17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо вече се укрива седем-дневния- инциденц, който е много важен показател за развитието на пандемията? Дебелото тепърва ще дойде!

Защо толкова малко количество ваксини получава БГ сравено със страни с дор по- малко население от нас??? На линка по- долу ще видита карта на държавите и % на ваксинация. БГ и западните Балкани нямат аналог в Европа! Ние сме на нивото на Турция, Латинска Америка и Азия!! Вижте къде садругите страни от ЕС.Срам за правителството!! https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯЗЛИТЕ И ОЧИЛИЩАТА ЗА 1-5 КЛАС. ОТВОРИХА ГИ И ЕТО: ВСИЧКИ СА ЗАРАЗЕНИ. ДЕЦАТА СА МЪРЛЯЦИ И МАЖАТ СОПОЛИ НАВСЯКАДЕ И ЗАРАЗЯВАТ ЕДНО ДРУГО, ОЧИТЕЛКИТЕ, ЛЕЛКИТЕ, А ТЕ ПЪК НОСЯТ У ДОМА ЗАРАЗА ОТ ДЕЦАТА . ХАЙДЕ ГОЕМ ЧОВЕК МОЖЕ ДА МУ СЕ ОБЯСНИ КАК ДА СЕ ПАЗИ АМА НА ЕДНО ДЕТЕ НА 3 ИЛИ 5 ИЛИ ДОРИ 7 ГОДИНИ КАКВОТО И ДА МУ ОБЕСНЯВАШ ТО АКЪЛА МУ ИЛИ В КОРОСАНА ИЛИ В ТЕЛЕФОНА НА БАЩА МУ. ЗАТВАРЯЙТЕ! ЩЕ ОМРЕМ!

Този процент е така целият януари ! а уж имало спад !

Случаите растат, все още не се забелязва. Пикана третата вълна ще е точно в края на март, седмица преди изборите!

Няма държава, която може да се справи сама. Ако някъде е добре в момента ще стане зле като паднат ограниченията. Неглижираха вируса, защото покосяваше възрастните и слаби индивиди, които са в тежест на социалната система. Има прекалено много политика в тази пандемия. Изходът е само един - едновременни и координирани мерки от всички държави. За жалост е невъзможно и хората ще си мрат.

Така си е. Но заради политическата употреба на пандемията някои политици, като слава богу бившият президент Тръмп дадоха всичко от себе си да очернят и демонизират СЗО, която затова е създадена и това е което прави. Така че няма как наистина.

Тези 5-6 % заразени означават само че вече 50-60 % от населението се е срещало с вируса ,това се получи защото един милион цигани не бяха въобще тествани и те на 100% се заразиха и понеже никой не ги контролира и ограничава те щъкат навсякъде и ръсят зарази ,във всеки хипермаркет е пълно със цигани които носят символично маски ,движат се на тумби и опипват стоките ,затова и се разпространи ударно заразата през ноември и декември,добрата новина е че повечето хора преминаха през нея и гоним 70% за груповият имунитет.

О..не батка...сега чакаме новата вълна , а догодина...ковид 22 Няма страшно, още има какво да се съсипе!

Процентите не са 5,7 а са 7,5!

Ало, Щабчето?? При 60 чувала на ден и 4% смъртност, с колко сте манипулирали бройката??

Така поднесени данните не дават реална представа. При ПСР тестовете процента е 11. А доскоро в статистиката влизаха само те. Сега процента изкуствено се занижава с огромния брой антигени тестове, които се правят на учителите. А те повечето явно са здрави. Така беше и лятото при пътуванията за Гърция. Сега в ролята на туристите са учителите. А ПСР тестовете се правят на хора със симптоми.

дали ще има трета вълна? Ако се окаже че има, това ще бъде куриоз- третата вълна ще следва ВЕДНАГА след втората! Без затишие, без плато! Това ще означава, че новите щамове на коронавируса са вече равни по заразност на грипния вирус. Грипните вълни следват така, една след друга. Голямата разлика е, че при грипния вирус има естествен стаден имунитет, а при короната - няма!

защо месец януари вече свършва, а статистиката на НСИ за умиранията в България през втората седмица закъснява?

3евзек

Втората седмица на 2021 свършва на 17-и. Вече цяла година не се научихте, че не всички умирания за деня се отчитат в същия ден, а някои дори не в същата седмица. Затова НСИ публикува данни, макар и все още непълни, с 10-ина дни закъснение. Тук обаче има една камара спецове, за които два дни закъснение било показателно за огромната манипулация.

Няма вирус, бееееее ... Сички на лъжат, само Мангъра казва истината! Бееееее ... Дрогаре комунисти-протестъри, няма вирус, бееееее ... Няма носиме маски, бееееее ... Няма са ваксинираме, бееееее ... Няма са тестуваме, бееееее ... Няма нужда, бееееее ...

Ти в кой психодиспансер си?:)))

Вярвайте само на телевизора, бе-е-е-е-е-е! Всичко друго са конспирации, бе-е-е-е-е-е-е! Само по телевизора казват истината, бе-е-е-е-е-е-е! Ако ви кажат, че сте овце, значи е истина, бе-е-е-е-е-е-е!

до вчера в България от Ковид са умрели 346 души по официални данни. Това са хора с тест, направен или в болница или у дома. Колко хора са умрели от Ковид без тест е неизвестно! Егати намаляващата епидемия!

Отново вторник и отново - скок :) Хахахаха. Вчера - цветя и рози. Хайде моля щаба да дава статистика в ПЕТЪК за една календарна седмица назад. Ако загледате графиката на случаите много добре ще видите дупките които (съвсем случайно?) съвпадат с уикендите. Тъжното е че на базата на изкривената статистика се вземат решения които касаят всички!

Първата седмица на 2021 г. имаме общо умрели 2521 души. Това е повече от общо умрелите от първата до 44 седмица на 2020 година, когато започна втората вълна. Демек, равнището на епидемията днес е като през 44 седмица на 2020 г. Т.е. за какъв спад говорим?

3евзек

Виж в тълковния речник дали знаеш какво точно означава "спад".

спадам в българския език, оттам- спад, за всички е ясно.

3евзек

Май все пак не е ясно, защото все още има питания от типа на "за какъв спад говорим в поредицата от числа 4694, 4319, 3892, 3197, 2881, 2521".

тиквочите, инак ще има да се влачим до безкрай с коронавируса! Трябва да им искаме кетап , че са ваксинирани, преди да ги пускаме да нагъват домашна лютеница и хлеб на гръцките плажове! Или да не могат да теглят заеми от банките, без документ за ваксинация. Ако пукясат, кой ще им изплаща заема?

Това което предлагаш (за банките) е фашизъм и глупост. Я помисли малко. Днес си ваксиниран, отпускат ти 20 годишен заем, имунитета (уж) ти изтича след 6 месеца, какво прави банката в следващите 19 години? Ще те привиква на всеки шест месеца да показваш документ? А ако умреш в ПТП, от друга болест, или просто ей-така? Те банките знаят какво правят, ти не ги мисли.

Само една поправка - не е фашизъм, а социализъм в действие. В Китай вече го правят. Например държавно качено приложение по всички смартфони показва, че човекът до теб си е пресрочил погасяването на кредита. Возиш си се в градския транспорт и всичко сочи към теб, че си недобросъвестен гражданин. Звучи познато, а? В Китай и Русия има много приложения задължително качвани по смартфоните за следене, контрол и цензура на гражданите. И наричайки ставащото в Китай и Русия фашизъм ще обидиш много нашите комуняги.

мангъроидите си бленуват стадния имунитет, дори мангъроидна Швеция залага на масова ваксинация, само нашенските мозъчни гейзери още не загряха за какво става дума.

Ваксините ще помогнат за достигане до груповия имунитет, ако не си разбрал. Или ти си от тези, които продължават да кудкудякат, че няма имунитет? Дали е постигнат искуствено с ваксина или чрез естествена инфекция все е имунитет, а когато се постигне определен процент за сега се счита около 70% болеста ще изчезне и на това му се казва групов имунитет.

какъвто го описваше Мангъра, придобит по естествен път, няма! Не дрънкай глупости!

3евзек

Намало значение друг път. Хората не изграждат имунитет по един начин. Обаче ваксината може да определя по кой точно. Освен това при 70% болестта няма да изчезне, само ще започне да изчезва.

Колкото ваксините са помогнали за изчезването на грипа, толкова ще помогнат и за корона вируса.

3евзек

Сигурно толкова помагат и срещу едрата шарка. Откъде ви намират такива?

Имаме напредък за тази една година. От няма имунитет, ама чакаме ваксина, сега и най-отявлените индианци не спорят, дали има имунитет, а колко траен е. От няма групов имунитет, сега и най-видните страхливци спорят, как се постига, а не дали съществува стаден имунитет. От най-върли противници на антигенните тестове, помните хирурга, колко ги плюеше в началото, сега се приемат в официалната статистика. И най-важната разлика е че хората спряха да се страхуват, защото видяха, че совата не е това, което е. И ако на някой термина "медицински фашизъм" му се струва пресилен, нека да си поговори с някое детенце, което е било заключено вкъщи няколко месеца и после пак да помисли по въпроса...

Вчера се напънах да проверя къде има малки щети от вируса. Тайван е със 7 умрели от короната досега. Напънах се да видя уеб камера от техен парк. Пълно с хора. Всички с маски , включително и децата. Със здраве.

е заключено в къщи , умньо? Това да не ти са Гърция или Турция?

Тъпчо, за една година антигенните тестове се смениха сто пъти. Все едно да кажеш, че една кола преди 50 години като е нямала катализатор и сега няма. Прости тролове малоумни...

Моето мнение не се е променило: - няма траен имунитет срещу ковид19 - изграждането на групов имунитет не е решение на този проблем - слушайки Мангъра стадото , в търсене на "стаден" имунитет отиде там където искаха "Big Pharma" компаниите - да ти продават ваксина всяка година. - политизацията на проблемът доведе много до влошаването му. И все още поддържам, че правилният начин за справяне с ковид19 беше начинът, по който светът се е справил с ТОРС и МЕРС ( също корона вируси ). Но вече е късно за това и не мисля, че е възможно това да се направи сега.

залагаш ли още бъчонката с ракия?

знаех си аз, че има нелегални заразени, дето не се тестват и саботират статистиката негодници спрете да 'усвоявате' тестове нали всичко е доброволно, и теста и ваксината що така

Що ли ги пишете всички тия ежедневни числа и проценти? На кой му пука за всичко това?

Целта на ежедневната "сводка" е да се поддържа у населението усещането за сериозността на ситуацията. Това е измислено още откак има средства за масово осведомяване. По време на война, например, ежедневно има сводка с числа, която отразява бойните действия. Разбира се и числата и фактите в тези военни сводки са напълно и изцяло измислени, за да поддържат духа на населението, но въпреки това съобщаването на тези измислени факти всеки ден прави войната да изглежда реална на тези, които са далеч от нея. Нещо такова се разиграва и в момента. Хората биват заливани с информация, която инстинктивно обработват на принципа "щом всички говорят, значи е важно". Само дето не се усещат, че "всички" в случая са трима-четирима човека в държавата, които буквално разпореждат на 90% от медиите на какво и колко да акцентират и какво да се направят, че не съществува.

КАРТОФЧО ЗНАЕ КОЛКО ПРОЦЕНТА СА МИНАЛИ ПРЕЗ ВИРУСА,ДОМАТЧО ЗНАЕ КОЛКО ПРОЦЕНАТА ОТ МЕДИИТЕ СА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Има една грубичка религиозни ковидиотчета, които, тази информация ги "зарежда". Иначе не могат да дишат.

Някой дали ще ни уведоми в момента числата показват новооткрити хора или общ брой тестове. То не, че преди официално се знаеше де. Защото има един прост казус, който прозира и зад числата, поне според мен. Ако човек е установен с антигенен тест, то мисля, че има хора, които ще си направят И PCR за потвърждение. Не всички, разбира се, но ще има и такива. Щабаджиите твърде дълго тръбяха, че само на PCR може да се вярва, обяснимо ще е. Въпросът е как един човек, който днес е установен с антигенен тест като вирусоносител в една лабораатория, ще бъде отчетен утре с пположителен PCR, евентуално в друга лаборатория. На мен нещо ми говори, че ще го броят два пъти. Може би в подкрепа на това ми очакване е и разминаването между процента на положителните PCR и антигенни тестове. За днес положителните PCR тестове са 11%, а положителните антигенни са 5%. Разбира се може и да греша, но все пак трябва да има някакво обяснение за тази разлика. Или по някаква причина PCR се прави на хора, за които общо е два пъти по-вероятно да са заразени или ако хората в извадкта са равномерно разпределени при двата вида тестове, тогава с PCR се установяват двойно повече, отколкото с антигенни. Пак се натрупаха въпроси, а управниците и лаладжиите от щаба пак дрънкат глупости, несвързани въобще с нищо. Тия дни непрекъснато се хвалят колко много хора можели да ваксинират, ако имало ваксини. И желаещи - бих добавил, но тия хора не се усещат как се перчат с пред всички с фантазиите си. Та едва ли ще отговарят на нормални въпроси, дори да се намери кой да ги зададе.

НА НЯКОЙ НЕЩО МУ ГОВОРЕЛО,ЩЕЛИ ДА ГИ БРОЯТ ДВА,ТРИ,ПЕТ ПЪТИ.ГОЛЯМ СМЯХ.

Аха да станат нула и отваряме преждевременно, пускаме училищата всичко е точно...

Вместо да се въведат строги мерки за влизащите в страната с тестове и задължителна карантина до летища и граници. И да се направи един-два месеца строг локдаун вътре в страната и тази простотия да приключи ще се го менкаме с години, и ще затваряме периодично когато започне да изнемогва мижавата здравна система

Как е положението, червени селяни? И днес ли ще осираме форума? САМО ГЕРБ!

Очевидно ще го осирате. Все пак това ви е работата. Иначе ще трябва да си вадите хляба честно, а това е кошмара на всеки гербаджия.

Мен не ме мисли, имам 2 професии и съм на 7-часов ден. Даже с единия час почивка стават 6. На топличко с климатиче. Ти му мисли, че като минат изборите, няма да ти плащат да тролиш поне 1-2г.

Кой пък толкова си мисли за теб? Гербаджиите сте странни хора, да не кажа прости

Кой ли е простият? Дали не е този, който всеки ден плюе по властите, които все са му виновни за мизерния животец?

Ваксините ще последват съдбата на Тамифлу-то!! За него изгоря един здравен министър, защото го беше купил на цената на теглого му в злато,. Същият щеше да изгори и ако не беше го купил. Лошото е че с тази колективна безотговорност никой няма да изгори. П.С. Какво става в Швеция? Никой не пише за тях. Последно въвеждаха "строги" мерки, малко по-меки от нашите. Ония в Австрия ако ги чуят и ще пометат правителството си.

Нещо си се объркал за Швеция. Я пак провери а?

Нивото на новозаразените индиректно показва, че вече около 55% от хората са срещали вируса. Като ппибавим и 10% скрили се в миша дупка и гледащи света през перископ, общо хората които не могат да се зарозят стават 65%. Тези скрилите се да се ваксинират с експерименталните ваксини, за да не влачим болестта с години и всичко приключва с този грип.

ХАХАХА КАРТОФЧО РАЗБИРА ОТ ПРОЦЕНТИ.

Ами да Картофчо разбира от проценти, за разлика от други като теб които само крещят глупости и празни от смисъл изремения, само за да се отбележат, че са се събудили тази сутрин.

Колко странно ,""Австрия влиза в още по-тежък локдаун, за да свали заразените от 130 на под 50 на 100 000""".Та ние имаме 60 починали ,но ще разхлабваме мерките , а най-странното е ,че 772/ 72 на 100 000/ заразени се смята за голям успех от правителството.Та ,ако у нас има по 130 заразени на ден ,правителството ще надава победни възгласи , а на Борисов ще пеят дитирамби и венцехваления.Толкова сме зле ,но персоналното правителство на Борисов живее в някак виртуална действителност ,която няма нищо общо с действителността.Не случайно сме на първо място по смъртност в Европа ,а възможно е и в света.А след разхлабването на мерките отново нагоре по лай-яната река без гребла.Тази дейност правителството много добре го прави

Стига паника, мнозинството хора вече минаха през вируса по един или друг начин. Вече виждам гласове на инфекционисти, че сме достигнали около 50% от популацията, моите впечатления са същите, на заразата просто й идва естествения край, това е положението, малко по Мангъровски, ама то беше ясно, че така ще стане, зараза по въздушно-капков път не можеш да спреш, освен може би при мерки като в Китай, което в Европа е невъзможно. Всички около мен минаха през вируса, при това леко, не влязоха в никакви статистики, ако при нас мерките бяха по-сериозни още щяхме да се гърчим с отваряния и затваряния и да чакаме ваксинацията, е да, ама природата си знае работата... И да, затова има и умрели, просто беше неизбежно, след като се мина през по-голяма част от населението, инфектирани и преболедували са десетки пъти повече от официалната статистика, което показва, че смъртността, макар и висока, не е чак толкова фрапантна, защото тя поне не може да се скрие, далеч под 1 процент, някъде около около 0.2-0.3% от преболедувалите, което е 2-3 пъти повече от грипните вируси, но пък и 100 пъти по малко от МЕРС например, който си е страшен коронавирус.

Е, вие сте вирусолог,а може би и статистик, ясно ги разбирате нещата

Какво са вършили Вафен СС?

Епидемията няма да свърши до края на януари, както твърдят Скорценито, Паниката , Тролчето и другите мангъроиди.

Политическата няма да свърши до края на годината. Здравната специално у нас отива към края си. Преминахме пиковете и в момента сме във фазата на натрупване на критична маса преболедували. Нивото на новозаразени покозва индиректно, че вече около 55-60% от хората са срещали вируса и имат изграден имунитет.

От вчера, в дира: "В момента в COVID отделението на Инфекциозна болница имаме петима болни и 85 празни легла. Едва ли сме достигнали сакралните 70% на хора, които са се срещнали с коронавируса, но онези, които са имали досег с него, са в пъти повече от сочените от официалната статистика. Но никой не иска да установи това", подкрепи го и доц. Атанас Мангъров.

ВСИЧКИ КАЗВАТ ЧЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ,СЕГА ТЕСТВАТ УЧИТЕЛИТЕ ЗА АНТИТЕЛА.

Не, това е голяма заблуда. Тестват учителите с антигенни тестове, т.е. дали са заразни в момента, а не дали имат антитела. С антигенен тест НЕ МОГАТ да се установят антитела.

ТЕСТВАТ ГИ И ЗА АНТИТЕЛА НЕ САМО С АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ.

Ами сестра ми е учителка и са ги тествали само с антигенен тест, което показва дали са заразени в момента или не. На някои места може да са тествали и за антитела, ама не вярвам да има разлика в различните райони, като са по една програма.

ТАКА КАЗАХА,АКО ИЗВАДЯТ РЕЗУЛТАТИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО.

Време е да се спре с това тестване. Тогава новозаразените ще паднат на нула. И ще се отчете победа над пандемията в България. Ще сме първите победители над тази пандемия.

Браво на ГЕРБ! Удържат фронта! Пак ще ги изберем!

“ Повече от 70% от последователите на профила на премиера Бойко Борисов в Туитър са фалшиви, показва проверка на потребители в социалните мрежи, извършена с инструмента SparkToro.” :)))

Тези потребители да не са ти сътролове, другаре?

А на изборите ще се види кое е фалшиво. Тук пишете по 50 коментара с плювни с разл никнейми, но на изборите гласувате веднъж!

Брях! И нощно време ли ваксят? :)))))))

Манипулациите със страшния вирус продължават. Кои се тестват - такива със симптоми и контактните им. В този случай съвсем нормално процента положителни да е по-висок. Най реално е ежеднено в продължение на 10-15 дни да се тестват хора на съвсем случаен принцип, само че тогава бройката на коидиотите няма да излезе. При около 7.5 млрд население на земята , починалите С ковид са около 2млн. Толкова за смъртоносния вирус.

То по тая логика при 7 милиарда население умрелите от ебола са едва няколко хиляди, иди се зарази, не е смъртоносна!

Починалите са ОТ Ебола, а не С Ебола.

Умрелите от спин са милиони. Тестваш ли се всяка седмица? “Маска” за “членчика” ползваш ли с жената? На децата обясняваш ли да не оравят никога секс щото ще умрат?

Какво става с линейките. В началого стоварваха пациенти по стълбищата, чакаха гш с дни. Сега някак си не чуваме за върнати пациенти. Май някъде ги карат.

Стоварват ги по-далече от входа, за да не се разваля изгледа на директора от прозореза ;)))

Скок подскоп..Голям е нашият премиер.Зседно с облия министър.до дни по пет хиляди.Казаха и го направиха.Престъпници

Сега тръгва вируса от Африка и Британците. Ако Ноември пика беше по 4000-4500, при 30% по заразен щам, новата вълна воже да е около 6000-7000 на ден.

Заразени А МНОГО ПОЧИНАЛИ,А НЯМА ОТГОВОРИ

Починали СЪС, а не ОТ ковид. На година в БГ умират средно по 110000 души. Защо си мислиш, че у нас всички са безсмъртни и умират само от ковид!

Сега ли тръгва? Досега къде седя - на границата ли? Щото ние едва сега въвеждаме пср тест за влизане в страната, а на ден са по няколко самолета внос на вирусоносители.

тръгва вирусът от брекзитнатите, като е установен още през септември?

Ами вчера почнаха масовото тестване на учители. Почти нищо не намират там, ама пък бройката тестове скочи до небето. Та затова и процентът излезе нисък - чист късмет!

Ако се гледат само PCR-те, както беше през ноември, щяха да са 50% новооткрити.

Само не е ясно защо тестват учителите само за текущо заболяване, а не и за антитела. Така картината ще е по пълна

сигурно защото ако им намерят антитела не могат да ги ваксинират

При смъртност за България от 4%, ттова означава поне 1500 болни. На половина от обявените.

Смъртността в България, а и по света е далеч под 1%. Реалните случаи на прекаралите вируса надвишават в пъти официално потвърдените. Смъртните случаи са завишени поради политиката на липса на друга причина за смъртта освен вируса при положителен тест. Това разбира се е манипулативно и очевидно има за цел раздуване на бройките, но дори така, не са достатъчни нито общия брой заразени, нито починалите, за да бъде обявена епидемия. Затова и термина “пандемия” е предимно употребявания. Затова и закона за здравето е неприложим и има нужда от закон за извънредно епидемиологично положение, защото нормалната дефиниция за епидемия и карантина е неприложима - и това не е защото вируса е “нов”, “непознат”, “смъртоносен”.

Въй, господин епидемиолог, имунолог и вирусолог, на каква длъжност сте в института Роберт Кох?

Излекуваните са .... Как са излекувни? С какво лекарство? Нали няма лекарство за този вирус. По правилно е да се каже - оздравели, напук на "статистиците".

Мноого е важно това как ще се каже ей... Всеки ден едно и също пишете, тролове прости!

Важно е да. Ако има лечение е добре да бъде споделено и хората, които го извършват да го популяризират. В противен случай се внушава, че някой с нещо е помогнал на тези хора, което вече 11-12 месечния ни сблъсък с ковид в болнична и извънболнична обстановка, сред роднини и приятели, и познати, показва, че не е така.

До Уббг ЗА теб миже би е едно и също - "Да се обеси, не да се помилва" и "Да се обеси не, да се помилва" ? Прощети го внимателно, ха сега и втори път и ще видиш промяната на значението от мястото на една запетайка, не говорим за използуването на различни думи. От един "прост" трол.

Към всички с мобилни устройства. Ако цъкнете върху черната лента в началната страничка, още в началото преди белите надписи да са стигнали до другия край, то тя блокира и остава черна. Кажете дали е само при мен.

Опа, май не се вижда края на извънредното положение. Все пак трябва някой да усвоява милярдите

Кой тоя някой, троле? Президента на Франция? На Австрия? Министър председателя на Англия? На Австралия? Непал? Индонезия? Русия? Целия свят? Боклуци прости...

Толупа , Мамин праско , Цеко Минев , Пепи Еврото , Агент Камен, да продължавам ли да изреждам , "мъжки" ?? Вие да не ни мислите за прости о че не знаем как се прекарват обществени поръчки в извънредно положение?? Ами друго да попитам, при 4% смъртност и 60 умрели на ден, съвпадат ли действителните данни с обявените от ос ра ният Щаб?

Като гледам ти си трола. На първо място усвояването е за милиардите платени, но недоставени ваксини. След това на милиардите отпуснати за “борба”, изразяващи се при нас в закупуването на фалшиви маски от китай, дози зотромицин и други медикаменти без ОП, респиратори, които все още не са сертифицирани за работа и много отпуснати пари на малко, но правилни компании под предлог запазване на бизнеса, докато реалния бизнес още не е видял нищо.

събота, неделя, понеделник - почивка, и вторник - наваксваме! Поне 20 пъти се случва едно и също досега. Още ли не сте го проумели? 50 пъти ли трябва да се случи?

Очаквано, бройката започна да се покачва....

Никой умен човек не трябва да гледа просто бройката. Гледа се процентното съотношение тествани/положителни. За момента е задоволително - 6% (при 40% ноември), но с разхлабването ще скочи нагоре, предвиждам 20 % още в края на февруари. Иначе статистиката е проста наука за умни хора- по-важно дори от самите данни е това как ще ги поднесеш.

Спал си в часовете по висша математика. Статистиката е от най сложните материи. Виж тази дето ни поднасят е опростена за “умни” математици :)

Какво друго очакваш, Пеше?