8 души оцеляха при смъртоносното торнадо в Мисисипи, като се скриха в хладилник (видео)

Стихията отне живота на 26 души в американския щат, а Джо Байдън нарече кадрите "сърцераздирателни"

Обратно в новината

Коментари - 8 души оцеляха при смъртоносното торнадо в Мисисипи, като се скриха в хладилник (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обяснимо е неразбирането на думата "хладирник" В първият момент и аз си помислих за хладилник Бош, или Делонги А се касае за хладилна камера -промишлена И сега отворете гугъла и прочетете как се изгражда такова нещо. Някоя си се спасила във ваната -това коментирайте

май за фризер говорят, американски, за ресторант

Леле , някой дошъл в рАзрушеното заведение Да сСИ ТЪРСИ ПЪРЖОЛАТА,ПОРЪЧАНА ПРЕДИ ТОРНАДОТО. И със счупена ръка.

Лелее, хладилника да излезе по-корав от къщата. Нещо не схващам логиката. Моля, някой, дето знае да обясни защо ги правят така. "Много са прости" не ми се вярва да е отговора...

Щото ако не е здрав и херметически изолиран, ще ги глобят солено за много голям карбонов отпечатък ... пък и койотите лесно ще се докопат до ценната мръвка, а за тях по-ценно от мръвката няма!

Защото в САЩ и Канада къщите им са предимно от картон и вата между пластовете. По-евтино им излиза, стига да не мине торнадо или ураган.

Картон, шперплат -ти видя ли кадри какви железа е премятал, камиони пикапи. Летящи чамови лебра пробиват 40 сантиметрови тухлени стени, а и доста тухлени постройки са изравнени със земята За това по пътищата на торнадата хората правят "бомбоубежища" железобетонни землянки със стоманени капаци по 20 -25 мм

Капачки да събираме ли, не разбрах? ... Или те ще им построят нови кучешки колиби, да не ги мислим?

Супер, дано такова торнадо мине през цяла Северна Америка, че да прочисти този континент.

Скъпа, такива торнада в Америка е имало още преди Колумб случайно да открие откритото По Мисисипи през две три години преминават такива и както виждаш Ню Орлеан си седи....Явно застрахователната система ТАМ работи, щом имат "наглостта" да се противят на торнада и наводнения. Ти гледай нас -порой от един дъжд събори и унищожи имотите на хората и ги подпомогнаха с по 350 лева Онези от Стражица още се възстановяват и родените през март 1977 година вече станаха баби и дядовци и "възстановяват" не ги мисли хамериканците, моли се тук да не става щото виж в Пловдив, В Пазарджик един вятър какво сътвори

Явно са гледали "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп"

Добре са го измислили. На 20-30 години сградния фонд се сменя и обновява по естествен начин. А соцпанелките не подлежат на събаряне. Стърчат и грозят вечно.

А така, въшко ... даже Американските Торнадата са много кул, налЕ?

По-добре американски торнада, отколкото сибирски глад и мъки.

Те така. В Америка има хладилници с вертикално излитане.

Минало , събрало Чичо Томовите КОЛИБИ и вече - голяма трагедия ! За земетресенията в Турция и района не се изприказва толкова , за Сирия едвам им се откъсна да споменат в два реда , атука вече - сълзи , суполи ! Малко им е - Ей така изглежда навсякъде където са стъпали и мине шибаната им демокрация !!

Скрий се бе руски въшкар прост.

Поръчаш ли нещо, стоиш и чакаш, тва торнадо, земетресение, наводнение не те закачат. Не разбрах, дали ли са му я накрая, като са излезли от хладилника.

че само 8 души са оцелели.

Излиза,че огромния хладилник е по устойчив на торнадо,преборва го, отколкото всичко друго.Сградите с дървени конструкции са отнесени,те едва ли имат нещо изградено с арматура.По аналогия напр. търговските вериги ,изградени с готови леки конструкции при едно земетресение може и да не издържат,но персонала може и да се спаси ако се скрие хладилниците като не забравя да изключи и електричеството.

Ох бидона се разнежи..... Че прати пари на Украйна...

Джо, чаоо!!!!

Пържолата побеждава торнадото - накрая се появява клиент... Дирчетата, получихте ли душевен оргазъм като се нагъзихте отново така яко??

Клиента е останал да си чака пържолата,а през това време торнадото го е мятало напред назад ,но успял да се отърве само със счупена ръка

Бахти сополивите краварски драми. Ще си поплача.

Международен празник ще настане, когато двете престъпни държави - ФАШ и израел изчезнат от лицето на Земята!

Путин отишъл на врачка и я пита - кога ще умра? Врачката погледнала картите и казала - на празник. Добре де, ама на кой ден, кой празник, пита Путин. Няма значение кой ден - все ще е празник, отвърнала врачката.

Ужасни пророчества за гибелта на Америка След фалита на две големи американски банки - Silicon Valley Bank и Signature Bank - кризата започва да обхваща и Европа, ЕЦБ отмени лиценза на Baltic International Bank. Азиатските финансови институции страдат. Американците в паника вземат пари от малки банки и ги внасят в големи. Това означава, че поне в Европа и САЩ инфлацията ще започне да расте. И експертите смятат, че това е само началото. Прогнозите на ясновидците в продължение на много десетилетия обещават срив на американския долар и изглежда, че пророчествата започват да се сбъдват. Едгар Кейси и превратът Бъдещето на Съединените щати изглежда мрачно на ясновидеца. Той предрича множество катаклизми за страната си, които ще доведат до проблеми и в резултат на това до държавен преврат. Неговото ужасно пророчество е също така предвижда промени в географските граници на Америка. Той прогнозира изчезването на Ню Йорк и околните райони, както и на южните части на Каролина и Джорджия. Много части от Източното крайбрежие ще бъдат унищожени, както и Западното крайбрежие и централната част на Съединените щати. През следващите години ще се появят нови земни площи в Атлантическия и Тихия океан. И океанът все повече ще поглъща брега. Унищожение на САЩ Финландският теолог Йоко Пихо предсказва изчезването на Щатите. Това може да се превърне във възмездие за греховете на неговото ръководство и хората, които е измамил. Той получава откровенията си в сънища

същото ще сполети и другите големи градове по света, построени и водени по образеца на американските мега свърталища на корупция, пороци и престъпна безнаказаност.

Щом човекът на вън се е разминал със счупена ръка, значи хладилникът не ги е спасил а просто предпазил. Ако торнадото беше минало непосредствено над тях, щеше да им пеят опелото. Гледам им сградите - шперплатови колиби с дървени покриви. Бетон и тухли не видях. Едно по-силно торнадо и ги разхвърля като парцалени кукли. Резултатът е виден. Имали са късмет!

Друго си е панелката нали? Стабилна работа.

Инженерче

Една панелка ще го издържи и ще пита за още! Единствено стъкларите ще идарят кьоравото и ще имат бизнес за три месеца напред! Трябва да се пазиш и да отидеш в банята, например! Виж, земетресението е друга бира - по-високите панелки могат да глътнат вода - по проект на 40 години се прави саниране и проверка на заварките. Не знам някуде да е правено! Бетона с времето се втвърдява, но заварките?!?

на кого му дреме за краварските отрепки

За кои отрепки ти дреме? За руските ли? А внуците ти къде са отрепко?

Като дете, "Магьостникът от Оз" ми беше една от любимите книги. Ама там бяха излетели от Канзас и е нямало хладилници.

Тия са си живи канибали. Гаранция са отвличали туристи и по 8 човека са разфасовали в този хладилник, а после на хамбургери.

Е пресно месо е.

Жалко..

Ебааати хладилника!!!!!! За 8 човека :):):)

Чукча писател...

Хладилно помещение е, не хладилник Мраз. В Америка ресторантите имат такива с размерите на стая, и понеже са малко по-здрави от бунгалата които строят, се крият там при торнадо и ураган.

Чакай малко. как така торнадото е вилняло цял час, като е преминало 274 километра, унищожавайки всичко по пътя си - значи има някакво огромно несъответствие с обявените жертви. Сами виждаме как всичко е смляно като в блендер - железа, бетон, всичко... и изравнено със земята. Значи, тези ги пишат в новините като куриоз как са оцелели, сякаш намекват, че други живи хора (почти) не са останали.

Хладилници за 8 човека и къщи изрезани от макетно блокче..

С къщи от картон, толкова. Ако държавата им оцелее още 200-300 години, току виж открили тухлата и бетона.

И аз това им казвам на колегите тук в Канада. Явно не са им чели приказката за трите прасенца в училище.

Значи са се спасили като се скрили в хладилника? И след като преминало торнадото, оцелял клиент със счупена ръка, който явно е бил наблизо им е помогнал да излязат. Интересно е как клиентът се е спасил? И той ли се е скрил в хладилник или е оцелял без да ползва продукти на Дженерал Илектрик като убежище?

Американците са умни хора - измислили са го. Като духне вятъра или палне огъня - хайде нова къща. А соцпанелките стоят и грозят пейзажа по 200 години.

В десетката

Такъв хладилник ми трябва. За 8 човека.

Поредният американски “героизъм”. Стига сте ми занимавали с тия американци

Se taia

Някой да те насилва да четеш? А иначе си загуби времето да се изсереш в коментарите.... Явно имаш време за губене

Евала на таквиз хладилници що побират до 8 человека! Не ми се чини да са Мраз.

8 человека в САЩ = на 13-14 человека в ЕС

Така е, когато къщите са картонени. Бил съм 2 пъти в САЩ и си казах, че там точно не искам да живея. Всичко е имитация и фалш, от къщите до хората.

Пък ти си един истински руски помияр.

Истината боли.

Какво му се " раздрало " на Байдънката - "сърцето" ?????? - ЧЕ той имал ли е някога такова ?!

"Бог ни спаси, а Трейси Хардън беше неговият инструмент", Истински вярващите (огромното мнозинство са лицемери и измекяри) са отчайващо наивни, та тъпи! "Бог ни спаси"?! От какво - от бедствие, което той ви е пратил! Вас ви спасил, а куп други отнесъл!

Знаеш отговора - неведоми са пътищата господни

И кой казва тая "умна" сентенция и има ли смисъл в нея изобщо?! Нали вашият бог е всемогъщ, всевиждащ, милостив, справедлив... Каква е божията промисъл в такива случаи?! Нали той уж е създал всички хора - защо някои са добри, а повечето - лоши?!

Алоооу ... хъртнатото Атеистче ... Защо някои са добри а други лоши? ... Защото имат право на избор и това са избрали, също като теб!

Навсякъде греди и талашит, а само на едно място имаше тухли, но без помен от стоманобетон покрай тях. Та, логиката ме кефи - ще се заселим насред торнейдоу алли и ще живеем в големи гардероби и каравани, за най-сигурно.

Явно американският хладилник е по-голям от руския :)

Видели са го от Индиана Джоунс...:-) Добре, че се е сетила жената и че са добре

Защо не видях нито една къща от тухли и бетон? Кви са тия картонени кутии. Тва американците са много прости хора.

Имаше една тухлена, ама не видях железобетон по нея никъде.

Еми те желязото го ползват за оръжия, сър.

Ако няма пясък, как ще правиш бетон? Няма пясък!

Вие разлика между хладилник и хладилна камера правите, ли...

Да им имам хладилниците... ц ц ц