5-етажна сграда ще се строи на площад "Александър I Батенберг"

В момента проектът се съгласува в Министерството на културата и Националния институт за недвижимото културно наследство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разни гербаджии и републиканци имат ли куитийки вътре?

Да се избайца още един "Златен рог" , няма да е голям проблем :) :) :)

откакто селяните управляват столицата зяприлича на архитектурна кочина.Главния архитект Здравков си мисли , че това е Червен бряг а друарката картофена кралица , че това е Самоков.Грозалия до грозалия и абсолютно разностилие.Това е център на София.Скоро ще ги изчегъртаме и тези.

имало там едно време ресторант с лятна градина другото е бля бля

"...ще са със стъклена окачена фасада." ИЛИ "Целта ни е да върнем на града автентичния вид на тази фасада - с автентични материали и техника", обясни проектантът арх. Тодор Бояджиев " Редно е поне да се наговорят какво да лъжат

Окачените стъклени фасади са били традиционна строителна технология в София в началото на 20 век. Не знаехте ли?

Пиша 3ти коментар, първите 2 някъде изчезват. За строежа на стъклени билдинги, извън архитектурния ансамбъл, в район Средец - примери много. Явно става въпрос за интереси.

Добре отрицателните коментари не се допускат явно. Няма стара сграда в София със стъклен покрив. Има нов покрив на БНП Париба, който е изключително грозен и цялата сграда седи като цирей в центъра. Архиекти крадци си имаме...

Дано главния архитект има достатъчно ум, защото ми намирисва на поредното арихтектурно извращение. Проекта трябва да се изложи за публично обсъждане пред софиянци!

Тук играе царица-парица. А кой какво ще обсъжда, няма значение.