4828 са новите случаи на COVID-19 у нас, над 1200 излекувани

За последното денонощие са регистрирани нови 131 смъртни случая

Обратно в новината

Коментари - 4828 са новите случаи на COVID-19 у нас, над 1200 излекувани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пишете си пишете си!!! днес на блифинга гъзолизците здравен министър, просветен министър и други по избор ще говорят какво им е написал прасето от Банкя за Ваше сведение днес са 3938 заразени и са направени по малко тестове Цирка в Бълхария продължава

Починалите от инфаркт,рак и прочие ги отчитат за ковид.Как иначе ще убедят народа да го чипират с фалшиви нано-ваксини л ИКОГА НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ COVID-19 (ВАКСИНА В ТЯЛОТО СИ !!!!! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА САТАНИСТИТЕ ДА КОНТРОЛИРАТ И ОБСЕБЯТ ВАШЕТО ТЯЛО, УМ И ДУША! Нужен бе убиец вирус ... те го нарекоха COVID съкратено от • COV = Удостоверение за ваксинация • ID = Самоличност • 19 = AI, A за 1 и I за 9 = AI - Интелигентност на изкуствения интелект) или с други думи „Документ за самоличност със сертификат за ваксинация и наблюдение чрез AI (изкуствен интелект) "или CORONA - имплицитна операция за улавяне на короната за пълен човешки контрол, контрол над 7-ма КРОННА чакра, тази на човешкото съзнание и връзка с по-високите нива на съществуване, с НАШЕТО ВИСШЕ АЗ и БОЖЕСТВЕНОТО !! !

като гъби след дъжд!

И тоя път ли им повярвахте !?

КОРОНА ВИРУСА

Бехме купиле 1млн. теста почти ги прилючихме...

Какво става в тая държава бе, хора ? В Швеция са починали 2-ма, а при нас - 131 !?

От това грипче, вече имам 4-ма умрели познати. Дано ги последвате гнусни тролове!

че 1219 били излекувани ?! Е, да, ама преди 21-22 дни положителните са били по 2700 човека дневно ....Къде отиват останалите 1500 човека барабар със вируса, който носят ? Какво му е положителното тогава, че 3 седмици след това дори половината не оздравяват !? Китай по едно време беше стигнал 85 хиляди заразени, но 75 хиляди бяха излекувани.... Австралия има към днешна дата около 27800 заразени, но 25500 са излекувани ... При нас явно заразените ще се влачат по 2-3 месеца ! Или системата ни за отчитане хич я няма, или има нещо друго сбъркано ?!

Виждате нагледно че вирус с пропаганда, опорки разсъждения, политически пристрастия и тънки сметки не се бори. Понеже от всички тези неща имаме в изобилие а вируса си вършее както иска. Даже май сме някакви рекордьори по разсъждения и простотии около пандемията. Както сме тръгнали към рекорди и с боледуването и умирането може да се окаже и че са свързани даже тези неща.

абе тъпа кифла съм, и това е.

Що така ми се струва че ни е последният проблем Бенатова?

Затворете училищата! От там идва заразата! Вашта ....

За голячата смъртност благодарете на Мутафчиски, който успешно стресира хората и всички почнахме да си умираме в къщи. Такава психоза в друга страна няма, хората приемат вируса като даденост и се съобразяват с него. Сега пък ни натресоха онова тунинговано конте за министър, който освен да си показва новите лъскави костюми и последен модел айфон, нищо друго не може. Боклуци затворете училищата на първо време, ние нямаме здравеопазване за да рискуваме!

Защо трябва да затварят училищата? Да не би вирус да има? Итересно как групово сменихте опорните точки от безобидния вирус към умирачката вкъщи.

Човече, направи си преглед при психиатър! Не си добре с главата, абсолютен миш маш на опорките на БСП, ДПС, Христо Иванов и останалите отровни!

Мдаа, в Австралия за 36 заразени за денонощие затварят цял щат . У нас , с 131 умрели за денонощие, пляскаме с ръце и викаме "Няма страшно"! Нещата наистина започват да стават страшни. В името на оставането си на власт, мутрите оставиха "материала" на самотек.А може и да е отмъщение заради протестите. Щото през пролетта мутрю казваше, че независимо от рейтингите, неговата задача е да опази хората живи.И тогава се справяше. Сега , обаче, като разбра, че тия хора не го искат....... Да оставим Австралия. Да погледнем комшиите. И в Турция, и в Гърция, показателите за заразени хора, и починали, са в пъти по-добри от тия в България!

Абе както е тръгнало, на Пролет няма да има места в Психиатричните клиники.....Побъркаха хората с тази тъпотия.

Пирогов вече преоборудва 6 етажа на психиатрия. Може да заповядаш.

Значи ти си от почетните пациенти

3евзек

Аз съм от персонала.

Ха

@3евзек Щом си от персонала, дай му промоционален код, с който като го приемат в отделението да получи двойна доза халоперидол на цената на една :-)

3евзек

Подозирам, че няма да дойде, защото не се причислява към хората.

Ха

@3евзек "Подозирам, че няма да дойде" Такива като него рядко идват сами, обикновено ги водят санитарите или роднините :-) "защото не се причислява към хората" Никакъв проблем, боговете са на петия етаж, а извънземните на шестия :-)

да влезеш докато още можеш!

Айде все пак някой да обясни,как през лятото нямаше никакви ограничения и мерки, а заразени нямаше, а сега от повече от месец , ограничения, маски и т.н., които между другото повечето хора спазават, а броят на т.нар. Заразени расте постоянно. Не е ли причината в това , че просто сега е сезонът на респираторните заболявания, както всяка година ???? Може би "Зевзек" или Forever young.....знаят отговора !!!

Лятото нямаше толкова заразени заради ултравиолетовата светлина, заради честото проветряване на помещенията, затворените училища, както и заради други сезонни фактори. И носенето на маски разбира се, но него и сега го има, така че разликата идва заради останалите фактори, които влияят заедно, а не всеки по отделно. Мерси за доверието, надявам се вече и ти да знаеш отговора.

Обяснението е просто - ненормалниците от протестите, цялото ядро от 5000 е в ковид отделенията!

Айдде пък лъжи . Като има толкова излекувани , защо расте броя на тези в болници и интензивни отделения. Съвсем изтрещяхте вече с тази корона дивотия.

Броят на тези в болници и интензивни отделения расте, защото болестта е безобидна и изтрещелниците подивяха.

Математик: Училищата са основен двигател на пандемията Училищата са основен двигател на пандемията. И не само за България, това каза и Карл Латербах за Германия. Има изследвания от Корея, Индия, САЩ. Децата са в голям процент безсимптомни. Ако открият, че дете е заразено, то е защото е имало симптоми. Това означава, че е минало много време. През това време около него има други безсимптомни, чиито родители също не са карантинирани. Те отиват в офисите. Това заяви пред Нова тв математикът и преподавател в департамент „Информатика” към НБУ Лъчезар Томов. „Ако хората бяха по-стриктни и карантинираните деца си стояха вкъщи, както и техните родители, щяхме да наблюдаваме това забавяне по-рано. Ако затворим за 2-3 седмици всички училища и молове, ще имаме много рязък спад на заразените", смята Томов. Той е изчислил колко са заразените българи, като според него долната граница при данни от преди седмица е 220 хиляди. Вероятно имало около още 70 хиляди. Според него средно на ден се заразяват около 5000 души. Томов е на мнение, че страната трябва да се затвори, а когато намалеят случаите да се отвори отново, но поетапна – както се прави в Ню Йорк. „Щяхме да имаме по-малко заразени, ако имахме друг подход. Колкото повече са заразените, толкова по-бързо ще се покачват и смъртните случаи. Отношението е 3:1, от трима починали един е с коронавирус”, обясни Томов. За две седмици напред той прогнозира над 3000 починали. Математикът е на мнение, че ако мерките от лятото насам бяха по-строги, около 5000 живота биха могли да бъдат спасени. „През юни бяхме стигнали много ниски нива на заразени. Според мен просто прибързахме. Разрешаването на баловете също беше голяма грешка. Оттам тръгна нашата епидемия тогава. Ако се бяхме задържали още малко, можеше да паднем на 0 и да стоим 2-3 месеца така. През това време можеше да укрепим карантинирането на идващите отвън и тестването на туристите. Сега щяхме да имаме съвсем друга траектория”, обясни Томов. Според него управляващите са мислили позитивно за пандемията, а е трябвало да управляват спрямо най-лошия сценарий. Математикът е на мнение, че страната закъснява с мерките за затваряне.

И ние изчисляваме общият брой на хората , срещали се с вируса до тук, за 10 месеца, на около 300000 души. За следващите десет месеца , когато се очаква масова и достъпна действаща ваксна, ще станат около 700000 души. Крайно недостатъчно за естествен стаден имунитет! Извод- оцелейте до ваксината!

Шанса за оцеляване намалява, когато децата ти ходят на училище или детска. Ако си сам, тогава е по-голям.

Направо че се разбием от ядене и пиене декември месец.Още от Никулден като почна,мисля да изтрезнея след атанасов ден януари.Корони - Морони ...путки майни,абе на кой му дреме за такива глупости. Народееееееее...празници идват,веселете се и си живейте живота. не слушайте и не гледайте новини и не се оставяйте на троловете да ви манипулират

И в един прекрасен момент се разболяваш и разбираш, че живота не е само ядене и пиене. Тогава разбираш, че няма линейка, няма лекари, няма места в болниците, няма и лекарства.

ахахахах В един прекрасен ден разбирам че "ако" се разболея ,"ако" няма линейка, "ако" няма лекари "ако " няма места в болниците , "ако"няма лекарства А "ако" астероид удари земята вероятността е 100% всички да загинем

С тази разлика, че не става въпрос за 'ако', защото вече липсва здравеопазване. А интензивна помощ в България през нощта няма от години. Просто ти си един неграмотен и арогантен тъпанар.

Да де , ама училищата не бачкат вече месец.....

Нали само до преди няколко седмици точно според теб вирусът не беше повече от обикновен грип? Или ви натиснаха копчето за забравяне?

Да споделя наблюдението си по т.нар. "зелени коридори". Днес посетих Лидл в моето населено място около 11:00. Посетителите вътре бяха 50:50 хора с видима възраст над 65 години и хора с видима възраст под 65 години. Вчера минах около 15:45 само за да видя каква е ситуацията. Магазинът беше празен. Не се виждаше да има някой вътре, а отвън стояха хора и чакаха да стане 16:30. Извод: "Зелените коридори" са абсолютно безсмислена, неработеща и създаваща единствено дискомфорт глупост, родена от импотентната мисъл на някоя управляваща калинка!

Да, през пролетта имаха смисъл, но се оказва, че през есенно-зимния сезон не саефективни.

До няколко седмици новите случаи ще прехвърлят 10 000. Смъртността от сезонния грип е доста под 0.1%, а от корната е 3-4%. Разликата е огромна. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-similarities-and-differences-covid-19-and-influenza

Няма, защото повече от 12-13 хиляди теста на ден няма да се направят.

Без значение е дали някой ще отчете случаите. Тепърва идва най-студената част от годината. Ще има рязък скок на новите случаи.

Те и сега няма как да направят повече от 2-3 хиляди теста на ден...ама това е друга тема

с 10 хил теста ще откриват 9 хил заразени

123,Аз пък очаквам до няколко седмици , при направени 11000 теста да изкарат 14853 болни от ковид. Нали трябва да бъдем плашени,стресирани,тероризирани,да ни се насажда страх,да изпитваме ужас,да ни се вменява чувство на вина.И това им е малко ,че посегнаха и на децата мръсни престъпници. Най-лошите хора-кунчев, балтов-кантарджиев-мутавчийски-симидчиев-ангелов. Нарочно ги написах с малки букви.

И защо някой да иск ада те плаши? Те фактите сами говорят - само вчера има 4 800 заразени. Сметни от тях 6% и ще разбереш след 10 дена колко ще са дали фира: около 280 човека САМО ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ ВЧЕРА! А от днес? То ако се продължава така, няма да има кой да празнува Коледа

Абе идиоти, вие давате ли си сметка що за простотия е затварянето?? Грипен вирус, заради, който се съсипва абсолютно всичко? Ще измирате от глад, вместо да изкарате дин грип? И да, от грип се умира, не е безобиден, но не е и чудо невиждано. Овцете са по-умни от дебилите по света и у нас.

Почнаха да намаляват постъпленията от пари. ЕС спря парите. И сега нашите мошенници разчитат на внесените PCR тестове за да доят народа.Затова троловете са се активирали да плашат народа,щото хората се усетиха и спряха да правят тестове

forever_young

Н можем да ви доим с валутния курс или с банковия процент, ами ще си играем на ПСР тестове?! Да си усложняваме живота с епидемии! Бунак!

Ти специално може да ми доиш патката с уста. Малоумен трол като тебе не може да си доката повече от 100 рубли на месец. Ще ме доял той с валутен курс и банков процент!!! Браво научил две няколко нови думи днес

Да, грипите епидемии продължават по две години средно.

вече почна и несвързано да пишеш. Тази реплика сигурно е била за някой друг сайт,объркал си браузъра

3евзек

Не беше ли тук състезанито за по-голяма глупост? Извинявам се, ако наистина съм объркал.

7022

Единствените мерки които биха имали смисъл, са пълното затваряне на държавата за 14 дена и отпуска за всички, без право да напускат жилищните си площи хората, по каквато и да било причина. Тогава освен Ковид ще победим още няколко десетки болести, включая и венерически такива. Но това държавата не може да си го позволи и не може да го организира (доставка на храни и прочие, както и своевременна медицинска помощ). А всички останали мерки имат смисъл точно толкова, колкото пиенето на газирана вода за киселини, помага за 5 минути и толкова. Контактни лица се поставяд под карантина, но техните контактни лица не се поставят под карантина, както и на татък по веригата, а риска си го има и кел файда, че контактно лице на 8мия ден проявява симптом и то може да е се е изкашлял 3 пъти и стига. А негово контактно лице е разнесло заразата наляво и дясно. И като цяло ако някой въобще е искал да се справи с заразата, то да се е справил преди много време. Ама тая крава може да се дои дълго без да се храни.

Единствените мерки които биха имали смисъл са...да няма никакви мерки и хората да ис живеят нормалния живот -да си ядът и да си пият,да си правят кефа и въобще най общо казано да си живеят. Не отричам правото на тези които искат да се крият - всеки може да бъде идиот

Ха

@7022 +1, за локдауна, но за да е ефикасна карантината трябват поне два инкубационни периода, т.е. поне 28 дена. Т.е. разбирай локдаун за един месец. Което пък е невъзможно по политически причини :-) Така, че маски, дистанция, изолация, ваксинация (за цървул-антимаскърите допълнително и кастрация)

Искаш да ме кастрират ,а кво ще лапаш после

Ха

@добре Хамстерче, не бързай да пищиш. Процедурата още не е приключила :-)

А тези , дето ще разболеят на края на инкубационния период- 14 дни- кво ще ги праим? А, сетих е- ще ги пратим на Мангъра да ги лекува с чайче!

Времето за тотална карантина отдавна настъпи, а по новините ми говорят за присъствие в училище. Болниците вече са в колапс, а графиката продължава да расте.

Защо спряхте да давате сводка за другите страни в Европа . Няма криза в нашето здравеопазване - Цъфтим от всякъде

направо вързахме

Аз искам да попитам как точно да се спазват противоепидемичните мерки след като Софийска вода прави каквото си иска и когато си иска и спира водата в София без необходимото предупреждение и без да даде възможност на хората да си подсигурят вода за повече време. Преди малко ни спряха водата вкъщи! С доста търсене в нета намерих съобщение във Фокус, публикувано преди около 40 мин. Вода няма да има цял ден! Тъпото е, че не става въпрос за авария, а за монтаж на спирателни кранове, което се предполага, че би трябвало да е планирано! Боклуците от Софийска вода и тези, които им позволяват гаврите - вие тъпи ли сте, малоумни ли сте или просто безотговорни?

Има информация на сайта им с възможност за абонамент. Ти даде ли им електронната си поща, на която да те уведомят?

Оставка...Тулуп

Не и не мисля, че грешката е моя! Има медии и те трябва да се използват за огласяване на тази информация и то своевременно! Никой не е длъжен да им чете сайта всеки ден или да си прави абонаменти! Има хора, които не разполагат с Интернет и електронна поща, но също имат право да са информирани!

3евзек

Ако масовите медии от национален калибър трябва да публикуват за всяко спиране на вода, вероятно няма да им стигнат страниците или ефирното време. Пък и в шумен кого го интересува, че Софийска вода спира нещо някъде за 6 часа? Затова е по-скоро работа на местните медии. Тях пък кой ги чете?

До зевзек Абсолютно наложително е такива неща да се огласяват своевременно по телевизия, радио, преса и т.н. по време на пандемия и когато от тези неща зависи спазването на част от противоепидемичните мерки и е напълно възможно и постижимо. Освен това вода няма да има цял ден - от 9 сутринта до 9 вечерта! Аз нямам против да разбера кога няма да има вода в Шумен, дори и това да не ме касае пряко, важното е в Шумен да са разбрали. Същото е и със София.

3евзек

Не е случайно, че подобен тип информация започна да достига до хората след появата на интернет и мобилните комуникации. Проблемът сега е там, че сума народ искат тя да достига със същия успех по някой старомоден начин, който никога не е бил пригоден за това. Значи нямаш нищо против всеки ден да слушаш по половин час справка, защото евентуално може да ти спрат водата? Постожимо е, обаче какъв е смисълът и би ли го правил по време на пандемия? В същото време претендираш, че не си длъжен да се абонираш за нещо, което за половин минута ще ти дава информацията конкретно за твоя блок или улица, при това само при необходимост.

на мен може и да ми даде нужната информация въпросния абонамент, но не и на хората, които както казах, не разполагат с интернет и електронна поща! Не си търсете извинения за глупостите, защото се излагате още повече! С това аз приключвам темата, пък вие ако искате продължавайте да убеждавате някого, че сте прави!!! Мен не можете да ме убедите!

3евзек

По принцип си прав за хората без интернет. Обаче за тях това едва ли е проблем, тъй като средствата от миналия век доставят информация по същия начин, по който са го правили и през миналия век и едва ли им прави впечатление. Кажи ми кой нормален без интернет ще отделя всеки ден да чете във вестника на кого ще му спрат водата, тока, парното или телефона, сякаш за него няма нито програма на телевизиите, нито кръстословици, нито судоку?

България се провали в контрола над разпространението на ковид заразата. Никакви контактни хора не се проследяват, а болните висят по опшаки пред лаборатории, возят се из градския транспорт в големите градове, или нямат пари за "безплатни" тестове от цени от 130 лв. Мерките са на хартия, и са доста недостатъчни, защото няма ефективна забрана за събирания на хора без маски из ресторанти, в училища и работни места. При тази картина на изпусната ситуация, напълно безмислено е извънредното положение. Няма никаква нужда от едно фалшиво извънредно положение, което дава извънредни правомощия на едно равителство, което няма никакво намерение да контролира разпространението на вируса, нито пък да ограничава това разпространение. Отпадане на извънредното положение!

оня вирус Ан Макгрегър (ковидъ да я тръшне дано) през 97 година заложи основите на сегашното "здравеопезване"

При 130 души починали за денонощие,след три дни всичките 300 души в интензивните,ще бъдат отписани.

Въпреки големия брой починали, в интензивните отделения броя също се увеличава. Това ми прави впечатление от доста време.

На фона на 250-350 починали общо дневно...

Либералната противоепидемична политика на българското правителство просто изпъква очебийно на фона на останалата Европа и дори на нашите комшии! Навсякъде комендантски час, затваряне , дори на цели държави! Така са решили, мангъровизмът победи у нас, но... има едно голямо НО: Отговорността и дисциплината на населението са ниски! Не са като в Швеция- другата мангъровистка държава. Либерална политика по отношение на корона кризата просто не върви без строг контрол и санкции за нарушителите! Това няма да спрем да го повтаряме! Всички служби трябва да са на улицата и да следят тулупите! Инак се получава като в приказката- хем туй в онуй, хем душата в Рая!

Да обвиняваш хората, че не спазвали мерките е пълна простотия. Девет месеца налагаме карантинни мерки, а вирусът не изчезва. Не е сериозно, че мерките не дават резултат, защото имало отделни нарушители. Мерките се спазват от поне 90% от хората, но с локдаун можем само да забавим разпространението. Крайно време е лекарите да прилагат това, което са научили - установяване на вирусоносителите и мерки за тях. Ясен протокол кога и как да се лекуваме, кои са за хоспитализация и какви лекарства да се прилагат. Не може цял живот да виним "тулупите" и да живеем в изолация, защото животът така или иначе си тече.

forever_young

... Мерките се спазват от поне 90% от хората.... това , разбира е , е някаква шега!

Ха

"Мерките се спазват от поне 90% от хората" При това малко повече от 100% ги спазват неправилно :-) Вчера минах през голям супермаркет (избрах такова време когато почти нямаше купувачи). От 6 човека персонал, 2 бяха с маски под брадичката, 3 бяха с маски само на устата, + касиерката беше без маска, но с прозрачен плексигласов щит (който пази горе-долу николко :-) От шестимата двама кашляха :-) Толкова по въпроса за спазването на мерките :-)

forever_young

Наистина, с тия плексигласови щитове , без маски, приличат на заварчици и файдата от тях е точни нулева! А едни образи носят и някакви ПОДБРАДНИЦИ , които се движат заедно с движението на долната челюст??? Всякакви тулупи и всякакви изпълнения! Някои си дърпат маските напред като говорят! Някои си свалят маските, кашлят и пак си ги слагат??? Нема си кашляме в нашта маска , я! Всичкото мангъроид е ревнало за повече мерки, а цяло лято разпарвяха как вирОс нема , купонА тече! Узакито се лее! След като преди това- март- април- ревяха , че всички ще измрем от китайската чума??? Уж мангъровисти, па реват за повече мерки?! Как става тая работа?

да са те заразили и да умреш след 3 дни

Разбира се че поне половината не спазват нищо, а преди месец бяха 80%

Ха

@а дано Конкретно в този случай риска да съм се заразил са примерно никакви. FFP3 маските са доста ефикасни, да не говорим, че дистанцията до кашлящите (на око) бих казал, че беше поне 6-7 метра. Така че вместо да си мечтаеш може да пуснеш едно тото. Там шансовете ти ще са по-големи :-)

Ха

@forever_young "Уж мангъровисти, па реват за повече мерки?! Как става тая работа?" Мангъровистите са принципно неспособни на каква да е мисъл. За сметка на това искат от управляващите няколко противоположни неща едновременно :-) Нищо ново под слънцето - същия цървул-електорат си го имаше и преди епидемията, просто сега заради стреса от гранично-луди си станаха нормално-луди и си личат отдалече :-)

Къде живееш? В момента има най-висок процент на спазване на мерките. Разбира се прекалено много хора са здравно невъзпитани! Например,кашля, преди това сваля маската и кашля в ръката, която след това би разнесла при болен човек вируса в трамвая, в магазина, въобще където се докосне. Тези хора явно, не са чували затова да се изкашлят в кърпичка или ако нямат поне в лакътя! Общо взето бай Ганьо било във ватенка, било в скъп костюм!

Тази вечер отново ще отдадем почит на всички тукашни смелчаци, които вече загубиха роднини от Ковид, но все пак намират сили и смелост да продължат напред в борбата срещу глобалната Ковид измама.

роднини, тъпако, но не от ковид. Геноцида не е от вчера!

3евзек

Не те ли е срам да се гавриш с мъката на хората? НЯкои от тях плачат, докато пишат глупостите си. Ако все още не си сред тях, то все още не е късно да те включим утре или след 2-3 седмици.

да кажа за това което ти си написал - не те ли е срам да приписваш всичко на ковид? Много близки хора починаха, но не от ковид - те умряха от други по-неприятни за гледане заболявания, педераст мръсен. Това са мноооого повече души от твоя измислен ковид, на когото днес преписват и починали по други причини.

3евзек

Сгурно заради геноцида в миналото твоите умрели от далеч по-неприятни за гледане заболявания са се удвоявали на всеки две седмици.

загубили сме, преди ковида, ама те не са важни, нали? Който не е умрял от ковид, не го жалеем. Само ковидът е на мода. И троловете на ковидната истерия.

3евзек

Тролче, Постарайте се де! Започнте да лъжете на едро и за останалите болести. Как иначе някой нормален човек ще им обърне внимание, след като необичаен брой починали от тях няма?

от кое няма? От сърдечно-съдови на година умират 70 000 души. Кога ще ги стигне ковидът?

3евзек

Тролче, Сърдечно съдовите са над 60 броя, при това само онези, които освобождават пациента от заплащане на потребителска такса при личния лекар. Иначе кой ги знае колко са всички. Ти наистинали още ги сравняваш накуп с едно единствено вирусно заболяване?

а Вие още ли отдавате цялата смъртност в стъкмистиката на този вирус? Голяма част от ковидните са с "придружаващо" сърдечно-съдово, т.е. пак оттам ги взимате.

3евзек

Тролче, Защо за 235-и път лъжеш? В седмица 45 има починали над 3100 души, не само 400-500. Сега сигурно ще излъжеш за 217-и път, че не си тролче и не ти плащат, за да пишеш.

За кое лъжа? Че повечето починали са с тежки хронични заболявания, много от тях - сърдечно-съдови? Я, пак си проверете стъкмистиката! В първите 8 седмици на годината пък има много по-малко починали. Ама за това не отваряте дума. Да не говорим колко убихте с истерията и хаоса. Ама за тях графа не отворихте. Продължавам да твърдя, че не съм трол. Вие на какво основание ме обвинявате в лъжа? Кой би ми плащал и защо? За Вас е ясно - управляващата шайка крадци с чекмеджетата.

3евзек

Тролче, Лъжеш точно за това, което изброяваш. ВКлючително и манипулацията за началото на годината, когато Ковид нямаше. По какво истерията и хаосът се отличават от април месец? Изглежда разликата е другаде. Сигурно според теб половината починали от сърдечно-съдови са с двустранна пневмония, нали така, тролче,? А защо само тази година? Излъжи сега за 219 път, че не ти плащат!

завъртяхте латерната, няма смисъл да си губя времето повече с Вас. Всички виждат хаоса в здравната система и че убива. За това не можете да излъжете хората. Не се тревожа.

3евзек

Тролче, Опорната ти точка за безобидната болест вече не минава. Сега всички групово превключихте на на другата - за хаоса в здравната система. А защо преди 3 месеца нямаше хаос, няма да обелиш нито дума защо. Другата седмица ще отдадем почит и на вас, които сте на първа линия. Все пак и вашите редици оредяха, а броят на сайтове не е намалял и няма как да имаш време да пишеш тук в същите количества.

Реалната извадка за вируса са футболните клубове. Там ги тестват задължително, и там очаквам да се открият първите повторни случаи.

От настоящото положение могат да се извлекат много истини къде се намираме ние. След 45 години комунизъм и 31 години псевдо демокрация България която винаги е била за пример като човечност, дух и отношение между хората сега е една развалина. Управлявани сме от шепа получовеци, които чисто интелигентно се доближават до австралопитека. Съсипано образование, защото най-лесно се управлява стадо от овце, зависими медии които обслужват определени хора, забогатели хора по незнаен начин, който определено не се свързва с интелекта им, емигрирали млади които търсят по-добър живот и справедливост, пенсионери работили по 50 години получаващи пенсия която да покрие сметките им. И да вирОс има, колеги и приятели го карат, един е в интензивното и за съжаление друг вече е на по-добро място. Защо не затворят всичко за определено време за да се нормализират нещата. Ами някои трябва да се бият в гърдите, че всички ще работят, няма да затворят държавата и няма да останат без хляб. Но истината е по-различна – не могат да си го позволят. Защо ли? – защото държавата няма пари, всичко е окрадено от шепа хора с държавните поръчки на нереални цени. Хората са оставени на произвола на съдбата а т.нар. политици са се скрили в миши дупки и само си чешат езиците – и управляващи и опозиция. Да не говоря за масовото съсловие от бизнесмени – самозабравили се, защото имат повече пари и всички останали са им длъжни. Е има и свестни, но се броят на пръсти. Обикновения човек не е важен в случая. Трябва да ядем асфалт, да внасяш осигуровки срещу които не получаваш абсолютно нищо, да търпиш и да си мълчиш. Лично за мен държава няма а само една територия която се нарича България. Много жалко като се сетя за хора като Евлоги и Христо Георгиеви, Владимир Вазов, Левски, Ботев и куп други дали всичко от себе си за нас. Не дай си боже да бъдем въвлечени във военен конфликт – тогава не ми се мисли каква би била картинката. Искрено се надявам да дойде ден в който всички съсипали държавата и обикновения човек ще платят сметката си. Господ забавя, но не забравя! Пазете себе си, пазете близките си, уважавайте се, обичайте се и бъдете здрави.

България по време на Кумунизма определено не е беше пример за човечност - да изпратиш интелигенцията по лагери и затвори и да избиеш голяма част от тях чрез народният съд, да те предават от ДС за политически виц и всеки 4 да е доносник..... Хайде стига глупости!!! Останалото не мисля да коментирам - много е разводнено ама това първото ме втрещи

Дали прочете внимателно! Къде съм казал, че комунизма е бил добър? Казах, че след 45 години комунизъм и 31 години псевдодемокрация резултата е налице.

Е , за много неща си прав, но с някои не съм съгласен- държавата има щедър социален пакет днес в условията на корона кризата. Всъщност, никога до сега здравеопазването не е било така финансирано, както сега! Ние поне достатъчно дълго и правим разликата! Допускат се грешки, няма спор, но всички правителства допуснаха грешки с Ковид, без изключение! В момента здравната стратегия на българското правителство е изцяло либерална , мангъровистка! Така са решили и ние не сме съвсем съгласни с нея! Според нас трябва да има рестрикции в тези сфери, които са най- рискови и строг контрол! Последният буквално липсва! С контрол дори тези леберални мерки биха имали ефект! Защо не се въвежда контрол, защо службите бездействат? Имаме няколко обяснения, не знаем със сигурност! Въвеждането на контрол и санкции днес ще спаси Коледа и Нова година! Това го казваме непрекъснато! Дори без разширяване на мерките! И най- важното- ще избегнем евентуалния епидемичен взрив!

А защо сега? Къде бяха през останалите години? Чакаме всичко да пламне и тогава се сещаме? Много хора не се тестват за да не останат без работа, защото знаят, че държавата нищо няма да направи за тях. Някак си нямат доверие в нея - защо ли?

Не е вярно, че няма държава!Погледни и сметни данъците и ще се убедиш това.Данъците се управлявят от една шепа назначени "бизнесмени", от които не става и чеп за зеле.Всичките без изключения са си купили "някакво " висше ама не знаят и как се отваря вратата на университета от където е дипломата.

Абсолютно си прав, но думата “държава” ще я сложа в кавички. За малко хора е майка, за абсолютно всички останали е мащеха.

Сложих ти плюс . Много добър коментар . Само не съм съгласен , че България е била пример за човечност . За съжаление никога не сме били такъв пример , даже обратното иначе за всичко останало ди прав .

Говорих за човечност между хората. Навремето моя дядо, лека му пръст ми разказваше как са си помагали взаимно в тяхното село когато някой е имал нужда. Дали ще помогнат за косене, дали за оране на нивата. В друг план може да се погледне и приютяването на арменците след геноцида над тях, за спасяването на евреите и т.н. Честно казано всичкото това липсва в момента. Всеки гледа себе си, материалното е над моралното за съжаление.

Ей, много мушмороци "шотландски бойци" тук!

троловете сте много и много активни

Някой все пак можели да ми отговори на въпрос който си задавам от Април насам...???. Че има вирус, има! Само не зная как професори, бизнесмени, премиери , президенти и още и още богаташи по света и у нас само за 3-4 дни се оправят от този вирус ! А обикновения човек го кара месец, ходи в болници и по -лошото е че не в малко случай умира за няколко дни. ? Е та въпроса ми е как едни го карат като настинка други ,без други заболявания умират толкова много?

xplore

Според мен има доста скъпи препарати, които са успешни в лечението. Отделно от това, богатите могат да си позволят най- качествените лекари.

Борисов, положителен тест 25.10, отрицателен 10.11 Нинова, положителен тест 30.10, отрицателен 17.11 Тръмп, положителен 2.10, отрицателен 13.10

Има щам на вируса с 370 бази РНК по малко, който винаги минава значително по-леко и без симптоми. В 24 часа има едно интервю от вчера с един професор. Българин, работи в САЩ. Та огромна част от политици и бизнесмени се заразяват именно с този щам (не Тръмп нито Джонсън). Те може би затова търсят навсякъде безсимптомните за да ги изолират.

Истинска мъка е за медиците, когато в спешното пристигне човек в тежко състояние, със симптоми за Ковид и който преди дни си е направил бърз антигенен тест и е бил отрицателен! Този човек не е регистриран, не е наблюдаван от РЗИ или от личния лекар, не бил под карантина! Това е човек с фалшиво отрицателен бърз тест! Такива са много! Липсата на ПСР тест прави почти невъзможна хоспитализацията му, понеже няма легла за хора с положителен ПСР! И също в сериозно и тежко състояние! Отново повтаряме, че тези бързи тестове са не само неточни, ами и сериозно изкривяват епидемията и затрудняват медиците!

Намаля ви лапачката от PCR тестовете и сега вдигате врява до Бога. PCR тестовете са още по неточни от бързите,но затова пък са 4 пъти по скъпи. Хора ,не се тествайте.Давате пари на вятъра

forever_young

ПСР тестът е "златен стандарт" в диагностиката на Ковид , според всички реномирани медицински списания и институти! Според медицинския факултет в село Хапан Геврек, който ти си завършил, не е така!

Нямалява лапачката Форевър. Драскай повече постове,щото хората почнаха да вярват повече на медицински факултет Хапан Геврек

В България, са сигурни само починалите, останалите болни дори и не подозираме колко са! Тази статия ни казва следното: вчера 11000 български граждани отделиха по 100-140 лв. /безбожни пари/, за да си направят PCR тест, а здравното министерство обобщи статистиката.... В държавата ЗДРАВНИ МЕРКИ НЯМА! Само може да мечтаем за времето когато ген. Мутафчийски беше начело на щаба /добър, лош, но интелигентен, работлив, ангажиран и отговорен/ Сега са разпасана команда......всеки да се спасява кой както намери за добре, това е мотото! Пазете се, кой както може!

xplore

Абсолютно сте прав, само, че цифрата е около 9 000, държавата прави към 2000 теста ежедневно, които хората не плащат. Иначе и аз бях уверен, че Мутафчийски е прави, и постъпи правилно пролетта, въпреки леко пресилените заплахи. При положение, че сме нация от "безсмъртни", няма как да се спрат хората иначе. Заради гадните избори на ГЕРБ се разпусна прекалено много положението, и сега виждаме резултатите.

Както е тръгнало народа ще измре,а ще останат само да се ширят само ББ и подмазвачите около него.

Някои отричат мерките и съществуването на такъв вирус ... или поне ефетът от него. Аз също имах известни съмнения, след като за първите 6 месеца от началото на пандемията имах само един познат с положителен тест. Той и действително си го преболедува с всичките общоизвестни симптоми. Обаче в последните 3 седмици всичко около мен е пламнало - вече имам десетки болни познати, някои от които доста тежко го карат. И това са предимно млади хора на възраст до около 45 години, хора с които често общувам под някаква форма. Отделно от това са безсимптомните и карантинираните като контактни на болни ... а кой знае още колко заразени познати имам, но не знам за тях, защото рядко ги чувам ... Крайно време е да си дадем сметка за фактите и да започнем да се пазим взаимно. Ако държавата няма воля и желание да наложи реални мерки, то на нас няма да ни струва толкова много да си мием ръцете (щото за много хора и това е проблем) и да ограничим до минимум контактите, които не са наложителни.

само на мен ли медицината ми прилича на картаген?

Пълната свобода да се ограничиш. Не казвай на другите какво да правят.

Ако аз се огранича, ще предпазя себе си. Как ще предпазя родителите си и други възрастни роднини? Ще има ли места в болниците, ако те се разболеят? Ще намеря ли лекарства в аптеките, ако е нужно домашно лечение? Не съм само аз в тоя свят..

Задължение да се ограничиш.

НЕ нямаш

В Испания и Франция вече спадат. И у нас идната седмица ще са по-малко. 4000-5000 за 7М е като в нашия щат в юамерика през лятото. Скоро ще почнат да намаляват. Може да има следващ пик, но ну ми се нярва хората да се разгащят по коледа.

Колкото и да лъжете ,вече хората не ви вярват и спряха да се тестват. Разбраха че тестовете са измама Вируса не е по различен от грип

Айде умникът Вафен СС да каже как се управлява туй чудо?! Щот на Вафена все упрвлението му е виновно!

когато форевърът ни каже как се излекува, вафенът ше ни каже как се управлява.

Измамата лъсна.Хората на правят тестове. Няма да има и копейки за тебе от Кремъл

forever_young

Форевърът вече ви каза как се лекува- симптоматично! Ама ти си бавно загряващ!

11хил. теста .. Как точно хората са спрели да се тестват.... Тестват се и ще продължават да се тестват.

Ама на малоумник кво да обясняваш Ходи се тествай

Ходи на психиятър и си пии редовно хапчетата маймуна скапана.

Короната да те тръшне дано

Справка на НСИ 2015 - 2019 година, 45-та седмица: починали средно около 2000 души 2020 година, 45-та седмица: починали 3100 души Аман от дебили които ни обясняват, че това е обикновен грип и земята е плоска

боклуци некрофилски, стига сте писали дивотии с които да стресирате хората. По - добре вижте как умират хора с двустранни пневоании непричинени от корона вируса . Прости и тъпи сте .

Умираш вкъщи, как. В момента в болница влизаш с връзки, зверски късмет или в критично състояние. Независимо дали си с коронавирус или не.

Вирус няма, няма и да има, щом не се вижда, значи го няма! Ганьо не го е страх, че ще остане без лекари и учители, без майка и баща, страх го е, че ще му затворят чалготеките и хотелите! Ганьо го е страх, че ще се охарчи за маска, а че сее зараза няма значение! Лекарите са мошеници, пациентите са симуланти, статистиката на НСИ за увеличената смъртност не е вярна и какви ли не още простотии! Посраното правителство изтърва момента да се измете и сега готви избори, без да затваря училищата и чалготеките, че Ганьо няма да гласува за ГРОБ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, КОВИДИОТИ!!!

xplore

Само дето излекуваните не са излекувани, ами им е преминала карантината, и може би не са имали оплаквания. Нито са им правени повторни тестове, нито нищо. Контактните с тях пък след 10 дни също са свободни, като теста не е задължителен. Така че, изобщо не е ясна картинката. Да не говорим каква е реакцията на РЗИ и полицията, и колко се задържат хората. Сега обмислят и повторно пускане на учениците присъствено в Пловдив, което ще ни "оправи" положението още повече. Не знам, какви са тези нелогични действия. Или заразата не е това, което се опитва, или някой болен мозък взима решенията горе.

От десетина дни отправяме НОВО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: 1. Масовите бързи антигенни тестове, въведени охотно по препоръка на Мангъров и предпочитани от хората по простата причина, че са по- евтини , освен че са неточни, изкривяват статистиката на епидемията и има опасност да загубим представа за силата й! Обяснихме много пъти защо е така! 2. По всяка вероятност ще посрещнем Коледа и Нова година с висока втора вълна и масовото пазаруване, пътуване и събирания по време на празниците могат да доведат тази вълна до епидемичен взрив. Епидемичният взрив е качествено нов етап в развитието на епидемията, сегашните трудности ще ни се сторят песен! 3. По всяка вероятност ще посрещнем сезонния грип от януари- февруари с висока втора вълна на К 19. Съчетанието на двете епидемии + другите сезонни ОВИ / които също не трябва да подценяваме / крие големи неизвестности и рискове. Медиците и учителите са двете съсловия, които понасят основния удар! Всеки сам може да си направи извод от този факт! 4. Над 2/3 от Ковид леглата в страната вече са заети, като в големите определящи , структурни болници са заети 100 %. На много места се провежда триаж, лекар на входа решава кой да бъде приет, кой върнат в къщи! Предупреждавахме за това отдавна! Има и качествени промени в услугата " здравеопазване"- почти всички медици в приемно- спешните отделения са новозавършили. Помагат и много студенти. Това означава, че първоначалният скрининг се извършва от медици без опит. Те посрещат не само Ковид болните , но и всички останали болни- инфаркти, инсулти, всякакви недостатъчности и декомпенсации, хирурги1ните и т.н. Причината за това е, че половината персонал а болниците е зает вече с Ковид болните и не достигат хора! За пръв път в нашата практика забелязваме един феномен, който е нов за нас - пациентите се борят за достъп до лекар, независимо какъв. Претенциозният български пациент, който обикновено очаква специалист да го чака на входа на болницата в 3 през нощта, вече е доволен и на студент по медицина!

И кои сте вие бе смотаняци Що не ходите да си ебете путката майна

Вие продължавате да говорите в множествено число за себе си. Кого представлявате всъщност?

Представлява хората които измислиха тази измама. Нали това е целта.Всяване на страх у хората . И понеже последната седмица хората спряха да се тестват щото разбраха че тестовете са измама,троловете се засилиха и станаха много активни от рано сутрин.Вижте го тоя ,нацвъкал 100 поста в една статия.

forever_young

Знаещите и можещите!

е световно неизвестен и непризнат специалист по ковидна истерия. Той се изказва некомпетентно по мненията на професори от университети в топ 10 на световната класация.

Дано през януари не стигнем 10 хил заразени за 24 часа - 100% положителни при тестваните. Тогава ще си мечтаем за добрия месец ноември.

и през януари ще си мечтаем за каквото и сега - свобода на словото, липса на тролове.

Незнам защо всички си мислят, че като затворят училищата нещата ще се успокоят. Още август септември изтървахме положението, сега ще се заразят всички, ако ще и да ни вардят да не излизаме с автомати.

Никой няма да се зарази.Тетсовете са измама Не чети и не гледай новини и всичко ще е наред

И да не чета новини, говоря с хора. Около мен е пълно с болни или конкактни. Почти нямам човек, с когото разговорът да не почне "Как е днес ххх?", където ххх е майка ти/баба ти/баща ти/дядо ти/детето/мъжа ти/жена ти

Не. Просто не. Виж в Италия как беше. Не се затвориха навреме и браха ядове на пролет. Но не го "изкараха всички" и като се затвориха после се укротиха нещата. После се отпуснаха и сега пак ядове. Тъй че това с изкарването от всички е само в сънищата на някои хора.

Трагедията става все по голяма, за който му пука разбира се.

Вярваш ли си?

3евзек

Кво ти пука?

21 в света сме по брой на активни случаи на COVID-19 в момента.

При нас специално тази графа не може да е вярна. По 3000 заразени преди 2-3 седмици, сега оздравяват 1000,починали 100.. Останалите не е ясно какво става.

106 598 регистрирани по среден коефициент 1, 2 е равно на 127917 реален брой хора с К 19. Общият предполагаем брой заразени до тук според нас е поне поне още толкова, а по всяка вероятност и повече от регистрираните. Много хора не си правят ПСР тест по различни причини. А с навлизането на бързите антигени тестове статистката съвсем се изкриви! Те не се регистрират и не попадат в системата на РЗИ. Така че закръгляме на по високото ниво и получаваме към 300000 души, срещали се с вируса в България до днес! Безкрайно далеч о т стаден имунитет! Демек, сред нас се разхождат нерегистрирани заразоносители, с леки симптоми или безсимптомни. Това са предимно млади хора и деца , но има по- възрастни. Те са главната епидемиологична опасност! Те са резервоара на епидемията!

Е, и? Какво предлагаш да се направи? Концлагери, в които да се тестват хора масово, и който е положителен - в килията

forever_young

Ти до сега не разбра ли какво предлагаме?!

Не, не съм разбрал. Разбрах само, че си глашатай на паниката и привърженик на тоталното затваряне на всичко и всички. Отговори ми, моля те. Държавите, които тотално затвориха абсолютно всичко, защо пак страдат от сериозна и тежка втора вълна?

Е как да ти отговори. Не може да ти обясни необяснимото.

Отговори ми, господин форевър, айде

И ТУРЦИТЕ ЗАТВАРЯТ УЧИЛИЩАТА,НИЕ СМЕ НАЙ УЧЕНИТЕ.В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СМЕ ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ .

Че, вече не сме ли?

Смесването изтребва и лекари и пациенти. Още от дредновековието при епидемии хората са изолирали болни от здрави. Китай направиха болници само коеид. Но нашите тикви не го проумяват.