33 години от трагичната гибел на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков

Двамата загиват по време на тренировъчен лагер на националния отбор по алпинизъм под връх "Камилата" в Рила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обърнете внимание колко са коментарите - това е истинският индикатор колко на хората им пука за тези комплексирани нищоправци. Като искат да мрат, да мрат - тяхно право си е, но защо занимават цяла държава с тяхната безподобна глупост!

Ти кога ще мреш, ве. Щот все занимаваш цяла държава с твоята безподобна глупост!

Стига с това "покорява"! Аман от тъпи журналя?

Познавах го, по скоро познавах децата му,, аз също бях дете тогава. Велик човек беше Людмил.

Велик, велик, колко да е велик. Освен децата си (предполагаемо) нещо друго направил ли е на този свят, освен да доказва комплексираното си его?

Такива хора днес няма.

Светла им памет! Наистина подвига на Людмил е невероятен, това е истински героизъм, може само да се гордеем с него!

колко екстремни неща, сега тубата е пълна с колела, скейбордове, мотори, летящи неща, сърф, паркури, какво ли не, от което вероятността си е 50/50 да се приключи от старост. Нищо по различно не виждам в алпинизма, даже всички хора запалени по него си приличат, има някаква мания на лицето. Виждал съм я по лицата на комарджии, на рибари, на работохолици, на какви ли не. Нищо героично не виждам, все едно да обичам да плувам в морето и да го правя цял живот, обаче видиш някой го сърби да влезе, когато е бурно, когато е студено или има акули, е защо бе, защо? Ходи го преплувай, за чий, ами вземи отвори една школа по антиекстремни спортове и ще спасяваш животи!!! Вместо да погубваш своя и ссипваш на роднините ти.

Имаше активен спорт (та бил той и шахмат), а имаше и казарма.

Жалко да хората- За да не стават такива инциденти да има в големите курорти или по интернет -някаква платформа .Който отива в планината да се записва при спасителния отряд от където тръгва да си кажат маршрута и до кога ще са в планината.

дали не бъркаш туризма с алпинизма. Да не говорим за подробности, а.

За мен Людмил Янков е истинския герой в сагата на Еверест. Другият е поизмислен.

Познавах Людмил. Много скромен и достоен мъж беше. Светла му памет!!!

Като бивш алпинист да кажа... Алпинизма е най- скъпия, труден и безмислен начин да стигнеш до място на което нямаш работа. :) НО е с пъти за предпочитане от безмисленото обикаляне по моловете за поредния парцал, и преди пък сега съвсем. Толкова ли скучен живот живееш да мола ти е единствената алтернатива. Кои каквото го влече.... БЪДЕТЕ ЗДРАВИ

Не съм алпинист ,но съм планинар и съм качвал доста върхове.Въпреки това казаното е много точно.

По-безсмислено от алпинизма ми изглежда само нощното бръмчене с мотоциклети и карането им с над 200 километра в час, даже и по магистралите... Не държа да сте на същото мнение, разбира се.

Как да не сме на същото мнение? Всяко време с героите си, и със псевдогероите си.

Да са живи и здрави и да покоряват още непокорими висини!

Велик! Човек! Поклон!