17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Призори на наградите Дарвин. Оопсааа.

течния бензи не се взривява трябва му кислодод демек пари от бензина и въздух в опрелени съотношения. Молекулата на хехсана е полярна и при бълникане и друсане се натрува статично електричество. В случая нещастника не е спазил елеметарни правила за безопастност и самосъхранение.

Миналата година изхвърлих за скрап един стар автомобил отлежаващ пред блока от 6-7 месеца. Колата беше с 2/3 пълен резервоар (бензин). Няколко човека ми се чудиха защо не съм искал да източа бензина и ми предлагаха всякакви варианти - от рода да обърна бензиновата помпа, да пробия малка дупка в резервоара и прочие. Не благодаря - не искам да застрашавам живота си за 25-30 литра гориво със съмнително качество.

Явно си богат или от администрацията на управляващата хунта ...ама направо се чудя ,как така висиш в този сайт ,че и ...коментираш ?!

20-30 литра са 10% от минималната заплата. Все пак не е зимата на 1996. Като хората бляскаха по месец за няколко литра бензин.

Чудя се как този иначе хубав сайт събира най-голямата паплач в нета...

Да почива в мир човека! Съмнява ме да е заварявал резервоара, по-скоро е искал да завари нещо друго в близост и е станала белята. Преди 20 години подобен инцидент се случи с бащата на мой приятел, но има късмет и оцеля, макар и със сериозни белези дори и днес.

Кой заварява резервоари на днешно време, освен ако пробивът не е много голям. Ако е малък до 1-2 см спокойно може да се залепи.Има лепила, които не се разяждат от нефтопродукти.

мда, немотията води до взривени резервоари, а благоденствието до джендъризъм и вилнеещи негри, мащехата природа направо не ни оставя никаква опция за хубав и спокоен живот,

Ти прост ли си бе?

Тоя викаш от немотия си е купил джип... Бах тая немотия! Някой негър да не ти е ударил малкия мозък с върха на главичката? Щото е ясно, че голям нямаш...

това беше сарказъм към ония дето търсят да докарат всяко безумие до "ах колко сме бедни, едва се издържа"

Да заварява докато вътре има гориво. Такива са последиците.

По-вероятно е резервоара да е бил празен, но дори и без гориво, експлозията е неизбежна, защото концентрацията на на газове вътре си е точно за взривване при най-малка искра. Доколкото зная тези, които ги ремонтират, освен задължителното измиване, натъпкват плътно кухината на резервоара с парцали или някакъв друг подходящ материал, за да се избегнат условия за експлозия,...... и въпреки това си има риск, най-добре нов.

По-добре е да се напълни с пясък преди каквато и да е интервенция по резервоара.

при такова заваряване се пълни върес с азот, за да няма кислород и да не гръмне

Още един гений на инженерната мисъл ни напусна преждевременно. Бог да го прости човечеца. Амин.

Човекът си изработи честно наградата, не му завиждайте!

Това е голяма молотоФка

бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!

*бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!бой по съдиите!

Оставка Оставка на правителството Оставка на резидента Оставка на галева Оставка на учиндолеца

Защо не ги вкарахте в затвора, докато беше време?

защото ГЕРБавите са мафиото-комунисти!

бой по съдиите!

Кукундрел скапан

хапчетата трябва да се пият РЕДОВНО !

Бог да прости човека . От немотия българина е свикнал сам да се справя с всичко . Понякога не се получава . Да не го съдим , всички сме такива . Все гледаме да спестим от всичко .

бой по съдиите!

Гледам снимките - някаква офроуд машина е, дори и шнорхел май си има ... не е евтина поддръжката на такава кола и определено не се купува от немотия или щото маш крайна необходимост от транспорт. От немотия си купуваш 15-20 годишен Vauxhall (Opel) с десен волан за около 200-300 паунда ... А този си е заварявал сам по джипката, щото никой не може да му го направи по-добре от него - 99% сигурен съм, че е така.

Странно разбиране за немотия, не виждам взривен москвич, наследен от дядо му

Сякаш на този свят глупост не остана.

бой по съдиите !бой по съдиите! бой по съдиите! бой по съдиите! бой по съдиите! бой по съдиите!

бой по съдиите!

Така е защото в ли-л, кау--анд и т.н. продават всякакви неща на всякакви идиоти ... че и промоции правят!

Какво против Лидл и Кауфланд имаш, келеш ? Какъв беше изобщо смисъла на идиотския ти пост?

Нищо против магазините нямам. Но съм против идиотите, в случая - идиот с електрожен. А постът ми беше сарказъм, жалко че не си го разбрал.

" А постът ми беше сарказъм, жалко че не си го разбрал." Жалко е наистина, но гледам че доста хора не са го разбрали твоят сарказъм. Сори за поста ми в такъв случай.

качвайте съдии на превозните си средства бе шашкъни, ще станете герои с маски! :-))) даже ваксинирани, но бсе пак педерасти!!!! турски, неграмотни поедерасти!!!! цензури!"!!!

поне не уби ли петима съдии от венецианската комисия на кухарите от детееббачите на масонския съд??? със себе си, ебаси каръка!!!

Беден човек=жив дявол. Докато не се приеме, че не разбираме от всичко, ще има почернени семейства.

Сигурен съм, че прекрасно е знаел правилата за такъв ремонт.Проблемът е, че всеки си мисли, че няма да се случи на него.Едно-две "парвания" какво толкова, кой ще си губи времето с демонтаж, пълнене с вода или пясък и други хамалогии.

Като се работи с резервоар се пълни с вода,иначе особено бензиновете пари ще гръмнат като бомба.

празен резервоар гърми даже по-лесно - горивните пари по-бързо достигат взривоопасна концентрация

Загинал е от интелект.

резервоар и заваръчен апарат = гениално

Да, заваряват се резервоари, но при специални условия.

именно, видно са спазени...

Това ли са специалните условия ?! Стопляш ли, ти колко си умен?

И после всички се сърдят , че ЕС искат да забранят ремонти да се правят на паркинги пред жилищни сгради !

На колега с Х5 му сменили маслото на дифа в BMW знаеш ли как? Източили стария но не наляли новия. Тръгнал към Пловдив, на 40-50 км започнал да вие, до Пазарджик блокирал. Карат го с пътна помощ в сервиз с Пловдив - отварят дифа - няма масло (няма и течове). Така че тия генерализации можем да ги правим и за сервизите. Там даже много по-малко внимание ще обърнат на колата ти, спрямо това сам да си я гледаш.

Затова в някои държави има така наречени проверени сервизи ! Има сайтове на които може да видиш отзиви за сервизите и да решиш кой да ползваш !

На приятел, в сервиз му "сменили" малсото. После прави двигател. А в сервиза хем ново малсо са намазали, хем и пари им е дал.

Хубавото е, че няма да гласува…

Сигурно се е мислел за койота дето гони онова бързо пиле в WB. Жалко за човека.

Всичко е от бедност. Усещате ли разликата, когато от тв ни заливат с информации за едни хора, които усвояват милиарди и за нас - тези, които нямаме пари дори за специалисти - монтьори и си караме 20 годищните таратайки. В една и съща България ли живеем?

Според мен е от глупост и самонадеяност.

От беднотия е, пич . От беднотия е. Аз съм 44 години в сервизната индустрия, човек с нормално социално ниво не съм видял да заварява пред дома си. А в другата крайност виждал съм почти всякакви фокуси от абезян собственици на коли.

Бате аз си купих МИГ апарат и си заварявам с кеф в гаража, нито съм беден, нито съм мизерен

Тъпите хора обикновено са бедни.

Вярно е! Аз съм такъв - глупав и беден помияр, но не съм толкова тъп , че да заварявам без да мисля за евентуалните последствия.

Парите и капитализма ни смазва като валяк асфалт, тъпчат ни и ни тръмбоват. Парите от ЕС имат за цел да увеличат бедните и да осигурят благоденствието на богатите

Нас все някой друг ни е виновен...патите, масоните, комунистите, капиталистите, слънцестоенето... Ама никога не сме ние. Като си беден не си взимаш джип пригоден за оф-роуд а 15годишно опелче, киичка, ситроенче... Нещо такова...

Когато си беден, колата е доста голям лукс.... на всеки според джоба му и възможностите. Никой на никого не е длъжен в този живот! Тази утопия, че всички трябва да сме равни, си я търсете в книгата за митологии!

Резервоар с гориво, добре. Но за детонатор да използваш електрожен, малко тежичко ми се струва? Могъл е да използува най-обикновена запалка.

Бил е празен, парите се взривяват, колкото и малко да са

Така е, преди заваряване бензинът се източва и резервоарът се пълни с вода.

Е какво? С запалка няма ли да стане да се взривят...... парите?

Аааа-ха-ха-ха. А защо не пишете бензинов ли е бил или на нафта. Както и да е, би могло да се използва като повод за реклама на електрическите автомобили. Те нямат резервоари. Аааа-ха-ха-ха-а-а-а-а :)

Гума на много километри или години, особенно на тежкотоварни техника, посмъртно не можеш да я напомпаш с компресор след смяна или ремонт. Или я помпаш ударно с метален балон с въздух под налягане или....с нещо от бензин нагоре по-октаново. Просто се напръсква около джантата и се пали. Създаденото налягане е достатъчно да удържи гумата на джантата. После се помпи с компресор. По този начин се инсталират гумите на комбайни и камиони на кариерите. Там с помпане е НЕВЪЗМОЖНО. Дори на нови гуми. А нафтата, Аланкоолу,не детонира!

Аланкоолу, резултата от паленето на напръскана с бензин джанта е факт, но причината за крайния резултат не е повишаване на налягането!(но тук не е време и място за ограмотяяване) И дано не научиш по трудния начин, какъв взрив правят нафтови пари, че няма да има кой да дращи по форумите! Не се изказвай от позиция на корифей за неща, които не са ти ясни!(визирам физични и химични закони.)

Нафтата не детонира?!!!!! Попрочети спомените на съветските танкисти от втората световна - доста добре описват попадението на снаряди във резервоарите особено в празни. НА Т34 има резеервоари точно до механик водача. Отделно си има и изследвания точно на тази тема така че нафтовите пари гърмят - не много силно но достатъчно за затрият всичко в непосредствена близост.

Нафтата детонира на всеки втори такт в дизеловия двигател. Онова с бензина е похват от времето на дядо ти, когато кръстатите болтове се отвиваха с нож.

Детонира, при какво налягане?

Не си сменял! Само правиш чекии пред компютъра: https://youtu.be/AUFtrxPlBxQ

Нафтата в ДВГсе запалва от високото налягане,не от искра..аман от разбирачи

Гасим си фасовете в нафта. В бензин не бих пробвал ;)

Какви идиоти....

Бази, после се чудят някои хора как 30 год демокрация и все същото. Като такива като тоя и гласуват (и от отвъдното) така ще е ...

Много си тъп, Саше ...

Дарвин.

Жалко, можеше да я вреже директно в Парламента

Darwin awards? С електрожен е доста умно...