68 души на ден официално се преселват от цялата страна в София

Частните детски градини също нямат капацитет за повече деца, казва зам.-кметът Тодор Чобанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най хубава е София по празниците-Тогава пришелците се изнасят,да не използвам друга дума- И ооооо чудо изчезва кекането мекането и остават само хората наистина имащи града за собствен дом и обичащи града- Градът опустява и се превръща в това, което беше приятен , чист и уютен град-

Нямат акъл да си оправят родните места, или смелост и достойнство да притискат властите за инфраструктура вместо да им крадат данъците и се натресоха тук, превръщайки някога чистия, с интелигентни хора град в клоака. Бесен съм от пияндурите пред блока, а държавата нехае, че притесняват хората с пиянските си викове дори в забранените за това часове. Напълниха коридорите със стари парцали и мебели, дори с велосипеди, боклуци и мръсотия навсякъде. И да не се сърдят, не случайно обидна дума е селянин, а не гражданин.

Пенсионерите вместо да се гърчат в една стая в панелките и да се бутат по градския транспор за минерална вода... да идат на зелено и чист въздух по селата да живеят на спокойствие по големите дворове и къщи............ ОСВОБОЖДАВАЙКИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПАНЕЛКИ ЩЕ ИМ СРИНАТ ЦЕНИТЕ ДО КОТА 0 И ЩЕ ВДИГНАТ РЯЗКО ЦЕНИТЕ В СЕЛАТА И ПРОВИНЦИЯТА А? ТОГАВА НЯМА ДА МРЪНКАТЕ ЧЕ Е ПРЕНАСЕЛЕНО :)

Абе сельо прост, ти като остарееш къде да те изселваме, бе тиквун? Като ти гледаме акъла сега, не искаме да те мислим след някоя и друга година. Значи хората, които са си купили жилища изнемогвайки цял живот, да се махнат, за да се настанят селските смръдливци и трътлите им на евтини жилища. Малей, Ганю наистина е вечен, горкият Алеко и него млад го погубиха.

Гетото София...

Ако на вашата улица са сложили нов асфалт, построили са детска площадка, посадили са дръвчета и никой не е дошъл да пререже лентата, значи живеете в Германия. Иво Сиромахов

А Ердоган какво направи с военната зона? За колко време ще стигне до София? Тогава ще видите какви ще се преселят.

решението е детските градини да работят само онлайн, както и училищата, и яслите, и университетите и т.н. тогава няма да има нужда от сгради и всички деца ще бъдат занимавани само онлайн. оказа се, че онлайн обучението е възможно. корона кризата показа решението

Толкова е просто. Вдигайте данъците бре! Вдигнете още повече данъците в София, но не само на недвижимите имоти. Направете 10% допълнителен данък ДДС за цяла София и да видим какво ще стане. Така е в Ню Йорк. Има си данък еди колко си + 15 % Ню Йорк данък.

Бих напуснала родната си София и да си купим с мъжа ми селска къщичка с двор, като се пенсионираме, но като чета за тези нападения над възрастни хора по селата се отчайвам. Трябва да се гарантира сигурност на хората по селата. София не може да приема до безкрай нови граждани. Нека се инвестира и в селата и в малките градчета за да могат хората да живеят, като европейски граждани в цяла България!

Ами, не може, Москва, Букурещ и Истанбул доказват че може, всички прииждат и никой не се връща.

София е трудова борса... Който направи някой лев в повече се спасява. Другите да бъхтят и плащат наеми...

Ами така става, когато за 30 години фокусираха всичко в София и съсипаха останалата част от страната.

Отмени Софийското жителство. Лека му пръст, ама ще тежи на София.

Трябва да се спре преселението в София, ЖИТЕЛСТВОТО трябва да се върне под някаква форма на реално обитаване на града, а не решил селчо от Койнаре, дошъл в София, подбива цената на работната ръка, цапа и мърси, ей долу реват че София е кочина, по празници си ходи в Койнаре, нооо иначе се бие, че е в София, сега с пандемията проблемът е още по значим, всички цигани и хора без собственост в София, аут

Дядо ми навремето имаше нива в кв. "Кръстова вада". Много едри и вкусни ягоди отглеждаше там поради добрата почвена влага, защото района е мочурлив. Сега там има многоетажни сгради ново строителство, в които се настаниха новите софиянци. А на дядо ми тогава не разрешиха да направи двуетажна къща, защото района бил неустойчив за строителство над един етаж. Нека тоя Чобанов да каже, как сега района е станал устойчив и се заселиха от цялата страна.

София е претъпкана кочина

С толкова селяни дето се надовлякоха вярно стана кочина.

Барабар с фандъкова.

И още ще дойдат, като местните не стават за нищо, а на бизнесмените им трябват способни и работливи служители .

споко, фандъчката е като меркел - кани бедните у софето, обещава им безоблачно бъдеще и просперитет. Ето знаят, че ще има още детски градин, още паркинги, строителството кипи....от къв зор да не идват??? Не 68 ами по 168 да идват още по-добре. Провинциално управление за провинциалисти, това е тя кметицата ни. И същите тези ще я преизберат след 3 години и те така....

И как ги изчислихте или стъкмистиката трябва да забърше шайката в София...Колко са безрабоните в София??та идвали ежедневно нови 68????? Как за тях ''има'' работа а за тези в софийските бюра по труда няма??? Нали боко всяка седмица открива ''заводи'' из страната????

След като искате да живеете в София и сте против "жителството",че било комунистическо,ами погледнете как се заживява в големите градове на "запад"!Не може да решиш и да се дигнеш и утре да си в София!В другите държави-първо си намираш работа,но преди да я започнеш документираш-адресна регистрация,също такава в полицията и Общината,банкова сметка и тогава започваш работа и имаш претенции!!Ясно!? Никъде я няма тая анархия-решил и се преместил!не знаеш кой живее до теб,под теб-убиец ли е,луд ли е...Това си едържавна политика-да се обезлюдят селата,да се контролират хората в гаровете-видя се къде имаше КППта.Срам!

Не е вярно това. Няма такава полицейщина в повечето развити държави - местиш се както и когато решиш. Няма изискване да доказваш работа и да отваряш банкова сметка

Е,като бачкаш нелегално,изисквания няма!

нищо не знаеш. Никъде никой няма изисквания към гражданите си. Аз 3 месеца зивях на хотел докато ми мине изпитателния срок. а после си взех квартира с договор за 2 години .

Абсолютно, Трябва да СПРЕ Преселението в София!!!!

Пак джафкате, кой е по-готин, софиянци или "селяни". В София имаш избор - работа, училище, болница, София не е западнала като много други места в провинция, та не се чудете, че хората идват в "бащинията" ви. На колко софиянци София им отесня и са заминали в чужбина за по-добър живот, някой сеща ли се? Викнете ги да се върнат, нали всяка жаба си знае гьола.

те и американците си мислят че "америка не е западнала като много други места по света", но си пусни да видиш сан франциско и лос анджелис, холивуд, пъпа на света, виж ги на кво мязат.

в което със сигурност,ако се преселиш там, ще си намериш работа и училище за децата си е София.

Работа има навсякъде, и училища има. Но ти търсиш "нещо по- така", маркетингче, менижърче, абе нещо гейско, и съответно училище дето те профилираза такава работа.

Бюджетът на София на човек е 5 (пет) пъти по-голям от този на Видин или Добрич, примерно. След като всички плащат равни данъци, накрая за Софиянци отиват 5 пъти повече. Резулатът е видим - строи се метро, околовръстно. В резултат там идват инвестиции, откриват се работни места. Най-нормалното е хората да отиват натам. Ако направят околовръстно на Силистра примерно, изместят агенция митници в Русе, агенцията по горите в монтана, морска администрация в Балчик, министерство на земеделието в Добрич - КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО, дали няма да освобят София от едно 100 000 добре платени държавни паразита, които пък ще вдигнат осезаемо стандарта в западащи райони?

Ами след като на поне 3 пъти повече народ не плащаш данъци за имоти и коли в София се поемат разходите, отделно на множеството големи глави от администрацията как искате да не е по голям.. А питате ли софиянци от кога не са видели нормални тротоари, нормално почистване, нормален транспорт??????или слушате фандък как се самовъзхвалява ежедневно

бюджета е от местни данъци и такси, а не от държавния.

Тази провинциална напаст е по-страшна от бълхите и хлебарките. Държат си обувките и боклука на етажните площадки..... Няма оправия....

След Короната умните хора ще разберат, че е време да се поразредим. Да почнем да живеем по нашироко. В пренаселените градове най-лесно се разпространяват заразите.

Лични данни на родителите - ЕГН,ако не са родени и двамата в София,никакво приемане никъде ,да си взимат отрочетата и от където са дошли.Във Видин,Монтана,Враца и другия прованс,детските градини са празни,значи нямат проблем.

25K годишно.. не е страшно. Строежите в София може да поемат много повече.

ДО КОГА ?!?

Ето това е по-страшно от всеки смъртоносен вирус...

Абсолютно!

Отмениха го защото не било демократично. Ама онези ненавижданите комунисти бяха се постарали хората да имат работа, където и да живееха. Във всяко село имаше училище и образованието беше на висота. Доказателство за това са многото известни учени, журналисти актьори, които не са учили в "елитни" соф. училища. А сега битка за градини, по престижни училища, ама нивото ниско на образование, изисквания занижени излизат все по не образовани. София се задушават не е пригодена за 2милиона.Това е мечтата на еврофилите. София~мегаполис, задръствания пътища с по 10 платна, на Черни връх небостъргач до небостъргач и т н. Никога София не е била толкова, грозна мръсна и претъпкана.

Остави само детските градини и Здравните пунктове, но освен земеделие и животновъдство във всяко по-голямо село ,независимо в кой край на България , кипеше и някакво промишленно производство -колкото и да бе елемнтарно дори обитавощо един цех ...Да 90-та година работих ,като снабдител в СМК-Варна и КТУ "Лазур" и работата ми бе да обикалям цялата страна за какви ли не материали... И в Родопите съм бил многократно -Смолян -единственият не сао на Балканите, но и в СИВ Завод за кабели и проводници ,които са от най-висок клас на пожаробезопасност -влагат се в самолети, кораби и големи зали за много хора ... Тогава строяхме и "Делфинариума" и "Фестивалният", както и сградата на "Терапията" -днес болница "Св.Марина" -махла го бях направил този Смолян ... с дни съм чакал да се уредя ,защото заводът изнасяше и по линия на "второ направление" - за т.н. "твърда валута" ...а част от цеховете му бяха разпръснати из околните села и махали и хората не пътуваха километри на ден ,а си работеха в близост на домовете. За Видин, Враца, Монтана ...Делиормана...да не казвам ... В тях години навсякъде по селата кипеше живот и ...труд ! Това се казва ...."РЕГИОНАЛНА ИКОНОМИКА" !

На тези, които са учили в "елитни" соф. училища, им отнеха къщите и ги интернираха в провинцията, за да настанят на тяхно място "многото известни учЕни, журналисти актьори" и те да разпръскват селски манталитет в съчетание с бакалска полуграмотност.

ТОВА Е ТРАГЕДИЯ! НАЦИОНАЛНО ПРЕДЕТЕЛСТВО един вид! България обезлюдява и това ще бъде отромен проблем! ТРЯБВА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА да задържа хората в малките населени места! Данъците в малките градове да са нулеви! Колкото и страшно да звучи! Данъците в София да станат ДВОЙНИ! Да се стопират строителни разрешителни в София чрез вдигане тройно на таксите за строителство! Строителни разрешителни без пари в марките градове и села! Да се строят детски градини в малките градове! НЕ МОЖЕ ДА ОБЕЗЛЮДЯВА БЪЛГАРИЯ ПО ТОЗИ НАЧИН, това е ТРАГЕДИЯ! Този парламент освен КРАДЛИВ е и БЕЗПОЛЕЗЕН и БЕЗУМЕН!

Трябва да си дълбоко ментално сбъркан пустиняк и да оставиш хубавата си България и да отидеш да грухтиш със простите шопАри в софийската им кочина ! В северозапада за софиянци имаме вместо къщи за гости, дискотеки за гости - пълен адреналин ,хепънинг с тухла четворка ,флашмоб с градински кол и незабравими екшън преживявания за софиянци -всяка от тях работи със здравната каса,всяка Бърза помощ и доректно с ортопедията в Пирогов!!!

Спрете се, бе! Тоя град се напълни със селтаци и простаци. После защо е мръсно, защо е претъпкано. Не мога да разбера какъв е зорът всички да се местят в София??

Ми . . . той отдавна е пълен със селтаци и простаци. И има нужда от малко по-нормални хора.

Какво да се спрат, бе? Ти виждал ли си в другите населени места какво е положението - няма работа за хората. Ай отворете си малко очите и вижте за какво адежба всички идват в София.

през 1878 в София са живели> 11 694 души, от които 6560 българи, 3538 евреи, 839 турци и 737 цигани Всичките до един барони, принцове, графове, виконти и т.н. После дошли селтаците и простаците за които говориш. Много вероятно и ти да си един от тях - или пък твоите предшественици да са били едни от тях...

Чобанов, много са ти чобански оправданията. Все пак не всички сме от мат'ряла на Баце ти. Споменаваш колко се преселват в София, но не споменаваш колко се изселват. Манипулативно, типично по герберски. И веднага прилагам любимата ти статистика (по данни на НСИ): "София е с население 1 241 675 души към 2019 г. Според резултатите от преброяването през 2011 г. населението на града е било 1 291 591." Значи според статистиката (на която се позовава и чобанина) населението реално е намаляло. Толкова по въпроса с оправданията!

а защо отмениха софийското жителство? Преди години имаше жителство и нямаше проблем с детските градини... Между другото и с паркирането нямаше проблеми, когато имаше софийско жителство.

То тогава и толкова коли е имало! Хахахахаха! Хора с елемнтарна логика и липса на мисъл могат да напишат само това! Като ви е толкова ценно жителството, ми вземете се отцепете като отделна държава. Ще е интересен цирк!

като ти се иска да живееш по "социалистически" - хващай куфара и право в Северна Корея. Там сигурно има оше такива дивотии като "жителство". То голямата работа беше тогава - някой прост потомък на шопи да си вири носа че видите ли "народната власт:" го направил "столичанин" което го издига автоматически над всички други които не са от София, пък били те и с две висши образования

Така е,като в провинцията няма никакви инвестиции и остават само циганите,как да не се преселват хората в София. В провинцията няма доктори вече,няма къде да си поправиш колата,сервиз на битова техника няма,всичко изчезва,как да остане човек там?!? Затова всичко отива в големите градове,защото единствено там са инвестициите,но до някъде разбирам и инвеститорите,те все пак гледат да инвестират там,където има хора и може да се въртят повече пари,а не там,където е пълно с цигани и няма хора...

Е как да има инвестиции като не останаха хора, всичко се пресели в големите градове или забегна към чужбина. Те нещата са навързани. Как някой да прави инвестиции в градчета, в които няма кой да им работи и са с лоша пътна инфраструктура за износ на някъде. Най-лошото е, че вече все повече липсва и родна земеделска продукция, започна всичко да се внася от вън. Ще има да ядем пластмасовите домати и вносни меса пълни с какви ли не ГМО-та.

След Короната умните хора ще разберат, че е време да се поразредим. Да почнем да живеем по нашироко. В пренаселените градове най-лесно се разпространяват заразите.

Ами така ще е като половин България е решила да дойде в София през последните 10-15 години. То ще има да дишаме мръсен въздух всички, да висим по задръствания, да не може да се доредиш да си запишеш детето в детска градина или училище. Отделно от всякъде звучи всякакъв диалект и мякане, защото видиш ли в София е най-хубаво. А иначе като отидеш в някой малък град, хората не знаят какво е това задръстване или липса на място в детска градина и училище. В малкия град се пътува за 10 мин. от единия до другия край с кола, а не като в София по час и половина в час пик. Ама друго си е в София да дойдеш да градиш кариера и после да викаш, е ама тук храната не струва, зеленчуците и плодовете били изкуствени и да чакаш пак бабите и дядовците да ти пращат от родните места продукти, ама иначе зор да станеш Софиянец.

София НЕ е най-хубаво! Причината всички да се местят е нуждата от ПАРИ за да живееш! Иди ти да работиш за 500 лв и да се опитваш да оцеляваш! Ми не става! Докато всичко е концентрирано в София така ще е! Време е да се разбие манопола на София и нещата ще си дойдат на мястото! Ако не ви харесва си трайте преселници от цялата страна! В София се ходи дамо когато софиянци са запрашили на където им видят очите по празниците!

А после ревете, че родните ви места западат и няма кой да се грижи за възрастите ви родители, баби и дядовци. Ако човек е кадърен и може да се развива и гради кариера в София, защо да не може да намери начин да живее и да се развива в родното си място, като помогне то да се запази и развие. Ама нали е по-лесно да дойдеш в блъсканицата в София да взимаш "голямата" заплата и да си "доволен" от живота. Това, което правят масово всички прииждащи към София и въобще всички бягащи към големите градове е че не мислят дали и какво реално ще оставят след себе си!

Първо не съм в София! И изобщо не ми пука дали ти е удобно или не! Факт е, че се справям навсякъде(в това число извън България) И после хич не ти влиза в работат кой какво оставя след себе си! Става въпрос за оцеляване! Набийте си го в ограничените глави! Хората не тръгвта за София защо са пленени от невротните неща, които предлага! От ЗОР тръгват! Ей за това, отцепете се в отделна държава и да ви гледаме цирка! Честно казаноосвен на софиянци май на друг не му пука за София!

София е за мен най-красивия град на Земята, защо ли ми защоо ти ми е роден град- Разбира се има и други красиви градове, но за мен тя си остава най-красива- Градът има невероятен красиви сгради и център приличаш на Прага и дори на Париж- И едно време си беше невероятно приятно място за живеене- Сега е се превръща в гето, докато се огражданят пришълците ще минат поколения, Да не говоря, че пришълците дори не познават града да не говоря да го ценят или развиват-

68 безидейни и безперспективни кандидат граждани. Айде 62 да са.

По себе си съдиш, очевидно е! Няма нужда да обясняваш на останалите какво е мнението ти за собствената ти особа. Иди се излагай някъде другаде!

Никой не ви е умрял за селската столица, която се наблъска със селтаци, комплексари и кариеристи. Защо изкуствено унищожавате останалата част от страната и оставяте хората без препитание?!? Всичко се изтегля в Сф, оттам да се дирижира, взе едно извън този град живеят неандерталци, малоумници или хора без ръце, ум и възможности. Навсякъде се пробутват само софийски фирми изпълнители. За всичко се чака нечия "тежка дума" от Сф. Спъват работата всякак. Все оттам да се опъват конците, да има работа за всякакви измислени администрации. Като започнем от НС където са в пъти повече от нужното, самозабравили се хрантутници. И който вижда кочината предпочита да хване навън.

Решението е лесно! Пръсват министерствата по другите градове! Субсидират компаниите да се изместят. Оправят пътищата. Пускат редовни самолетни линии Бургас-София и Варна-София .... и ще видите как никой няма да иска да се мести в София. Ако някой живее с измамната мисъл, че София е уникална и всеки мечтае да се пресели там има нужда от освестяне! Хората се местят от зор, не защото София си струва! София е красива по празниците, когато софиянци си съберат катуните и отидат далече, далече.... Тогава и само тогава стъпвам в този град!

Да бе , лесно ... Б.Б. нали опита да премести преди години някаква Агенция ( не помня през първото или второто му правителство беше .. ) нададе се страшен вой, че света пропада, протести ... местенето, естсествено, беше отменено ... Представям си за цяло министерство какво ще е ...

Изводът какъв е? Софиянци ще си трайкат! Пълно щастие няма! Ако не им харесва мисля, че набират доброволци за първа мисия до Марс! Там поне трудно ще се преселят други! Ще са уникални и недсотижими :)

Аман от селяни!

Аха . . и аз така -аман от селяни, като се върна след празниците.

Да не се преселват!

А така... Всички инвестиции у шибаната София... После нямало място. Тъпаци!

Софийското гражданство да се върне незабавно!!!!!!!!!!!

рядка простотия от соца , подобна на крепостното право и заимствана оттам.. защото иначе дори през турско време не е имало такова нещо като "гражданство"

Да се върне незабавно. И а съм видял софийски номер в наше село или на морето - бой по канчето докато спре да мърда.

Кой софиянец ще дойде в твоето село или на лайноморието бе охо.