62 процента от младите българи живеят с родителите си

В големите градове у нас 6-8 души живеят в двустаен апартамент от 60 кв.м.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е следствие на онова: учи мама, за да не работиш! не закачай детето бе, и неговото време ще дойде! нека си поживее детето, че после.....! при живи родители е грях да работиш! и се получава, че мама и тати го издържат докато го поемат децата му!

Защото българинът търси удобство и сигурност. Когато се огледа, ще види, че докато е папкал сладкишите на мама, връстиците му на запад са с професиите един век напред.

То да знаете е така защото жизнения стандарт ''нараства и се стабилизира'' много при толкова властване на опг герб.... Ще се блъскат хората по апартаментите защото доходите им са толкова ''високи'' че нарастването на цените на всичко немогат да ги конкурират... Нали уж българите скатавали ''милиарди''в банките бе умници??а май се оказва както и хората го знаят че тези милиарди на основно на властващите и обгрижваните от тях ''бизнесмени''

Като ви чета и ми става жал ....всичките сте с 2100 лв заплати, нямате фирми щот не ви требвали, некъв шеф ви ги плащал , щот сте били чели много книги, а висшето образование било девалвирало....ужас ужас ужас...по- зле сте от циганите

Изтриха пак коментар, в гъза ли си ги бутате бе, кво ги правите тия коментари.

А тиа на 8, как е положенито там? Баси смехориите 15-29

На 15 къде да живеят? До 18 родителите са задължени да ги издържат иначе ....

А МОЖЕ ДА УБИЯТ НЯКОЯ МУТРА ИЛИ БЕ И ДА МУ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ... ТАКА ДЕ - ТЕ ТРЕПЯТ НАРОДА И НИЕ ГИ ТРЕПИМ :))

Бедността ни е коренът на всички беди, включително и на тази. Младите нямат възможност да печелят достатъчно и не могат да си позволят да плащат наем на жилище. Затова предпочитат да останат при родителите си. А и наемите ни са високи спрямо доходите. Закупуването на жилище пък е немислимо за хора, които карат от заплата до заплата. Погледнато от друг ъгъл, няма как в държава в която бързите кредити са толкова популярни да няма жилищни проблеми. Хората нямат пари.

бедноста е функция на образованието

задължително домоуправители да следят за гумите , летни , зимни , грайферите , напомпени ?

У нас не винаги е така. Познавам висшисти, които са принудени да работят не толкова квалифицирана работа. Преди време срещнах колежка от Техническия университет, която се оплака, че е престанала да казва, че има висше образование, за да може да си намери работа.

Така е, защото висшето образование в България е девалвирано. Документа за него не е критерий за способностите на притежателя му.

Татко носи, мама меси, няма казарма - за какво ги пазите тези слънчица ненагледни, за чалготеките ли? Всеки се прави, че учи виШо - културология, политология, антропология. Все безценни за България специалности. В нормалните държави на 18 годинки родители ти показват вратата или чакат да се включиш в разноските. Тука се хрантутят разни безполезни тюфлеци до 40 годишна възраст. За какво? Мислите, че ще ви гледат на старини? Че те себе си не могат да гледат. Най-много да ви прибират пенсията.

А откъде сте сигурни, че тукашните 40 годишни тюфлеци не са се включили в разходите както твърдите, че е нормално на запад и ги обвинявате безпричинно? Не слагате ли всички под общ знаменател само защото вие така си представяте нещата?

Твоите "тюфлеци" накъде са? Изнесоха ли се от дома ти, купиха ли си жилища, устроиха ли се или още им плащаш разходите? Като вземете да се правите на най-читави вие и да хулите останалите ставате смешни. Ако изобщо имаш дете или деца недей да пишеш разни високопарни приказки тук, защото нито ние нито ти сме застраховани от каквото и да било.

В моята кооперация живеят само TVC-та , средна възраст около 19 . Наемат жилища от фирмата , после си наместят в зависимост от задачате , срок както и гендър този или други TVC-ие . Дали полицейско TVC-то е регистриран живущ при родителите или близките си не ме засяга . Това си е грижа на фирмата . Предимството при работа с TVC безспорно е лесна и бърза заместимост . Обикновено сутрин им пращат бригадата , а след обед имам вече нов TVC .

Гугъл транслейт?

Така се запазват традициите, въпреки че е доста трудно, три поколения да съжителстват, за децата е чудесно да имат баба и дядо в къщи, поне при мен беше така, като се отделихме в самостоятелно жилище, свърши свободата и безгрижието.

За всичко е виновна корупцията. В един среден апартамент материала не надвишава 15000лв, а после на замазка му искат 150000 ??? Десет пъти надценка. Ама като има балъци ще има и тарикати.

но никой не ни пречи да си го построим сами.

Пожелавам ти и твоята работа да се оцен

Пожелавам ти и твоята работа да се оценява по себестойност на материалите. Тогава друга песен ще пееш.

Процентът напълно резонно е толкова висок, след като: 1. Извадката обхваща група, която иманентно живее с родителите си (15-19-годишни, които са в гимназията). До 12-годишна възраст е забранено децата да се оставят без присъствие на възрастен, на 15 се предполага да бъдат изгонени от родителите ли? 2. Двустайните жилища са най-масовите в България.

Линията на Партията повелява - денонощно да се набива в главите на тъпите българи, колко зле живеят и как от това вече държава не става. Няма значение с какви средства. И колко добре ни е било при социализма, та белким си го поискаме отново.

Преди 30 гадини бяха 90 процента!

тъпа статия с невярна статистика 15- годишните са деца в 8-ми клас

отидете в Несебър. Руснаците си продават жилищата по 30 хиляди евро.

Погледни цинганарията, в която живееш бе, боклук алчен и прост, и после давай акъл, ако имаш въобще акъл, а не развален китайски калкулатор вместо мозък в тиквата ти

ти от къде знаеш, аз къде живея?

Веднага бих отишъл, стига шефът ми да благоволи да ми премести работното място в Несебър. Или там да си намеря работа за 2100 лв заплата чисти, както тук.

Направи фирма. Стани шеф. Нека робите работят за тебе, а ти им давай 2100 чисто месечно.

А като ви погледне човек, приличате на луди избягали от Карлуково....българина е особен вид психар

Защо да правя фирма? Нито искам да съм шеф на фирма, понеже си харесвам професията, нито е рентабилно - в момента пазарът на труда търси работници, т.е. хора като мен, а не шефове. И не знам за какви роби кудкудякаш, но ако имаш усещането, че си роб, а не служител, ти препоръчвам да си смениш работата. Освен ако не те кефи де. За всеки влак си има пътници.

че шефа ти се е трогнал къде и как живееш, или колко са ти разходите месечно за живот?

Че аз да съм казал, че се е трогнал?? Нали отгоре юркаш да се изнасям в Несебър, че били евтини жилищата - казах при какви условия съм готов да го направя! Като не се "трогва шефът", както умно си се изразил, си бачкам в София, щото в Несебър кариерното ми развитие рязко ще завие надолу.

В големите градове у нас 6-8 души живеят в двустаен апартамент от 60 кв.м..... Аз такива българи не познавам. Виж, циганите вероятно така си живеят! Нов опит да надуем балона, а? Ама бай мангау хапартаменти не купува. Ахахахаххахаа!!

Софийската топлофикация е със растящи задължения за над 800 000 000 лева ....ще трябва да ви оберат, да ви съдействаме кожите на всички ползващи и неползвани парно , за да се разплати само тоя дълг... Бойко вчера си прибра поредните почти 2 милиарда от данъците ни в джоба си и планува сигурно скоро да изчезне като брендо

за да протестираш си спри парното. ако ползваш услугата трябва да си плащаш, иначе ще те осъдят.

Абе, ти от колко години още имаш нужда, че да успееш да загрееш, че няма такова нещо като да "си спреШ парното"? Или ти си от ония, дето се топлите чрез изгаряне на боклуци и такива особености, които са факт от десетилетия, разбираемо са ти встрани от вниманието?

Такова крадене от хора, неползващи дадена услуга няма в нито една държава, а съм живял и работил в 3 европейски държави и в 4 години в сащ....не ми давай акъл, а спрете дя крадете от хората мутри некадърни...превърнахте управлението на държавата в рекет, след като окрадоха всичко и фалирахте банки и енергетиката...сега си бъркате по дупките в министерствата и парламента и се чудите как да откраднете поредния 1,4 милиард като вчера

ако ти е скъпа таксата за сградна инсталация и няма измъкване от нея, си смени жилището за къща с котле на въглища. А може и с обикновена камина да минеш. Голяма романтика е. Вервай ми.

най-добре се работи , защото са платежоспособни. Докато имах аз такива от Евросъюз и те се оказаха изчезнали след месец и половин . Така че , живеят си под наем , но без регистрация . Докато американските TVC се регистрират автоматично от фирмата им . Направят ми тази услуга заради техните правила по трудова заетост и задължението да си ги регистрират където пребивават .

се намира на 7-ми етаж , по 3 двойки , лесби , номо , смесени , таксата в зависимост от джоба и нужда ...

Тук е пълно с комунисти, дето чакат държавата да им даде жилище. Свърши вече тая, едно време държавата строеше жилища. Сега има частни строители, кой както се оправи с тях, и банки, които си искат лихвата. Комунизма умря, сега е демокрация.

Жилищата ги стрияха българските деца отбивайки задължителната си военна повинност в редиците на Строителни войски на Българската Народна Армия. За тази си дейност получаваха цели 50 стотинки заплата на месец.

Е ся будалите свършиха, сега майстори за 100 лв на ден колкото щеш.

Не бяха будали, ами нямаха избор. Или имаха избор, или две години роб в Строителни войски, или 5 години роб в Кремиковци.

Днес при демокрацията има голям избор - роб на банката с ипотека, или свободен наем. Честито !

роби на банката стават неуките нещастници с ниските доходи. Аз съм си купил жилище без да ставам клиент на банка. Ама докато аз залягах над книгите, състудентите ми гонеха жени.

Постингът ти както винаги е безкрайно тъп и неверен. Аз не знам и не познавам сред "обикновените българи" някой, който да "чака сериозно държавата да му даде жилиюще", и като казвам "обикновените българи" нямам предвид такива във властта - и като Влади Горанов,и като една друга герберка, еврокомисарка, взела много тънко под наем общинско жилище за да "стокирала в него, както и куп други във властта, наместили се в такива жилища много тънко. Така че можеш да си завреш иронията нали знаеш къде. А и да ти напомня, тъпанар, и на Запад има категории граждани, за които държавата има ангажимент да подпомогне жилищните им нужди...Така че като си тъп, прост и невежа не се обаждай неподготвен! И не бъркай социалните политики с идеологиите.

Айде де, не чакали. Като им кажеш за втора работа, че и за първа веднага се скатават. Че кой ще им даде жилище, без работа, без пари ? И лихвоточките ги няма вече.

Комунисти? Сред младите? Тъп ли си, или само искаше да кажеш "комунисти"? Що държавата да им даде жилище? Работата на държавата е да направи така, че да има стабилни работни места с нормални доходи, а не да сме най-бедната европейска държава, а да изтеглиш заем 50 бона и да връщаш 150, и това без таксите, и после банките да имат милиарди печалба. Я у лево такива тиквеници като теб, дето само комунисти са им в главата. В устата по-точно, хаха.

Нормалните доходи не са задължение на държавата. Нормалните доходи са функция от способностите те, образованието ти и не на последно място, колко си си поискал. Преди 40 години БКП ни учеше, ние само да работим, а Партията ще се грижи за доходите ни. Още продължаваме по тази инерция.

Верно ли? А какво е задължение на държавата, ако не стабилната икономическа среда? Само да кльопа данъци и да не я търсиш за нищо, а? Докато ми прибира 50% от изработеното, има задължения и още как! Цяла конституция е написана по въпроса за задълженията на държавата към гражданите, ама май не си я чел!

Децата ти като избягаха в Германия, в държавните фабрики на Меркел ли работят?

Като чета тази статия и се замислих в коя категория са включили например такива като Влади Горанов, финансовия ни министър, който де факто не живее в собствено жилище, а е приютен от Кръстника си, БЕЗВЪЗМЕЗДНО, за вече 6.5 години (горе-долу за толкова се изплаща от наеми едно удачно закупено жилище за инвестиция, между другото). И така е спестил около 250,000 лева, защото е бил "назад с материала" в сравнение с всичките му връстници, които "вече били направили първия си милион"

Ти лихвите на банките по кредита май не броиш към тия 250 000 лв за апартамента, с лихвите цената е двойна бе...хаха толкова станахте тъпи и лишени от възможност да мислите правилно....мойто говедо на село съобразява от раз повече неща в една ситуация, отколкото един 20-30 годишен българин, мърдащ по улиците на софето днес

Двойна ако имаш късмет. И то без да броиш таксите. Тия милиарди печалба, които декларираха банките наскоро, не падат от небето.

Слушай да ти обясня нещо, невежа, защото те виждам че непрекъснато се пънеш да въртиш едни и същи тъпотии и опорни точки, и по отношение на запада и за банките. (не че съм голям фен на банките, които наистина често играят доста неблагодарна роля с алчността си и нечестни практики и аз мисля съм еедин от онези, които най-добре го знаят:) ). Аз моето първо жилище "на Запад" го купих почти веднага при пристигането си тук, в Америка, и знаеш ли каква бе сметката? Взех заем за 30 години, (така, със заеми взех и двете ни коли тогава, след това направих рефинансиране на заемите при много по-ниски лихви), а когато лихвите паднаха много, аз рефинансирах и вместо за 30 години го изплатих за 15, като месечната вноска се вдигна сравнително малко. И таа спестих около стотина хиляди долара... И да те светна това, заради което ти обяснявам тези неща - във връзка с припевите ти за "робуването на банките" - моята месечна вноска по заема, по мортгиджа БЕ ОКОЛО ДВА ПЪТИ ПО-НИСКА!?!?! ОТ НАЕМА, КОЙТО ПЛАЩАХА ЗА МОЯТА (ТОЕСТ СЪЩИТЕ) КЪЩИ МОИТЕ СЪСЕДИ, ВСИЧКИТЕ! ДВА ПЪТИ!!! Е, сега искам да чуя твоя коментар! Така че като пишеш глупостите си и тролиш недей да се опитваш на краставичари краставици да пробутваш и не забравяй, че винаги има и такива, които са по-умни и по-вещи по темата от теб (а и от мен също, но по отношение на мен ти определено не си сред тях).

а на кой му дреме това?

А и друго - специало в конкретния пример Кръстникът обясни, че е закупил въпросния апартамент (а доколкото разбрах и друг в същия комплекс) З АИНВЕСТИЦИЯ!!! Тоест, със свои собствени пари, всъщност той и директно го заяви това! Така че не знам за какви лихви и още 250000 лева, за какви 5 лева изобщо бълнуваш и те борят в празната ти тиква, но определено освен че не си особено схватлив си и много неадекватен, така че присмехулната ти поза, която се опитваш да заемаш по отношение на другите ти е наистина смешна и жалка. Как да броя лихви, когато ги няма, бе тъпак! Ти начисляваш ли си лихви на твои пари (и инвестиции)? Изобщо ти знаеш ли за какво говориш и пишеш, схващаш ли за какво става дума въобще?

Къде да живеят....да подарът на банките жилище ли.

Абе то като се замислиш, 19-годишните са още ученици. Къде да живеят?

Мисля, че подбраният възрастов диапазон на това статистическо проучване не е най-удачният. Според мен би трябвало да е от 25 до 35 години например, тоест когато обикниовени младите хора са завършили образованието си и са започнали (или се предполага, че са започнали) работа. И още по-добре би било ако имаха възможност да направят същата статистика и по отношение на българите извън България, за да може да се направи и сравнението - вкл. с доходите им! Тогава подобнипроувания могат да бъдат полезни и изводите - по-адекватни.

Без стаж да работят само за опит без пари...."Тютюн" май не си чел за по фабриките преди 44-та, децата и жените са наемани вместо мъже, щот с работили без пари и хляб не са могли да си купят след 12 часови смени, туберкулоза от тия дни и нея я върнаха днес.... мечтата на домусчиевци, ама отвориха тая пуста ЕС граница и робите избегнаха....

При мръсният комунизъм това не беше така :( Лоша работа е било тогава! Семействата са живеели основно разделени младите отделно... Потресен съм! Процента тогава със сигурност не е бил повече от 25%.

Всеки собственоръчно вдигаше къща поне на три етажа. Да има по етаж за всяко от децата. Да не се мъчат!

За сравнение в Кипър първия апартамент на младо семейство 50% го плаща държавата, освен това младото семейство получава от държавата 40000Е безвъзмездно. Това е само част от социалната политика. Тука вчера гледам хиляди модерни камиони и фадроми изпълниха София и хоп на момента парламента им глсува един МИЛИАРД и половина евро и се завърта отново старата схема - банкери, инвеститори и строители на хорото, вече богати и пребогати но искат още повече пък и стачкуват ! А за младите хора гласува ли се нещо ДАМИ и ГОСПОДА парламентаристи?

В България треа държавата да дава без пари първото жилище на младите. Освен това да им дава по 2000 евро месечно бес да ги кара да ръботат. Който не иска, да го бият!

И министрите хаха

Дайте им сега на евронещастниците и по едно държавно жилище. Безплатно. После се чудете, защо кадърните българи не искат да хранят паразити и бягат.

Кои са младите, кои са старите и къде живеят/в БГ или навън/- ето това не става ясно от статийката.До 50 години си почти млад и ако живееш с родителите си /над 80 годишни/-няма проблем.Въпросът е колко от тези 80 годишни родители са още живи/тоест ,трябва да са преживели "прехода"/.Като се замисля ,майката на Банев е от тази група, ама тя не е издържала много сина с пенсията си.А е имала и друга работа жената - да ходи на Общи събрания на разни АД-та и ООД-та, където е писана като член на Надзорните съвети от синчето й.Така че той не е живял с нея,защото не е имал това свободно време.Младите сега живеят с родителите си/ако имат живи и платежоспособни такива, разбира се/по линия на най-малкото съпротивление.Нерядко самите им родители не искат да ги дават за "роби" на новоизлюпените капиталисти,нито да ги хвърлят в неизвестността-тоест в емиграция.Това обаче се отнася за свързващите двата края родители.Ако последните не са такива-нищо не може да спре младите по пътя им към Терминала.Политиците ,че не мислят за младите/ако не са техни низходящи/, е безпощадно ясно отдавна , но така им е наредено отвън.Много стара е идеята на т.нар. Запад България да я няма на картата.Но ,както винаги , и сега ще ударят на камък.Не се гаси туй , що не гасне , както е казал народния поет.

Животът под наем у нас и в някои европейски страни са коренно различни неща. Там има много сгради, които са на един собственик и са 100% под наем. И изглеждат по-добре от нашите със 100% живеещи собственици. Няма "този съсед не плащал за половин година, как да съберем пари за ремонт на асансьора и т.н.). Има си договор, поддръжката е включена, като не плащаш изхвърчаш. И понеже собствениците търсят разумни нива на печалба наемите са приемливи за техния стандарт на живот. Има и по-евтини, малко мизернички сгради в по-мизерни квартали, има и скъпи луксозни жилища. Обзаведени, необзаведени за всеки вкус и за всякакви финансови възможности.

Да, така е. С една забележка - "наемите са приемливи" не "защото собствениците търсят разумни нива на печалба", а просто защото има "свободен пазар", тоест свободна конкуренция и тя регулира пазара и "изхвърля" твърде завишените наемни цени, и ги "приземява". А и държавата има социални политики, които също играят подобна роля за различни категории граждани, които получават помощ за жилищните си нужди, когато става дума за първо жилище в което да живеят...

sawo

8 човека в двустаен? Сами се сетете кои са това...

Ужас това е ужас

Една от причините, сегашните млади да не стават за нищо.

sawo

Така е - на 15 още живеят с родителите си...

Функционал

Преди на 15 години учехме в други градове и живеехме в общежития без мама и тате, а на 18 ходехме в казармата за 2 или 3 години + задръжки от 3 месеца пак без мама и тате.

Живеят с родителите си, защото така е по-лесно. Друг да готви, чисти, плаща сметки. Живеят с тях, защото ги мързи в червата, цял ден спят, цяла нощ пият с парите от на баба си пенсията, устата- големи, на лице- нищо не свършено, неграмотни дървени философи, ръчичките им отрязани, па- наврени отзадека. Търтеи и хаймани. Национална лотария, Фейсбоклук, кафе, бира, татуировки, трева- това е животът им. Негодна пасмина.

Браво!!! Точно казано.

просто е трябвало да им спреш чалгата навреме...

Управителят на БНБ го каза в неделя сутрин по БНТ - който има малко акъл - ще се сети...

Журналята пак почнаха да претоплят старите манджи. :)) А другата седмица ще има ли новина ,че няма балон на пазара за имоти ?

Кво му е странното !!! Хранят те , перат те , работиш от дъжд на ветър , търкаш билетчета и чакаш милионите . И като станеш на 30 ставаш протестър , щото държавата ти е виновна .

Повече са.

На мен лично ми трябват поне 5-6 апартамента, за да живея нормално. Един за спане, Един за фитнес, Един за гости, Един за офис, Един да си слагам нещата......

един за сране?

За това не му трябва. За това му служи форума на дир-а:)

Така се получава защото сме много богати. Ако в едно домакинство не влизат няколко заплати, то не може да оцелее с тия мижави заплати. Естествено, че всеки иска да живее самостоятелно, а родителите ни като се пенсионират да ходят по екскурзии и на круизи, но уви.

Е как така? Нали се пише че има много необитавани жилища, дори и в центъра на София. Защо не си купят ами живеят на тясно не мога да разбера.

Така е защото доходите са ниски ,а лихвите по кредите както и данъците и всевъзможни измислени такси исметки са високи колко хора живеещи сами може да си платят на свещената за общината топлофикация и нужно ли е да купуват жилища когато се задава нова криза

Ами с големите си заплати, какво да направят друго???!!!

Ами ще си намерят 2-ра, трета работа, както е на запад !

До точно: Бил съм на запад, работех по 16 часа на денонощие, на две-три работи, за да си платя сметките. И другите западняци бяха като мен !!!!

Тогава не ходи назапад. Кой те кара? А жилища се строят според условията. Тук преди тези на МВР ги строяха затворници.

Аз и не искам да ходя на запад вече, защото се оправих имотно, и никъде не мърдам вече. Въпроса беше за тия които имат нужда от жилище. Отговора как е на запад - 30 годишна ипотека, и бач на 2-3 работи.

Аз не съм ходил "на Запад", аз съм "на Запад" и живея "на Запад" вече над две десетилетия, работил съм (в началото) и на две места, но това бе основно за да помагам повече на мои близки в България, а и да се компенсира "изоставането" с останалите америанци. Сега работя на една работа, и понеже говорим за материалната страна на въпроса определено съм в много по-добро финансово положение в сравнение с почти всичките ми колеги (и съседи) например. Първата си къща например изплатих предсрочно - вместо за 30, за 15 години, като по този начин спестих сериозна сума - десетки хиляди долари, които основно отидоха ... пак в България... Така че не е много сериозно всички да се поставят под един знаменател (имам и други познати българи, които се справят доста добре и дори отлично - отново - говорим за финсовата страна на въпроса! Всъщност като се позамисля, аз поне не познавам българин тук, който да няма поне средния стандарт.

до info: Значи като млад си работел на 2 работи, ама тукашните млади не искат и да чуят за втора работа, съдейки по минусите. И после като идат на запад почват едни приказки глей къде са те, и къде сме ние.

Глупости, нали затова хората отиват на запад, за да могат с една заплата да живеят нормално. Ставката вече в цяла Европа почва от 10 Евро на час при същите цени като в България, а някои и по-евтини. Какво повече има да си говорим!

С една заплата на Запад обикновено може да се живее нормално, но ако искаш повече, ако например искаш да инвестираш, да започнеш свой бизнес, да помагаш на родители и близки в България (говоря за българи, разбира се), или да помогнеш на децата си да завършат по-добър университет например (който обикновено изисква и по-големи разгоди), често се налага да започнеш и втора работа или да си подсигуриш допълнителни доходи, И в това аз поне не виждам нищо лошо, особено когато човек е млад и по-амбициозен.

Тарикатчетата дето са ми сложили минус, като стане дума за работа и почвате да се скатавате. Кой да ви прави жилищата бе, баламите свършиха вече !

Ами къде да живеят 15 годишните бе дженджери европейски? Даже нямат право да работят на тази възраст.

Империя 5 века не е била Истамбул а София дървена филология.

Истанбул се пише, пич! Очевидно и твоята филология е малко дървена ;)

Ами държавата смешна да направи нещо, виждали ли сте колко струва едно жилище, нормален двустаен апартамент? хмм? 70 хиляди Евра, в някой средно-статистически квартал, в най-добрият случай! Ами за да го обзаведеш, да плащаш сметки, да си купуваш храна, да не говорим за нещо да си позволиш като лукса да си купиш дрехи или пък да имаш МПС! За деца не ми се мисли, ако трябва да отглеждаш! Ако искаш да си купиш апартамент, три поколения роб трябва да бъдеш на някоя банка, това е реалноста. А наемите също, виждали ли сте? Викат двустаен на едностаен, тристаен на двустаен и така на татък, за умряло студийце, тип обзавеждане ИКЕА искат по 400-450 лева+. Заплатата, която средно се взима е хиляда лева. И последно, селските тарикати винаги купуват жилища, щото ги мързи да измислят как да изкарват пари без да работят, и така се получава един излишък от жилища в едни хора, а други се тъпчат на една място като скариди в буркан. И тЕ така.

стани и ти селски тарикат, и си купи жилище! дори няколко!!

При комунизма държавата строеше жилища, ама тая свърши вече. Като разбираш толкова, взимаш тухли, мистрия градиш, мажеш, Ел, ВиК, и се нанасяш.

Теглете заеми пичове..ипотеки мн ще ви стане хубаво!

...а останалите 38 процента живеят с дядко и бабка !

Ами влагат си хората парите (които имат) в недвижими имоти в столицата и това е. По селата хората са напуснали и са се преселили в градовете и те така. Какво чудно и неясно има?

Затова ли е пълно с празни апартаменти в столицата и с къщи по селата?

Сбъркана им е сметката на тези. 15- годишните са деца в 8-ми клас, абсолютно нормално е да живеят с родителите си. Продължавайки да учат до 12-ти клас, още живеят при родителите си, т.е. нормално е да са на 20- тина години когато напуснат мама и тате. От тук тази 'иформативна' статия става безсмислена и дори глупава. Диапазона трябва да е 20-30, а не 15-29.

Да, точно така е, а да не споменавам, че ако искат информацията им да е коректна, би трябвало да включат ВСИЧКИ българи (в този възрастов диапазон), имам предвид и тези в, и тези извън България! Защото те също са българи! И най-важното - ЛИПСВАТ ИЗВОДИТЕ ОТ ТАЗИ СТАТИСТИКА, А ВСЪЩНОСТ ТОЧНО ТЕ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ! С две думи - слаба оценка!

62 процента живеят с родителите си, а 38 процента от младите живеят в чужбина.

Ако трябва да сме прецизни, в статията пише, че 62% от българите на възраст между 15 и 29 години У НАС, тоест в България живеят с някой друг (със семейството си). Тук българите (от същия възрастов диапазон) в чужбина изобщо не са включени!

Със скъпи разходи за поддръжка и консумативи, със малки заплати, къде да живеят?