17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пуснете го това при вицовете, че и без това не ви се получават

щяф да умра ут смяф! туй не е ли от детску предавани??

Във време на високи технологии войната е анахронизъм, но не е изключение. Не може да се каже, че не може да има война. Що се отнася до Австрия и Белгия възможността да бъдат нападнати, тя е нищожна на фона на нас. Така, че за нас си трябва нещо разумно да може да отгърмим, който се пробва. Лошото е, че нямаме стратегическо оръжие, което да държи далеч по- сериозни врагове. Нямаме и грам идея какво означава това? Добрата новина също така е, че едни хубави пари не отиват за въоръжаване, а за всякаква друга дейност и нацията постепенно натрупва капитали.

Това сериозно ли е или е опит за виц?!

Само да не се налага да я ползваме тая "военна сила", че ...

Като едно от най-важните неща е дадено общата налична сила за военни действия Китай -750 милиона души, Индия - 616 милиона, Щатите - 145 и т.н.

Първо, като имат 750млн китайци, да не ги ида имат 750млн униформи, автомати, 1 трилион патрона, 50 млн камиона/БТР/МТЛБ дето да ги транспортират и т.н. и .т.н. Най-важното е като имаш армия е тази армия как и за колко време може да реагира, т.е. да се разгъне и да има пълен потенциал. Тренировки, обучения както на най-нисшия редник, така и на младши командири, старши, и командващ състав. А за 750млн такава подготовка няма. Реално може би имат в Китай 4-5млн, които в кратки срокове да мобилизират и да се задействат, което пак не е малко разбира се.

това някаква шега ли е ....

И с калашниците ли ще се перчим ? То и Садам имаше 5500 танка, ама няколко Апача ги направиха на салата.

Общ брой самолети 73, от които 20 бойни прихващачи, 32 атакуващи, 25 транспортни и 15 тренировъчни. Хеликоптери 24 общо и нито един атакуващ. Никой да не ни напада, че ни е спукана работата. Е имаме 531 танка, 1103 бронетранспортьора, 150 самоходна артилерия и 350 единици теглена артилерия. :)

Германия е в първата десятка, а практически няма боеспособна армия.

От тези споменати в групата 136 държави една значителна част официално нямат армии. Извода е , че ако имаш нещо дето не ти върши работата за която си решил да го имаш, по-добре е да го нямаш. Поне ще си спестиш разходите за него.

Както е посочено в информацията , класацията се прави по 55 критерия. Ето някои от интересните критерии: - Класирането не се основава само на общия брой на оръжията, които една държава притежава, а и на тяхното разнообразието; - Ядрените запаси не се вземат предвид ,но ядрените държави получават допълнителни точки ; - Географските фактори, природните ресурси, местната икономика са влиятелни елементи; - Броят на населението е ключов фактор, защото влияе върху числеността на действащата армия, военният резерв и промишлеността; - Страните членки на НАТО получават известен бонус, заради теоретичното споделяне на общи военни ресурси; - Финансовото състояние, политическият строй и видът на управление на държавата не се вземат в предвид; - Държавите без излаз на море се компенсират за липсата на постоянен флот. Поглед върху класацията показва, че първите 5 държави запазват класацията си от 2017 г. За сведение на публиката в тази класаци през 1989 г. България е посочена на 31 място. Както се казва : без коментар.

А до 89-а къде бяхме знаете ли? В първата десетка!!!

В първата десетка..ама във Варшавския договор :) То и по производство на окрадени от Запада компютри бяхме топ, ама в СИВ :))

300 000 хилядна армия и 2 000 000 резерв. със стратегически ракетни войски възпиращи Турция от нападение.

След толкова много рязане на техника, унищожаване на заводи, закриване на производства, загуби на специалисти и т.н. е цяло чудо, че все още не сме изпаднали съвсем и от тази класация!

Това означава само, че военните ядат най-много от бюджета. Ама нормално е- те и преди 1989 г си бяха паразити. Сега пак усвояват яко. Пълни некадърници и използвачи. Некадърни, ама с привилегии.

ти нали си най-кадърния...

германците губят и двете световни войни , а франсетата се водят победители само щото САЩ им забърсва и в двет войни насрания задник и сте ми ги сложили в топ 10 и едните и другите?!?!?

Ето! Може да разбием белгийците и австрийците! К'во ми се надуват!! Виена, ала-бала!

може да сме бедни, ама имаме военни и то много. Парзитни структури, които дърпат цивилните надолу, като отидат някакви от резерва да ги управляват. Привилигированите искат всичко за себе си.

Като си помисля за оборудването с което разполага нашата армия и не знам какво да си мисля. Това кубинки, дрехи, раници и т.н. всичко е гола вода Моето за еърсофт е в пъти по-добро!

Ако само аз 1 минута човек се опита да си представи какво може да се създаде с целия този ресурс в световен мащаб.... след има няма век бихме могли да сме колонизирали не само Марс, а вероятно и половината луни на Юпитер. След 10-20 хиляди години военни няма да има, което е доста показателно за функцията им в съвременноти ни общество.

Ха ха ха ха хаааааааааааа!

Триете яко. Причината бе, че е пълно в цивилните институции с военизирани структури, уж в резерва вече.

Да, бивши и настоящи военизирани структури са завзели учрежденията и точат ли точат евросредства без НИКАКВО покритие. Тайна било , че ТАМ НЯМА НИЩО. И това е ясно на всички. Между другото това проучване от агенцията една жена ми каза ли е? Военните формирования в момента в България са нещо като групировките по институциите - паразитни и нищо правещи.

И много важно е да се знае, че 33000 са активните военни на 52000 общо всички военни!!! 21000 се подпират по бюра и пр...

75 % са началници и секретарки триещи столовете

Малко сте подранили с първоаприлските шеги :)

НO,.. по брой полицаи сме в ДЕСЯТКАТА !! Народа им плаща да охраняват политиците , както и плаща на циганите Cоциални , за да го обират, бият и убиват !! Демократичен НАРОД, НАЛИ????;))

"Милицията принадлежи на народа и затова народа принадлежи най-вече на милицията" Т. Живков

днешната полиция е бледо и жалко копие на милицията.

В случай на война - да не дава Господ - голям ачаст от тези полицаи ще станат част от армията .. може всякакви да са но имат подготовка

как се взема подкуп ли? То това на война не е умение.

Белгия купуват F35, ние ремонтираме СУ25

Затова и сме по-напред - купуваме по-хубава техника ...

petrovito

е, ако беше СУ35 или новото 57, щеше да е по-хубава

Хааааа хааааа хааааа вий сте луди за връзване. Веселяци

Най-зле сме с горивото и нито един атакуващ хеликоптер.

Пореден голям успех за България по пътя на модернизацията, възхода и благоденствието под вещото ръководство на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ! Гордеем се с вас и ви обичаме!

Ако има конфликт пак дъртите магарета ще хващаме пушките. Тъкмо сме си свикнали на старите оръжия пък и ще освободим пенсионната система от присъствието си. Младите ще гледат по телевизията какво става, ще се епилират, ще излязат да пият по едно.... Не се товарите рано сутрин и дърляйте тук. Пийте по едно кафе и се молете да не ни се налага да ходим за пушечно месо.

аз не се причислявам към дъртите .. ама много правилно го казахте - за съжаление е вярно ... станаха едни модерни епилирани и парфюмирани, а разни отворковци които се правят на големи биткаджии съм на 100% убеден, че ако им дадат да стрелят с автомата първо няма да уцелят и второ ще напълнят гащите...

160-ти може , а за 60-ти направо си е голям смях и не сериозно . . ...

Военна сила с два леви крака...

при 20 000-на армия с половината състав по щабове и министерства, за да сме в средата на класацията трябва да сме окомплектовани с Ф-35, пейтриът, и всичко най-ново от военните играчки на НАТО. това че имаме някаква техника на отчет в гаражите и хангарите е само бройка на хартия. само се почиства, боядисва и припалва при инвентаризация. ако го изкарат на учение припада след няколко километра. дори и това, което е по-ново и работи е орязана версия в името на далавери на министри и премиери. да не говорим за личния състав, с ниска натренираност и квалификация. пълно с дебелаци и скатани лентяи. единствено 1-2 поделения имат някаква форма и реална възможност да реагират адекватно.

petrovito

Преди да ни демократизират, армията е била с числен състав над 200 000 души, без да се слагат всички които работят в структури по нейното осигуряване - дрехи, продукти и т.н.т... Резервистите са 2 110 000 души, с възможност да се мобилизират и екипират за дни. Да не говорим за техниката, съвременна към онзи момент - Армията е въоръжена с над 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. В Ракетни войски носят бойно дежурство: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 km въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 „Елбрус“ (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 km с възможност за поставяне на ядрени глави, 18 комплекса 9К79 „Точка“ (SS21) с обсег 70 km с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 km 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 km, общо 20 мобилни установки СА-75 „Волхов“ и С-75 Двина с обсег до 45 km, 30 мобилни установки С-125 „Печора“ с обсег до 12 / 32 km. В състава на сухопътни войски: 3 зенитноракетни дивизиона от комплекс 2К11 Круг с обсег 50 km, 20 мобилни комплекса 2К12 Куб с обсег до 24 km, 24 мобилни 9К33 Оса с обсег до 13 km, 20 мобилни комплекса 9К35 „СТРЕЛА-10СВ“ с обсег 5 km. ВВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки – минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130 mm и 100 mm водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десантна и водолазна част, батальон морска пехота. Мирновременният състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже.

В класацията на махалата аз го дигам повече от комшията, понеже жена му така ми каза. Само немам представа какво мойта лъже комшията.

Учудена съм от броя на летищата у нас (68), от които могат да излитат самолети и пр...

Хе-хе... Какъв виц... Развесели ме рано сутрин...

Странно! Австрия има ескадрила от 15 Еурофайтъри, 11 бойни Киова Хеликоптери, 9 блекхоук хеликоптера, 3 големи военни траснпортни самолета, 24 учебни изтребители, имат и 12 Изтребители F-5E Tiger II. Имат танкове М88 и Леопард 2, а за оръжията. Австрийски са StG 77 пистолетите Глок, Снайперите Щайер. Изобщо как някой ни сложи пред Австрия по армия? Имат 23 000х. армия в готовност и 1 милион при мобилизация.

Вервайте си.

А бяхме първи. Смях в театъра на мишките !

petrovito

на балканите бяхме...

Тая класация е смешна. Вярно, уцелили са първите две места. Обаче да сложиш Индия пред Франция и Великобритания е малко наивно. Или пък не - навремето Аржентина също си повярва, че може да се мери с британците... И това, че Германия е след Южна Корея, Турция и Япония е яко майтап. Може да са сравнявали само военните министри, от близкото минало, ама в случай на конфликт не командва министъра а генералния щаб. А това, че сме пред Белгия, е направо върха!!! И накрая, но не на последно място - къде е Израел?

и франция и германия са нищо. Турция може да ги смачка едновременно .

От битката при Галиполи е минало доста време. На Франция например ще й трябва само да намери къде е Турция на картата, за да програмира термоядрените ракети.

Айде първо да се оправят, ако могат , с аборигените от Мали , преди да скочат на турския ,че колкото и да са либерте джендъри ще им дойде ама много голям.

Ауууууууу, дирЪ направо се втрещих! Само каква новина, а!? Бравос на журналята, бравос от умиление! Пита се : Е, и? Щом сме пред държавици като Австия, Белгия, Макетата то кво искат разни лобисти, а? То, на някой прави ли му впечатление, че те военните нямат парадни дрехи! ЗАЩО ? Обаче БМБ, ортакът Му и там коо от бандата имат каквото си поискат. Иначе, сме на последно место по жизнен стандарт! То, ще умрем ама, ай - само пияните и лудите го карат докрай! Това е ...

лъжа или казано пропаганда, фейк нюз казано още по-модерно! Хеххехехехехехеххехехехехеххехехехеххехехехехеххехехехехеххехе Армия хехехехеххехехехехехехеххехехехехехехе , беше ама някога когато имаше държава!

Насочете се бойни дула... Е-ех, мечти...

Вече нема дула, сичко маа ракети.

60 място !? Когато основното въоръжение в армията е от средата на 80 те години на миналия век всякакви класации са някаква неуместна шега.Динамиката на световните събития може да се развие светкавично в негативна посока и тогава ......

руското и щатското не са първа младост ,но са на върха!

Какво ни е общото с Русия и САЩ по оръжията. В Русия нашите оръжия отдавна ги няма, има нови модификации. А за САЩ не си и струва да се говори - качеството е друго, и на старото дори! А не сме китайци или виетнамци, та да разчитаме на човешката вълна.

повечето ни е руско ,но па е по натовски ( американски) стандарт. Да не мислиш,че ползваме коитайско?!?

Платена статия.Роско беше шеф на духовата музика сега Каракачанов.Как Сърбите са след нас като токова самолети и оръжие руснаците им подариха а ние и магарета нямаме.

ИМАМЕ,имаме МАГАРЕТА виж цял ПАРЛАМЕНТ !!!!!!!!

баси вица

Пичове, не се карайте - никакви сме по военна сила! За голямо съжаление , разбира се! Ние първо на първо НЯМАМЕ никаква отбранителна стратегия или военна доктрина...не може членството в НАТО и ЕС да ти спужи като параван, че имаш стратегия! НЕ и НЕ! Стратегията е национална и засяга само нас, военната доктрина и тя..те двете работят за националния ни идеал. Темата тук вече е много дълбока..искам да дам един пример, за който ме боли много. ---- Наразяхме въоръжение, преди да влезем в НАТУТУ, нали така? Така било правилно, това искали от нас. ОК. А не можахме ли да ПОИСКАМЕ КОМПЕНСАЦИЯ за това?! Какво ни пречеше да си защитим националния интерес?! Унищожаваме едни военни способности..ок - ами ДА ГИ ЗАМЕСТИМ с други...т.е. нарязвайки ескадрилите с МиГ-23, можеше да поискаме да ги засместим с F-16(не че съм му фен) но пак беше вариант, нали? имат стотици на съхранение в САЩ...Така - нарязваме ракетите СС-23 , които са стратегическото ни оръжие.. ами можеше да поискаме модерна ПВО (айде по западен образец да е)...или пък танкове... всякакви варианти.. просто нищо, ама НИЩО никой не направи за да съхраним някакви адекватни военни възможности...за мен е предателско това!

Kenn1111

А имаше време когато българската армия всички в тая десетка им набиваше шушоните а сега.........60 ти!!!!

Когато сме последни в нещо извадката е само от страните в ЕС, за да се наблегне, че сме последни. Когато сме сред първите се набляга на страните от цял свят, за да се наблегне, че сме едва 60ти.