457 болни от Covid-19, новите случаи са само в София

Нараства броят на пациентите, които са настанени за болнично лечение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ НАПЪЛНО ОТ ЗАРАЗАТА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ АКО ВСЕКИ ПРЕДПАЗВА ДРУГИТЕ И СЕ ДЪРЖИ СЯКАШ Е ЗАРАЗЕН /защото не знае в действителност дали е или не е/ и се предпазва от всеки съгласно инструкциите/ маска, ръкавици, дезинфектанти, дистанция/.Аз съм на работа но си мажа ръцете с гел и съм с маска. За съжаление няма да се възприеме едно такова поведение от всички защото трябва да се рекламира, обяснява и е трудно за изпълнение особено в домашна обстановка. Търся подкрепа и помощ за разпространението на това "СПАСЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ". Благодаря на всеки логично мислещ човек който го възприеме и го препрати до други хора и институции.

mirOlav

Цялото населени да мине тест болните да се изолират и всичко по старому. Няма да има безработица фалити и криза. Ще е трудно но град по град по малко по малко ще стане. Заразените да не се смесват здравите.

Нормално е да са само в София,та тук всеки Божи ден пристигат заразени на летището,които настаняват вече под карантина,друг е въпросът дали може да ги наглеждат всичките... В България заразата се внася,донякъде е добре,че не се разпространява засега вътрешно,демек няма огнище,но все си мисля,че вече трябва да затворим границите за чужденци временно,кой си дошъл дошъл...

Столичаните от Монтана се изпозаразиха от глупост и простотия.

25 души са излекувани и изписани от лечебните заведения, а починалите са 10. 10 са убити! Щяха да са починали, ако лекарите не им бяха въздействали! Същото е като с коронавируса - умират от белодробно пневмония но понеже им е въздействал коронавируса и ги водят умрели от коронавируса, а не от пневмония! Просто е за схващане нали?! Научете се да разбирате нещата правилно иначе никога няма да се оправиме! Сега трябва да разследваме и съдиме правитерството, парламента и бандата дебили от извънредният щаб за убийството на тези 10 човека. Лекарите са преките извършители но те са прости изпълнители, а провителството, парламента и щаба са поръчители на тези убийства! Ако в прокуратурата не работеха тъпи пумиари вече щяха да са се заели с тях. Затова прокуратурата също трябва да бъде разследвана и съдена!

МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ НАПЪЛНО ОТ ЗАРАЗАТА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ АКО ВСЕКИ ПРЕДПАЗВА ДРУГИТЕ И СЕ ДЪРЖИ СЯКАШ Е ЗАРАЗЕН /защото не знае в действителност дали е или не е/ и се предпазва от всеки съгласно инструкциите/ маска, ръкавици, дезинфектанти, дистанция/. За съжаление няма да се възприеме едно такова поведение от всички защото трябва да се рекламира, обяснява и е трудно за изпълнение особено в домашна обстановка. Търся подкрепа и помощ за разпространението на това "СПАСЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ". Благодаря на всеки логично мислещ човек който го възприеме и го препрати до други хора и институции.

повече смисъл ще има ако успееш да го преведеш на цигански, помашки и македонски

Имате подкрепа от разумни хора.Но има и такива които не разбират какво се случва. За това трябва целенасочена борба. БАН и правителството трябва да подкрепят професор Волфганг Любке,той живее в България и е преподавател има добра идея. Трябва д а се слушат проф.Аргирова, Мангров и лекарите от медицинския съвет ,БАН и всеки учен. Но трябва постепенно тестване масово и отделяне на безсимптомните носители от здравите.Повтарям тестове защото безсимптомните заразяват все нови и нови. Пик не може да има защото инэекцията ще тлее скрито и ще удря а и може да мутира. Няма вирус който да не мутира. Това за имунитета няма да стане скоро във времето а и много хора ще загинат. Другите мерки остават ,но без капепета и декларации и гонене от чист въздух и слънце в паркове и градини. Респиратори ,дезинфекция,маски ,облекла и лекарства.В краен случай блокада ,но карантината трябва да е целенасочена и конкретна. Хората трябва да работят . Дезинфекция ,тестове с обучени кадри и карантина 30 дни поне. Без тестове няма да стане.

Ти сега ли се сети бе тъпак? А защо не действаш така непрекъснато и особено всяка зима кото се появи грипа бе идиот? Тогава умират даже повече хора. Стой си вкъщи и не учи останалите ако си дебил. Дипломата за инженер явно си си я купил, понеже и с 3 да беше завършил нямаше да си толкова тъп

Защо не тестват масово хората. Със затвор в къщи и полиция няма да стане. На когото откажат тест е престъпление и отказ от здравна помощ. Веднага жалба до съда за отказ от тест. Без съд и наказателна отговорност за властта няма да стане.

защото си много тъпа. Теста нито лекува ните нещо прави, и с 1 тест нищо не става защото това не е ваксина и трабва непрекъснато де те тестват дали не си се заразила. Мутрите трябва да ги съдиме, ама такива тъпи кокошки като тебе само ще им направят услуга с неадекватните си жалби в съда

Абе момчета и момичета. Какво пак се изпокарахте "столичани" срещу "селяни"?! Много отдавна в София живеят хора от всички кътчета на страната, както и в почти всяко населено място има и някой живеещ софиянец. Що за тъпи заяждания си намерихте?! За всички градове режима се определя от щаба и правителството. Нали не мислите сериозно, че някой нарочно тормози гражданите от провинциалните градове и дава някакви особени привилегии на софиянци? Що за хрумване е това?!

А как се смяха всички дупетати на Марешки като се появи като космонавт в НС... А? Гейбераситте даже го фоткаха тайно... Къде сте ве мърши? Треперите ли? Мама ви гнъсна деееба!

София защо не е под карантина? Все повече и повече, и само в София, пък няма блокади няма нищо? Да направят като в Банско... и готово. Там как се справиха - намериха 1 заразен, карантинираха града и готово....

Защото банкянският башибозук ще си сложи въжето като му забранят да обикаля с Тойотата на НСО... Ей заради това.

Като затворят София ще блокират цялата Държава. Никой няма да си го позволи. Като ние не работи ме, вие страдате.Тъпи ли сте, злобни ли сте не мога да ви разбера. Стойте си на село и не ни пълнете Столицата с не качествен матриал. Никакви молове и пазар в София по празниците. Стрижете вълна и си плетете пуловери. Дееба тая злоба към нас. Като пламене и при вас ще търсите специалистите при нас. Агне ще давате дето сте го отглеждали и може би сте спали с майка му. ЗЛОБНИ СЕЛЯЦИ(но не в добрия смисъл за човек от село, а по просто мислене)

Ами, гражданино, да те светна - тя държавата Е блокирана... Ся, вярно - в София магазините ви работят, шматкате се по Витошка, не са ви забранили да излизате - ама пък за сметка на това има резултат - короната ви лови. По 100 на ден ли искаш да почнете да капете, та да ви думнат?

Много моля софийските тарикати да си стоят в София и да не напускат любимата си кочинка! Стойте си в София, спасете България! Много благодаря!

Единственият начин да се справим с този вирус е с антитела. Те могат или да се влеят с ваксина, но такава ще е готова най-рано след година или организма сам да ги изгради след като прекара заболяването. Други варианти няма. Рано или късно всеки ще го прекара. Тогава трябва ли да си съсипем икономиката? Ако не можем да контролираме кой кога ще се зарази то може да спасим работните места.

Ако можеше на теб пък някой да ти влее мозък, ама все още не може!

Тази теза изказа днес медицински специалист по БТВ при Цветанка Ризова. Ако искаш иди и му налей акъл, само да не се окаже, че ти си с по-голяма нужда.

В главите ви е пълна каша... С ваксините в организма не се вкарват антитела, а антигени. Антителата се образуват от белите кръвни клетки след контакт с антигени - бактерии, вируси и т.н. Ваксините съдържат мъртви или отслабени организми или продукти от тях, които стимулират имунитета, т.е. производството на антитела, които унищожават антигените. При срещата с истинския болестотворен организъм антителата срещу него се образуват по-бързо и в по-големи количества, така че човек не развива болестта или се разболява по-леко...

Кой ви ги тъпче в главата тези глупости.. Каква икономика ще остане ако всички се разболеят наведнъж

Колко хора загинаха от неправилно лечение поради грешна диагноза по телефона? Колко хора загинаха от ограничения достъп до специализирани болници (белодробни, сърдечносъдови, онкологични и др.)? Да не се окаже че жертвите на мерките надвишава значително 10-те жертви на корона вируса.

Кой си присвои правото да решава на кой да се дава повече шанс, на болните от корона вирус или на тези с астма, инфаркт, инсулт, диализа или рак.

Има нещо гнило ако се вземе предвид процента на излекувалите се и процента на починалите Бог да ги прости излиза че смъртността е някъде между 20 и 30%?!

карантина трябва да се обяви в кочината

А в България никога няма да има повече от 20 нови на ден! Не заради генерала, не... Не могат да тестват повече от 200 на ден хаха. И само 10 20% са позитивни

Не се наврещя ей.

Новите случаи са само в София, защото в провинцията тестове няма. Отишли са за депутати, футболисти, за ежедневното тестване на медийния щаб и тиквения отбор, въпреки че те симптоми нямат. Расте броя на сигналите в страната за това, че хора с изявена симптоматика и с пневмония не биват тествани.

Шибани тролове агитатори, като лешояди сте бе. Гнусна пасмина лъжци.

Лъжа, друг път. Свидетел съм на два такива случая само от вчера. Единият е на майка ми. Личният й лекар пренебрена симптомите и влошаващото й се състояние. Накрая трябваше с познати да я уредим да стигне до белодробната болница в града. Познай - има си пневмония. За първи път в живота си развива пневмония в средата на пандемията, а тестове за ковид не се правят, защото ги няма. Няма и за лекарите на първа линия (за справка виж протестното писмо на столичната спешна помощ). Предложиха й лечение (на пневмонията) от дома, само да се намери кой да й бие венозно ?! инжекциите. Свързах се с РЗИ и дори с линията за въпроси в МЗ - отвсякъде уклончиви и неясни отговори. На горещия телефон в РЗИ жизнерадостен глас ми обяснява, че не могат да отоворят защо човек стигнал до пневмония не се тества, защо няма тестове, това не било тяхна работа, не били знаели какво се прави, не решавали те на пук на заповедта на министъра, който сложи за координатор и отоворник по ограничаването на епидемията в отделните региони именно РЗИ-тата. Останете си със здраве и дано не ви се налага да изпитате същото на свой гръб. Ако тя е болна, значи и ние вероятно сме заразени, а мое би и нените колеги, а може и някоя магазинерка. Явно скоро няма да разберем.

Значи вчера бяха 411. Днес 8 нови в София и вече са 457. Как ги смятат тези неща, че не ми е ясно?

не си внимавал в часовете по смятане

25те излекувани, може ли да не спазват вече рестрикции? Че иначе стадният имунитет как ще се получи? Или на световните диригенти целта им е точно обратното? За един преател питам

Не вряскай а спазвай правилата които ти спускат по-умните от тебе, носи си маската и не врякай на публични места за да плюеш по-малко зараза.

Във Франция са доставени 5.5 млн маски от Китай с руски самолет

правят ли разлика между "заразени" и "болни" ???

Де ще имат те акъла да сметнат на два пръста това което щатният трол не може сам да си сметне, дааа. Не се наврещя ей.

А има ли разлика? Да не би да си здрав, когато вирусът използва клетките в белите ти дробове да се размножава?

Ако си здрав, си здрав. Още 100 вируса има в тебе в момента, включително херпес. За да се активизират трябва първо да ти се срине имунитета. Със паника става. След това херпес, или настинка

Да, ама коронавирусът не е от тях, с другите се заразяваме още след раждане...някои папиломавируси причиняват рак при жените, за което има ваксина... Срещу коронавируса има ли ваксина?

А тази жена дето умря във Враца от перетонит, защото я лекували от Корона по телефона, включена ли е в списъка. Тя си е жертва на мерките на Щаба. Накрая като теглим чертата да не се окаже , че жертвите на Мерките са повече

Ами да я затворят тая София, както Банско. Всеки денптам влизат хиляди хора. Ще пламне всичко наоколо.

Моля да уточнявате и от къде сме си ги прибрали!

Много удобно върхушката забрави за червения кръст, хранителната банка, фонда за бедствия и аварии, държавния резерв, финансовия резерв в БНБ. Веднага се заговори за нов кредит. Крадете другари управляеащи дори когато спите.

Сега им е паднало.

Гнусен трол - лешояд.

От бай Тошо си беше така: Първо в София , а после в други градове...

От бай Тошо си беше така: Първо в Софи

Нормално. 1/3 от населението е в София, а с прииждащите всеки ден на работа сигурно става и 1/2.

Броят на заразените и настанени в болница ще расте и то много. Обезпокояващо е обаче, че има 20 от медицинския персонал,които са заразени. Това е много, ама много обезпокоително. Всички мед. ,работници трябва да се тестват и да се вземат мерки съответно.

заразеният медицински персонал е много повече

Дано не съм прав, но в София ще стане страшно - там е най-лесно да се заразиш. Един куп народ се бутат на всяка цена да са в София и за какво е всичко това виж какъв хубав въздух и безлюдно е на село, спокойствие, мир и тишина. Сега вече е късно полицията не те пуска да си отидеш на село със собствената ти кола.

Спестявам пари за да отида да живея в село. Какво да работя там? Нали пак трябва да плащам ток, вода и данък? Добре, земя имам, животни ще купя, но като дойде местният дерибей прекупвач и като ти каже или ти давам 30ст на литър мляко, 50 ст на килограм картофи и .т.н. за какво иде реч? Тези животни и тази продукцжия искат първоначална инвестиция! Която при такива ниски цени се обезмисля тотално, понягока хората продават почти на загуба. Защо си мислиш, че селата се обезлюдяват, защото е много хубаво и перспективно ли?

Ще си пуснеш интернет и ще работиш от дистанция - бази данни ще попълваш, блогове ще води, ще програмираш, ще продаваш нещо в амазон, счетоводство някому - евентуално. За животни не помисляй - недъгави сме вече - не е за всяка уста - лъжица, нямаме ноу-хау. На мен и картофите даже не ми вървят, дето се вика.

Изкарвам достатъчно пари и сега. Но на село успех с интернета ти желая. Освен ако не живееш в село до голям град, което обезмисля ходенето на село на първо време. За мен на село означава горе в планината, далеч от всякаква цивилизация. Ти да не би да си в село и да въртиш онлайн бизнес? Като е толкова лесно давай. Ще си караш децата всеки ден по 30 км до училище, за пожарна, полиция и линейка забрави. Зимата си залостен там докато снега не се стопи. Израстнал съм на село, не ми обяснявай как е.

Аааааа,не само това!!! Кокошките ти трябва да са щастливи,краставиците- прави, кравите с определен брой петна, патките с определено IQ, свинете с незнам си какво фи -зурла...то не е толкова лесно :D А, и като решат ,че селото, в което си има много добитък,ще кажат,че има незнам си каква болест, ще дойдат и ще ти го изкормят. /върви доказвай, че няма такова нещо/

Ще видим дали ще си на същото мнение на 14.05 след края на извънредното положение - дали ще си все още на мнение, че в София е най-хубаво. Казваш пари.... но сега здравето и безопасността са по-важни нали?

Няма кооперации, всички дружно да работят и да дават заедно отпор на дерибейства.

В Ловеч - 1 и още на няколко места по 1. Сигурно ги държат затворени в болничн стаи и ги хранят с пици от най-тънките, щото нищо друго не минава под прага на вратата. :-D

Само Ямбол с 0 заразени.

И Свищов с 0 заразени...за сега...

Какво чакате блокирайте София като Банско и край

Като блокираха Банско какво спечелиха?

спечелиха това, че ако имаше епидемичен взрив мерките бяха вече взети предварително...все едно да питаш пилота защо ти е парашут, като самолетът ти не пада всеки ден

М, че тя е Блокирана, бе! Да не мислиш, че пускат всеки да излиза? Седиме си на дебелите софийски гъзове, муаме чипс, цъкаме сенки и си чекаме редо.

Реално - който не иска, само той не е излязал.

Банско го затвориха за няколко недоказани случая, а София? Кога? Или то там нали живеят депутати и софиянци и Мутафчиев с Бойко... ?

В София останаха бедните панелкажии! Богаташите си имат вили и няма да се бутат между 4 стени, а си правят барбекю на двора. Ей това останахте в София - кофти материала!

Останаха мырзелешите дет не им се копа градинка.

Какъв си комплексар хахаха Знаеш си го, нали?

В София съм и рботя всеки ден. Разбирам, че сте озлобени, но нека да гледаме конструктивно на нещата и да не заплюваме действащата икономика в София. Дори не ми минава през ума да напусна София и да ходя да поставям в риск стари хора в малки населени места.

Останаха истински софиянци. Нямат села, не са крали, та да имат имения.

Аз не вярвам че има епидемия, в действителност има заговор на масони или илюмимати или евреи за избиване на човечеството. И между другото - земята е плоска и в центъра на вселената.

Ами като тествате главно хора от София- така ще е. В останалата част от страната явно трябва да си на умирачка, за да те тестват. 2 познати, с кашлица и температура, им сложиха диагноза грип. А да,и нямали симптоми на ковид :-/

И тук е същото ,ако не си Някой. Също не е вярно,че можеш да излезеш извън София. За обикновения важи горното. Та драги сънародници местоживеенето е само въпрос на география.

А щаба казва, че толкоз са ОБЩО ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ до МОМЕНТА. Тези в болница, които щаба признава за болни, са ДАЛЕЧ по-малко. А има и умрели и изчистени от вируса. Срам за вас, "журналисти"! Срам!

Клошарите кой ще сложи под карантина? Ходят по кофите, блъскат се пияни, кашлят в лицата на децата ни?!

Клошар вкъщи ли си си вкарал? Децата ти кво правят навън? Палячо!

Моля, уточнявайте! ОТ тези 457 "болни", 25 са напълно оздравели, а 10 са се споминали. Демек имаме 422 активни случая!

Ако вече втори месец след началото на данданията не знаеш как и защо, излишно е да ти се обяснява.

Е обясни де

продължават да са 10, като днес дори и генерала обяви, че последния е починал внезапно от белодробна емболия?

А че пневмонията предизвикана от коронавируса може да предизвика емболия , чувал ли си !?

още чакаме статистика колко са починалите от пневмония миналата година..След това можем да дискутираме за ужасния Грип..извинявам се, вирус

си недочел. Почети малко и ще разбереш какво е внезапно и какво е вследствие на усложнение. Може и да попиташ , но не и Баце

Русе, Дунав мост 1 и Видин Дунав мост 2. Знаем, че там има трафик от чужбина, но във Видин един с covid19 и в Русе един с covid19!

Бс - 20, Вн - 23, Пд - 27, Сф - 275? Огнището на заразата е София.

Я сега го отнеси като процент от населението и пак ще си говорим къде е "огнището" :) И да е София к'во ? :)

В провинцията лекуват с SMS-и и телефонни разговори. Тестове няма. Лекари няма. Хората ги е страх да потърсят помощ. Всеки умира самостоятелно в собсвената си пещера. Толкова за провинцията.

В София по-различно то е, ще всеки си умира в къщата. Всички пияни клошари са навън и сеят зарази - тях кой ще карантината? Отиваш до магазина и ти кашля пиян клошар или клошарка насреща.

Софиянци се разходиха по екскурзии.

А другите по гурбет.

Ако поставят София под карантина броя на Негодните Шофьори по пътищата ще спадне с 96 % :D

Ковид спасява животи в България! Сигурно жертвите от катастрофи щяха да са 10 пъти повече от тези на грипа..

болните са само в София, защото в провинцията просто няма тестове, дори за случаи с пневмония

Точно!

Стига сте включвали починалия от белодробна емболия в бройката на починалите от коронавирус! Това е престъпление - да всявате допълнителна паника, като увеличавате броя на починалите, а отгоре на всичко да смъквате средната възраст на починалите, тъй като човекът беше 40-годишен.... Да не говорим и за починалата жена от инсулт... Прокурорът Гешев следва да се сезира и да преследва хората от щаба, ако си позволяват да продължават да изопачават следената статистика от толкова хора.

Прокурорът Гешев, както и повечето медии имат поръчки от Политбюро за изпълнение. Неудобните коментари се трият, а потребителите блокират. Слъзливата история от Дойче веле за българска мед. сестра, която на всичкото отгоре не е и на работа. По-глупав начин за манипулация не можахте ли да излисмите? Ако нямаше тролове от Банкя и не се триеха нормалните коментари щяхме да сме 100:1 нормално коментиращите. Не че сега не преобладаваме, но докато ни изтрият и блокират се губи време :). Коремния клоун да отпуска поне икономиката да не го изяде жив тълпата след месец.

Починалият е починал от "сърдечен арест" - официална информация от болницата в Пловдив. Белеодробната емболия си я измисли Годжито, за да му се върже на корона вируса. Дано се намери някой, който да ги даде на съд - цялата шайка щабаджии, начело с бойковци и подобни.

Цялата планета е под карантина - само червените тролове се притесняват че някой ще ги прецака ! Явно досега съм грешал като ги пращах в Сибир - трябва на Червената планета Марс !

Имате ли Кмет?Раздут Общински съвет,корупционни схеми и кражби .Нищо друго.Фандъкова направо загроби София.

нашата учителка по руски я нямаше никакво да днес - все едно не съществува. Днес се обади да поиска пари, разбира се за бюджета на общината. Санким разумно изразходва тези досега за какво ли не и за ремонти, ремонти на ремонтите и ремонти на вторите.

Затворете я тая София под пълна карантина най-накрая !

В София вече останаха само софиянци. И аз искам да я затворят най-после и да се спре достъпа на всичките провинциалисти, влизащи в София ежедневно.

Ама ако може така да остане и след карантината.

Софиянци се изхитриха и заминаха по вилите. В София останаха предимно селтаци, които ги беше страх да не изтърват работа.

В София останаха бедните панелкажии. Богаташите си имат вили и няма да се бутат между 4 стени, а си правят барбекю на двора. Ей това останахте в София - кофти материала!

Може, ама да остане така и след карантината.

Алоу-у-у, Юрданке!!! Учи си от Живко Тодоров!!! В Стара Загора дезинфекцират редовно, а ти блееш!!! Знаем, че имаш тежък клиМАКС, но това не те оправдава!!!