50 контактни на починалото 5-годишно дете са носители на менингококова бактерия

Всички носители на бактерията са добре и не са опасни за околните, категорична бе директорката на детска градина "Вълшебство"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо пише , че 50 човека са дали положителни проби за носителство на менингит. После пише , че положителните проби не са на менингит. Последно?

Въййй к'о шъ пра'йм с'я?!

"Майки на деца от детската градина призовават шефа на РЗИ да разясни, че децата им не са заразно опасни, защото усещат, че са третирани като такива". РЗИ няма да го направи,защото не ги интересува. Същото важи и за ковида,но там са много пари,а това вече ги интересува.

Сега тая бактерия като срещне вируса и факсинката какво парти ще си направят у факсърите. От радост ще им докарат сърчицата до инфаркт.

Преди два дена бяха 24,а от вчера са вече 50.Какво става там и кой подвежда с цифрите???

прогресията е обещаваща! Следват мерки, маски, ваксини, затваряне на държави...

Що не се застреляш, Тъпанар. Знаеш ли какво им е на родителите, единствено дългочакано дете!!! На останалите родители, които 3 дни чакахме резултати от изследвания? Къде видя някой да иска нещата, които си написал.

Краси, по-добре не четете коментарите, пълно е с ненормални хора тук.

Задължителна ваксинация срещу менингит?

за името на следващата епидемия?

Глупак!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това е една неособено опасна инфекция.... но все пак трябва да затворим държавата

Как не ви е срам да пишете такива глупости под статия за починало дете...

Я ИМАТ ТАЯ БАКТЕРИЯ, НАЛИ ТОВА КАЗАХА!!!

Да му мислят антиваксърите, които убиват децата си.

Ваксина за Найсериа менингитис има , но не е задължителна. Никой не я предлага или задължава , не пиши длупости. Дори някои родители не знаят за съществуването и . Ваксината е за специален щам В на въпросната бактерия, иначе обикновенщ щам е нормален обитател на носоглътката.

Ваксината за щам B, който предизвиква 70% от тежките случаи с фатален край, не се продава в България. В България има ваксина за щамовете A, Y, W…., но не е в задължителния календар. Струва 80–100 лв и личните лекари рядко я предлагат.

Ваксините против щам В и ACWY В други държави са безплатни и задължителни за децата. Първата я слагат на новородени, а втората на 12 годишна възраст.

да пази Господ това е най-ужасното нещо буквално за ден и детето го няма малка душичка няма прежалване съболезнование на родителите