17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От чужбина дадоха комада и вече ще преизпълъним плана по донорство.

Спасили са ги докторите. Този с мозъчната смърт вече нищо не дава и никого не спасява. И от всеки умрял донор не става. Това за разбирачите коментатори.

До добродушко.... Грешка човече Имам две здрави деца, благодаря на Господ за което, всеки ден се моля да са здрави.... Аз съм майка, която не би понесла страданието... Надявам се да имам път още дълги години защото гледам бебе, но ако някой ден се случи..... Бих дала всеки орган от мен.... За живот. Спасен живот

...а как нареждате като 5-детна от малцинствата... Изплющи още един коментар, та тотално да се закопаеш в бонбонени дъги и еднорози и богоугодни намерения.

средно годишно 600-700 човека загиват в катастрофи,само 50 да дарят органи спасяват много човешки съдби,но разбира се това не става защото сме просто алчно и завистливо общество.

"Кома" ли се казваше филма от моята ранна младост, на видеокасетки се разпространяваше и не беше никак романтичен.

Не е важно колко е живял човек, а какъв е бил. Ако всеки човек се откаже да му присаждат чужди органи въобще няма да се обсъжда това Колкото, толкова

Колко са склонни да си дарят органите и колко не са? Плюс означава да, минус - не...

Майката с 2 деца по- надолу изяви желание да върши добрини. Ама явно се оказа, че тя е от чакащите... на нея да и сторят добро.

Статистикта вече дава отклонения, тъй като реалните параметри са, че тук почти няма дарители. Но вие вече имате напредък с тази анкетка-- 45 % са едни бъдещи щастливи дарители! Може би са ви ударили едно приятелско тролско рамо.

Отговарям. Аз самата сложих минус. Наистина ми беше интересно каква е нагласата.

Явно много "хора" имат против донорството да е въпрос на личен избор! Или просто са лично ангажирани с процеса по разфасоването... Робското мислене е дълбоко залегнало у някой, които предполагат, че и телата им не им принадлежат вече! А душите?! ваши ли са или и тех ще продадете?

Писах ти плюс, ама правописът ти...КоИто, не който хора...

Греша ли или последните няколко донорски ситуации са все от Велико Търново? Какво правят с пациентите си в тяхната реанимация искам аз да знам и как така всеки месец имат донор точно в тази болница? Много по-големи болници, в които се лекуват много повече пациенти с месеци наред нямат донор, как така в Търново всеки месец имат донор и то все млади хора, които уж внезапно и без причина изпадат в мозъчна смърт, пък всички органи са им здрави?

Резонен въпрос! Очакваме да видим текстовете от спорния закон, за да разберем по какъв начин правата на дарителите ще бъдат защитени... Ако изобщо са им заложили някакви права там! Иначе защо ще питат църквата, ако се касае за нещо нормално и ненарушаващо човешките права и достойнство, както в живота, така и в смъртта!

Кажете кои са болниците, за да сме почти сигурни, че ще ни лекуват, а не да ни "чакат" или "помогнат".

Знае ли някой колко плаща здравната каса на болницата извършила взимането на органите за трасплантация

Това вече е въпрос, отговор на който всички ние трябва да получим! Тогава ще се изясни за какво иде реч- за донорство или озаконяване на една престъпна търговия с телата ни!

Явно сме налучкали право в целта, тъй като троловете веднага се активизираха по темата! Имйте предвид, че това е бизнес, далеч по-доходоносен от всеки друг незаконен такъв!

При нужда от трансплантация не е ли най-добрият избор някой роднина да дари? Защо трябва непременно да искаме нещастие да сполети някой млад човек, за да му се усвоят органите? Това е цинично! Трансплантираните се радват, но питате ли се какво им е на близките на този млад мъж???

Тежко им е на роднините ,но по-леко ли ще им стане ,когато го заровят да гние цял ?А и избора може да е лично на донора .

Никой не е твърдял обратното! По-скоро е дразнещ начина по който чакащите настояват някой да умре, защото те чакат. И да, преди да кажеш нещо не сме застраховани!

ама то постоянно умират хора .Някои стават за донори -някои не -например мотористите ...А че системата е изкривена -с това съм съгласен,затова не съм упоменал изрично ,че ще бъда донор /евентуално/,защото ме е страх от лекарската мафия :)

Ако вашето дете или близък лежи и пита всеки ден днес дали няма да имам шанс... Тогава може би всички ще станем по-добри, ще даваме шанс за живот на повече хора, България ще бъде и в европейската листа за чакащи и трансплантации

И какво ви пречи да давате своите собствени и на децата ви, предвид изявлението Ви! Но да давате някакви наклони в решенията на всички българи, щото видите ли колко увеличаваме шанса на някой си друг... А ако това намалява нашия собствен в определени ситуации? А ако се обвърже по някакъв начин с държавно субсидиране определено лечебно заведение, доставящо органи?! Вие къде живеете, драга?! В Швейцария или в България! Първо трябва да е налице правова държава и работещи институции/не корумпирани такива/. С какаво ще се гарантират правата ни при това ширещо се беззаконие! Едва ли имате отговор, съдя по високопарния ви тролски дух на дарител по Коледа!

Едва ли сте майка, още повече на две деца... Просто манипулиращ трол, дори и със заглавната си част. Разсъждавате баш по либералному, подобно на западняците, които станаха "по-добри", веднага след като пуснаха и наводниха държавите си с измет!

Много труден избор е решението ЗА или ПРОТИВ донорството. Само да можеха хората да бъдат чисти и невинни, тогава нямаше да има проблем! Защото материята е нищо без духа, и ако тази материя може да спаси духа на някой друг човек .... Само да бяхме сигурни, че "търговците" не са вече в храма ...

Това неистово тикане в лицата на хората колко добро дело е това си е чист опит за манипулация на обществото, за неща далеч от чисто материалните и видими измерения. Вече е доказано, че има и енергийно такова и то върви с тленното. Никой не може да даде отговор това разчленяване дефакто, като как се отнася към останалото. Това е храмът на нашата душа! Църквата се произнесе '"БПЦ не приема, че незаявеният отказ трябва да се тълкува като съгласие..." От ясно по-ясно- не можете да взимате човешки органи без изрично съгласие на донора и близките му! Противното е антихуманно и нечовешко отношение към последното, което принадлежи единствено и само на нас. Инак се явявате едни търговци на плът!

сега си помисли как детето ти се нуждае от орган, тогава да те видя...

Нещо против ЛИЧНИЯ избор ли имате?! По тези ширини и с тези мащаби на корупцията- има премного предпоставки за извършване на злоупотреби! Вашето мнение е ПОКАЗАТЕЛНО!!! Нещо неясно!!!

Явно вече са се наредили хиените на опашката! Каналите договорени ли са?! А здравните заведения-"дарители", с колко ще бъдат субсидирани за тази ТЪРГОВИЯ с ЧОВЕШКИ органи?!

Не можете да изисквате нещо, което НЕ ви принадлежи! И ако все още не сте си дали сметка- животът има начало и край! На който както му е писано и според делата му, естествено!

42 годишен мъж - много опасна възраст, ни млад, ни стар.

Определено...Прави впечатление това, че "спасил двама млади"... Но той самият е бил в разцвета си по днешните критерии и статистики.

Отписват ни от живота по възрастов признак. Светът е таргетиран предимно за младите, всички останали сме тор. И дори смеят да ни се надсмиват.

В парламента има 240 депутати в мозъчна смърт,които може да спасят целия народ,ако се махнат...

Тея статии спонсориани ли са, че изведнъж почнаха всеки ден да ги публикуват и то като водещи новини? Намирисва на бизнес с човешки тела / органи с намесени правителството.

На 97% си в мозъчна смърт от тъпотията ти - да дариш орган и да спасиш други животи е несравнимо добро! Земният път приключва за едни, но може да продължи за други! Защо да им се даде този шанс? Пък било то и само за 8 години (за нас са "само 8", но за родителите на това момче знаеш ли колко са??? - отиди ги попитай!)

Браво! Да четат противниците на донорството от съседната статия!

След като е получил бъбрек и пак стига до трансплантация, какъв изобщо е успехът от тази трансплантация? В болницата, където свекърва ми е в момента на съседното легло е жена, която си е дала бъбрека на сина си. Починал е след 8 години като пак е бил на диализа. Да не говорим за кармичната страна да се дават органи от хора, които са Приключили Земния си път. Аз съм против трансплантациите на 97 процента...

Самата постъпка на близките е невероятна!Браво и поклон!

Пак ли донор от В.Търново?! Какво правят в тази реанимация там?!? Ужассс!