5 българи загинаха, а трима са в кома след удар в камион в Румъния (видео)

Катастрофата е станала край село Драганещи Влашка - на около 45 километра от "Дунав мост"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мир на праха на хората ... не са го направили от добър живот!

сега като прочетох новината, се сетих че видях същият бус с тези хора на една малка бензиностанция в Прага съвсем случайно , мога да кажа че бяха от малцинствата буса беше пълен със стари електроуреди, както и да е... Бог да ги прости!!! да не забравяме че в трудни моменти всеки може да ти помогне без значение какво изповядват и какви са хората и от къде са ! Да бъдем хора...стига с тая злоба...

Моите съболезнования. Колкото ми е мъчно, толкова ме е яд също така. За циганите не знам, но съм бил свидетел как въртят "бизнес" чисти българи с висше образование. Не с маршрутки, но с подобни международни превози, минаващи през Румъния. Защо оттам? Защото избягват разни проверки в Сърбия на границата. Никога не са изрядни. Кара се почти денонощно. Често се пристига през нощта от чужбина, а рано сутрин се тръгва на нов курс. Никога не се яде на нормално човешко място, където може да се наложи да платиш 3-4 Евро. Носи се хляб и лютеница, които се слагат на резервната гума на някой паркинг. Винаги много се бърза. В багажника се носят 10-литрови шишета с минерална вода, напълнени с некачествена нафта във Враца. За се спестят вероятно около 10 Евро, ако заредят хубаво гориво от Европа, с което ще минат повече километри и няма да им се разваля двигателя. Спи се по някой час в превозното средство. Толкова се бърза, че не се спира на някой от безбройните паркинги с тоалетна. Изобщо печалба по възможно най-дивашки и рискован начин. Такива катастрофи са абсолютно неизбежни. Както и съсипването на здравето на хората, работещи така. И поне да взимаха някакви пари, с които да са благополучни. Не, шефът все бави заплатите, лъже с изработените дни (в които не си спал и по няколко дни не си се хранил нормално). На шофьора все не му е платен тока и телефона. Не му се плащат осигуровки, няма застраховка. Напълно безсмислен тормоз, създаващ предпоставки за подобни касапници. Накрая шефът на цялото това безобразие получи инсулт. Резултат на безумното препускане през цяла Европа. Затова не съчувствах много на българските превозвачи, когато ЕС им наложи да дават почивки на шофьорите.

Бутилки ОТ минерална вода, пълни с нафта.

С нафта разбира се, мотора е дизел, да не искаш с джибри или ракия?

В заключение, моето виждане е, че работенето по този начин ни поддържа диви, бедни и изтормозени. Носели багаж. И защо трябва да се мъкнат денкове с боклуци от Европа? Толкова ли не може тези хора да понаучат някоя дума английски поне и да започнат да се оправят по-добре? Блъскат по много, но така не може да се стигне далеч. Съсипваш се за 20-на години и на 50 си вече старец.

Най- скандалното е, че тези бусове редовно минават границата, редовно с различни пътуващи и няма власт или инстанция в България да направи нещо по въпроса..

Шофьорът на буса не е заспал. Тирът е минал в насрещното платно.имаше по румънската телевизия репортаж по случая.не знам от къде взимате тая информация.проверяваите си източниците. Починали са 6 човека между които е едно дете.Ако не са гурбетчиите България ще фалира за 6 мес.покажете малко съпричастност и уважение към мъката на роднините.да почиват в мир.

Оттървах се на косъм и аз в Румъния, да споделя. Пак ТИР, нощно дъждовно време, зави изведнъж в моето платно. Добре че реагирах овреме и с половината кола прецапах по чернозема встрани без да се преобърна, с 90км/ч! Румунь - невър аген!

А не ги ли проверяват такива коли. Без табели, с хора, с чужд номер. Ако ги почнат по 5000 евро глоба + 1000 на всеки пътник, за около месец ще изчезнат.

Сте българите и затова не ви искат никъде за по отворено-неграмотните дето само са чували за Европа но са философи в Белгия преди 2 години бяха 140 миллета ,мислят и се разбират като хората има си закони и се спазват ,тук сте 5 племена морално остарели и озлобени и нищо не става от вас ,какво значение има циганин,турчин,българин,копанар, те нямат ли си майка и баща а може би и деца !!!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! на кой какво му е писано,лека им пръст на починалите.

Буса бил пълен с орки.

Не би било зле и ти да се ограмотиш малко, преди да пишеш.

Язък, отидоха си двама български хирурзи от Хамбург и трима българсси програмисти от Франкфурт. Двама професори по Теория на Вероятностите от Хумболтовия университет берат джигер.

Загинали са хора бе, олигофрен!!!

Разбрал си ти от програмиране а да не говорим за теория на вероятностите....дано да им споделиш съдбата...и последното нещо което да чуеш е флекса с който ти вадят мърш...ата от железата.

Кои българи, кои вандали от статиите на ДИР.РУ? Работа на сиганите-редактори на ДИР.РУ е да уточнят от кой клан са мангасарите: ЛИНГУРИ, КОПАНИРИ или КАРДАШИ?

Не разбирам това с цените. Цената с автобус Хамбург-София е около 170 лева, Варна-София е 35 лева и разстоянието е по 5. Няма някаква драматична разлика. Някой знае ли колко вземат от тези душегубки от Хамбург до София?

Какви “цигани” бе измет гнусна? Хората са се връщали от работа. И вие се радвате на смъртта им, щото може и да са били цигани? Няма по мръсно, безродно и злобно същество от някой “българи” И най-бруталните мърши са се събрали тук.

От просната и малоумна пасмина от клоаката на Европа, какво да се очаква? Разруха, дивотия, мизерия, смърт.

Шофьорът на автобуса е виновен, как може да тръгнеш на път без да си се наспал добре и да ти е сънено по време на пътуването...

Абе колкото и да спиш,как се кара 2500 км без почивка

И сега какво - тези нито застраховки имат, нито нищо... Сега роднините им и те ще харчат пари да им приберат труповете.... Трябва детето ми да е умряло да отида да го погреба, за да се кача на такова нещо... Тия дни писаха за една такава, дето пътувала за Виена с такъв бус, и изведнъж я опандизили за 24 часа за нелегално пренасяне на животни, щото разбираш ли шофьора верно трансферирал някакво коте...

единствената държава в европа румъния като влизам се кръстя и като излизам пак се кръстя.

само че на влизане и излизане в България

"микробус с 8 българи, пътуващ от Западна Европа към Русе" На тези български са им единствено паспортите.

Пътувал съм с такива маршрутки и ги има тези неща. Един път през ноща (дъждовно и със скорост ок. 140 км/ч ) щяхме да се пребием, все пак се разминахме с леко сблъскване. Но бяхме на косъм идващия отзад тир да ни челоса защото след сблъскването от крайна лява лента отидохме в крайна дясна, просто заради скоростта ни, бяхме го поизпреварили. Пътува се на риск, винаги се бърза, натрупани един в/у друг и багажите в/у нас. Обикновено шофьорите са от турските региони, и пътуват м/у Дания, Германия, Холандия и Турция.

Не може ли да му кажете на шофьора-явно-идиот да намали в това дъждовно време !

до му обясниш и да те разбере! То е примат, зачитащо единствено собствения си финансов интерес...

Народа спи, а то и всичките бяха турци - някои български, другите от Турция грам не разбират български. Основния шофьор и той дремеше, момчето - някакъв младеж нахакан, видях го че кара опасно и на ръба, ама....

Ами самолети няма ли за вас, ама кой да извлачи дисагите с траша дето мъкнете?

Сега хора ли са или не. Нещо не стана ясно.

иначе много жалко... Пък ако не са - екстра! И без това е пренаселено със скакалци и паразити...

че сериозен човек я с бизнес, я с производство, я с IT ще вземе да се занимава, а няма да се събират на тумби и да пренасят боклучки през границите. Та има голям шанс да си прав, което е успокоително все пак.

До коментарите по- долу- аз съм чиста българка и съм пътувала с подобен шофьор. В моят случай тръгнах неочаквано за България и нямаше как да си запазя билет. Останалите пътуват с такива маршрутки или защото влачат много багаж или защото не говорят езици, за да ходят по летищата или защото имат черни печати, бутват пари на шофьора и митничарите и си минават без проблеми. В моят случай пътувахме повече от 3000 км с един единствен шофьор, който дори и 15мин не чакаше да отидем до тоалетна като хората.По целия път спря един единствен път, към 2ч през нощта в Унгария, захлюпи се върху волана и спа час и половина, докато ние чакахме в тъмнина и студ. На всички прибра парите, натъпкани като скариди, никой не получи билетче. Накрая започна да се цигани, уж от адрес до адрес, аз бях изтърсена на около 50км от адреса си. Този въпросен човек спеше след това една една нощ и поемаше отново по това трасе. Имаше кървясали от умора очи, но инкасираше и инкасираше.. за сметка на човешкия живот

ама добре че не си попаднала на точно този... Сега поне осъзнаваш ли колко много си рискувала? И какво наложи в твоя случай толкова бързо да тръгнеш? Някой умираше ли? Някой раждаше ли се, та не можеше да търпи отлагане?

Не го осъзнавам сега, още тогава го разбрах, а и между другото това не е точно новина..всяка година поне една или две маршрутки завършват по същия начин или в Унгария или в Румъния. Зависи докъде издържат шофьорите. Понеже се интересувате- тръгнах набързо, защото смених работата си и оттам се промени отпуската ми. Преди години нито имаше толкова евтини самолетни билети, нито изобилие от директни/ индиректни полети като сега. А въпросът Ви е грозно зададен..от позицията на човек, който е тръгвал набързо и защото баща ми умира на другия край на континента. Не съм привърженичка на подобни крайни изказвания, защото не можете да знаете кой какво е преживял и с какво се е борил. Благодаря за загрижеността, но малко човечност и толерантност никога не е излишна..

как можеш да тръгнеш на дълъг път, при това - отговаряйки за живота на 8 души, включително и на себе си, без да си се наспал добре преди това, или без да си си осигурил друг шофьор, който да те смени, ако ти се доспи много?

Ако знаехте колко пари на черно прибират на подобен курс, щяхте да разберете..отделно почерпки и подаръци

да си ги търсят на гробищата тези работи...

Смешник, тия сами са си виновни, че са тръгнали на път в тия времена

Ся, кой ши пазари от 1001 голд

Бог да ги прости загиналите и мир на праха им. Съболезнования за близките... Карайте разумно, хора!

Лоша работа

Какви българи бе, това са църни мангусти!

Като излязат зад граница вече се водят българи. За такива ни имат на запад и се изненадват като видят истински българин.

А? Че ква е разликата?

Колкото между тебе и човека. Е разликата.

в трите вагона книги, които съответните недочовеци са 'пропуснали" да прочетат по време на безсмисленото си паразитно съществуване на Земята...

А ти и тия дето са ти сипали плюсчетата, сте брутално тъпи и бездарни мургави селяни. Вие също ли заслужавате да умрете? Що не си свдяхте на село бе мърши, а разядохте хубави градове, като София, Пловдив и Варна. Защо!?!