6 септември - ден на Съединението! Честит празник!

От 20.30 часа на площад "Съединение" в Пловдив е тържествената заря-проверка

Обратно в новината

Коментари - 6 септември - ден на Съединението! Честит празник! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво да ви кажа. Но се радвам само за едно че съм Българин. Държава с хубави традиции, които се опитвам да спазвам и които ще предам на моите деца. Държава създадена от хора, които са имали друга цел от сегашните, които я управляват. Това достойнство, което са имали тези пред, които се прекланяме искам да го имам и аз. Това се казва не просто обич към родината а и уважение към миналото на родината. Честит празник и от мен. Аман от патриоти, които се борят за слава на гърба на другите.

по конкретно а не само да разтягаш локуми.

тоя буламач го пишеш за енти път! измисли още нещо!!

Патриот с 600-700 лева заплата!?Не,благодаря!

Още по-тъжно е да бъдеш патриот с 200-300лева пенсия.

много тъжно е, че днес боко цоко нинова и др. престъпници се упражняват отново.....

Днес е тъжен ден за россолюбската измет!... Ние, българите, празнуваме!

С Бог и Родина в сърцето. Честит празник !

на русолюбците днес им е кофти заради едно съединение! а на 22 ще ореват света, когато ние българите празнуваме независимостта! независима България, а не мечтаната от тях российска губерния!

Дааа..Вече смело можем са кажем, че не зависим от самите себе си. Можем да го празнуваме и всеки ден! Голям ,,празник,, ще е .

..празнйк..

Дядя, ти--като си гледаш фамилното ине---сигурен ли си , че си Българин?:)))))))) .....щот ми звучи като на ук...:)))) герой:))))))))))

Най-великият ден в товага ни история. Това трябва да е националният празник на България, а не Трети март - дата, пропита с васално-лакейническа благодарност към чужда държава.

"Новата ни история" исках да напиша.

Ждове, че и цялото изречение си искал да го кажеш!?

другарю,свободата ви е подарена.за това сте на тоя хал. и това съединение е изцяло с руска помощ,организация ,подготовка и благословия,хич не си внушавайте глупости.роба никога не може да бъде свободен.винаги си търсил господар,така както стамболов е молил първо турския султан да ви е господар а после ви е търсил цар из евробърдаците и ви е намерил един гей ,който е обичал повече птиците а ви е презирал като червеи.

Честит празник на всички които се чувстват БЪЛГАРИ !!! Началото е 6.9.1885 год, но благодарение на ДЕДИТЕ ни ГЕРОИ разбили и направили за смях Сръбската армия и втрещили цяла Европа/ войната на капитаните/ Съединението става ФАКТ !!!

Е , то тва сu е от ,,камунистическата ,,исторее, де! След тва па новите демократи Утрепаха Русия у Добруджа!? Бе, на Балканяка саво ,,героични работи,,стават.

Е па кво ни пречи да живеем мирно и свободно, предната събота бях в Сърбия/на плескавица и биричка/ е па нема лошо:))))

...само свинската чума.

каква е ползата от това съединение? гошо от северна българия ли станан по-богат? или пешо от южна получи достъп до повече пазари? че монархията започвада събира двойно повече данъци е ясно. но за простия българин (аз съм прост, и вие сте прости, затова се разбираме) каква е ползата? нещо прагматично? което може да се пипне, да се усети?

Честит празник на всички българи. Бог да пази България.

Честит празник!И по-малко да ви пият кръвчицата наши и чужди гости!

Анексирането на Южна Ромелия е незаконно! Налагаме санкции на България - ще ни продадат и останалите си електроцентрали!

Mного ниска топка, провокаторче! Много елементарно.

Честит празник на всички българки и българи. Да работим за България. България над всичко.

За коя България: на Българския народ или на мутрите, за първото го правя десетилетия но всичко отива за вторите.Време е всичко това да се промени .

Аз днес празнувам 74 г. от навлизането на освободителната армия в Царство България. Слава Вам Братушки - с нами Богь!

НАХЛУВАНЕТО,ОКУПАЦИЯТА на съветския ботуш в неутрална вече държава.И с кого са се били в България като са обявили война?

През април 1941 влиза на нож в две независими държави - Югославия и Кралство Гърция. Какви са ги вършили там по добре да не знаеш, но нищо по различно от колкото клането от българските соколи в Сурдулица през първата световна война. Пред него Батак изглежда като сбиване в кръчма. Така че малко по смирено!

Има доста истина в това, ама за това и камунистите мълчаха!

Честит празник на всички българи.Нека на този светъл ден бъдем по-добри,по-смирени и по-извисени!

на 3 март 1878г. не се е случило никакво значимо за България събитие! просто това е датата на края на поредната завоевателна война която води руската империя! дванадесета война между двете империи, и първата която губят и двете! печелим ние!!

съвсем се самозабравихте, соросите!

я ми обясни, тъ.пако русофилски, защо независимостта на България е обявена 1908г.? цели 30 години след уж освобождението на 3 март 1878г?

ами защото евреинът дизраели ни спретна такъв Берлински конгрес, че още не можем да се оправим. Да си се зачудвал защо в София имаме улица 'Гладстон' но нямаме улица 'дизраели'?

Ние щом булеварди Хитлер и Мусолини сме имали, те па после Сталин са станалЕ, що и един Дизраели да не направим?

ти си анонимният той. антибългарин.

Ей,шарлатани,няма да изопачавате историята и да пишете друга.Тази която е писана след 1944 год. това е истинската история.Тази която сте я учили в училищата като чавдарчета,пионери, комсомолци,студенти,по раб.фаг-овете,от лекцийте на другарите-агитатори и т.н.Всичко друго е измишльотини на шарлатани-историци.Както и документите са шарлатански и подправени.

Трудно живеят русофобите в София а и в Пловдив.Навсякъде руски болници,площади,булеварди,улици Боже,Боже как може и храм-паметника да е руски.

и не сме се изчистили още от червената напаст,за съжаление вече близо 30 год.Дано идващите млади поколения я загърбят тази червена пасмина и да я изтрият от лицето на земята.

И в онези дни ,когато''великите сили' са разпокъсали България,Българинът отново с Божията помощ е намерил сили да събере разпокъсаните от ''чужди доброжелатели' парчета Българска Земя и да ги обедини в едно.ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!КЪДЕТО Е ТЕКЛО,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!ПОВЕЧЕ ВЯРА В СЕБЕ СИ,И ПО МАЛКО ПОКЛОНИ НА ЧУЖДИ ЛИЦЕМЕРИ И ОМАЙНИЦИ С ФАЛШИВИ НАМЕРЕНИЯ!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,БЪЛГАРИ!!!

България е била задължена да обезщети Османската империя за загубените в резултат от войната територии в злато. България, естествено, не е имала откъде да вземе това злато, затова златото е платено от Русия, като България е трябвало да изплати това злато в бъдеще на Русия. България така и не плаща никакво злато. Русия не си го и иска.

Изчезни, гнусен имперски слуга!!!

Това е една гнусна руско-комунистическа ЛЪЖА. България плаща окупационно задължение на Русия, а отделно е била окупирана от руската армия, която населението на БЪлгария е трябвало да изхранва.

Това НЕ Е ЛЪЖА, гнусен западен предател. Това е и причината Българите да направят ПАМЕТници на руските войски из цяла България, ама западните свине нямат ПАМЕТ!!!

Руснаците, с помощта на техните слуги - русофилите, изгониха цял княз, заради Съединението! Не спете и не се заблуждавайте! Русофилите са слуги на Путлер!

Ще го изгонят ами, като е западен предател. Малко са го гонили!!!

Поздрави на майка ти, наглосаксонска свиня и тренирай за кирката в Ловеч!!!

На кого ДНЕС празнувате ''съединението''???? Не ви ли е срам че вечно се хвалите и празнувате ама това що читави българи са направели преди години за да го наврете в кучи гъз направеното от тях днес??? Къде видяхте ''съединение'' толкова години освен на някаква сграда отвън защото вътре е политическия бардак дето неуморимо ''работи'' за разделение на откраднатото от властващи ??? Не празнувам нещо дето го няма:(((а и 80% не празнуват защото пенсионерите не са получили пенсията си за да си купят нещоа а наемните роби бачкат защото не са на държавната хранилка да си разхождат задниците по време на ''празници'' които важат за тях.

па вземи и се гръмни после!

точно днес да заработвате! Честит Празник, Българи по целия свят! Нашият празник! Пловдив дръзна да извърши тази лудост и да прогласи Съединението, а цяла България скочи, като един, да го защити. И го защити, за изумление на целия свят. Дори князът намери сили да бъде българин с нас. Вечна памет на героите, които не само умряха за Майка България, но "извършиха чудеса от храброст" по думите на враговете ни!

Защо трябва да празнувам МИНАЛИ успехи на реални и достойни българи в МИНАЛОТО когато днеска не виждаме нито съединение нито независимот по българската територия???

Трябва да се каже, че независимостта на България идва чак през 1908 г, когато в султанска Турция се прави един масонски преврат на младотурците. Да, но те тогава искат контрибуция. Контрибуция е заплащане като обезщетение срещу нанесени щети. Тогава през 1908 г, за да приключи сагата с независимостта и Съединението на поне две части от България, която на Берлинския конгрес е нарязана на (5)-пет части, Османската империя поставя на масата едно изискване контрибуции в злато. Да й се плати за това, че България обявява независимост. Ако не се платят започва нова война. Кой спасява положението????? Русия спасява България, като опрощава вземанията, които има да получава от Турция, заради Руско-Турската освободителна война. Т.е. Русия плаща за независимостта на България. Това го казвам за сведение на патологичните русофоби в България, а още повече за козяците, които пишат глупости по форумите и които внушават омраза към Русия Освободителката на България. Един от грешните изводи, които се набиват и които днес се учат и се вкарват в съзнанието на младите хора, е, че Великобритания тогава е подкрепила нашето Съединение. Ще кажа само, че тази същата Великобритания, за която се казва, че е защитила България, всъщност представя българите като дивашко племе, което не заслужава въобще да получава разширение на юг от Балкана. Пише го в английската книга "Българите такива каквито са". Издадена в Лондон през 1885 г. Какво пише в тази книга? В нея пише, че българите са варвари, дивашки племена. В тази книга пише още също така, че българите са едно дивашко племе, което е правило какви ли не зулуми и диващини на Балканите, докато дошли турците, които въвели ред и хармония сред населението по тези земи!?!?!? Русофоби връщайте златото на Русия изплатено за свободата ви да дращете на български език анти-руски лозунги...

Аре стига с тази тъпа и прокажена русия, Днес е един от двата истински национални празника. Сопрете се малко рублофили глупави!

Ти също не си българче, а нагличанско манафче. Аде махай се от дира и върви да чистиш кенефите.

Руснаците накараха слугите си да свалят княза и насъскаха сърбите да нападнат България, след Съединението!!!! Явно Съединението е истинският национален празник!!!

За безродните уроди тук, празникът е след 3 дни!

ЗНАЧИ КВО Е ПИСАЛ МАРК ТВЕЙН ЗА ДЕНЯ НА СВЕТИ ПАТРИК (ИРЛАНДСКИЯ СВЕТИЯ) В НЮ ЙОРК "ДЕН В КОЙТО ЕВРЕИТЕ И АНГЛОСАКСИТЕ НАБЛЮЮДАВАТ ОТ ТЕХНИТЕ ПРОЗОРЦИ НА 5-ТО АВЕНЮ , КАК РОБИТЕ ИМ МАРШЕРУВАТ" :)))

Троле, само като видях как си написал името на писателя, ми става ясно, че нямаш идея, кой е той!

Стрелкичке, ами Марк Твен ще да ги е разбирал тия работи, ....щото името му е Самуел!:))))))))))

В момента сме повече отвсякога разединени

Честит празник, българи! Ликуй народе.....русофилите страдат!

Минусчета ли цъкате гадове мръсни?!? Изроди безродни..... Да живее БЪЛГАРИЯ, член на ЕС и НАТО!

Тя на много съюзи е БИЛА член. Ама все ЖЕНСКИ бе...

Русофилите са изгонили княза, заради Съединението!!! Смятайте, каква сила са те!!!

Уроди да искаш на тая земя!

ОЩЕ АЛЕКО Е ПИСАЛ СЛЕД ОСБОБОЖДЕНИЕТО : ... "СЛЕД БУРЯ НАЙ - ОТГОРЕ ИЗПЛУВА МРЪСНАТА ПЯНА НА ЖИВОТА" .

в денят на "съединението" ме гложди един филологически проблем! ако сме били кралство когато сме се съединили, правилно ли е да се наречем "съединеното кралство" ? на английски това би звучало като "united kingdom". Брех ти да видиш, колко хубаво звучи... баба ми се е родила в съединено кралство а филологически много се вълнувам, защо кралството е обединено, а щатите са съединени ? не може ли кралството да е съединено (като българия - съединена) , а щатите - обединени? биха се казвали ОАЩ на български ?!

рано си започнал! можеше да дочакаш поне да мръкне

Някой попитал ли много българи в чужбина дали ще живеят завинаги там:)..Аз няма със сигурност...Родината е една.

аз много често се питам - дали да живея в родния дом (на майка ми) или да си имам свой? но родният дом е един - при мама! защо му е нужно на човек да се отдели от родителите? родният дом е един!

Когато османците нахлуват в Европа българите са свряни в три окръга на север от Балкана. Пет века по-късно при преброяването за съграждането на Екзархията българските поселища се оказват на половината балкански полуостров, включително и 100 000 българи живущи в и около Цариград. Мит ли е петвековния геноцид или не?

Източна Тракия, Беломорието, Родопите, Македония, цяла Добруджа, на изхода имаме потурчени Родопи и Добруджа, Северна Добруджа и Беломорието са обезбългарени, в Източна Тракия няма българи, а в Тракия градовете са били с преобладаващо турско население и наоколо села с българско. Добре, че сте били изостанали та са били малки градовете и големи селата. Ако е имало някаква заплаха от която може да се каже, че Османската империя ни е спасила то тя е била покатоличване на Видинско от Унгарското кралство

ДАВАМ 100 000 ДОЛАРА НА ВСЕКИ КОЙТО СИ НАПРАВИ ГЕНЕТИЧЕН ТЕСТ И ДОКАЖЕ "ТУРСКИ ГЕНИ" ....

Днес е истинският национален празник на България! Единственото политическо действие в нашата история проведено замислено и проведено от българи против волята на целия свят и особено на руската мракобесна държава е Обединението! Това е единствения празник заслужаващ да е свято почитан Национален Празник на България и българите! Не наложения от веселиновския слуга на Луканов - Желю и неговата "демократична" клика от долнопробни нагаждачи, "национален празник" 3 март - символ на руската имперска инвазия на Балканите. Не! Българи, гордейте се със Съединението на България и имайте волята и мъжеството на онези, които го сътвориха!

Стига си лъгал,трол. Бг политици са ходили до западни държави да търсят подкрепа,и чак тогава са се задействали когато са я получили. А,са я получили защото Русия е била против. Защо запада ни разделя на 2,и непозволява на Русия да освобди цяла БГ?!

всички са смятали, че ще бъдем задунайская губерния - и руснаците, и западняците. Ако западняците можеха да предположат, че ще противостоим на Русия, нямаше да ни разделят.

Читакк ефенди, не се пиши българин! .....и Оди съ пЕри!:)))))))))

ПО-КРОТКО БЕ ДЖУДЖЕ

чети Паисий и гледай "Денят на Владетелите".

моменти в българската история,когато всички българи са вярвали че оттук нататък ги чакат единствено светли дни и просперитет на нацията. Оттук нататък всички успехи и провали са си наше творение. И ако се погледнем днес...след преживяни национални катастрофи и накрая дългоочакваната еуфория от членстното ни в ЕС повечето от нас са обезверени и апатични. Политическите ни водачи се оказаха неспособни да водят народа към просперитет,единствената им грижа се оказа личното им забогатяване

Ако граничехме с Русия, както Украйна, сега и ние щяхме да сме без част от земите си. Помнете Съединението и знайте, че Русия е единствената срещу него. Дори отявлени помияри като англичаните са го подкрепили. Русия е подъл враг, който се прави на приятел и дебилите (на проф. Иво Христов) вярват.

англичаните изобщо не са изневерили на себе си и са се опитали да намалят влиянието на Русия в България. Нормална англосаксонска интрига

безвъзмездно. Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на Автор: Десант desant@desant.net тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато. Във въпросния броя на правителствената ни газета буквално четем: „Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”. Впрочем този цитат ни отваря очите, че всъщност сме платили за окупацията, а не за освобождението си. Че имперските амбиции на Русия са съзирали в нас потенциал за раждането на нова „Задунайска губерния“ е видно и от стр. 308 в първия том на издадената през 1954 г. в съветската страна „История на България“, където е отбелязано, че „Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война“.

Трябва да се каже, че независимостта на България идва чак през 1908 г, когато в султанска Турция се прави един масонски преврат на младотурците. Да, но те тогава искат контрибуция. Контрибуция е заплащане като обезщетение срещу нанесени щети. Тогава през 1908 г, за да приключи сагата с независимостта и Съединението на поне две части от България, която на Берлинския конгрес е нарязана на (5)-пет части, Османската империя поставя на масата едно изискване контрибуций в злато. Да й се плати за това, че България обявява независимост. Ако не се платят започва нова война. Кой спасява положението?????Русия спасява България, като опрощава вземанията, които има да получава от Турция, заради Руско-Турската освободителна война. Т.е. Русия плаща за независимостта на България. Това го казвам за сведение на патологичните русофоби в България, а още повече за козяците, които пишат глупости по форумите и които внушават омраза към Русия Освободителката на България. Един от грешните изводи, които се набиват и които днес се учат и се вкарват в съзнанието на младите хора, е, че Великобритания тогава е подкрепила нашето Съединение. Ще кажа само, че тази същата Великобритания, за която се казва, че е защитила България, всъщност представя българите като дивашко племе, което не заслужава въобще да получава разширение на юг от Балкана. Пише го в английската книга "Българите такива каквито са". Издадена в Лондон през 1885 г. Какво пише в тази книга? В нея пише, че българите са варвари, дивашки племена. В тази книга пише още също така, че българите са едно дивашко племе, което е правило какви ли не зулуми и диващини на Балканите, докато дошли турците, които въвели ред и хармония сред населението по тези земи!?!?!? Русофоби връщайте златото на Русия изплатено за свободата ви да дращете на български език анти-руски лозунги...

На връх 6 септември - уволниха полицая, документирал катастрофата с бащата на президента Радев.....

Не виждам нито един поздрав..Честит Празник Българи...:)..Само когато си извън Родината си истински можеш да разбереш жертвата и подвига на поколения българи за да имаме нещо ,което се казва дом..И на тези ,които ще ми кажат че си стоя навън ,а говоря ще кажа:)..Родината е една и свято място....

Дела трябват, а не думи.

Онзи, който обича България си е тук и се бори за нейното израстване. Останалите са плъхове избягали и зарязали нан-милото си - Родината.

От чужбина лесно се поддържа илюзията,че Родинат ни съществува. Вътре нещата са брутално различни. БГ,която познавахме не съществува.

Обичам Пловдив и хората му са по-добри от други , но това което направиха с града си е срамота .Спряха тролеите най-чистия транспорт и сега въздуха им е един от най-замърсените в ЕС .Кмета им е плужек , който това него интересува за него лъскавата страна е важна ,а пловдивчани са кротки овчици .

Като чета простотиите на дежурните ПЕТ простака на хранилка на козяк, оставам с впечатлението, че австро- унгария, нагличания, франция и германия са били за съединението. Да, ама НЕ.

Германия ни връща Македония, ако не знаеш, а по-късно Южна Добруджа.

Кога ти ги върна, по време на съединението ли???

също има роля за връщането на Южна Добруджа

Робството на комунистическа Русия (СССР) е толкова пагубно, колкото това на Османската империя. Затова българи, помнете! Турция и Русия са вечните врагове на България.

Ако трябваше да разчитаме на Русия, този ден нямаше да съществува. Източна Румелия щеше сега да е като Македония.

Като Северна Македония искаш да кажеш...

Коя точно Серена Македония? Тази ,която е в БГ или самостоятелната?

Що ти стана бе тъпако , що ти па Русия в кратуната хлопа. Я погледни ние днес какво представляваме и на какъв хал сме.

твърдение. Когато се обявява Съединението възникват няколко проблема. Първо Турция заплашва да възстанови старото положение със сила, което намерение е отбито от Русия, която е отправила на султана строго предупреждение да не се меси. Румъния иска компенсации от българската територия и обявява мобилизация. Русия праща армия на нейната граница и румънците се отказват от мобилизацията. Остава само Сърбия, която е подтиквана от Австрия но един противник вече не са като трима противника. На всичкото отгоре и Русия заявява, че би признала Съединението срещу абдикация на Батенберг, когото руският император особено много ненавижда.

Какво Съединение? Какъв празник? 99% от тия дето не ги мързи и по-учените се изнесоха в чужбина, техните места се заместиха от цигани. В БГ е пълна анархия и всеки прави каквото си поиска - от най-бедните и прости въшки до бързозабогателите бивши ДС-та. В самата страна раждаемостта е по-ниска от преди комунизма, пенсионерите са повече от работещите, държавният апарат функционира само за мокри поръчки срещу хора, които не си плащат такса "Спокойствие". И тия глупости кой си обичал страната и не си харесвал държавата са някакви хвърлени приказки, наложен шаблон. Дано по-бързо тази страна бъде заличена, в сегашният си вид е гнойна рана, от която лъха само на гнилоч.

Като цъкате и минуси се обосновете и кое не е вярно от написаното според вас. Това, че истината не ви харесва е повече от ясно - истината много рядко е лицеприятна.

Русофилството трябва да се криминализира като държавна измяна.

Американските платени предатели трябва да стават за храна на свинете. Доказано действа и е наложително.

Русофобията е добреплатено психично заболяване,кое то трябва даселекува с данъчни,затвор,и в болница.

Исторически погледнато, едно трибутарно княжество, което ежегодно плаща васален данък към своя суверен - султана анексира автономна провинция на същия този султан. Пак сме удивили света по един абсурден начин. Но пък сме причинили сюргюн на батюшката император.

Без Освобождение няма Съединение. Кат Русия няма втора...

Тъй велика на света..

Русия е единствената от Великите сили, която се бори с всички сили срещу Съединението на България.

Боклук сороски,ако не беше Русия нямаше да има какво да обединяваш. Англия, Гермаания, Франция и Австрия на Берлинския когрес разделят БГ на 2, и оставят голяма кчаст от бг народ,и земи под турсо робство.

Къде е онзи Регулировчик /президент/ от кръговото в Харманли, да се сети да ни честити по НЕЩО..... Или ТОЙ на тази дата СКЪРБИ, защото тогава, руските окупационни войски, са напуснали безславно, окупираната от тях Княжество България.....

добро утро дирници! най накрая се сетихте да публикувате нещо за съединението! честит празник българи! а вие русолюбци продължавайте да се гърчите от злоба!

Манго, един русолюбец пи праща много поздрави и вазелин.

гърчишли се като глист в жарава, русолюбче? все по зле ще ти е! след някой ден е и 22 септември- денят на независимостта! российския император сашко три умря от мъка, че неможа да прилапа България!

Те са държавни чиновници все едно,и почиват днес.

мутант злобен. и неграмотен. 4 грешки в три реда.

Племето , как да ми честитя Съединението , като една торба мошеници ви разедини по каквито се сети показатели и ви граби както и турчин не ви е грабил. Е попразнувайте , хапнете , пийнете и от утре па така.