500 млн. лв. повече за медицински дейности през 2019-а

Анексът към Националния рамков договор беше подписан днес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осигуриха 500 млн за усвояване на лекарите .. по досега действащата схема пак няма да им стигнат !!

ЗА НЕОСИГУРЕНИТЕ МУРГАВЦИ - ЦЕННИ ИЗБИРАТЕЛИ ЗА ГЕРБ, ЩОТО ИЗБОРИТЕ ЧУКАТ ПО ГЛАВИТЕ ИМ !!!!

Липса на ясна и конкретна реформа в здравеопазването отново ще доведе до лоши резултати.Трябва да се обмисли да се въведе консултанската система в болниците.Да се въведе напълно безплатно лечение на осигурените здравно болни.Младите лекари да бъдат всички зачислени за специализация и да им се създадат условия да остават в Родината.И все пак пенсионерите лекари ако останат на работа да не са началници.Има и още и още и още....Пример от развитите държави да се вземе от Европейски съюз И др.

И какъв е изводът?! Коректно плащащите здравните си осигуровки са отново наказани с по-високи вноски от догодина, за да има за некоректно харчещите ги. Отново държавни служители, полицаи, военни, съдебни НЯМА да плащат както всички останали осигуровките си върху реалните си заплати! За тези привилегировани групи, и за деца, пенсионери, ученици, студенти, затворници, регистрирани безработни, регистрирани социално слаби държавата отново ще заплаща нереално ниски осигуровки спрямо разходването от същите на здравни услуги в размер на 1/2 от МРЗ месечно. Дори самоосигуряващите се, безработни или не, внасят по 20, 40 лв. месечно. А след Нова година ще внасят по 22, 40 лв. Значи под 2 млн. издържат близо останалите до 7 милиона. А какво да кажем за причиняващите страдания и разходи за милиони за медицински услуги при автомобилни катастрофи по пътищата?! Защо КАТ да не проверяват на пътя не само за платена застраховка "Гражданска отговорност", но и за платени здравни осигуровки на шофьорите и на пътуващите в МПС, за които НЗОК не би платила нищо при ПТП, ако са здравно неосигурени?! Защо КАТ да спре да издава и връща след произшествия шофьорски книжки на здравно неосигурени, преди да се издължат към НЗОК?!

Съвременна техника и лаборатории за диагностика. В някои болници я има, я няма някой раздрънкан ехограф, ама "лекуват" и парите си вървят.

500 милиона повече за медицински дейности през 2019 при раздадени 418 милиона за коледни бонуси в края на 2018! Е, те това е баш като кръчмарска сметка: едно за изпитото теб и едно за почерпка от теб за мен!

В България има много населени места, в които НЯМА АПТЕКИ и хората пътуват десетки километри, за да си купуват лекарствата...А инвалидите плащат на здравите да им ги купуват... Европейска държава... А по Конситтуция ВСЕКИ трябва да има достъп до здравеопазване...