17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е мутрата с концесия на този плаж? А? Колко плаща и колко прибира? Какви данъци плаща? Колко плаща за фигуранти спасители, мъртви души? Спасителите допуснали глупака да плува, а после не могли да го спасят. Моля? Преминали ли са курс?

Морето е като тава, какви вълни, какви тъмни и мъртвешки сили ви се привиждат... и по това вече сме от последните две-три най-суеверни държави в света, като негрите в някои райони, които смятат къпането във водата и най-вече плуването за долна работа. Как хората по света плуват в прибой метър-два, а ние не можем да се оправим с 50 см?!? От тъпотия е.

Аз се ядосах на един професор комунист , който каза че 80 % са дебили , но се оказва , че е прав.

Като не можеш да плуваш, не влизаш навътре. Жалко за човека, но грешка - негова и на спасителите. За един добър плувец не е проблем да излезе от морето ако попадне в мъртво вълнение, опасно е ако попадне в прибой и скали - вероятността да загине от удари в скалите е много голяма.

кокато трябва да се влезе в компютъра и да се пишат простотии - всички са интелегентни и разбират от всичко. Когато трябва да се спазват - тия всички са объркани, не са разбрали, не са чули. Пълни идиоти!

Ми така е, като постоянно сменят всичко. Преди имаше бял, червен и черен флаг. Всичко ясно: Бял - всичко е ОК, т.е. безопасно, Червен - влиза се с внимание, Черен - не се влиза. Сега са като националното знаме на Литва - зелен, жълт и червен по някаква асоциация (вероятно) с цветовете на светофарите. Аз зелен не съм виждал вдигнат, само жълт и червен, обикновено жълтия е избелял и прилича на омърсен бял флаг... Как да разбере човек по коя система им е сигнализацията и какво означава? Влизаш на червен флаг, ама той бил забранявал да влизаш... Аман от простотии!

Когато си глупав не можеш да се оправип с три цвята на флаговете

Мога бе, стига да не ги сменят както Бойко Борисов сменя министри...

В България трябва да се ходи само юни и юли на море. През август то се обръща и вече не става, водорасли, медузи, течения, не е гот.

Moje I prez septemvri

червен флаг и влязъл да плува, е намерил е каквото е търсил!

Като е имало мъртво вълнение, значи е имало червен флаг! А, при червен флаг, единици влизат да плуват навътре! Интересното е, спали ли са спасителите, че да не забележат човека в морето!!! Все пак, малцина са били къпещите се на червен флаг!

Когато спасителите "наблюдават" морето през телефоните си е напълно естествено да не "забележат" човека

Сельо на море. Това не е селската бара.

Няма власт над онази глава която е готова да падне от рамете си.

След като самонадеяни простаци поемат неразумни рискове и играят на руска рулетка с живота си защо трябва да им пречат да се самоубиват? За съжаление невежите и примитивни хора стават все повече. Най-вероятно догодина ще бъдат регистрирани по-голям брой подобни случаи.

Ами хората са этишли на почивка, не да им свиркат разни галфони с червени гащи. Като са толкова загрижени, да влязат на 200-300 мепра в морето с една лодка и да патрулират и вадят летуващите. Нали за това им плащат. Охраняемия плаж е все пак плаж и се очаква хората да влизат във вэдата. Спасителите малко да си стегнат задниците и да патрулират на вътре във морето. На 2-3 км плаж, с по една лодка на всеки 300 м могат да наблюдаванлт и да помагат ако някой е завлечен.

Добре бе, ами като влязат 100 души в това мъртво вълнение, как мислиш, поне половината ще имат ли проблем? Хайде на тези 50 души сега ми кажи колко лодки и спасители са нужни да ги извадят? А нали се сещаш, че няма да са всъщност само 100 на два-три километра плаж?

Предложението е неадекватно - не е работа на спасителите да обикалят с лодки! Когато е зелен флага искаш ли и риба да ти наловят - за да са "ангажирани"? А когато някой е безотговорен към собствената си без опастност защо да са му виновни другите?!!!

Дори спасителят да е на 5 метра, ти ако глътнеш вода може и да не успее да те спаси. Те този са го извадили жив.

Върнете старите и разбираеми за българите плажни флагове от времето на социализма-бял, червен и черен. Много хора се бъркат с този демократичен червен флаг и го възприемат само като къпане с повишено внимание!!!

Аз що тъй не помня да е имало черен байряк, Тесла? Да не е през капитализма преди социализма? А без байрак само разум не може ли да се упражни. А иначе - да почива в мир и духът му да броди из морските ширини.

Сельо кога е ходил на море та да види цвета на флага.

Не се знае каква си, социалистка ли си или не си ходила на море преди 89-та щото не си била още проектирана, та затова не се пъни толкоз. За тво уведомление - черен флаг си имаше при лошо вълнение.

ЗНАЧЕНИЕТО НА ФЛАГОВЕТЕ Е ОПИСАНО НА ГЪРБА НА ВИШКАТА или на ТАБЕЛА ДО НЕЯ !!! кАКВО НЕРАЗБИРАЕМО ИМА? Друг е въпроса кой го е прочел!

Червен флаг означава "Внимание! Корнелия е във водата, стойте далеч от морето ако Ви е мил животът!"

В момента съм в Бургас и тук е червен флага. Ами просто не влизам в морето! Стоя си на брега, макар че много обичам да плувам и непрекъснато си повтарям "Дано днес да няма жертви!". Както някой по-долу каза, с морето и планината шега не бива! Жалко за човека!

Да разбирам. Бих те поправил- с Черно море шега не бива. Гръцкото море в повечето случаи е супер спокойно, няма мъртво вълнение, водата е кристална и е много солена. Аз понякога си '' лягам" върху водата и не потъвам-заради високота концентрация на сол във водата . Та Черно море затова е черно защото взима много жертви. Иначе Бог да го прости човека. Това да отидеш на почивка а да не се върнеш е нелепо.

Бог да го прости. За невярващ 57 години са учудващо дълбока старост.

Какво плуване при червен байряк, бе? Влизаш , топиш си малко мъдете и - вън!

И сега......кой ще еве жена му?

А този който е оплодил малоумната ти майка сигурно е бил луд олигофрен или пък наркоман.

Морето не е за плуване.

Черно море не е за плуване...

Сигурно е влязал замотан и с маска и се е задавил с нея. На плажа няма как да му я изсмучат...

Бог да го прости. Много малоумници има в тая държава

Надежда изтрепа рибата! Заслужи си плажен ... да и гарди бода!

Има хора на плажовете у нас стават като бик на корида щом видят червен флаг. С мотото "КОЙ!? АЗ ЛИ!" смело атакуват морето. Този вее се е научил за чий слагат червен или черен флаг! ТВЪРДО ОБЕЩАЛ ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ПРАВИ ТАКА....

Аз в такива случаи избирам неохраняеми плажове, че не обичам свирки.

Аз нямам нищо против сфирките особено на безлюдни плажове.

Затова ли вече не спиш в метрото

Да ми направят проба за алкохол ..... Стига сте обвинявали спасителите, нали е било червен флаг?

Да, мъртвото вълнение е виновно.

Мъртвото вълнение и няколко алкохолни коктейла ......

Най-вече е виновна човешката глупост и самонадеяност.

Щото е голем зор да си топиш задника в лайняното море.

Съжалявам за човека, дано почива в мир. Съболезнования на близките.

Ели, за какво и за кого съжаляваш. Тове е българина щом види надпис ПАЗИ СЕ ОТ БОЯТА! той с пръст ще провери. Той нарушил правилата на плажа и трябва да го съжаляваш. Имаше една постановка "ОТ УМА СИ ТЕГЛИ!"

Може и да е така, но били повторил това в очите на децата или съпругата му?! Или добро, или нищо..

ЛУДИЯМАКС

Боби, точно пред децата му ще го кажа, щото първо вече са пораснали, а и сигурно са направили по едно -две деца. Така показно по -лесно се възприемат табутата! Какво по -добро от това да видят докъде стига човек пренебрегвал забраните! Ами до няколко добри (хубави) думи за изпроводяк и шепа майка кърмилница ....

А, то щото не стоят знаци за ремонт месеци, след като ремонта е приключил... Твоя пример важи за нормални държави. Тук нито е нормално, нито е държава...

На Южния плаж на Приморско ще е странно да се удави някой. Там на 100 и повече метра водата е с ниво доста подхуя. Но пък е по- мръсна от тази на Северния.

Така е щото Дяволската река се влива от едната страна на плажа, а от другата се влива р. Ропотамо и те правят наноси.

kgoranov

Само дяволскаta река се влива на южния плаж. Ропотамо е доста по на север

Води се научен спор - кое е по-добре, да си полужив или полумъртъв и каква е разликата. Но в случая вече няма значение. От друга страна, реанимиран означава върнат отново към живот и оживял. Та, пита се в картинката, пресилва ли някой с цел последващо оправдание или просто всичко е оставено в ръцете на някакъв наемен спасител бог знае откъде дошъл да изкапа някой лев? И щом е било пред очите, какво са се пулили, а не са се втурнали? Въпросите са много и не само научни...

хора, които се удавиха, спасявайки други. Звучи гадно, но няма да си оставя детето сирак, жертвайки се за пияница, който не се е съобразил с червения флаг.

И каква е философията -Спасителят бил нает срещу един продънен лег от някъде си. Този е нямал акъл и влязъл в морето, ама спасителят е виновен щото бил бог знае откъде -като гледам все едно говориш за шофьорите возещии до рилските езера. Инача млади момчета и момичета всеки ден жертват живота си да вадят безумци от водата. Каква е философията на онова момче дето преди дни скочи в Дунав в Тутракан и го намериха в Румънско -и той от тервел отишъл на плаж ....

Точно така, стотици гледали... Значи има мъртво вълнение и някакъв човек даже се дави ама аз трябва да вляза и аз да се удавя? Ей каква чудесна идея. Ще ми се да се бях сетил сам.

Че спасителите са направили това, което е по силите им. Не се става случайно спасител, първо,!трябва да имаш години професионално плуване зад гърба си, след това се кара професионален курс (покриващ много теория и практика), държи се изпит по 100 метра за норматив (леко занижен, все-пак не търсят шампиони плувци-спринтьори), 25 метра под вода, и извличане на удавник (пак 25 метра). Преминалите могат да спасяват хора навсякъде по света. След като са го извлекли, колегите са си свършили работата. След това трябва да опитат РЕАНИМАЦИЯ - първа помощ при удавяне. Приоритетът върви отпушване на дихателните пътища, подкарване на сърцето, подкарване на дишането. СПАСИТЕЛЯТ НЕ Е САМ. На пост са по двама, обикновено идват по един от съседните постове. Идеята е, да го поддържат жив, докато дойде линейката. Звучи лесно, но не е. На практика нещата са бързи и грозни. Например, това, което не се казва на курса е, че при удавниците крампират най-различни мускули. Извличането е трудно, а веднъж на сушата, отварянето на устата е почти невъзможно. Масово ползвахме щанги от колите, които едвам навирахме в устите им. Обикновено, предните зъби заминаваха, защото ако до 5 минути не подкараш сърцето, човека умира. И въпреки всичко, хора умираха. Някои ги вадехме мъртви от морето, при други сърцето не издържаше , а трети умираха от пневмонията, която причинява морската вода на дробовете. Спасителите не са богове. Колкото могат, помагат. Но последна дума има винаги Бог.

Вие сте герои. Поклон, че спасявате хора с риск за живота си и дори когато напук нарушават правилата.

Когато "Петър Васьов" блъсна "Адмирал Нахимов" на излизане от Новорусийск на борда на пасажера пътува с приятелката си световен шампион по плуване и дългогодишен спасител по знакови плажове. Ами не е успял да се спаси, намерили са го обвит от трупове на удавници, вкопчили се в него. Не знам защо се мисли чее спасителят на плажа е "гларус" на лов за европейки с бели дупета.....

Не ми стана ясно от какво е починал човекът. Едва ли е от нагълтаната вода, щом е бил реанимиран. Може да се е борил с течението (абсолютна грешка от негова страна) и преумората и изтощението и паниката да са предизвикали нещо - я инфаркт, я инсулт. Жалко за човека, но явно е надценил силите и опита си.

Жалко за човека, но по принцип хората (особено на тази "средна "възраст) са много натопорчени и мислят в следния ред: "Кои са тея бе, че ще ми казват да не влизам в морето. Аз за тази почивка пари съм давал. Плащам си за услугата. България е кочина и разграден двор и политиците са корумпирани те тръгнали да ми слагат червен флаг и да ме спират да влизам да се къпя. Айде у лево ...". Горе долу така мисли средностатистическият застаряващ българин за съжаление.

като започне да те тегли течението не се бориш с него, морето не можеш да пребориш, а просто лягаш по гръб и пестиш сили, в крайна сметка течението завива и пак ще те върне близо до брега

Силния вятър и бурното море е една от причините да избягвам Черноморието. Последните няколко години духа ужасно, почти през целия август, което създава дискомфорт тотален. В Гърция водата е като тепсия с незначителни вълни. Все пак е въпрос на вкус. Жалко за починалия човек...

Иване, не през целият август, а след ИЛИНДЕН! и това е от веки веков в Черно море! Дойде ли Илинден и молето почва да събира души

Стотици какво?

Мишки или въшки?

Защо има изобщо червен флаг? - нещо като жълтото на светофара (ако искаш пробваи се) Да слагат направо черен флаг с череп и кости може да подеиства убедително, знам ли

Цветовата сигнализация на флаговете по морето е сменена повече от 15 години и е хармонизирана с международно приетите цветове. Както навсякъде светофарите са зелен, лъжт, червен така и флаговете по моретата са червен, жълт, зелен. Елементарно. Какво като ти сложат мерен флаг? Направо ги оплакват предварително ли? Тъпи булгаристанци!

Бойко Борисов е виновен!

Не-е,Путин е виновен,в България за всичко на всички Путин им е виновен !

Трагедията беше пълна, човекът плуваше като ютия, но морето не се даваше.

Вместо да си пие бирата, след като има червен флаг, той влязъл да плува! А де...чист ганьопитек!

Спасителят не е полицай или жандармерия ! Малоумниците така и не разбраха ! С планината и морето майтап неможеш да си правиш !!!!

"57-годишен мъж се удави пред очите на стотици" - в резултат хиляди селфита се постнаха, лайкнаха, инстаграмиха и твитиха във Фейсбук, Инстаграм, Твитер, Ютуб, Редит, ВеЧат, QQ, ТикТок.

И... Ся няма кой да ебе жена му ли ве...

Може ли такова просташко изказване.Наистина сред нас има полухора.Ще ти се връща е да знаеш.

ЛУДИЯМАКС

На женка му ли!

да проверя как действат спасителите и.... санкциите ще са сериозни както спрямо тях, така и спрямо нарушителите - по 300 лева, ако влизаш на червен флаг!

влизането без маска в затворен пространство (магазин) - клиентът влиза без маска, продавачите са с маски, но не му правят забележка - ами да помогнем да си пазари! Е, като служител на РЗИ само за седмица глобих 10 управители на магазини за не спазване на изискванията, да им държи влага! Казаха - ами ще си ги вземем парите от нашите служители!

Само и повтарям САМО оторизираните органи имат право да изискват. Да налагат наказания и да изискват и то в определни граници. Една Продавачка НЕ Е ОРГАН. Не е оторизирана и няма право да изисква. Такъв орган е само и единствено полицията. Ако има някой право то е полицията и здравните власти и ако трябва да се глобява някой то това е копувача. Ама като си се видял с малко власт и като се кефиш да мачкаш беззащитните и да си мислиш, че си кой знае какво. Като служител би трябвало да видиш реалността а не да се кефиш мачкайки. Трябва и малко мисъл Малко И човещина

КуповачЪТ, копувачЪТ или може би купувачЪТ?

кОпОвачът

Напротив. Продавачката има право да откаже обслужване на клиент без маска ако изрично е обявено влизането с маска в обекта. Дори и да не е обявено, наредбата на МЗ го изисква и клиентът е в нарушение, за което носи отговорност управителят на обекта.

А Боко Тиквата защо не носи маска и се разхожда из цяла България? Продавачката трябва да е с маска. Помня грипните епидемии от края на петдесетте и началото на шестедесетте години. Фармацевтите слагаха маски, както и продавачите в хранителните магазини. По време на шапните епидемии имаше КПП за задължителна дезинфекция на превозните средства.

А нашите спесители само гледат и не реагират, освен ако някой не е с дюшек или пояс! За какво им плащат (не че им плащат за 12 часа ежедневно, кой знае какво), но да не са се хващали да стават спасители!!!

Ей, льольо - много плямпаш а нищо не разбираш. А и простотията, селенията - те нямат почивен ден, и за тях законите на природата не важат

На някои плажове по света слагат мрежи против акули. У нас също трябва, но против пишман-плажуващи.

за какво сте там? Червен флаг, а ги пускате да влизат във водата? Като не можете да се справите сами, викайте полиция, жандармерия пожарна! Тези, дето влизат при червен флаг са за солена глоба - минимум 1000 лева!

е как да го спрат малоумника? Нали червеният флаг е затова. На 57 е бил юнакът, а не на 5. Изобщо не трябва да влизат да ги вадят такива като тоя.

Бяхме миналата седмица. Червен флаг на брега усещаш как те тегли. Топнах си краката и айде под чадъра. Да уважаваме спасителите все пак.

ама тия удавяния ги правете насаме!!! а те пред стотици.... аре малко по сериозно

Ходил съм на северния плаж на Приморско. Там има такива мощни течения, които те влекат навътре, особено Август, че трябва да си пълен идиот да влизаш да плува извън обозначените места. Море до колене. Който си прави шега или си чеше егото с морето, умира. Точка.

Има хора дето години не са ходили на Бг море и са свикнали на спокойно и чисто море. Разглезили са се. Е тази година са решили пак да посетят нашето море, но са пропуснали факта, че тук морето в повечето случаи не става за плуване, а и е пълно с мъртви течения. Това значи ли, че всеки, който е на почивка трябва да умира щом не е като войник дисциплиниран и предвидлив?

Поредния дето не знае, че морето трябва да се уважава, а не е играчка или е един голям басеин.