигурно нагъват телешки пържоли и италианска паста. ;)

На руZZофилите в устава и в гъZZъ целия без вазелин!!! Долна гнусна тъпа ZZган и да квичите и да пускате лайномета на макс, ние сме част от развития свят! Вие отивайте на майната си в скапаната пропаднала Кочина скапан кофти материал и еволюционно дъно такова!!!

Като няма български войници, ще има чужди. Нищо против италианците конкретно. Но ако още малко изпуснете края, няма да остане и намек за суверенитет.

В началото на 2-та световна война, Мусолини и компания, тежко въоръжени с модерна немска техника, автоматично оръжие и как си требе, тръгват да завземат Етиопия (единствената неколонизирана страна от Африка), и тръгнали аслани и с песни, ама в един каньон етиопците ги приклещили и с камъни, копия и лъкове ги направили на дармадан и за резил. Толкоз за бойните качества на жабарите.

забравих да напиша как са се върнали (след като са тръгнали аслани)....... Коледно се сещайте и усмихвайте празнично

Окупирали са страната и са правели там каквото си искат, докато съюзниците не вземат превес на Източния и тихоокреанския фронт.

Слаб си по история. В резултат Италия окупира Етиопия без да изпозлва и 1/3 от армията си. А Етиопия и тогава е по-голяма държава поне по население. Да, отпорът е бил по-силен от очакваното. Но картинката която описваш, е ала бала фантасмагория.

Кога набъбнаха тихом мълком само италианските военни на наша територия???? Не ми се мисли колко реално са останалите ''миротворци'' настанили се у нас.

колко ещастлив министърът, заменя българската армия с чужди военни, вместо да осигури достойна издръжка на българските войници, приема чуждестранни военни, чиято издръжка е много по-голяма - испанци, холандци, италианци, да очакваме ли албанци и хървати?

Дали го посрещнаха с макарони със сол и чубрица?

Китайски полицейски участъци!

в цял сибир

Кой ви я спусна тази опорка за сибир не мога да разбера. 90 % от китайците живеят южната част от страната. Ей сега се щрнаха да ходят в Сибир. Баси глупотевицата е това.

НАТО ни пази от орките. Доказано!

БРАВО, НАТО ни пази от въображяем противник! Всичко е за да купуваме оръжие и газ от САЩ!

Той е съвсем реален. Най-официално ни обяви за вражеска държава.

Това че България е в НАТО е един вид неутралитет. Айде върнете лентата назад и вижте Югославия. Тук можеше да е същото.

Даже и филма който гледаме сега с Украйна го доказва. Не случайно Финландия и Швеция бързичко станаха членове на НАТО.

Ами вие погледнете Турция, Гърция и Кипър и вижте нато колко ''е загрижен'' да помага..

Вън всички чужди военни бази от България! Заедно с тях да се омитат и всички държавници които са подписали за тяхното присъствие!

Не. С омитане е лесно. Чака ги тежка съдба...

И какво правят тези гнусни жабари тука?

Които колят православни украинци без причина в Украина.Смърт на рашизма! Viva Italia.Да живее България в Европа и във НАТО! Най силните икономически,политически военни съюзи на планетата Земя!

Простьо,нямам думи да отговоря на тъпашките ти коментари.

Смехотворно!

Имат ли достатъчно самолети с големи колесници? Трябва да се хванат доста хора за всеки, когато дойде времето..а всички в България много се стараят да дойде по-бързо

Не ни обявява война,и ние не трябва да сме против Русия, нямаме нужда от натовски защитници.

И ни третира като врагове.Затова съюзнически войски,кораби,танкове,самолети,ракети,радари са добре дошли в България.

Трол до трол, заработващи жалки копейки...

Основното положително е че България предпочита италиански войници, а не американски, френски или британски например. Исторически ние сме били в добри отношения с Италия и Германия. Така че аз за тях, ако трябва да се избира. Друг въпрос е колко добри войници са италианците. Не съм убеден че са такива, особено базирайки се на тяхното представяне през втората световна война. Ненците на няколко пъти са ги спасявали, а Хитлер е пращал даже командоси да спасят пленения Мусолини. И са го спасили! Доколкото си спомням операцията е водена от немец от унгарски произход- Ото Скорцени. След войната Мосад го наема.

Ако бяхме купували европейско оръжие и бяхме настоявали да сме в програмите за производството му, сега надали щеше да ни спре някой холандски или австрийски пудел! Не случайно Франция повлия на Холандия за Румъния, а ние уж европейска солидарност, а не купуваме от ЕС!

това на снимката Гуидо ли е или е Гешев според мен?!

България имаше армия, въоражение и ядрени ракети. Забийте си го в кухите евроатлантически кратуни. Са имате два пъти платени самолети на чертежи. Никво ПВО. Никъв флот. И окупанти от НАТО. Нямате право да знаете какво се случва на базите на САЩ и НАТО. Нямата никаква законна защита срещу агресия от тяхна страна. Благодарение на Паси и шефовете му от ДС. Продажната паплач ще се изнесе за секунди от тук. И без това парите им не се намират на тази територия. Мислете как ще оцелявате без ток, без работеща инфраструктура, без икономика. Ако тотално не ни заринат, 90 те ще са като приказка за лека нощ.

танка?

Танкове ли имаш са?

Заминавай в казармата бе кавал, ставай военен. Аз в мирно време нямам времето да се правя на мъж за да се докажа какъв съм патриот. За това си има съюзи като НАТО. Дебил

Смърт на фашизма, свобода на народа!

Дано се върнат по-скоро в родината в чувалилНикой не ибича окупаторите.

Гледай да не те намерят първи

Ще ме уплашат ли? Смешници. Специално в територията на Ново Село нищо няма може да ги спаси от диверсии. В околните райони е пълно с ловни дружинки. А е достатъчно бай Мангал да реши да ги ползва за вторични суровини и са чао.

сериозно се е запътила на война с Русия... след което отново ще сме си с нея...

Добре е, че НАТО е в България за да имат страх дебилите оттатък морето.

Kalin

Преди дебилите тука сами можехме да се пазят.

Я пак

Митко,дебилът

Митко, дебилът си ти.

Неска колку атлантицити минаа разпраната ни граница?

Под чаршафите. Че иде мобилизация.

Жабарите да си събират партакешите и въз от България. Никой не ви иска.

През 2022 г. Съединените щати приеха Закона за руските злонамерени дейности в Африка, който позволява санкции срещу африкански държави, компании и лица, ако си сътрудничат по какъвто и да е начин с Русия.

Да си чул нещо за Китай? За инвестицията Belt and Road Initiative? Или "експертизата" ти е да постваш тъпотии и клипчета от ЦИПСО? На простите ви соросватнишки кратуни не е ли вече ясно, че САЩ ще се бият с БРИКС? Явно чак когато ви заринат с ракети и ви дойдат до вратата Турските военни, тогава ще ви светне кви тъпаци сте.

След толкова време пак сме с фашистка Италия и хитлеристка Германия впрегнати в една каруца на изток...

Път обаче, няма държавник да ни защити. Само продажници са нашляпали ционистите.

така и трябва, че монголоидните азиатци напират да завземат европа.

Като ги отперат с няколко ракети ще приключи окупационният слугинаж на тоалетната хартия на САЩ -Булгаристан. Къде е ПВО то? Къде са ви самолетоносачите в Черно море? Къде са ви алтернативните маршрути за придвижване? Мишки под командата на Вълка скачат да се дървят на Мечката. А Въка през един океан седи и гледа кое следващо животно да и прати да утрепе. Няма корекция на малоумието. След един момент се лекува само с пребиване. Поляците са далече и Белоруският фронт ще ги поеме. Румънците не само са в активната зона на Русия а и Турция и е близко да ги зарине? Карта имате ли тикви прости? На какви наркотици са тия неокон фашисти от САЩ? Нямат война да не са загубили от 2000 та насам. Ирак ако го броят за победа са олигофрени. Тия прости продажни шапкари от ДС масониадата не са ли наясно, че ако България стане зона на бойни действия ще ги намерим и избесим? Мобилизация ли ще правите? Как бе? Насила като Укрите в момента ли? Пълни олигофрени сте ако си мислите, че Българинът ще мре за банковите ви сметки и перемогата на шефовете ви. Тая няма да стане. Мобилизацията ще се превърне в такъв проблем, че ще забравите да носите униформа бързо, бързо.

Доста жалко...след 30г демокрация имаме окупанти да ни охраняват..... Накараха ни да си нарежем ракетите....

Kalin

Срамно е да им чужди воиски на наша територия.Но като унищожихме собствената си тука вече се разхожда сулю и пулю а сега и жабарите

Европейските държави не са 'чужди' държави бе говньо путлерастки.

Прочети горният дълъг и логичен коментар. Дай си отговор. Не е трудно. Акъла не ти побира какво означава война. Щото го нямаш. Всички сте побъркани ако мислите, че Европа има някакъв шанс в конвенционален конфликт. И това е по мнение на Американски генерали, които неокон фашистите са премахнали от управлението, щото им пречат като им говорят професионални истини. Укрите бяха единствената боеспособна армия. Вярването в приказките на Американският метавърс е за неграмотници.

Лижи на майка си украинската путка бе убитак

Kalin

Ти българин ли си или мека китка!България е била силна само когато сами сме се отбранявали!Даже и когато бяхме в съюз с хитлериска Германия или със СССР имахме собствена боеспособна армия!А сега нищо!

Няма я вече славната 3 Българска армия ........ Някакви смотани италианци потомци на великата италианска войска на Дучето са дошли да ни пазят............ Перверзия .......... Също едни фусти от наша страна решават проблемите на защитата ни......... .Ако можеха да видят това чудо славните български офицери и генерали от войните биха се обърнали в гроба

Kalin

да там ни беше полигона за стрелби а сега ония се ширят ......

Я, не ни правете на глупаци. Ясно е че НАТО се готви за война с Русия. Какво търсят италианците и то повече от 800 души в Ново село. НАТО е на границата с Русия и то е безспорна истина. А, колко са американците защо не казвате. Русия направи грешка, че нападна Украйна, но и НАТО не спи, това е днешния свят, сблъсък и толкова, но края не е още известен и какво ще става никой не казва. Много се обърка Европа.

Ако не беше нападнала, щяха да я нападнат. Грешката беше, че не приключиха с Украйна 2014 та, докато бяха само нацисти терористи на предна линия. Ма не се съмнявам, че НАТО ще бъде заметено към небитието. В конфликт на изтощение, какъвто се заформи да е този, печели логистика и военен комплекс. Няма как да се бие Русия, тва не е СССР. Много от проблемите съществуват, но на критични нива за оцеляване имат позиции. Както се видя. Няма друга държава, която да издържи такова санкциониране на икономиката. Тия неща не се случват без подготовка. Издънките са част от процеса и медиите постоянно ни ги показват, това не означава, че запада не е омотан в корупция и неефективност. Даже е по-зле. Всичко в западаните модели е капитализъм. Във военна криза има момент, в който идеята за печалба трябва да бъде премахната. Ростех и други военни компании са държавни. Военният комплекс на запада не е.

Окупационния корпус празнува Коледа!

Както преди 80 години така и сега фашизма ни прави съюзници. Ако и германците се появят може да кажем че отново съюзниците се събрахме. Мусолини и Хитлер биха се гордели с нас ако гледаха някъде отгоре.

Генчовска сега пък заместник. Толкова ли няма нормални кадрови военни, че това мрънкащо недоразумение е все бутано напред ?

Изпълняват чужда военна мисия ли ? Я кажете , ние във война ли сме ?

Колко Тъпотия и простотия има в този Служебен Кабинет свормиран от Президента !

Баси,колко чужди военни има в България? Щом само италиянците са 800, колко са американците, немците, холандците и пр? Да не би да се окаже, че чуждите военни у нас са повече от нашите? Пък има и 2 американски бази, които се третират като американска територия, на която българските закони не важат. Никога не е имало такава доброволна окупация...

Сигурно нашите ги хранят и поят на корем. И коледни и новогодишни пиршества им слагат. Жрици на любовта сигурно им осигуряват. И дневни за джоб-парасъ им дават. Че как, дошли са да ни пазят, нищо че няма от кого. Важни са евроатлантическите ценности. Богатият да яде и пие, бедният да плаща. Ще плаща, щом толкова му е акълът. Иначе за болници и пострадали от потопа няма пари.

Принципно съм съгласен, но ме смути израза на Италианския министър, че италианците се "обучавали" в Безмер. Не разбирам защо не се обучават в Италия? А иначе, че правели нещо по линия на НАТО не разбрах какво точно.

пълни шматки...моткат се едни цивилни групички от по 5-6 жабарчета-черни кат араби,в градчетата на изт.бг....но не им дават да комуникират с хората...цивилни са...и пият бира в кафенета в затворен кръг...питам ги кво правят...туристи сме-викат...лъжат...като познавач на италия ги виждам,че са от юж.италия,от много бедни семейства,пълни несретници,стари ергени,отчаяни индивиди хванали хляба в армията....абе от техния боклук...тия ще ме пазят брато...си еб....ло майката...

Да живее бълхария и неината въшлива армия амин

Поредния скалъпен пасквил. Един подкупен американски сенатор иска тук да се прилага закона Магнитски.Поръчка на Гошо боеца и Бърд. Нищо ново. Но американските закони не важат в България. То и друг скандал гърми. За едни чатове на Кирето от хакнатия му телефон от един дубаец.... И за него всички мълчат.... И за една пребита котка мълчат...

Не ни ли стигат янките, дето тъпчат земята на Ботев и Левски? По времето на Варшавския договор нямаше нито един чужд войник, дислоциран у нас! Нашите генерали-управвници служат ли на България? Суверенна страна ли е нашата, щом е окупирана от чужди войски?

Ние никога не сме били суверенна държава. :-) Сототици години в Турция, после колония на Русия, сега колония на САЩ. Общо взето, все сме провинция в някоя империя.

И чии дедов дирят " 800 италиански военни" (смотани жабари) на БЪЛГАРСКА земя?!!!

Този т.н. полигон е чужда територия на наша земя. Няма ли кой да разрови лайната и да се извадят факти как това наше българско село стана американски полигон..., при това без да плаща ток, вода, наем, данъци, такси... Там птиче не може да прелети, като ли български крак да стъпи...

800 италиански военни посрещнаха своя министър на полигона "Ново село" - и ние сме имали държава !!! Ха ха ха !!!

Тези 800 ЧИЙ го дирят в България????? Народеца НЕ ги е викал!?!?!!!! Чий задник пазят и ЗАЩО сквернят земята Б Ъ Л Г А Р С К А ?????

Министърът им най вероятно ще оце;ее през новара година ,а от тезо 800 колко ли ще отидат за курбан в осрайна!

Николко! Всички са наемни войници и в момента, в който решат да ги дислоцират на фронта ще си разтрогнат договорите.

тука некои още не са разбрали, че западният агент тодор живков ни продаде и предаде още през 1956-та!

Защо в Русия от повече от век ценностите са оръжията, те са основата на нацията. Да се биеш е осносвно занятие на руснака, грубост, арогантност и желание да завладяваш други.За руснака можеш ли да се биеш си читав, боя и оръжията са най-важното за него. Това е 21 век докога това ще е така, защо оръжията определят живота, какво е важното на тези оръжия, защо са основа на една нация, какво е това?

за англосаксонците? Защото откакто са изобретили кораба, все са някъде и унищожават някого. И не, че мразят този някого, просто го ограбват!

Вчера гледах видео в Тубата за това колко държави е нападнала Великобритания през годините. Някъде над 120 държави са през вековете. Разпръстнати по цялата Земя.Няма континент, където да не са водили нападателна война и почти няма държава, която да не са нападанли!

Защото на всеки 50-60 години някой се опитва да разцепи и овладее Русия, заради ресурсите и. Затова там всичко е оръжие. За да си запазят страната. Украйна влиза в състава на СССР с територия една трета по малка от сегашната. Завзетите територии от Русия са административно добавени от Ленин към украинската област. После Хрусчов добавя и Крим. А самият Крим е бил турски, а след руско турската война става руски. Там украинец никога не е стъпил. Няма и да стъпи. Това е историята, независимо дали се харесва на някой.

това не е новина! има карти още от преди 1936г. в която измислената италия иска целите балкани и даже и крим! и царицата ни беше италианка! така, че учете италиански! ариведерчи!

Измислената е Русия.

Има една хибридна постановка на Русия, хората и медиите и тук , че преходът след 1989г. бил направляван от ЕС и САЩ, а истината е, че Русия направи партийния преврат през 1989г. и после имаше 9 нейни правителства.Народът трябва да знае, че Русия управляваше България през прехода.

или руската мафия?

Обсебен си от Русия. След 89-та сме на дистанционно управление от сащ , англия и ес едновременно